Mona's lille akvarierom DEL 1 :-) (side 52)

Legger ut tre bilder til av C. trilineatus, selv om ingen av dem ble riktig knivskarp kvalitet bildemessig.


Søte rakkere er de uansett om de egentlig skulle vært C. julii men endte opp som C. trilineatus













[External Image]

[External Image]

[External Image]
Inaktiv bruker
bedre en bildet av mine Corydoras paleatus !
de må nokk fores litt opp ja(;
Her i Ålesund var det faktisk EKTE julii-er i butikken en gang,
men de forsvandt på flekken, det var visst noen andre som oppdaget at det var ekte vare også..(;
Men disse var jo kjempesøte da Mona!(;
Jeg holder også på med paleatus, men ikke søren om de vil yngle;(

Du har jo fått Galaxy Rasbora Mona!!

Dette er (og ta dette med en klype salt ettersom dette varierer) YNDLINGS fiskene mine!(;
Jeg har de ikke selv enda altså (kremt frederik hehe..) men jeg har vært så heldig å se de i
virkeligheten, og beklager virkelig å måtte si dette Mona, men tilogmed DU får ikke helt frem
de nydelige fargene!!(positivt altså
mona o
Her er noen bilder av den ene nye Corydoras-arten; [B]C. melanotaenia[/B]


Hrmm.. disse tror jeg at jeg har noen få av.
Ble forvekslet med C. aenus, men vokste seg snart en del større enn aenusene våre.

Får ta noen bilder og få litt ekseperthjelp av deg
Corydoras weitzmani leker igjen:-)
Corydoras weitzmani har ikke trengt noen som helst form for triggere etter at det først løsnet for dem og de lekte og la egg første gang 1. juli Akkurat som jeg håpet, har de først begynt går det ofte lett ved senere tilfeller. Det er det å få dem i gang første gang som er litt vrient noen ganger. Dette er tredje gang på tre uker.

Leken i dag kom likevel overraskende. Saken er den at de skulle hatt sitt ukentlige vannbytte igår, jeg sto klar med slange og skulle begynne. Men da så jeg en viss aktivitet i karet som tydet på at lek var i emning. En uke etter siste vannbytte...! De trengte altså ikke det vanlige vannbyttet for å komme i gang
Jeg lot være å bytte vann i går, for å unngå og forstyrre dem.
Og i dag var det full rulle. De har lekt i timesvis! Time etter time. Jeg satt der inne og plukket egg et par timer, fulgte hunnene med blikket for å se hvor de klistret fra seg eggene. Da er det mye lettere å finne dem igjen og ta dem ut. Etter en stund reiste jeg meg rolig og forsiktig (de er svært lette å forstyrre) og hentet en stor dott javamose. Den dytte jeg ned ved frontglasset, og håpet de ville bruke den som eggmopp putte noen egg i den også etterhvert (sparer meg for litt letearbeid). Mosen skal uansett oppi yngelkaret til eggene jeg har plukket for hånd, så om det følger noen ekstra egg med er det jo bare fint

Først etter et par timer kom jeg på at jeg hadde glemt å ta bilder! Jeg reiste meg og rørte på mine stive og støle knær, hentet Canon-kameraet til gubben og fyrte av en serie bilder. Men disse fiskene er sannelig lettskremte. De likte slett ikke blitzen og forstyrrelsen. Andre Coryer jeg har tatt bilder av "in the act", har ikke brydd seg, men det gjør så absolutt disse. Så det ble ikke mange bilder.

Dagens eggfangst ble 25 egg i en beholder
Pga litt for effektiv rydding i akvarierommet for litt siden, fant jeg ikke posen med svart-or kongler, så jeg håper det går bra uten... Krysser fingrene for det! Håper det er noen egg i mosen også. Det vet jeg ikke enda, for den skal ligge der litt til. Var nettopp innom akvarierommet og kikket, og de fyker rundt enda og har ikke avsluttet.

En hunn med 3 ivrige friere på slep
[External Image]

Dagens fangst, 25 egg:
(orket ikke sitte lenger og plukke flere...)
[External Image]

Nyyydelige Corydoras!
[External Image]
bilde av hele akvarie rommet?
det hadde vært kult å sett bilde av hele akvarie rommet ditt jeg har fire på på gutte rommet *trangt*
Fant en liten C weitzmani-yngel også:-)
Under eggletingen i dag fikk jeg øye på denne vesle tassen i Corydoras weitzmani karet
Søt!

Bildet ble ganske mørkt, for den lå i skyggen av en høy gren på trerota.

PS!
Antall egg er oppjustert til rundt 30
Jeg fisket opp javamosen nettopp, og la den i en egen klekketank (12 liters plastkar).
Kikket bare raskt gjennom mosen for å se om det var noe der i det hele tatt, og kunne se ihvertfall 4 egg. Kanskje det er flere?

[External Image]
mona o
Under eggletingen i dag fikk jeg øye på denne vesle tassen i Corydoras weitzmani karet:) Søt! Bildet ble ganske mørkt, for den lå i skyggen av en høy gren på trerota. PS! [B]Antall egg er oppjustert til rundt 30[/B]:-) Jeg fisket opp javamosen nettopp, og la den i en egen klekketank (12 liters plastkar). Kikket bare raskt gjennom mosen for å se om det var noe der i det hele tatt, og kunne se ihvertfall 4 egg. Kanskje det er flere:)?


Så bra Mona!!
Her dukker jo det opp yngel så bare det(;
Yohoo! :-) Corydoras C140 har lagt egg!!
Gjett, bare gjett hvor høyt hjertet mitt hoppet i brystet da jeg slo på lysene på akvarierommet i dag!
Egg! Egg fra en art jeg ikke vet om er drettet i akvarie før en gang Ok, det er de kanskje, men det finnes ingen rapporter om det som er å finne ved hjelp av Google på internettt iallefall (jeg har forsøkt men ikke funnet noe, ikke på Planetcatfish eller Corydorasworld heller)

Stod et øyeblikk bare og glodde inn i 112-literen med de store Corydorasene C-140... glodde dumt på de store klumpene med hvite greier, kuler, som hang i klaser over så mange av javabregne-plantene. "Hva er det for en muggsopp?" tenkte jeg sløvt, hjernen var fremdeles litt koblet til andre tanker og gjøremål jeg har gjort i dag. Helt sant! Jeg stod og trodde det var sopp et vilt øyeblikk For jeg har aldri sett Coryer legge eggene i slike drueklaser som dette, ikke sett det med egne øyne. Jeg har lest at noen gjør det, som Barbatus for eksempel, men ingen arter jeg har hatt har gjort det før.

Det er store mengder egg, og jeg tenkte: "Det var nok godt å få ut for den eller de hunnene som har lagt dem!" For de hunnene har virkelig hatt gyngestol på magen i månedsvis nå, sprekkferdige av egg. Så dette var nok flott å kvitte seg med. En tung bør er lettet

Legger ved noen bilder jeg tok nettopp. Men nå må jeg gå og plukke egg... eller rettere sagt; klippe planteblader For disse mengdene går det ikke an å plukke ut på mitt vanlige vis, som er ved hjelp av èn pekefinger Her må de løftes ut i bunter

Går dette fint og de klekker, så vil jeg følge opp med masse bilder og dokumentere det fremover i denne tråden. For å få lek og egglegging på C140 er jo bare helt supert!
Kryss fingra, folkens!

*glizer fra øre til øre*
[External Image]

[External Image]

[External Image]
Haslana and fishes
[QUOTE=mona o]Under eggletingen i dag fikk jeg øye på denne vesle tassen i Corydoras weitzmani karet:) Søt! Bildet ble ganske mørkt, for den lå i skyggen av en høy gren på trerota. PS! [B]Antall egg er oppjustert til rundt 30[/B]:-) Jeg fisket opp javamosen nettopp, og la den i en egen klekketank (12 liters plastkar). Kikket bare raskt gjennom mosen for å se om det var noe der i det hele tatt, og kunne se ihvertfall 4 egg. Kanskje det er flere:)?


Så bra Mona!!
Her dukker jo det opp yngel så bare det(;

haha..Mona GRATULERER!!
Når jeg leste om c-140 nå nettopp kunne jeg ikke lavære å smile fra øre til øre jeg også,
DU HAR GREID DET!!

Kanskje du blir nevnt i akvariebøker fremmover eller no, HYLL MONA!!(;
nei nå tuller jeg litt..men virkelig Mona, gratulerer så kjempe masse og lykke til!!

Og som vanlig tigger jeg om flere bilder, og kanskje litt info i basen eller no vist noen trenger det??(:

Igjen, Gratulerer!!
Her kommer en litt tørr "hva var det jeg sa" fra meg.

GRATULERER!!! Du trengte ikke drømme lenge.
Dette er stort Mona! Ta bilder, noter og registrer alt!
Corydoras C-140 egg
Her er litt fakta og litt bakgrunnshistorie

Gruppen med åtte velvoksne C-140 har jeg hatt siden januar/februar, altså ca et halvt år.
De har gått alene i et artskar siden jeg kjøpte dem, med unntak av noen korte uker der de hadde selskap av noen Apistogramma panduro.
Panduroene "kuppet" imidlertid hele karet, så samboerskapet ble avsluttet og C-140 fikk igjen nyte hverandres selskap uforstyrret.

Eggene som ble samlet inn i dag, var overraskende lite klebrige - skrekk og gru. Slike Cory-egg er et mareritt å samle inn! De ramlet av og drysset som perler av bladene og nedover i vannet så lett som bare det. Uffda! Når jeg forsøkte å komme til et blad med egg og uforvarende skubbet så vidt borti et annet blad med egg på, så trillet mange av eggene avgårde og forsvant i sanden eller bak trerota e.l. Auda! Nåja, det var heldigvis noen å ta av, så selv om jeg mistet et par dusin så var det mange igjen.

Gjett om jeg strevde! Såååå forsiktig, lirket og klippet varsomt og forsiktig av et og et blad med egg, smøg det roooolig opp av vannet med den lange pinsetten (lettere å smyge en tynn pinsett inn i javabregnekransen og fiske ut et bestemt blad uten å dytte til alt annet, enn det var med fingre og hender...). Så endelig oppi klekketanken med det. Det ene etter det andre.

Jeg vet naturligvis ikke hvor mange egg det er. Det orker jeg ikke prøve å telle en gang
Men det er nok ikke riktig så mange som jeg først trodde, det kan vel kanskje være snakk om 100...? Nei, forresten, ærlig talt, vill gjetning, jeg vet ikke Jeg skal telle yngelen istedet, når jeg flytter dem fra klekketanken og over i en innredet tank med sandbunn og filtrering. Jeg må egentlig se an yngelen litt, dersom jeg får noe ut av disse eggene da, om de klekker i det hele tatt. Er yngelen robust og sterk og ser ut til å spise det meste, går det greit. Hvis de virker litt skjøre, tar jeg den vanlige, men litt arbeidssomme metoden min. Bar plasttank uten innredning, ingen filtrering, 100% vannbytte hver dag med temperert og mellomlagret vann, en diett utelukkende bestående av levende, nyklekt artemia de første to til tre ukene. Så får vi se da. Da pleier de å ha kommet litt i gang og man ser hvordan det går.
Kan hende denne metoden ikke vil fungere overhodet, pga det rene skjære antallet. Jeg tror neppe jeg har klekket så mange egg og hatt så mange yngel på en gang noen gang før. Det vil nok bli for mye forurensning i en plasttank med så mange uten filtrering.

Litt fakta om akvariet:
Vannet i akvariet hadde (og har) en temperatur på 26 C. PH er på 6.8, målt i dag da jeg fant eggene. gH og kH er minimal, slik er kranvannet her (og mange andre steder i Norge), dvs på rundt 1 eller 2.
Dagen før lek byttet jeg 40% av vannet, ga dem frosne røde mygglarver i rause mengder, faktisk to fòringer i løpet av gårsdagen med så mye mat.
Årsaken var at jeg så noe annerledes adferd blant disse fiskene enn hva de pleier å ha, så jeg tenkte at "pytt, hvorfor ikke? Jeg tester et par triks".

Ved vannbyttet sank ikke temperaturen noe særlig, den sank bare 2 C (fra 26 C til 24 C).

Jeg har skrevet et innlegg om dette på Corydorasworld, der noen av "de store Cory-gutta" holder til.
Så langt er det ikke noen som har hørt om eller lest om at noen har fått til lek og egglegging på C-140 i akvarium før
Vi får se, "jeg tror liksom ikke helt på julenissen" *he-he* At det tilfeldigvis skulle bli meg som hadde flaks og fikk til C-140, blant alle de supererfarne akvaristene og Corydoras-entusiastene som finnes rundt på kloden, det høres liksom litt...eh...utenkelig ut Men samtidig, internett gjør at hele verden bare er noen tastetrykk unna, og alt legges jo ut på interett i dag. Så om noen i den engelskspråklige delen av verden hadde greid det, burde man finne en eller annen klubb- eller foreningsrapport om det noe sted, eller en privatpersons skriverier om det. Men det kan jo hende en japaner har skrevet om det på japansk Da finner man det ikke akkurat på Google ved å søke på engelsk

Men uansett er dette er vanvittig sjeldent tilfelle, og jeg surrer rundt og er ikke helt meg selv i dag Skjønner liksom ikke helt hvordan det gikk til, selv om det faktisk ikke var noe muffens i det hele tatt. Bare vanlig Corydoras-oppskrift, og jevnt over godt stell og god fòring i det lange løp. Jeg er f.eks. ikke gjerrig på de frosne røde mygglarvene, mine fisk fòres med det flere ganger i uka.


Bilde av størrelsen på egg til C-140 vises her.

Jeg hadde i grunnen ventet meg noen gigantiske egg fra disse, så de var egentlig overraskende små. Men 2 mm er ikke noen dårlig str til Corydorasegg å være heller. Mange arter som legger mindre egg enn det.

[External Image]
C-140 lek og egglegging
Litt mer bakgrunns-informasjon som kanskje kan forklare hvorfor eller hvordan det hadde seg at jeg fikk disse fiskene i lek.

Den følgende teksten nedenfor har jeg skrevet i et innlegg på Corydorasworld (engelsk forum), og jeg hadde tenkt å skrive det samme på norsk her. Men siden jeg er en så lat person i sommermånedene, så orker jeg ikke skrive alt på nytt på norsk men kopierer rett og slett over den engelske teksten her Så her kommer det, for de som er interesserte

Innlegget mitt her er et svar på et innlegg fra en annen Cory-entusiast, som spør om jeg hadde satt inn ekstra sirkulasjon eller hadde en powerhead i karet da de la egg:

"No, there's no extra current or powerhead in this tank. Just the ordinary external canister filter from Eheim (Eheim 2224).

Actually, there was hardly any current at all in the tank, the filter is adjusted down and it is just enough to make a little movement at the surface to avoid a certain type of algae that thrives in strong current (black, short brush like algae).

A little more background information follows here, because I remembered something else that might be worth mentioning, because it probably paid a role to the fact that they started spawning.

The fish is not in the same tank as they used to be. Earlier I kept them in a 98 liter tank the first months after buying the fish.

But then one day I forgot to turn on the filter again after a waterchange , a day or two later I discovered that.... and the tank was no longer suitable for living because of a non functioning filter
So, in lack of something else at that point, I moved the C-140's to the only tank available at the moment with a mature filter; a small 54 liter tank. No other fish in with them, the inhabitants were moved to a stocking tank so the C140's had it for them selves. The filter was just a small sponge filter driven by an air pump, and actually not suitable at all - those kind of filters don't suck up the amount of dirt these large fish makes. But, that's what I had, and so it was.

I thought they could stay there just for a few days while I found a solution... and the days went by as they usually do . Days turned in to weeks, because summer was suddenly here and I was so busy in the garden. I kind of forgot the fish a little bit, while I was busy making a rose garden outside (I love roses!).

The tank was pretty much dirty to say the least, hot and not a pretty sight. Algae grew in large amounts as well. I gave the fish food now and then, and a 20-25% weekly waterchange, but that was pretty much it.

I don't know exactly how long the fish were kept in the small tank. But I think it must have been half the summer. So, one day I decided to pull my self together and make a new tank ready for them. A tank that was a little bit larger than the first one. The new tank was there, bought it a long time ago, but it was empty and not used. So everything was made ready, I decorated with sand, roots and plants, and a canister filter was jump started with dirt from a mature filter plus some filter starters from Dennerle.

The C-140s were moved to the tank by the end of the first week in July (this month in other words). So they had been in their new and clean surroundings for almost 3 weeks when they spawned .

I guess my lazy treatment for those summer weeks kind of simulated the dry season in the wild. Don't you agree? It was not my intention to simulate anything, I was just lazy
But the result was kind of simulating the summer and dry season; hot, dirty surroundings and water, and a lower water level than normal because the tank was smaller than they're used to. The temperature was higher than usual because of the type of light cover on that small tank. 2 florescent light tubes heatet the water pretty much. Guess the average temperature was 27-29 C at times for those summer weeks.

The photo shows their new 112 tank, photo taken a few days after set up. This is the one they're in now and that they spawned in.
The temperature here is stable at 26 C. "

[External Image]
Vilka växter är det i 112l tanken?
landstrykeren
Vilka växter är det i 112l tanken?


Det er helt vanlige "javabregner" (Microsorum pteropus).
Har festet dem på trerøttene ved å drille 2 små hull par-vis i trerota, og så tredd fiskesnøre gjennom og bundet fast hver plante med den.
Corydoras weitzmani eggene har begynt å klekke :-)
De første Corydoras weitzmani eggene begynte å klekke lørdag 28 juli på ettermiddagen

Sist jeg sjekket, var det 2 som hadde klekket, og en tredje yngel var i ferd med å bryte ut av egget. Halen stakk ut av skallet
Regner med at resten klekker i løpet av søndag 29. juli.

Et par kornete bilder nedenfor. Det er ikke noe lys over disse plasttankene for øyeblikket, så det blir litt dunkle, kornete bilder da.

Som man ser, har de store plommesekker med seg ut av egget. Nå ligger de stort sett i ro de neste to dagene og forbruker av denne "nistepakken".
Mandag må jeg nok sette i gang artemiaklekkeren igjen, tenker jeg



[External Image]

[External Image]
Klekketid for egg :-)
En sjekk i Weitzmani-plasttanken nettopp avslørte at samtlige egg er klekket. Eggene har stått i romtemperatur, uten noen oppvarming. Underveis har jeg kun måttet fjerne et eller to mugne egg, resten klekket. Så nå piler det rundt en fin flokk små rumpetroll der, alt man ser er en liten eggeplomme med en sytrådhale bak

Eggene ble lagt den 24. juli, og klekket natt til den 29. juli. De vanlige 4 til 5 dagene altså, i romtemperatur.

Det som var desto mer overraskende, var at jeg samtidig fikk øye på den aller første nyklekte C-140 yngelen i plasttanken ved siden av!

Det var ikke lang klekketid? De ble jo lagt natt til den 26. juli, to dager etter Weitzmani-eggene, og har altså begynt å klekke allerede.

Jeg spratt opp på bena og løp bort til akvariet med Corydoras davidsandsi. I det karet hang det nemlig en grovmasket, svart håv med 7-8 egg fra C-140 i. Disse eggene fant jeg på bunnen i 112-literen, dagen etter første egglegging. De fulgte med slangen ut av karet og ned i bøtta, og jeg ble ganske overrasket. Tydeligvis bryr ikke de voksne C-140'ene seg særlig om å spise egg Disse eggene plukket jeg forsiktig opp med fingrene og la i en håv.
Da jeg sjekket håven nå i dag, var den tom! Grovmasket håv... de har stukket av! De har også klekket tidligere enn de i plasttanken, siden det er varmere vann i det akvariet.
Skulle til å løfte ut håven, da jeg fikk øye på en bitteliten yngel. Sistemann, som ikke hadde stukket av enda. Jeg slapp ut den også. Så nå svømmer det forhåpentligvis noen få C-140 yngel i karet med C. davidsandsi. Et gammelt ordtak sier jo at man ikke skal legge alle sine egg i èn kurv, men spre dem i flere. "Risikospredning" på moderne norsk Så jeg gjorde det for å se hva som skjedde.

Yngelen fra C-140 er altså svært, svært liten, og de er helt fargeløse. De klekker tidligere enn f.eks. C. weitzmani her hos meg iallefall, med kun 3 dager er det vel nesten rekord blant de artene jeg har drettet.

Skal prøve å få tatt noen bilder senere i kveld
Gratulere mona o.
Moro og følge tråden din om c-maller-har virkelig blitt forelsket i denne fisken(spesielt etter at jeg begynte å følge "prosjekta dine". Og ikke eier noe selv enda, men adolfi(eller hva den heter)står høyt på listen min.
Takk skal du ha, Ken
Vi har jo handlet med hverandre tidligere, men har ikke hatt gleden av å møtes (min ektefelle har vært mellommann). Så kanskje, sånn om ca et halvt års tid hvis alt går bra, så kan du ta deg en tur hit og kjøpe noen C-140 av meg Da får vi en fiskeprat (alltid hyggelig), du får sett akvarierommet og du får F1-fisk av C-140 som garantert er lettere å drette i fangenskap enn de viltfangede (hvis det var så at du likte disse som art, om jeg forstod deg rett?)

Invitasjonen står, om du skulle bestemme deg for at det blir aktuelt


PS!
Jeg har en skokk unge C. Adolfoi også for tiden, i karet med leksgruppen min. Det er yngel som har vokst opp der på egenhånd, og de er i varierende alder og størrelse. De eldste har begynt å delta i leken når de voksne legger egg
Det begynner å bli såpass mange oppi der nå, at jeg bør tynne ut litt og håve ut noen avkom. De er altså F1. Er du interessert, så send meg en email

(NB! Dette tilbudet gjelder Ken
Ken Myrseth
Gratulere mona o. Moro og følge tråden din om c-maller-har virkelig blitt forelsket i denne fisken(spesielt etter at jeg begynte å følge "prosjekta dine";). Og ikke eier noe selv enda, men adolfi(eller hva den heter)står høyt på listen min.
C-140 Corydoras yngelen klekker
I natt har det klekket mange yngel Det yrer av yngel på bunnen av klekketanken med C-140 egg.
Men da jeg så klekketanken i morges utbrøt jeg "Oh my God..." i forskrekkelse. Masser av mugne egg! Det er nok ikke alle som kommer til å klekke, nei.
Men da jeg prøvde å fjerne noen mugne eggklaser med pipette og sprøytet dem ned i en bøtte, så spratt det plutselig yngel ut av den mugne eggmassen... oops. Jeg får bare la dem være i klekketanken, det kan hende det popper flere yngel ut selv om det ser ille muggent ut her og der. Andre steder ser eggene fine ut, så det kommer nok mange flere yngel ut i løpet av dagen.

Satte et lys over tanken så jeg kunne ta bilder. Men dessverre har denne klekketanken en slags brunlig teint i plasten, så det gjør bildene kornete og utydelige. Men har man gode øyne, så kan man skimte yngelen på bildene likevel

Dette er klekketanken. Noen eikeløv ble puttet oppi i går. Yngelen setter pris på noe å skjule seg under.
[External Image]

Her er en liten del av yngel-gjengen som har søkt tilflukt under et eikeløv.
[External Image]

Og her er et skrekkelig uklart og kornete bilde av et enkelt yngel. De har ikke farge, de er helt gjennomsiktige, og det er neimen ikke lett å få knipset gode bilder av noe så smått! Det er ganske overraskende at en så stor Corydoras-art som C-140 får så små yngel.
[External Image]

Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap