Tante Astrid´s undervannsverden (side 32)

Nei, det er bare hyggelig

Utrolig morsomt bilde. Han skjeler nesten for å holde godt nok øye med den
I dag har det vært full lek på stjernedanioene. Det er stort sett mosen de har lagt eggene i og det ser ikke ut til at de har prøvd å spise de heller. Faktisk var de så opptatt med lek at de overså morgenmaten også.

Nå har jeg så smått hatt planer om å utvide stimen, og mosen skal uansett skiftes ut. Derfor har jeg i morgen tenkt å flytte mosen over i den fisketomme 35 literen og se om jeg greier å få fram yngel på egen hånd. Det er nok allerede en god del småsnacks i mosen, men jeg er uansett i gang med å tørke bananskall i stekeovnen slik at jeg kan ha infusorier klart om det skulle dukke opp noen sultne yngel.

Jeg har aldri forsøkt meg på å få frem yngel med vitende og vilje, så dette blir et spennende prosjekt for meg, om jeg i det hele tatt får klekkt fram eggene

Det øverste er bilde av en hunn. De to andre er hanner.

[External Image]

[External Image]

[External Image]
Det er jo virkelig vakre fisker.
Ja, de er noen små smykker, men man må nesten helt innpå de for å se hvor fine de er. På avstand ser de bare ubestemmelige grå ut. Virkelig vakre blir de først under leken. Spesielt hannene når de spiler ut finnene for å psyke ut rivalene, eller imponere damene, mens de sirkler rundt hverandre snute mot hale, to og to. Da er de et imponerende skue. Stimer bra gjør de også.

Da jeg kjøpte de var de mer enn lovlig tynne, men som du ser så er det ingenting å si på formen nå. De gikk mye på nyklekt artemia til å begynne med for å få kjøtt på beina, nå får de litt variert mat, både frossen, levende og flak. Det meste går ned så lenge det ikke er for stort.
Her kommer noen bilder av dama til Leopold, Clotilde. Disse bildene ble tatt første dagen så hun har ikke farget helt ut her. Skal ta flere bilder senere en dag så jeg får vist frem hvor fin hun er blitt i fargene nå. Man kan tydelig se hvor nysgjerrig hun er på sneglen og reken. Antagelig har hun aldri sett slike før.

[External Image]

[External Image]

[External Image]
For en skjønn liten fru, tipper leo ble meget lykkelig.
Når det gjelder kampfisk så tror jeg ikke de bryr seg om utseende i det hele tatt, så lenge det er riktig kjønn ;D

Nå har jeg flyttet mosen over og det ser meget nakent ut i Asia-karet. Gjorde mye av seg de kladdene. Har bestilt ny, som jeg forhåpentligvis får i morgen. Så er det bare å vente og se om det blir noe av alle eggene. Har satt opp infusorievann også og det er nesten like spennende å se om det blir noe der.
Stilige bilder En svært pen liten fisk
Takk, Mvjnz

Må jo komme med noen bilder av kongen selv også. Tatt samme dagen som dama kom i karet så han var flink til å vise seg frem.

[External Image]

[External Image]

[External Image]
.... og et par til.

Nederst en av amano-rekene.

[External Image]

[External Image]

[External Image]
Den hannen var jo bare spektakulært rå.

Herlige kampfisk-bilder. De er jo noen artige vesener når de får sjansen til
å vise det. De som har kampfisk i små glassboller går glipp av mye. Det beviser jo disse bildene
Ja, han er nydelig! Er litt forutinntatt jeg da, siden han er min ;D

Nevnte på Tropehagen at jeg skulle ha meg en crowntail kampfisk når jeg fikk opp det nye akvariet og de luringene på butikken bestilte den selvfølgelig med en gang. Så ham neste gang jeg var innom og da var jeg solgt. Han gikk derfor i en 15 liter i noen uker før dette karet ble satt opp.

Må si at han er en veldig aktiv krabat. Høyt og lavt og aldri i ro. Ante ikke at disse fiskene skulle være så underholdende. Nesten slik at jeg får dårlig samvittighet ovenfor det andre karet jeg har. Ikke like mye aktivitet der så de blir litt bortglemt. Selvfølgelig får de stellet sitt og sånt, men jeg sitter sjelden i lang tid å studerer livet der.

Oppdaget forresten nå at på det første bildet i innlegg 630 så er det mulig å se den store blæresneglen. Disse regnes jo også som pestsnegler, men jeg har bare en. De er hermafroditter, men siden jeg bare har en så er den likevel ikke i stand til å reprodusere seg. Som en kan se så er disse store i forhold til de andre vanlige pestsneglene som damsnegl og skivesnegl. Den er nok over en cm lang.

Her er et bilde til av denne sneglen. Skal prøve å ta noen bedre en dag og få lagt det inn i basen. La merke til at det mangler bilder av denne der.

Tante Astrid
I dag har det vært full lek på stjernedanioene. Det er stort sett mosen de har lagt eggene i og det ser ikke ut til at de har prøvd å spise de heller. Faktisk var de så opptatt med lek at de overså morgenmaten også. Nå har jeg så smått hatt planer om å utvide stimen, og mosen skal uansett skiftes ut. Derfor har jeg i morgen tenkt å flytte mosen over i den fisketomme 35 literen og se om jeg greier å få fram yngel på egen hånd. Det er nok allerede en god del småsnacks i mosen, men jeg er uansett i gang med å tørke bananskall i stekeovnen slik at jeg kan ha infusorier klart om det skulle dukke opp noen sultne yngel. Jeg har aldri forsøkt meg på å få frem yngel med vitende og vilje, så dette blir et spennende prosjekt for meg, om jeg i det hele tatt får klekkt fram eggene ;) Det øverste er bilde av en hunn. De to andre er hanner.


Hei, gikk stjernedia noene i eget artskar? hva skal til for at de skal begyne og leke? Har veldig lyst til og få oppdrett på de men jeg vet ikke hvordan:P
du nevnte noe med et bananskal også, hva er et til?
på forhånd... Takk
De har lekt jevnlig siden jeg kjøpte de for 3-4 måneder siden. Tidligere har de gått alene sammen med reker og snegler i en 35 liter, men ingen yngel dukket opp. Regner med at de ble spist opp av de voksne.

Nå har de blitt flyttet over i 125 literen og lekte der i mosen. Tok derfor å flyttet mosen over til den nå fisketomme 35 literen og håper nå at det skal dukke opp yngel når det ikke er noen der til å forsyne seg. Hva som får dem i lek er vanskelig å si. Fôrer de godt ihvertfall. Regner med at selve flyttingen til et nytt miljø trigget de denne gangen.

Jeg prøver denne oppskriften med bananskall (står beskrevet nederst) for å lage infusorier som er et godt startfôr for veldig små yngel. Nå i ettertid har jeg lest at stjernedanio-yngelen er så "storkjeftet" at den faktisk tar nyklekket artemia også, men det skader sikkert ikke om de får litt infusorier heller.

Ellers så er visst ikke denne arten så vanskelig å få til. Ser at enkelte får fram yngel i artskar også, men da har de såpass tett med mose at de voksne ikke kommer til og får spist opp egg og yngel. Går du til fisken i fiskebasen og klikker på de som har oppdrettet fisken så får du mer informasjon om hvordan andre har gått fram.

Dette er første gangen jeg prøver meg på dette så det er litt spennende. Får håpe du får frem yngel også
Det kom ikke noe mose med bestillingen i dag så da får stjernedanioene greie seg uten noe å leke i til neste levering kommer. De trives åpenbart veldig godt i det nye karet og er mye mer fremme her enn i 35-literen. Trodde egentlig de ville bli mer sky i et kar sammen med kampfisk, men erfaringen er altså helt motsatt.

Er bittelitt bekymret for Leopold. Har lest urovekkende mange tråder om svulster på kampfisker. Om jeg innbiller meg det eller om det virkelig er grunn til bekymring er ikke godt å si, men jeg synes han ser litt oppblåst ut fremme på brystet. Ellers er han i fin form og matlysten er det heller ikke noe å si på. Kanskje han rett og slett begynner å bli feit

Asia-karet er nå nesten fritt for trådalger. Om det er rekenes fortjeneste alene eller om det nå er bunntablettene som er i ferd med å bli oppbrukt, tør jeg ikke si. Veldig glad for det i alle fall. Har nå fått tak i Jbl's gjødselkuler og kommer til å bruke de heretter. Istedenfor å gi tabletter en gang i måneden (som i tillegg "lekker" næring ut i vannet) holder det nå med å gi kuler en gang i året. Blir spennende å se hvordan de vil fungere.

Søramerika-karet har vært plaget med penselalger i lengre tid. Som i alle karene så er nitrat-nivået lavt, men fikk nå målt fosfaten og den var i høyeste laget og er antagelig årsaken til algene. Hvordan jeg skal få redusert denne har jeg ikke funnet ut enda. På grunn av det lave nitrat-nivået så har jeg brukt gjødsel med tilsatt nitrogen og fosfor. Det spørs om det er så lurt å fortsette med den i dette tilfellet. Jeg får prøve å redusere litt på foringa og eventuellt prøve filtrering med middel som fjerner fosfaten om jeg ikke får bukt med den. Heldigvis holder pelsalgene seg stort sett til røttene så den har ikke tatt helt overhånd, men javamosen ikke særlig pen så lenge algene vokser såpass tett på den.
Har vært borti trådalger på javamosen, var egetlig litt pent, men ikke egentlig når det var javamose jeg ville se, ikke grønt hår som flagret med strømmen.

Tror Hiawathaen min har svulst, eller har hatt, han fikk en mega bul like bak den venstre finnen, ble ikke bedre når han forspiste seg, men mens jeg har vært i bergen har faktisk kulen krympet. Da jeg først så¨den ble jeg veldig lei meg, men bestemte at han skulle få leve så lenge han ikke plagdes av kulen, og nå ser det da ut som kulen er på vei ned. Så om han får det, vent og se, kanskje han klarer bekjempe den.
Ja, det er slik jeg tenker også når det gjelder slike ting. Fiskene får leve så lenge de ser ut til å både spise og oppføre seg normalt. Er man riktig heldig så kan det faktisk ordne seg av seg selv. Spørs jo litt på årsaken siden svulster kan komme av så mange ting.

Har faktisk hatt, og har, en del tetraer i 180-literen med svarte svulster. Antagelig er dette en form for virus som bare går på tetraene. Sitrontetraene får bare noen få misfargede flekker, men ingen direkte svulster, mens skjørtetetraene får svulster som etterhvert gir de så store plager at de må avlives. To stykker er døde og to til har ganske store svulster, spesielt i munn- og hodeområdet, men så lenge de ser ut til ellers å ha det bra og fungerer fint i flokken så ser jeg ingen grunn til å avlive de enda. De to jeg har måttet avlive gikk rundt et år med moderate problemer. Alle tetraene jeg har igjen er mer enn tre år gamle så de har da levd fint i lang tid.

En av sitrontetraene har dessuten en merkelig oppførsel dagen etter at jeg fôrer med røde mygglarver. Ofte, om ikke hver gang, så får den problemer med å holde seg nede i karet. Det virker som den har fått "luft" i magen og volsom oppdrift. Dette varer maks et døgn og så er den normal igjen. Slik har den vært i ca et halvt år uten å bli hverken bedre eller verre. Snåle greier.
Ja kjenner til den der med luft i magen, litt grådige fisk som svelger mer luft enn mat, flyter gjerne som en dupp etterpå. Men som du sier, det går over etter en stund, noen ganger så lenge som et døgn.
Har vært borti skjørtetetraer som blir svarte i munnområdet, men det har aldri gått over, bare blitt verre.
Ja, det virker som det er ganske vanlig på denne arten. Har nå bestemt meg for å ikke kjøpe inn noen flere tetra før alle de jeg har er gått bort. Det virker som sagt som om det går verst utover skjørtetetraene, men har ikke lyst til å ta noen sjanser. Den planlagt stimen med kardinaltetra får bare stå på vent.

I dag leker visst stjernene igjen i hovedkaret. Ikke noen mose der lenger, men de ser ut til å nøye seg med den tetteste gruppen med cryptocoryner. Må si de er utholdende. Kan fremdeles ikke se om noe er klekket i 35-literen, men disse ynglene er antagelig så små at jeg ikke greier å se dem før de er frittsvømmende. Det vil nok ta enda noen dager. Jeg får prøve å hente frem tålmodigheten
Tror ikke kardinalene blir smittet av det sorte, de jeg vet om gikk med kardinaler og så aldri det problemet på dem. Men det er jo som sagt bedre føre var enn etter snar ;D
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap