Om "svar og råd" på forumet. (side 3)

Hvis jeg i min egen profil kan kunne hake av på en ferdig oppsatt liste/rullegardinmeny for noen av mine interressefelt innenfor hobbyen så hadde det vært helt ypperlig. Til venstre, her for dette innlegget mitt, f.eks. under navnet mitt eller under avataren, kunne det vært et ikon eller link som viste disse interressefeltene ved å holde markøren over eller fysisk klikke på ikonet. Dette ville da vært helt frivillig å benytte seg av, samtidig som det gav andre en pekepinn på hva jeg dreiv med for tiden. Om jeg kan det jeg driver med, ja det er vel ikke sikkert
Bjarne
Hvis jeg i min egen profil kan kunne hake av på en ferdig oppsatt liste/rullegardinmeny for noen av mine interressefelt innenfor hobbyen så hadde det vært helt ypperlig. Til venstre, her for dette innlegget mitt, f.eks. under navnet mitt eller under avataren, kunne det vært et ikon eller link som viste disse interressefeltene ved å holde markøren over eller fysisk klikke på ikonet. Dette ville da vært helt frivillig å benytte seg av, samtidig som det gav andre en pekepinn på hva jeg dreiv med for tiden. Om jeg kan det jeg driver med, ja det er vel ikke sikkert ;)


Dette var akkurat hva jeg mente
Tone Andreassen
[QUOTE=Bjarne]Hvis jeg i min egen profil kan kunne hake av på en ferdig oppsatt liste/rullegardinmeny for noen av mine interressefelt innenfor hobbyen så hadde det vært helt ypperlig. Til venstre, her for dette innlegget mitt, f.eks. under navnet mitt eller under avataren, kunne det vært et ikon eller link som viste disse interressefeltene ved å holde markøren over eller fysisk klikke på ikonet. Dette ville da vært helt frivillig å benytte seg av, samtidig som det gav andre en pekepinn på hva jeg dreiv med for tiden. Om jeg kan det jeg driver med, ja det er vel ikke sikkert ;)


Dette var akkurat hva jeg mente

Da begynner kanskje et skap å komme på plass også
Selve avataren kan benyttes som foreksempel slik :

<img src="http://akvaforum.no/images/member/11020.jpg?f=C294A41F-1143-D3FC-2F304C84E144F94B" alt="Interressefelt: Discus, L-maller">


Dette er vel egentlig noe vi ber medlemmene om å legge inn i profilen slik den foreligger i dag. Det vi kan oppnå med en slik løsning er å lette tilgjenngeligheten.

Dem som søker finner.

Lurer man på hvilken komtetanse noen har kan man gå inn på medlemsprofilen og kikke på tidligere innlegg, hjemmeside, bidrag i fiskebasen og bilder i fiskebasen.

Videre kan man google på navnet og finne masse mer fra andre forum.

Håvard Støre Andresen
Dem som søker finner. Lurer man på hvilken komtetanse noen har kan man gå inn på medlemsprofilen og kikke på tidligere innlegg, hjemmeside, bidrag i fiskebasen og bilder i fiskebasen. Videre kan man google på navnet og finne masse mer fra andre forum.


Og nå prøver vi altså å gjøre det litt enklere å finne denne informasjonen, slik at man ikke trenger å lete så veldig da.

Det er litt lettere å holde markøren over en link og få en liste over brukerens interessefelt enn å sette seg ned og lese alle gamle innlegg eller google personen, ikke sant

Poenget er jo å gjøre mest mulig informasjon lettest mulig tilgjengelig, som Geir sier.
Men skal alle kunne hake av dette, eller kun spesielt utvalgte?
Lealaus
Men skal alle kunne hake av dette, eller kun spesielt utvalgte?


Alle.
Alle som har lyst, som føler at de har et spesielt interesseområde kan gjøre det. De som ikke vil eller ikke føler at de har noe spesielt interesseområde, kan la være
Det er greit for meg at vi krysser av selv på interesseområde innen akvaristikken. Det vil på mange måter være en bra greie.

Vi må bare ikke lure oss selv til å tro at dette gjør det lettere for nybegynnere å bedømme kvaliteten på en kilde/medlems svar.
Synspunkter fra nybegynner
Jeg er nybegynner i akvaristikken, meldte meg inn her for snart 2 måneder siden, og har ikke erfaring fra andre fora.

Jeg har fått veldig god hjelp (og hyggelige tilbakemeldinger) ved å stille spørsmål her inne, og syns ikke det har vært vanskelig å skille "god" og "dårlig" informasjon, selv om jeg ikke vet hvem som kan hva. Så lenge moderatorene er så tilstede som de er i dag, tror jeg ikke at dette er noe problem, selv ikke for nybegynnere. Hvis medlemsmassen blir veldig stor, og moderatorene ikke har kapasitet til å stille opp slik som i dag, blir kanskje situasjonen en annen.

Dessuten er jeg klar over at dette er et diskusjonsforum, og at ingen her står juridisk ansvarlig for de rådene de gir, så det er opp til meg om jeg vil ta sjansen på å følge dem. Rådene i butikken har vist seg å være mye dårligere enn de jeg har fått her.........

For meg er det den inkluderende tonen som gjør akvaforum til et attraktivt sted (i tillegg til at det er seriøst og gir meg tilgang på masse informasjon, selvfølgelig), så den håper jeg dere legger vekt på å bevare når dere gjør endringer her inne!
Amen
Der er befriende fritt for drittsekkmentalitet her inne

Ellers så er jeg også velsignet enig med Svein A. Tenk å få et forum hvor man slipper å måtte diskutere med seg selv.

Skriv meg opp på ett stk gurustempel)))

Kødda.

Atle
Slike tilbakemeldinger setter vi pris på

Akvaristikk er den vakreste hobbyen av dem alle Synes du ikke?

Etterhvert håper vi på å bli så store at vi ikke gidder å lese alle trådene. Da kan selvfølgelig desinformasjon bli et reellt problem. Slik det er idag har vi ganske god oversikt og reagerer fortløpende når det er nødvendig. Min grunnleggende holdning er at ingen bør kunne skilte med ´sertifikat´ i et åpent forum. Mange som er nye på forumet er allerede drevne akvarister fra før.

At vi kan krysse av på kompetansefelt/interessefelt kan være bra, men det blir ingen ´kvalitetssikring´ av svaret. Dermed er vi like langt i forhold til det første innlegget til Svein A.



Tanganyika
Der er befriende fritt for drittsekkmentalitet her inne ;-) Ellers så er jeg også velsignet enig med Svein A. Tenk å få et forum hvor man slipper å måtte diskutere med seg selv. Skriv meg opp på ett stk gurustempel:-)))) Kødda. Atle


Du aner ikke hvor mye slike tilbakemeldinger betyr. Gracias Senor
Synspunkter fra nybegynner
Håvard Støre Andresen
Etterhvert håper vi på å bli så store at vi ikke gidder å lese alle trådene. Da kan selvfølgelig desinformasjon bli et reellt problem. Slik det er idag har vi ganske god oversikt og reagerer fortløpende når det er nødvendig.


Når dere blir så store at dere ikke leser alle innlegg, hva om moderatorene da prioriterer nybegynner-forumet? Da unngår dere desinformasjon mot de som ikke har forutsetninger for å sile informasjonen. En annen ting, som kanskje er minst like viktig, er at det har vært utrolig inspirerende for meg at moderatorene har tatt seg bryet med å svare meg som "bare" er en nybegynner (tusen takk for det!). Dette øker jo sjansen for at nybegynneren beholder interessen for hobbyen, og at han eller hun blir et aktivt medlem her hos dere! Når man blir mer erfaren, blir man jo mer selvgående, og kan "klare seg" med svar fra erfarne medlemmer.
Bente
Når dere blir så store at dere ikke leser alle innlegg, hva om moderatorene da prioriterer nybegynner-forumet? Da unngår dere desinformasjon mot de som ikke har forutsetninger for å sile informasjonen.


Tilstedeværelse er en forutsetning for kommunikasjon og det vil ikke være slik at moderatorrollen blir helt fraværende. Etterhvert vil man ha et rimelig høyt antall medlemmer som er minst like oppegående som moderatorene og dermed kan moderatorer innta en ordstyrerfunksjon.

Bente
En annen ting, som kanskje er minst like viktig, er at det har vært utrolig inspirerende for meg at moderatorene har tatt seg bryet med å svare meg som "bare" er en nybegynner (tusen takk for det!). Dette øker jo sjansen for at nybegynneren beholder interessen for hobbyen, og at han eller hun blir et aktivt medlem her hos dere!


Hyggelig å høre og det er ikke noe bry å ta seg tid til å svare.
Vi forsøker hardt å være inkluderende slik at "aktivt medlem her hos dere" skal være "her hos oss"

Bente
Når man blir mer erfaren, blir man jo mer selvgående, og kan "klare seg" med svar fra erfarne medlemmer.


Og når du blir mer erfaren så skal du være med på å hjelpe med svar i de trådene der du har bygget deg opp faglig.


Geir Kristiansen
Og når du blir mer erfaren så skal du være med på å hjelpe med svar i de trådene der du har bygget deg opp faglig.


Ja, det får tiden vise......hadde jo vært moro å ha noe å bidra med etterhvert. Snakkes, det kommer nok flere spørsmål/problemer fra meg............
Hva med og gi dyktige folk (som har bevist at de er dyktige) en "Medalje" innen det feltet, sammme opplegg som vi bruker til en belløning for og ha lagt til bilder og redigering av fiskebaser osv..... basert på kunnskap og nyttige bidrag i forumet?
Dette var jammen et interessant tema !!
Svein A sin idé er god - meget god! Problemet er bare hvordan en slik ordning skal kunne gjennomføres uten at det blir for mye jobb for moderatorer eller at noen kvier seg for å svare eller føler seg uteglemt.
Da jeg ble medlem her, hadde jeg allerede rukket å tråle utallige nettsider, lese XXX antall sider faglitteratur, samt spurt og gravd til jeg ble oppfattet som en pest og en plage for alle akvarister i min omgangskrets. Jeg har derfor aldri hatt store problemer med å skille klinten fra hveten i de svarene jeg har fått.
Likevel skjønner jeg godt problemstillingen.
Dersom jeg hadde kommet inn her uten noensinne å ha lest en side eller sett en akvariefisk i levende live, hadde jeg satt pris på en slik ordning, men det er dette praktiske, da...
Dersom noen har en lur idé, så kom med den!
Det fins større praktikere enn meg i denne verden, men hvor er de når man virkelig trenger dem?
Tilfeldig bekjentskap
© J.W. Armbruster
Reklame for plussmedlemskap