Bytte vann. hvordan gjør man det? (side 3)

Inaktiv bruker
Hvordan ser det ut nede i vannkokeren? Er det sånne små rø der?
Nei, den er gullende ren. Kjøpte den for en ukes tid siden. Hvordan det, hva er disse små rød?
Inaktiv bruker
Det var bra, for de gamle med rør i kunne føre til høyt kobber nivå i vannet.
I dag kom det en interessant artikkel om varmtvannsberedere, som deriblant tar for seg beredervann til matlaging.

- Tore -
Det er nok en sannhet med modifikasjoner

men,syns det er en grei huskeregel .

Bruk ikke varmevann fra berederen,så følger man i hvertfall boka.


Som Mona.O skriver, så er det ikke alltid sundt,. man vet nemlig ikke hvilken avleireinger ol, som har satt seg i berederen eller hvor gammel den er, om den da ikke er 100% ny.

Kobber er giftig for ferskvannsdyr,og det er også ofte en grunn til at man ikke anbefaler å drikke varmevann fra beredern heller,.

Uansett. det er en grei huskeregel å ha.

At folk her inne skal krangle på folks, egen erfaring blir bare for dumt. Husk det som funker for deg trenger ikke nødvendigvis å funke for andre heller.

Men krangle om slikt? blir for dumt.
Og at andre hisser seg opp for et ord i en kommentar er enda dummere og kalle det bastant??

jaja,. ikke rart det blir krig i verden spør du meg.

Ta det som det er, en kommentar,og hjelp heller den som spør.

PS..

Dette er omtrent samme huskeregel som for saltvann, du bør ikke bruke vann direkte fra krana di til saltvannsakvariet ditt heller.


Der sies det "Bruk osmose vann" (RO/DI), som er helt rent og fritt for næringstoffer, grunnen er at i ferskvannet, så tilsettes det diverse ,for å få godt drikkevann,fosfater(næring for algene),chlor (dreper bakterier),etc.

Samt man får tilsig fra jordbruk,regnvann og annen morro.

Som ofte ikke bra hverken for ferske eller salte venner spør du meg, fører i allefal ofte med seg mye morro.


Men mange bruker bereder/kranvann og ikke får noe problemer med det, mens andre får algeoppblomstring,cyano og grøntvann osv,.

Konklusjonen min blir ,helst ikke bruk varmevann, fra berederen, så sparer du deg evt litt trøbbel med syke fisk senere, for dette er en type forgiftning som ikke kommer plutselig, men kan komme snikende etter lengre tid med bruk av beredervann(gjelder helst gamle beredere).

Jeg bruker å skifte 10-20% vann, erstatter med kaldt Osmose(kranvann kun til ferksvannskaret), lar det stå en stund til det er temperert og rett i balja.
aldri brukt en eneste tilsetning,bortsett fra i saltvanns akvariet hvor man tilsetter,feks Calsicum og salt ved vannbytter ol,.

Tatt fra artikkelen: "Så konklusjonen er som vanlig at det ikke er noe fasitsvar, man må rett og slett bruke hodet."
jepp,.

Etterfylling,vannbytte,saltvann og elektrisitet,algeskraping o.O joooooda,.

men bruke å hodet er lurt i alle sammenhenger..

Inaktiv bruker
Ja, skal ikke være lett å flytte vann fra a til b.
Nei, det kan være vanskelig! Det var vel et norsk firma som forsøkte seg på ferskvannstransport til Midtøsten for noen år siden, og det gikk skikkelig ad undas
Donald
Nei, det kan være vanskelig! Det var vel et norsk firma som forsøkte seg på ferskvannstransport til Midtøsten for noen år siden, og det gikk skikkelig ad undas :D


for å holde seg i Norge
Bare se på Norske elver, hvor mye de sliter med å transportere vann som er reint når det kommer til destinasjonen sin. *Glis*

hvordan skal vi klare det uten bråk når naturen også er så avsporet som den er
filathor
Bruk ikke varmevann fra berederen,så følger man i hvertfall boka. Som Mona.O skriver, så er det ikke alltid sundt,. man vet nemlig ikke hvilken (Hun skriver at det ikke er sundt) Ta det som det er, en kommentar,og hjelp heller den som spør.


Trodde kanskje denne tråden døde ut snart, men det er vist litt "liv" enda.

For å kommentere det siste sitatet først, så er det jo hva det hele dreier seg om, nemlig å dele sine erfaringer slik at andre kan dra nytte av det, og ikke finne opp kruttet flere ganger.

Hvorfor skal ikke alle de som har posetive erfaringer med varmtvannsbytte dele disse med andre? Ved å lese gjennom tråden, har jeg ikke funnet et eneste av disse innleggene som bastant påstår at dette er det eneste saliggjørende, men tvert i mot oppfordrer til å ta hensyn til berederens kval. samt å prøve seg frem. Men vi poengterer også at det er flere som i årevis har benytte dette, med bare gode resultat.

Og en ting til, vi krangler ikke på folks erfaringer, vi bare markedsfører våre egne. Vi påpeker også at noen mener det overhode ikke er forsvarlig å benytte dette varmtvannet, uten å gi det en sjanse, mens vi mener det er fullt forsvarlig, når flere forhold taes hensyn til.

Det begynner vel å bli et forslitt utrykk at det skal lite til for å bli krig. Somme tider er det bare en liten "gnist" som skal til!

Men nå, skulle vel snart alle sider av vannbytte være debattert?

- Tore -


hehe ja,.

gnist og vannbytte kan jeg allt om, ihvertfall,.

ikke prøve det hjemme bruker det å stå på enkelte tv programmer.

Men når man er så uheldig å holde fingrene i vannet og lysarmaturet fant på å ta seg en dukkert i saltvanns karet kan man prise seg lykklig at man lever :O)

vondt.no!!
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap