Mitt akvarie (side 3)

Takk for det, og takk for god veiledning underveis
Høres ut som en fin sammensetning av fisker Fosser.

Hold et øye med ottoene, jeg har hatt problemer med dem når jeg har satt dem inn i for
nylig innkjørt akvarium, det kan bli lite mat på dem.

Hvilken apistogramma er det du har lyst på?
Fart66
Høres ut som en fin sammensetning av fisker Fosser. Hold et øye med ottoene, jeg har hatt problemer med dem når jeg har satt dem inn i for nylig innkjørt akvarium, det kan bli lite mat på dem. Hvilken apistogramma er det du har lyst på?


Skal legge inn en bit agurk eller sqaush til de i dag. Håper de spiser det.


Godt spørsmål. Det er så mange flotte forskjellige apistoer, så jeg er neimen ikke sikker. Agassizii er en jeg kunne tenkt meg, men får se hva som er tilgjengelig.
Sliter med å få senket pH i karet. I påvente av at Plantasjen skal få inn tiurtorv, kjøpte jeg torv i en zooforretning og håpet at den skulle få ned pH, men nei.

PH er i utgangspunktet ca 7,5, KH 4 og GH 5. Etter flere dager med vann og 2 strømper med torv i ei balje, er pH 7-7,5. Er GH for høy til å få noen effekt av torva, eller er torva for lite sur? Hadde plan om gradvis å senke pH til rundt 6, og blir noe frustrert over ikke å få det til.

Hva slags verdier er det på vannet i krana hjemme ? Jeg ser at Rakkestad Kommune (Sander og Kirkeng Vannverk) leverte vann med gjennomsnitts-pH på 7.9 i 2013. KH var på over 4. Dette stemmer egentlig godt med hva du fikk ut av torv-eksperimentet ditt, nemlig at nedslagsfeltet for vannet i området inneholder kalksteins-bergarter.

Det er ikke GH som hindrer deg i å få ned pH, det er KH. Hvis du har såpass som KH=4 i krana, får du nok problemer med å få ned pH permanent. Er ikke sikker på om Tiur-torv heller løser dette, men det er et forsøk verdt. Selv har jeg til tider brukt [URL=http://www.luckyreptile.com/products/145/en/pid1,8$pid2,33337$pid3,555401/products.html]denne[/URL], som er ren presset spagnum-mose.

Uansett hvilken metode du bruker for å tilsette syre (torv eller pH-minus), må du tilsette så mye at KH blir "spist opp" før pH synker nevneverdig. Dette resulterer da i ustabilt vann som man må holde øye med for å unngå pH-crash.

Hvis du ønsker permanent pH ned mot 6, kanskje en enklere metode ville være å bruke en kombinasjon av alkalisk og sur buffer, som f.eks. Seachem's Alkaline Buffer og Acid Buffer. Jeg bruker disse to når vannet i springen har høy pH, krever et testforsøk for å finne ut hvor mye du skal bruke av hver, men siden er det bare å veie ut og tilsette i byttevannet. Resultatet er fjellstø pH der du selv vil.
Vannverdiene jeg nevnte i forrige innlegg, er verdiene på vannet i krana der jeg henter vannet (som kommer fra Sander vannverk).

Mitt eget (bore)vann har jeg innsett er helt uegnet for de fiskene jeg ønsker. Det har altfor høy KH og GH. Hadde jeg hatt snev av fornuft burde jeg ha skaffet fisk fra andre steder enn Sør Amerika, men nå har jeg nå engang fått sansen for Apistogramma og Nannostomus, så da får jeg heller ta jobben det er å endre vannverdiene.

Skal gjøre et forsøk med tiurtorv, og dersom ikke det funker, skal jeg prøve produktene du nevner SilverShaded. Regner med at de må bestilles på nettet?
Ja, du får se hvordan det går med Tiurtorv. Skal du filtrere gjennom torv er det viktig at vannet renner sakte.
Seachem-produktene finnes stort sett ikke i norske dyrebutikker, nei. Men du får dem på nettet. Si ifra hvis du prøver deg med Seachem-bufferne, så hjelper jeg deg med pilot-testen.
Fortsatt liv i alle, eller i hvertfall nesten alle fiskene. Alle ottoene lever i beste velgående, og telte 16 nannostomuser i går. Ikke lett å få telt de, da det er en del skjulesteder i karet, så mulig at også den syttende fortsatt er der.

Knep av noen store blader på Ceratopteris Cornuta i går, de dekker jo snart hele overflata i karet. Blant smårusket som da løsna fra røttene, var det flere "småkryp" som svømte rundt. Fin mat for Nannostomusene

Er det noen som trenger ei flyteplante eller 3, send meg ei melding, da jeg snart må kvitte meg med noen.

Fikk meg en aldri så liten overraskelse når jeg byttet vann i karet i går. I det jeg sugde opp slam under noen bøkeblader, så jeg at det forsvant noe inn i slangen som lignet på en øyenstikkerlarve. Tok en nærmere titt på den i bøtta, og visst var det en ca 2 cm lang øyenstikerlarve!

Kan ikke skjønne annet enn at den må ha fulgt med planter jeg har kjøpt, men litt rart på denne tiden av året. Godt det ikke var yngler i karet sammen med den skapningen.
Fant enda en øyestikkerlarve i karet for noen dager siden (tror ihvertfall det er øyestikkerlarve). Lurer på hva de har spist for å vokse såpass som de har gjort. Tok noen bilder av den og skal legge ut bilder om noen dager.

Har endelig fått dreis på torvfiltreringa og får nå ph ned på ca 5,5 etter å ha filtrert vannent gjennom ei bøtte halvfull med torv og lite hull i bunnen. Har nå ca 75 liter med surt vann klart til vannbyttet i kveld.

Nå mangler det bare å få tak i en trio med apistoer. Håper å få tak i en naturlig utgave av enten agazissii eller cacatoides, eller annen art dersom en zoo butikk får inn noen vf apistoer i nær fremtid.
Så flott at du fikk det til ! Ble det Tiur-torv, eller annen torv ?

Snodig med larvene. De har kanskje kommet inn med planter eller fisk nylig importert fra varmere strøk ?
Bruker torv som jeg henter i et torvuttak ikke langt herfra. Ren naturtorv. Larvene må ha fulgt med planter jeg har kjøpt. Skjønner bare ikke hva de spiser for å vokse seg såpass store som de har blitt.
Er det noen som kan artsbestemme denne øyenstikkerern. Har til nå funnet 2 larver og en øyenstikker i karet.
Røttene på flyteplantene gror noe voldsomt, og har nå kuttet røttene for andre gang. Nannostomus Trifasciatus (og litt snikreklame for Canon)
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap