Leifs verden, del 2 (side 32)

Apistojohan
Jag skjuter från höften och säger att det är en gutt. Ryggfinnen verkar "guttig" och dessutom har nog dina honar tydligt mer svartfärg på bukfinnerne. Det lär nog bli vilda västern i ditt 54-literskar med två honor med ägg, med varsin hane och dessutom en bonusfisk. Det går troligtvis inte bra att behålla båda ägg-"huler". Eventuellt trenger du mer växter, så att de som är kvar med den kvarvarande "moren" (och faren) inte får för mye bank. Ja, det är försvarligt att flytta ut den ena honan med ägg till det lilla karet. Lycka till med flytten!



Takk Johan
Ja jeg antok også at dette var en hanne, dog som ikke helt har farget ut enda. Har flyttet småkar ned i akvariekjellerns reol. Tok ut de ynglene jeg hadde og satte de i 16L karet og hver sin hue med egghule i litt større yngelkar. Så nå står det faktisk 3 kakadue kar overhverandre i høyre delen av reolen.

Men da er det altså 3 hanner igjen i 54L!!! Ups!! Da får jeg flytte litt på dem, inntil videre. Tenkte jeg skulle legge ut en annonse på noe fisk jeg skal gi bort, slik at jeg kan få flyttet ned noe mer etterhvert.

Legger ved et par bilder jeg tok under flyttingen ned til kjelleren.

[External Image]
[External Image]
Plussmedlem
Har du fått startet noen "store" kar i reolen eller?
Anders Kaste
Har du fått startet noen "store" kar i reolen eller? :)



Desverre Anders har jeg ikke det. De er så tunge at de må tømmes helt for vann, og derfor også fisk. Den ene 160L kan jeg ikke ta enda, da det er gravd en del hos A. Commbraene. Så det må vente. Det andre kan jeg tømme men må ha de fiskene over i 100L i mellomtiden. Og igjen i 100L er det noen fisker som skal gies bort

Kan jo nevne her hva som skal gies bort, så får mine lesere forkjørsrett til å få dem ;- =)

Bare ring meg på 99 44 67 03

2 stk betta editha (sikkert feil skrevet) samme kjønn på begge tror jeg
1 stk apistogramma hongsloi han
4 sorte neontetra
1 nydelig sverddrager han

Vet ikke hvordan det er med fiskeposer her, så ta gjerne med om en vil hente disse.

Har da flyttet største cacatuoides hannen ned til 100L inntil videre
Reol bilder fra i dag

fikk solgt pebas og macmasteri yngelen i dag, og gitt bort fiskene som skulle gis bort.

Alt blir hentet i morgen :-=)
[External Image]
[External Image]
Reolen har blitt kjempefin! Blir sikkert veldig pent med karene på plass
Takk Marita.

Ja det er håpet at det vil bli enda bedre med karene i. Få opp lys og få det oversiktelig. Trenger ikke veldig sterkt lys i apistokarene, så det blir å finne greie løsninger for de karene jeg ikke har original lys.

Til små karene på høyre siden i reolen finner jeg små lamper som jeg bare kan skru i "taket" på hyllene som en grei løsning.

Skal iallefall ha ned den ene 160L denne uken. Den andre graves det i av apistoene og vil ikke forstyrre mer enn jeg trenger.

Ble av med fisken jeg skulle i dag og kan da flytte midlertidig de som er i den ene 160L over i 100L, slik at den kan bæres ned, og fisken etter. Som nevnt tidligere, pga tyngden må det nok tømmes helt før det bæres ned. Har et veldig godt tykt lag med sand i det (gamle mallekaret).

Foruten alle apistoene er det kun holbrookiene i et lite kar og en gjeng endlers i makent kar igjen. Får se når alle kar er på plass om det kommer inn noen "nye raser". Er vel da 8-9 forskjellige apistos her nå. Mistet litt oversikten, men er vel 8 nå som macmasteri og pebas yngel er ute

Barlowi
Sp. "Oregon"
Cacatuoides viltform**
Cacatuoides oppdrettsvariant**
Hongsloi**
Bitaeniata
Commbrae
Borelli

** har jeg hatt oppdrett på tidligere

Tror dette er oversikten over alle typene jeg har akkurat nå, men har et par til på ønskelista mi.

[External Image]
Inaktiv bruker
er så kos å lese den tråden din loffa jeg har ved hjelp av denne tråden fått tankene mine over på apistogramma har lest litt om panduro. har du lit tanker og info om dem sånn personlig? har da et kar klart utenom ekstra inventar for et par hoer av den typen

den reolen din blir skikkelig fin
Tusen takk solosuper. Desverre har jeg inger egen erfaring med Panduro. (aka sp. "Pandurini") (Blu panda apisto) Tyder på at denne apistoen går under flere navn, slik jeg tolker det. Men Panduro er vel det som brukes her i landet antar jeg-

Men har lagt merke til i diverse personlige tråder at dette er en Apistogramma som flere og flere får. Det antar jeg betyr at disse begynner å bli "enkle" å få tak i.

Vet Apistogramma Bitaeniata er vanskelig å få tak i, solosuper, gjør søk på nettet om disse og du er fortapt i Apistogramma. En av de flotteste og min klare favoritt av de jeg har. Synd jeg kun har en hanne (bilde i mitt forrige innlegg)
Inaktiv bruker
den hannen din er da så sykt fin det er noe spesielt med disse fiskene. er mange spesielle fisker, så jeg får prøve å finne ut hv som virkelig gjør at oppmerksomheten går til disse
Panduroen er en veldig flott apistogramma, men den trenger litt større plass da den kan være meget aggresiv. Jeg hadde mine Panduroer i en 112l og det var i det minste laget fant jeg ut. Desverre er PAnduroene som selges i butikk i mine øyne ødelagt, er ikke normalt med konstant gul hue:P. Har også sett mye dårlige individer rundt om i butikkene desverre.

Men man kan jo være heldig å komme over vf eller avkom fra disse
Bilde 1
Viltfanget Gambusia holbrokki Største hua som er gravid. Forventer ca 50 yngel etter selgers forventning og erfaring. Tror ikke disse spiser egen yngel? Noen som vet helt sikkert så gi meg gjerne beskjed

Bilde 2
Mindre hue. (1 og 2 er fisk fra usa)

Bilde 3
Endlers matet med røde mygglarver


Har lest en del om foring av Apistogramma. Flere steder fremkommer det at noen av de skal sorte mygglarver og hyppige vannbytter for å komme i leik. Barlowi mener jeg var en av disse. Noen som kan forklare meg forskjellen på røde og sorte mygglarver? Hva er det med sorte larver som gjør at de lettere skal komme i leik?

[External Image]
[External Image]
[External Image]
Inaktiv bruker
Tom K
Panduroen er en veldig flott apistogramma, men den trenger litt større plass da den kan være meget aggresiv. Jeg hadde mine Panduroer i en 112l og det var i det minste laget fant jeg ut. Desverre er PAnduroene som selges i butikk i mine øyne ødelagt, er ikke normalt med konstant gul hue:P. Har også sett mye dårlige individer rundt om i butikkene desverre. Men man kan jo være heldig å komme over vf eller avkom fra disse:)


godt å ha med seg i hue mente ikke panduraen i siste innlegg, men gruppe generet flotte bilder her
Noen bilder av A. Cacatuoides ynglene nå i kveld
Eeeeeeggggg
JIPPIIIIII !!!!!

Når jeg var nede hos Morten Ask etter en Borellii han (vi tok feil og fikk en hun til)for en liten stund tilbake spurte jeg han om noen hadde fått oppdrett på disse VF commbraene eller Borelliiene de hadde hatt med seg hjem.

Han fortalte at mange hadde fått til Commbraene, men ikke hørt om egg og yngel på Borelliiene. Derfor er det med stolthet, glede og med jubel i taket at jeg i kveld har fått egg på mine Borellii.

Og jeg som trodde han var litt anderledes..... Ja 5 damer har han hatt alene, uten at noe har skjedd.... før i kveld. Gjett om jeg jublet når jeg tittet i hula.

Har lest at det ofte er huene som tar egg/yngelen av hverandre, så ettersom dette er første kullet samt at det er fire huer til i karet kommer jeg til å sette henne og hula i 43L jeg har.

Gjett om jeg er stolt og glad. Det er akkurat dette som gjør denne hobbyen så spennende og gøy.Da gjenstår det å se om jeg får til resten......
Her er det faktisk dobbel jubel i kveld. Tok vekk 1 cm av sanden forran commbrae hula hvor det har vært ei hue i mange dager nå. Frem med lykt og forstørrelses glass. Først synes jeg det glinset i noe, men så helt stille.

Etter minst 15 minutter på trynet i karet ser jeg haletipper som vibrerer. Jo da der er det nyklekket yngel også på Commbraene.

Er egentlig merkelig dette her. Samme om jeg har hatt ciklider, levendefødere, cory eller annen fisk har det enten vært stille med egg og yngel, eller så har det poppet opp i hytt og pine, akkurat som nå. På et par dager nå er det lagt egg i 4 forskjellige huler. Enda jeg har kuttet ned på viagraen....... knegg knegg

1. stolt Borelli pappa
2. stolt commbrae mor
Gratulerer med egg og yngel i hytt og pine! )
Alltid moro når sånt skjer.
Lisa-S
Gratulerer med egg og yngel i hytt og pine! :)) Alltid moro når sånt skjer.



Tusen takk Lisa. Hadde i tankene for noen dager siden og tror faktisk jeg også skrev det her i tråden at det å få egg hos Borelliiene hadde vært...... strålende. Og i dag kom det jaggu meg. Kanske jeg også med det samme skulle ønske egg hos mine A. Barlowi og A. sp "Oregon"? Har ikke veldig store forventninger om det med det første, men en vet aldri når det gjelder fisk.

Takk igjen Lisa S
Hehe, ja det måtte ha virket hver gang og bare ønske det hardt nok!!
Jeg og Anna U har jo slått sammens våre Corydoras Trilineatuser for og se om ikke vi kunne lure noen lek utav de med og gjøre gruppen større, men her går det alså 16 stykker hos meg og gjør absolutt ingenting! :P

Men så har jo mine Green Lasere da lagt egg annenhverdag siden jeg fikk de, så jeg får trøste meg med det...

Som du sier, men vet aldri når det plutselig bare skjer.
Lykke til iallefall.
Inaktiv bruker

grattis med egg og yngel IGJEN var i dyrebutikken i dag og såg Apistogramma cacatuoides, og gjett om jeg bare må ha fikk neste kar i hus i dag, og skal gjøre det klar til innkjøring i morgen. så skal jeg ha et lite harem når karet er klart

grattis igjen
Solosuper
grattis med egg og yngel IGJEN :) var i dyrebutikken i dag og såg Apistogramma cacatuoides, og gjett om jeg bare må ha :) fikk neste kar i hus i dag, og skal gjøre det klar til innkjøring i morgen. så skal jeg ha et lite harem når karet er klart:) grattis igjen :)



Takk Solosuper. Ja det var faktisk den første apistoen jeg også hadde som jeg også fikk lett og greit oppdrett på. Det er vel den enkleste av apistoene antar jeg, men et sted må en begynne.

Start gjerne med en hann og to huer. Endelig fikk jeg noen greie bilder av Apistogramma sp. "Oregon" ene som jeg har, så jeg legger ut bilder av dem

hue
hanne
sjakkbrett ciklider


[External Image]
[External Image]
[External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap