Corydoras egg og oppdrett av yngel (side 5)

Nå har jeg litt småangst her...For et rotehue jeg er!

I går, når jeg matet yngelen med artemia på formiddagen, koblet jeg jo ut luften som vanlig for å samle artemiaen i bunnen av klekkebeholderen. Så matet jeg, og dro hjemmefra noen timer...

På kvelden, da det var tid for fòring igjen, oppdaget jeg to tabber:
1) Jeg har glemt å koble på luften igjen
2) Jeg har glemt å sette i gang en ny klekkebeholder til dagen etter

Det stinket av den eldste av de to jeg hadde gående, så jeg våget ikke gi yngelen av den. Den som hadde stått uten luft prøvde jeg å lufte en stund, og sjekket så etter tegn til liv... ingen yrende artemia. Men jeg sugde likevel opp en liten, liten dært, i håp om at det ikke skulle være "bedervet" etter bare noen timer. For noe mat måtte de ha, og det er større sjanse for at de spiser det som lukter slik de er vant til (enn boks-fôr).

Shit også!
Med så små og nyklekte yngel i tanken, MÅTTE jeg ha artemia. Så jeg ga dem noe, i håp om at de får i se litt mat ihvertfall.
Det passet forferdelig dårlig å glemme dette , og stå der uten artemia i et helt døgn! Jeg var skikkelig nervøs da jeg tittet inn til dem i morges, var redd alle var strøket med av dårlig "sjøldau" artemia. Så heldigvis ikke slik ut, det pilte rundt yngel der.

Nå fikk de litt avskallet artemiaegg (slikt oransje pulver) i tillegg i går, og jeg håper de ikke stryker med av næringsmangel inntil neste artemiaklekking er klar sent i kveld... Jeg kom ikke på det før i ett-tiden på natten.
Flotte bilder Mona. De klarer seg sikkert flott med pulverformen til du er tilbake med den levende utgaven.
Ettermiddagens bilder

I dag ser de litt slunkne ut i magen sin, stakkars, og grunnen er jo da mitt innlegg ovenfor her. De har jo fått mat (yngelfôr), men ikke nyklekt, levende artemia. Og da spiser de ikke noe særlig. Noe håper jeg de har spist, det har ihvertfall forsvunnet en del av det flytende yngelfôret jeg la en liten dært av på bunnen.

Jeg har kjøpt noe fôr som heter Cyclop-eeze.
Jeg trodde det var flak jeg kunne finknuse, og dette skal være veldig rikt på gode næringsstoffer for yngel, som Omega3 og lignende. Men i boksen jeg fikk, var det et oransje pulver. Fint, tenkte jeg, da slipper jeg å knuse det. Men det var dessverre veldig vanskelig å få dette pulveret til å synke, men jeg fikk da ned noen smuler til slutt. Og yngelen rotet en del rundt i det, men om de spiser det, vet jeg ikke enda.
De eldste rotet rundt i det, ikke de yngste. De ser litt skrale ut, og jeg må si jeg gleder meg til artemiaen er klar i kveld...!!
De trenger det nok veldig nå.

Jeg kan lese litt tysk, og på utsiden av boksen så jeg at det stod at det var "frysetørkede mikrokreps". Ikke rart det var vansker med å få det til å synke. Frysetørret mat er jo gjerne det.

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/C_adolfoi_12_dager7.JPG"/IMG>

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=20959&d=1138979553"/IMG>

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=20958&d=1138979330"/IMG>


Det gikk dårlig med ett døgn uten mat for de minste. De minste, som klekket mandag, har helt klart ikke spist av det andre yngelfôret jeg ga, for i går kveld og i natt har det dødd mange. Plukket ut 6 døde i dag...

Men de eldste, 9 stk, er nå straks 2 uker gamle og er langt tøffere.
Se på denne tassen for eksempel De har det bare bra, de eldste i yngeltanken har greid seg fint. Sannsynligvis var de modne nok til å enten tåle å gå uten mat, ellers så har de forsynt seg bittelitt av det andre yngelfôret slik at de klarte seg iallefall.

Er'n ikke kul vel?
Lett å se at det er Corydoras nå, men neimen ikke lett å skulle gjette hvilken art!

Her er et bilde fra i ettermiddag:

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/13_dager_gml_cory1.JPG"/IMG>
Skikkelig bra bilder!
Artig og se at den begynner så smått og se ut som en liten Cory!
Ja, det er godt å se at det første kullet går så bra. De er så tøffe!

Men det neste kullet (klekket mandag denne uken) ser ikke ut til å bli mange igjen av... Det er mange som er i ferd med "å slokne" nå, etter at jeg allerede har plukket ut 6-7 døde i dag. Og de som var så mange! 30 egg plukket jeg opp av det kullet, det er det største kullet hittil (av totalt 6 egglegginger i januar mnd).

Men jeg håper noen overlever ihvertfall. Jeg har planene klare, de skal få bo i 128 literen når de er store nok til å flytte fra yngeltanken. Men de må vennes sakte til full vannstand der, selvsagt.
Det er en del uker unna enda, selvsagt, men jeg gleder meg
Nå er de eldste små Corydoras'ene to uker gamle, og spiser artemia så de nesten sprekker Jeg ble nesten redd for det i går kveld, magene deres var så stinne og trillrunde av artemia at de lå og gynget på mage-kulen som en gyngestol
Disse 9 ser ut til å være over den verste kneika mht overlevelse, jeg begynner å få håp om at de vil vokse opp nå.

Verre er det med kullet som klekket mandag... De yngste altså.
De tålte nok ikke døgnet uten mat, og fremdeles plukker jeg opp ringvirkningene etter det døgnet... De ble kraftig svekket.
Tre døde yngel fisket opp i formiddag.
Vet ikke helt hvor mange det er igjen, skal telle dem når jeg bytter vann og tank i ettermiddag. Men mange er det nok ikke.
De spiser lite, tror jeg, de som fremdeles lever. Det er ikke mer enn et par stykker som jeg kan skimte oransje mager på etter fôring. Det skal man kunne se lett på så små yngel, hvorvidt de spiser eller ei. Man ser lett fargen på artemia i magen. Og disse har det altså ikke...

Bilde tatt i kveld
Dette er en av de 9 som er to uker gamle.

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/to_uker_gml_cory_yngel3_jpg.JPG"/IMG>
Et par bilder til fra i kveld
De nå to uker gamle 9 ynglene i "Nier-banden" vokser og trives. De stapper innpå utrolige mengder med artemia, det er en sterk kontrast til det yngste kullet som ikke spiser noe synlige mengder i det hele tatt. De yngste er ca en uke nå.
Faktisk lurer jeg på hva disse siste 5-6 stk lever av, for de har aldri synlig mat i magen.

Jeg gleder meg til jeg kan begynne å heve vannstanden, og få litt sand i bunnen. Det er lettere å drifte yngelkar der vannstanden er såpass at man får satt ned et lite filter ihvertfall.
Lurer på å kjøpe meg et slikt hang-on filter, type Eheim Aquaboss.
Noen som har prøvd disse?

De ser ideelle ut til bruk i yngeltanker, bare å sette en filtersvamp-propp på innsuget,
og that's it. Ikke trengs det rare dybden på vannet heller, siden filteret henger på kanten og bare "sugerøret" trenger å være nedi.

<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=21105&d=1139170989"/img>

<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=21110&d=1139171012"/img>


Nier-banden farter rundt i yngelkaret og er sjef
De er blitt så kule, bittesmå mini-Corydoras. Jeg tilbringer mer tid ved yngelkaret deres nå om dagen, enn alle de andre akvariene tilsammen. Har blitt hekta på Corydoras!

De yngste, som er bare en uke gamle, er det fem stykker igjen av. Ingen døde i løpet av natten, det var en lettelse. Kanskje det har stoppet opp? Det var 26 yngel, og kun 5 igjen, så det strøk med en del pga døgnet uten mat (ref. innlegget der jeg hadde glemt å sette en ny beholder artemia til klekking)... Vi får krysse fingrene for at disse fem klarer seg.

Jeg fikk noe nytt fôr i posten rett før helgen, bl.a. en bestilling på yngelfôret Sera Micron. Finere enn pulver, det så ut som støv Dette ga jeg litt av i går kveld, og til min store overraskelse så det ut til at noen av de yngste ynglene rotet litt rundt i det. Kanskje spiste de noe av det også? Vi får håpe det, og at de spiste såpass at de er sterke nok til å overleve nå.

De to vedlagte bildene er fra formiddagens fôring med artemia.
Da mørklegger jeg karet med et stykke svart bomullsstoff, og åpner bare en liten glipe foran ved bunnen der lyset skinner inn. Da samler artemiaen seg der ved lyset helt nede på bunnen, og pansermalle-yngelen kan gasse seg med mat. Grei metode for å få maten ned dit disse ynglene lever

Det ble litt uskarpe bilder av dårlig belysning, men man ser dem ihvertfall


En håndfull egg jeg samlet inn 31/1 og satte til side i et halvlitersmål med vann og brusestein har blitt glemt littegrann. De har stått i romtemperatur og dermed hatt det en smule kjølig f.eks. om nettene, så dette har forlenget klekketiden. Men da jeg kom på dem i dag morges og kikket oppi, var 4 av 5 egg klekket Det femte egget lå godt innbakt i en kjempedott med mugg, så det ble sugd opp med pipette og fjernet.

Disse fire kan ha klekket i går, har som sagt glemt dem litt
Men de ser rimelig nyklekket ut, så jeg tror det skjedde i natt.

Håper det går bra med disse fire. Kullet på 30 hadde elendig overlevelsesprosent (ingen!), mens det eldste kullet på 11 har bra overlevelsesprosent (9 av 11 svømmer rundt i tanken).

I dag gjorde jeg nok en tabbe....hvorvidt den kommer til å koste meg dyrt, gjenstår å se. Jeg byttet tank og 100% av vannet til yngelen som vanlig, og først når jeg hadde hevet dem oppi kom jeg på.... hadde jeg husket å kontrollere ph i bøtten FØRST? Niks, det hadde jeg ikke. Og yngelen ble derfor hevet rett fra ph 7.1 til ph 6.8....!
Yngel av Corydoras er skjøre, det er godt kjent, så nå var jeg sikker på at jeg hadde gjort en fatal tabbe som ville sende yngelen rett inn i sjokk.

Det skumle med sjokk er at det som oftest ikke dreper øyeblikkelig, det kan ta lang tid. Kanskje ser man ikke følgene av sjokket før etter en dag eller to, da de plutselig dør. Tilsynelatende uforklarlig og brått, men altså senvirkninger av et sjokk de fikk lenge før.

Jeg tok ut litt av vannet og erstattet det med kranvann, siden kranvannet her har ph på nesten 8. Når jeg så målte igjen, var ph på 7. Akseptabelt.

Og da jeg etter en times tid ga yngelen artemia, oppdaget jeg til min store lettelse at de spiste. Av en eller annen grunn avgjorde jeg da i mitt stille sinn at apatisk, sjokkskadet fisk ikke ville ligget og gasset seg i mat

Så - om jeg har skikkelig flaks her nå - så får ikke tabben konsekvenser...! (Yes, jeg skulle hatt premie for alle tabbene mine!)

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=21224&d=1139318450"/IMG>
Nå er de 16 dager gamle

Det ser heldigvis ut til at min fadese med hensyn til ph i går ikke får konsekvenser Det er fullt kjør i yngeltanken enda, og alle i nier-banden ser ut til å være i toppform. De har også fått selskap av fire nyklekte, som klekket for et par dager siden og fremdeles har bittelitt igjen av plommesekken sin.

Jeg gir fremdeles levende artemia som hovedfôr, to ganger daglig, men har begynt å spe på med annet fôr fra boks som mellommåltid. Håpet er at jeg skal ta dem på fersk gjerning i å spise det De må vel antageligvis venne seg til lukten først. Kanskje de til slutt bestemmer seg for å spise det.

De begynner virkelig å se ut som Corydoras nå, men det er enda en stund til de får sine vakre Corydoras Adolfoi farger Det blir spennende å se hvor mange uker det tar. Jeg tipper minst 6 uker til.

Et bilde til i dag. Er de ikke til å spise opp vel?

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/to_sm_corydoraser.jpg"/IMG>

Nå var du grotesk, mona!!

*knis*

Helt nydelige.. jeg bare MÅ få oppdrett på corydoras en dag.
Noen bilder fra i formiddag. 17 dager, altså to og en halv uke nå.

Jeg synes ikke det kommer så godt frem på bildene, men i virkeligheten synes jeg cory'ene har begynt å få en tydeligere og mørkere "B-gjeng brille" over øynene. Den spede begynnelsen til de voksnes svarte maske

18 dager og still going strong
De blir jo bare søtere og søtere. Dette er så utrolig gøy!

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/P1012060.JPG"/IMG>
Flere Corydoras-yngel bilder fra i morges
Jeg tar noen bilder hver dag, og det skal bli veldig gøy å samle alt sammen til slutt, når yngelen er blitt voksne i fargen. Kanskje ta ett eller to bilder fra hver uke i oppveksten, og stille opp mot hverandre for sammenligningens skyld. Kult å se veksten fra uke til uke
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap