Corydoras egg og oppdrett av yngel (side 3)

Hittil har 7 klekket, det er 4 igjen. Men det ser ut som de er nær ved å klekke hvert øyeblikk, de også.
To av de som er klekket har fått halen løs og vrikker på den, men hodet sitter enda inne i skallet. De er "halv-klekket" på en måte

Litt bekymret er jeg for den ene som er "halv-klekket", det var den aller første av dem. For bare halen dens klekket og kom ut av skallet, resten av kroppen/hodet sitter fremdeles fast i eggeskallet. Den vrikker og vrir seg alt den kan for å komme løs, men det ser ikke ut til at den klarer det! Nå er det gått omtrent to dager sånn, og den sitter fast enda. Huff! Får lyst til å hjelpe den løs, men hvordan i alle dager gjør man det, med en så liten og skjør skapning?

Håper ikke den dør, sittende fast i skallet.
Noen som vet om Corydoras ofte sliter med å komme løs fra skallet etter klekking? Noe jeg kan gjøre for å hjelpe den ut? Er litt redd for at den skal dø, om den ikke kommer ut snart.
Hey,hey ! Du har jo rene turbo eggleggere i karet ditt. Flott bilde av disse pitte små yngelene. Fremdeles det lånte karmeraet ?

Jeg aner ikke hvordan du skal få yngelen løs, men hva med forstørrelsesglass og nål,pinsett.. Eller kanskje den vil være for svak uansett ?
Jan Erik
Hey,hey ! Du har jo rene turbo eggleggere i karet ditt. Flott bilde av disse pitte små yngelene. Fremdeles det lånte kameraet ?


Ja, jeg håper det ikke er siste gang jeg har sett egg fra den fronten

Det stemmer at det er det rimelige kameraet til mannen min.
Mitt eget nye kamera blir stående ubrukt, rett og slett fordi jeg ikke får det til å kobles opp mot denne pc'en. Og den bærebare pc'en (der det virket tidligere) er ødelagt. Virkelig ergelig! Men når jeg prøver å plugge mitt kamera til denne pc'en, så får det liksom ikke "kontakt", akkurat som pc'en ikke "finner" kameraet.

Back to the eggs
For øyeblikket er det 3 uklekte egg. Mener å ha lest at de kan klekke med opptil flere dagers mellomrom, så jeg håper det er forklaringen hvorfor de ikke har klekket enda.
Det er rene skjære kaoset på kjøkkenbordet, med alle mine akvarieting og tang der, som luftpumpe og yngelkar

Jan Erik
Jeg aner ikke hvordan du skal få yngelen løs, men hva med forstørrelsesglass og nål,pinsett.. Eller kanskje den vil være for svak uansett ?


Nå nettopp bestemte jeg meg for å befri den, koste hva det koste ville... Men noe redskaper våget jeg ikke bruke. Jeg bestemte meg for å "kjenne" på den med fingertuppen, veldig, veldig forsiktig.

Passet på å dyppe fingrene i vann så det var vått først, så sugde jeg opp yngelen med egget sittende fast på hodet. Slapp den forsiktig ut av pipetten i en dråpe vann og ned på pekefinger-tuppen min, og så forsiktig jeg bare kunne så "touchet" jeg oppå skallet med tommelen. Og egghinnen slapp! VIPS, den var borte så lett som bare det!

Yngelen kunne så svømme avgårde i frihet, og jeg gjentok suksessen med den andre som satt fast. Skulle ingenting til, eggeskallet løsnet ved en berøring så lett at jeg ikke kjente det engang.

Så nå svømmer det sju, nei åtte, frie yngel der!

De siste tre er ikke klekket enda, men jeg ser de er friskt mørk gule med "øyeprikker" inni. Håper derfor at de klekker de også

Hadde jeg hatt 100+ med yngel, hadde jeg neppe giddet dette, det er tvilsomt om jeg hadde lagt merke til det engang. Men med bare 11 stk i tanken, så får man anledning til å granske hver enkelt
Alle Corydoras-eggene er nå klekket :-)
Kullet som ble lagt på mandag, har nå klekket...alle sammen!

De siste tre eggene klekket en gang i natt, så jeg våknet til 11 små yngel i dag

Dere aner ikke hvor søte de små ynglene er!
Jeg sitter med nesa klistret til plast-tanken deres og glor.
11 små yngel piler nå rundt oppi der, gjør små øvelses-stunt ved å sprette bortover som en pil. Måten de spretter rundt på bunnen, minner litt om måten steinsprett spretter bortover vannflaten på

Det er virkelig kjempebra at alle endte opp med klekking, for det er visstnok ikke så vanlig iflg. research'en jeg har gjort de siste dagene. Ett sted stod det at bare halvparten ville klekke, eller bli befruktet. Av de 11 eggene jeg samlet inn, har alle blitt befruktet og alle klekket.

Det var en ganske stor hunn som la de eggene på mandag.

Bilder kommer i kveld, kameraet ligger i bilen og bilen er ute og kjører

Så flott!

Gleder meg til å se bilder
Flere bilder i mindre format her:


Er det mulig..?! *smelt*

Tror definitivt jeg må prøve meg seriøst på corydorasoppdrett med tiden
får noen kjempe gode bilder! misunner deg med yngel...
Smelter ikke disse hjertet ditt, så vet ikke jeg

En dag gamle Corydoras Adolfoi-yngel. Nyklekte

<IMG SRC="http://www.akvaforum.no/images/aquarium/11069_060123033900.jpg"/IMG>
Fått ditt karmera til å virke eller lånt deg nytt ? Bra bildet. Forventer din deltagelse i neste fotokonkurranse
Jan Erik
Fått ditt karmera til å virke eller lånt deg nytt ? Bra bildet. Forventer din deltagelse i neste fotokonkurranse :-)


Konkurranse, jeg? Vet ikke helt, jeg...

Men ang. kameraet; ja, det stemmer
Vi kom plutselig på en løsning. Det første digitalkameraet vi hadde her i huset, en billigutgave til åttehundre kroner, er også en Olympus. Det kameraet fungerer på denne pc'en. Mannen min kom på idèen å ta bildene med mitt nye, avanserte Olympus-kamera, flytte minnebrikken over i det gamle og laste dem ned på pc'en derfra

Det fungerer som en drøm! Det er så kult å kunne bruke sitt eget kamera igjen. Nå må jeg bare øve litt og lære meg litt av finessene, da...
Har sett bildene du tok av mallefigthen. Så ikke noe stamming. Vestlending og alt og det.
Dette ser bra ut, Mona! Vel fortjent, gratulerer!
Har gitt ny runde artemia i kveld, og jeg er like spent hver gang jeg går bort og kikker oppi til dem... Jeg håper på det beste, men frykter hele tiden det verste. Med så få yngel vil jo et frafall bli merkbart, noe helt annet enn da jeg hadde rundt 200 scalareyngel i en tank...
Hittil har jeg ikke mistet noen av de som er klekket, bank i bordet!

Og Corydoras Adolfoi-gruppen startet en ny runde lek og egglegging i dag
Som sist, var det kun en hunn som aktivt deltok. De andre flakset litt oppskjørtet rundt og merket åpenbart at noe var i gjære, men hvert eneste egg ble lagt av samme hunn. Sist også, alle ble lagt av kun en hunn (men en annen da enn i dag).

Jeg krysser fingrene for at dagens store fangst på 30 egg,lagt av en stor fin Corydoras Adolfoi-hunn, vil bli like god klekkingsprosent som de 11 første jeg samlet inn. Eller...hun la faktisk 33 egg, men jeg greide å mose 3 stykker da jeg skulle få dem løs fra fingertuppen min i klekkebeholderen.. Shit også! Men godt det var et stort kull denne gangen!

Hun var kjapp og effektiv, denne større hunnen. La to egg i slengen stort sett, så det ble mindre jobb på meg som satt og ventet og samlet dem inn etterhvert Den forrige hunnen la ett og ett egg, men hun var tilgjengjeld mindre og slankere. Sikkert yngre.


Sånn cirka, hvis alle disse 30 klekker (noe jeg virkelig håper), så skulle jeg da sitte med rundt 45 yngel av Corydoras Adolfoi om fire-fem dager Levert av mine flittige små Corydamer over tre ulike egglegginger. De legger ikke så mange hver gang, disse Adolfoi'ene, men er til gjengjeld flittige på andre måter og gjør det ofte


De 11 som klekket først, piler nå rundt i plast-tanken og jeg håper de spiser fôret de får. Dette vil vel først vises for alvor om ett døgn eller så, da har det gått såpass lang tid etter at eggeplommen ble brukt opp at de ville bukke under om de ikke tok til seg næring.

Hos scalarene begynte de å bukke under etter ett til to døgn om de ikke spiste (noe de ikke gjorde før jeg begynte med nyklekt, levende artemia - fra da av gikk alt helt strålende).

Disse Corydoras-ynglene får nyklekt artemia om kvelden, og avskallede artemiaegg på morgenen. Alltid litt mat tilgjengelig.
100% vannbytte to ganger i døgnet. Jepp, du leste riktig. Alt vannet byttes hver morgen, og hver kveld.




Imponerende innsats både av deg og Coryene, syns dere er flinke!!
-Artig når man får betalt for "strevet"!
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap