Siande's akvarieeventyr (side 8)

Ahh ,sånne ja ,har visst prøvd noe lign. for mange år siden.
Dumt jeg ikke visste om Brine Shrimp Mix en`litt før ,har nettopp fått en sending fra Aquamanias. Denne kunne jeg godt tenke meg å prøve
Hva syntes du om dem når du brukte det?
Jeg synes det er veldig enkelt og praktisk, og fiskene blir mer ivrige når de får dette enn frossent for, så jeg tar det som et lite tegn på hva som er favoritten. Jeg var litt usikker på hvor godt coryene ville like det, de har jo så langt vært i himmelen over å få frossen myggiser, men dette var tydeligvis snacks det også.

Eneste som lager mer liv i killiene er når det er store fluer som summer rundt under lokket i akvariet
siande
Eneste som lager mer liv i killiene er når det er store fluer som summer rundt under lokket i akvariet :D

Jeg har springhale kulturer som passer godt til den beskrivelsen, enkle og relativt luktfrie er de også.
Disse går på overflatespenningen så de er perfekt for fisk som leter etter mat i vannskorpa ikke kan de fly heller
Ooo, artig Kanskje jeg får kjøpe noen av deg en gang?

Killiene er forvrig veldig artige, de tar ikke bare ting i vannskorpa, men hopper gjerne langt oppover for å hente seg mat. Tror det ligger ganske naturlig for dem, de driver og hopper også om det ligger flakfor og flyter, som om de tror de kan fange det før det ramler ned på vannet.
Jeg pleier å lirke inn slike store fluer om sommeren, ikke bare blir jeg kvitt dem, med killiene får trent seg litt. Tar ikke mange sekundene før de oppdager hva som er over vannet, og før minuttet er gått så er som regel flua slukt.
Kan ta med på klubbmøtet om du skal dit?
Scalare yngelen går bananas over dette, men det gjør de over flakfor også.
Veldig bra feriefor om en har flyteplanter og tett lokk på karet. Disse kan leve ubegrenset i karet inntil de blir spist.
Nå har jeg rensket Windeløven, den var større enn et monster! Kuhliiene legger meg vel for hat i noen dager, renske favoritthjemmet deres? Hva? Uhørt! Ser litt spinkelt ut nå, for det har vært et grundig raid, men jeg hater å renske den, så når jeg først gjør det så gjør jeg det grundig slik at det blir lenge til neste gang.

Tok en solid runde i Hygrofilia-skogen også, og endte til slutt opp med å nappe opp nesten alle plantene og bare plante toppene ned igjen. De vokser jo som et uvær, og etter flere runder med bare å stusse toppene så blir det veldig lange stilker nederst uten et eneste blad på, eller mange ullete og stygge blader enderst hvor det er lite lys.

Gjorde litt annen smårydding, men nå ser det så spinkelt ut nedi der at jeg heller skal ta resten en annen gang. Fiskene blir jo så forskrekket når jeg vaser rundt med hendene nedi der lenge og fjerner massevis av gode sjulesteder.
Kuhliene har ganske riktig furtet og vært litt lettskremte etter at jeg fjernet sikkert halvparten av alle plantene i storekaret. Men nå kan det ihvertfall vokse seg til og bli pent etterhvert. Merkelig nok virker det som om tetraene syntes det var værst, de stresser mer rundt og jager hverandre, og jeg ser at flere av dem har litt fillete finner (værre finnenappere tror jeg du skal lete lenge etter...).

Jeg har, vanen tro, hatt vannbyttedag i dag. var på tide i storekaret, det har måttet lide til fordel for lilelkaret og konserter og annet stress, og det er godt over to uker siden sist. Fylte helt opp til toppen med vann igjen, det har vært lav vannstand der nå i noen uker så killiene skulle få litt plass å hoppe på, men nå begynte gubben å klage så mye over at det ikke så så pent ut.

Lillekaret er forpestet av BGA Jeg har vært flittig med vannbytter i det karet de siste 14 dagene, 2-3 ganger i uka faktisk, uten at jeg ser noen bedring. Målte nitrat, og den er knapt målbar på tross av ganske hissig foring (de grønne små må jo ha mat nok om de skal vokse ). Men BGAen bare trives og trives, og dekker bladene på mine hurtigvoksende planter fort som pokker, så de slutter å gro. Måtte kaste all hornbladen i forrige uke, den var blitt slimete og mørkegrønn, og siden algene dekket hele bladet begynte bladene å dø og falle av, lukter ordentlig fælt og råttent:-/ Heldigvis vokser hornbladen i storekaret som et uvær, så jeg lemper i frisk hornblad med jevne mellomrom for å få den til å suge til seg mest mulig næring. Tok opp rota i dag og skrubbet den ren for alger og skit, på tre dager hadde den plutselig fått et mørkegrønt nett over hele seg.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal finne på mot BGAen. Slet jo med det samme når storekaret var nytt, og der var det mer planter og nye lysrør som gjorde susen. Men i lillekaret er det splitter nytt lysrør, og ikke akkurat mangel på planter. Skulle ønske jeg hadde test for fosfat, har hørt at ubalanse mellom fosfat og nitrat skal være en mulig årsak til BGA. Men akkurat nå er jeg blakkere enn ei kirkerotte, så det blir ikke kjøpt noen test med det første, og heller ikke noe plantenæring. Jeg får vel bare stå på og være flink med vannbytter, så ser vi hvordan det går. *sukk*
Usj, BGA er en pest. Med tom lommebok nytter det vel ikke å tipse om catappa heller, det visste du sikkert allerede. Men sirkulasjon er helt gratis, det hjalp litt da jeg hadde problemet i 450-literen, snudde og vred utblåset så alle hjørner fikk sitt. Den siste lille resten (som vokste der det var mest strøm) tapetserte jeg med catappa, og vips. Antagelig var det mest som ved forkjølelse, det tar 7 dager hvis man pøser på med alt mulig, og en uke hvis man lar være. Ting har en tendens til å gå seg til :o)
Catappa vist jeg ikke at skulle funke mot BGA, takk for tipset Det står på listen over ting jeg gjerne skulle hatt, cory + kuhlii + catappa = sant har jeg hørt flere ganger her på forumet.

BGAen er værst der det er mest strøm, etter det legger den seg som et lag over alt mulig. Ser ut til at sanden slipper unna denne gangen, sist jeg hadde det så var der i og over sanden det var værst. Kanskje coryene graver for mye rundt, selv om jeg føler de graver mindre enn kuhliiene gjorde/gjør i det store akvariet. Men det tok meg 5 måneder å bli kvitt BGA i det store akvariet, så jeg håper virkelig dette ikke er som en forkjølelse... da blir jeg sur og lei tror jeg.


Jeg kom på en glad-ting i all denne BGA-furtingen: Gubben skar til dekkglasset til rekebøtta i dag, det passet ikke lenger med hang-on filter på kanten. Nå slipper jeg forhåpentligvis å måtte fylle på vann der så ofte, fordampet fort 2 liter på ei uke uten dekkglass, og 2 av 10 liter er temmelig mye.
Kobbertetra er jaggu fine Selv på avstand så blinker det i sidene på dem støtt og stadig, som nypusset sølvtøy :*
Hei

Litt fristende prøve det med Sebrafisken, men må bli fri litt plass i yngel kar først

artig hobby dette her og det er mye å lære her inne

Ha ei fin helg
Jeg har fylt på lageret med mygglarver etter inngående studier av hvordan mine fagre Corydoras sp. green laser går helt av skaftet i sin glede over slikt De er vanligvis litt sky, særlig siden det lille akvariet står litt dumt til med mye gåing rett foran, som gjør at de skvetter avgårde og gjemmer seg med en gang. Men med noen røde myggiser tilstede så blir med et alle "skumle" ting mindre viktige, og de ligger bare litt mistenksomme i ro noen sekunder før de spiser videre. Pene er de

Er litt rart med grønne fisk, de blir så usynlige i et akvarie med grønne planter. Kanskje jeg skal gå på utkikk etter flere røde planter, det framhever grønt så fint. Jeg sitter i sofaen og ser lett kobertetra og killier i det store akvariet, mens coryene er nesten usynlige selv om deres kar er nærmest sofaen. Gleder meg til jeg får tilbake godstolen mellom akvariene, da blir det kakao, håndarbeid og fiskeglaning igjen
Ønskeliste
En liten akvarie-ønskeliste for samboer og familien, så har jeg en plass å ha det på som kan oppdateres en gang i blant.

Jeg ønsker meg, i ikke prioritert rekkefølge, med linker til diverse alternativer/hvor det er mulig å få tak i:

Nytt (stillegående) filter til 60literen, helst fluval U2
Termometer, ikke slik klistrelapp, men med sugekopp
Liten lampe til 10-literen som festes på kanten, f.eks denne
Lysrør til 160literen, helst denne typen
Frossent for, kjøpes på greit utstyrt dyrebutikk.
-Røde mygglarver
-Sorte mygglarver
-Artemia
-Annet som ser artig ut
Tetra aquasafe, forbruksvare her i huset pga. dårlig vann. Eller stor pakke
Catappablader
Eikebarkekstrakt
Ny pH-test
Fosfat-test
Jern-test
Godis
Reke-for, f.eks. denne, denne, denne eller denne
Artige røtter, gjerne med litt størrelse på, Mopaniro er høyt på lista, men form og utseende er viktigere en nøyaktig hvilken type rot det er. En bit trollhassel/trollgrein hadde også vært artig (selges ofte på blosterforetninger).
Vi har byttet til klistermerke termometer om du vil ha dei andre
Travle dager i huset her for tiden, og nå kom plutselig katastrofen, når jeg minst har tid til den. På fire dager har jeg plutselig mistet en kuhlii, 4 corydoras (*hulk*) og begge sewellia lineolata'ene. Fant alle døde på søndag ettermiddag, og hadde ikke eett noe død fisk tidligere på dagen. Og den siste coryen strøk med i dag. I to ulike kar, 5 dager etter et helt standard vannbytte, og alle vannverdier er helt som de pleier å være, ingen nitritt eller ammoniakk, ingen kobber. *banker hodet i veggen*

Vet ikke helt hva jeg skal tro, tenke og gjøre. Ikke vet jeg hvorfor/hvordan de døde heller, det har ikke skjedd noe unormalt her i det siste, og det er ingen synlige tegne på sykdom heller

Ellers... gror hornbladen i 160literen som et uvær, så hygrofilia'en får næringsmangel og er hullete og stygg. Derimot dør hornbladen i 60liter'n pga. BGA, så jeg bare plumper over ny hornbad dit med jevne mellomrom. Cubaen som var så lovende fikk ikke leve lenge, kuhliiene har begynt å grave under den igjen på jakt etter mat.
Amen.

Det værste er å ikke vite hva det er Er ingenting jeg klarer å legge sammen, ingenting som er ulikt fra normalen her i huset. Ikke en gang i matveien. Skulle tro at om det var noe slikt så ville ikke alle fiskene ha dødd samtidig ihvertfall... Er det noe galt med mat/vannverdier som ikke passer over lengre tid o.l. så burde jeg jo heller ha mistet litt og litt fisk, ikke så mange på en dag. Ikke tror jeg vannet er gælig heller, alt jeg kan måle er uforandret, og det er noen dager etter vannbytte, så om vannverket har gjort noe dumt så burde det vært synlig på onsdag/torsdag, særlig når det uansett brukes aquasafe her pga. kobber.
Så da gjennstår sykdom, men jeg klarer ikke å finne noe der heller, og resten av fiskene oppfører seg helt normalt.

Så jeg er litt utafor nå, det føles så råttent å bare miste masse fisk uten å ane hva som skjer Også fine grønne skjønnhetene mine...
Så hjelpeløst fælt! Ikke noe nytt i planteveien heller? Disse dødsfallene uten rimelig forklaring er det værste med denne hobbyen, så jeg håper du finner ut av det. Selv om det er en mager trøst når ulykken alt har hendt, slipper man i alle fall gjentagelse. Stakkars...
Huff da ,stakkers deg ,sånt er overhodet ikke kjekkt

Når sånne ting skjer og en ikke klarer å finne årsaken så er det jo ekstra leit.
Prøv å tenke litt tilbake ,kan du ha hatt hendene oppi karet rett etter at du har vasket deg med såpe eller vasket glasser på karet med vindusvask eller lign. ,kan jo hende at en liten sprut har kommet i karet ?
Prøver bare å få tanken dine over på om noe sånt kan ha skjedd.
Mhm Jeg pleier å være temmelig rigid på såpe og slikt, men det kan være. Men det tullete er at det er begge karene, og jeg har ikke gjort annet enn å fore dem siden jeg har såpass trangt med tid, så vidt jeg rakk å plukke ut alle dauingene på søndag. Håper bare at det ikke er noe med maten, jeg vet samboen tok et annet eggeglass til å tine myggiser her en gang, men det er lenge siden. Kan ha vært noe såpe der, men... lenge siden det da.

Ser jo at det er de mest skjøre fiskene som dør (untatt ottoene mine, de lever i beste velgående sært nok), så jeg holder en knapp på noe urk i vannet. Byttet vann i dag igjen, håper det hjelper på og at det ikek blir flere ihvertfall
Tilfeldig bekjentskap
© MalawiThomas
Reklame for plussmedlemskap