Corydoras egg og oppdrett av yngel (side 8)

Det er noen vakre, små skapninger du har! Flotte bilder!

Godt at du har fint selskap når du ikke får sove, da!! ;D
Nå er de i gang igjen! Yippi! Ny lek/egglegging hos Corydoras Adolfoi!
Etter tre ukers tørke er det altså "endelig" i gang igjen
Og nå tror jeg sannelig jeg har skjønt hva som må til (min lille hemmelighet!) Har gjort noen "småtriks" med vannet ved de siste, to-tre vannbyttene nemlig *gliz*


Hittil i kveld har jeg samlet inn 6 egg, og en hunn har det sjuende i finnepungen for øyeblikket. Det kan bli en lang natt, dette her
Jeg må sitte oppe og vente til lek og egglegging er over, for eggene må samles inn ett og ett, med en gang de er lagt. Ellers blir de spist av de andre i gruppen, som ikke deltar i leken.

Det lønner seg definitivt å ha et lekskar for Corydoras med slik topp på armaturet som dette. Det letter jobben når man skal samle egg i noen timer Det står bare åpent her hos meg i kveld, og jeg stikker armen forsiktig nedi vannet og tar ut eggene uten å forstyrre noen

Eggene samles i et halvlitersmål med akvarievann som står til venstre i bildet her.

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/medium/Egginnsamling_22_febr.JPG"/IMG>
Nattens egg-fangst
17 Corydoras Adolfoi egg i beholderen ble det.

Hun la flere, men gjemte dem for godt, jeg fant dem ikke igjen innimellom alle de finbladete plantene. Tror det var minst 3 jeg ikke fant.

Men 17 egg er bra det Jeg gliser, jeg!
Corydoras Adolfoi legger ikke så store kull iflg. en bok jeg har om Corydoras av Werner Seuss. Alt mellom 3 - 30 egg normalt i et kull av Adolfoi. Så da er jo 17-20 egg sånn litt over midt på treet.

Jeg har funnet alt fra 6 til 33 egg pr kull på de sju eggleggingene jeg har hatt på denne Corydoras-gruppen.
Corydoras Adolfoi yngelen er på vei mot fem ukers alder, de er nå fire og en halv uke. Jeg synes man kan begynne å skimte at ryggstripen begynner å bli mørkere og mere fremtredende på noen av dem. De er litt ulike mht hvor langt de er kommet i utviklingen, men noen av dem har det. Det skal bli veldig spennende å se hvordan de ser ut mht mønster og farger om..tja to uker fra nå Det er veldig spennende å følge med fra dag til dag, jeg løper rett bort til dem om morgenen for å sjekke hvordan det står til

Er det bare mine ikke særlig objektive øyne som kan se ryggstripen begynne å dannes på denne vesle Cory'en på det øverste bildet ? På bildet nedenfor, en annen yngel, synes jeg ikke det er like tydelig.

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/23_febr_C_adolfoi_1_mnd_og_en_dag_bilde_4.jpg"/IMG>


<IMG SRC="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=21924&d=1140729799"/IMG>
Må jo legge til noen bilder av de små Corydoras Sterbai ynglene også. De er fire dager gamle nå, og i kveld kunne jeg se at de har spist Første kneika er over altså. De spiser! Jeg kunne tydelig se guloransje mager på dem, det kunne jeg ikke se noe til tidligere i dag. Så det var positivt. De er mørkere, mere gråsvart-spettede enn Adolfoi'ene var på samme tidspunkt. Mindre også, så derfor er bildene ganske uskarpe. Det var ikke lett å få et skarpt bilde av noe så lite


Dessverre hadde jeg en liten tabbe da jeg skulle skifte vann og tank på dem i kveld... og det ergrer meg sånn at det stort sett er mine egne dumme feil og tabber som gjør at de faller fra! *argh*
Nåvel, gjort er gjort. Jeg har altså 10 Sterbai yngel nå, etter at jeg glapp en stein i hodet på den ellevte.... Skulle ta ut steinen for å bytte tank, glapp den rett ned i tanken igjen, og *dunk* rett oppå en stakkars yngel. Den ble jo helst most.

Ergelig byttet jeg ut steinene i karene med en liten vase Hornblad-planter i stedet. De blir så stresset og bleke om de ikke har noe å søke skjul under, tror de føler seg instinktivt tryggere da.
Synd med den vesle tassen da... Men det er jo godt at de andre spiser i alle fall! Jeg synes også det ser ut til at den svarte pigmenteringen begynner å danne en stripe på den første yngelen du viser bilde av, så da er det kanskje ikke bare ønsketenkning fra din side.... ;D Skikkelig søte er de nå!
Dette bildet har jeg rett og slett kalt
KISS


<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/24_februar_KISS_CORY2.JPG"/IMG>
BIG BROTHER

(dette kunne godt vært skarpere, men jeg tok det med
fordi det var artig siden det så godt viser nøyaktig to ukers aldersforskjell)


Den ene er 4 og en halv uke, den andre er 2 og en halv uke.

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/BigBrother3_Cory.JPG"/IMG>
Jeg har lurt litt på dette med de nyklekte ynglene jeg har for øyeblikket, som er resultatet av de eggene jeg plukket ut av malle-karet mitt.... Det går to arter Corydoras der:
Corydoras Sterbai og Corydoras Concolor.

Det var fhv små egg, og iflg. opplysninger jeg finner så har C. Concolor store egg. De jeg plukket ut var små, så selv om jeg små-ønsker at det var Concolor så er det nok ikke det....
Men visst hadde det vært gøy om det var Concolor?
De er skikkelig flotte, med sin skifergrå farge (virkelig skifergrå!) og kobberfargede finner.

Her er et eksemplar av hver av kandidatene.
En viss størrelsesforskjell... ?

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/C_Concolor_og_C_sterbai.JPG"/IMG>

Jeg har nå slått sammen de to yngeltankene, så nå går både C. Adolfoi og de yngste av alle, C. Sterbai i samme tank.
Flyttet Sterbai'ene over til Adolfoi'ene.

Det ble for mange stikk-kontakter i alle retninger, og mye vasking av kar... Husk at jeg har dette stående på kjøkkenbordet (!)
Inntil mitt lille akvarierom er klart, må jeg begrense antall kar og ledninger bittelitt - har snublet i noen ledninger og revet av lampen fra tanken et par ganger... Så det var ikke holdbart.

Opprinnelig hadde jeg tenkt at Sterbai'ene skulle få gå for seg selv inntil de hadde litt mer "kjøtt på kroppen" og ikke var så sarte lenger. Men det ser ut til at de spiser godt, de har konstant runde og oransje mager, så jeg satser på at de klarer å forsyne seg av maten selv om de går i lag med andre og større yngel. Jeg rengjør heller èn tank to ganger i døgnet.

Det går bra med alle, men jeg har sett en av de små Sterbai'ene gjøre noe merkelig. Den svømmer opp og legger seg blant Hornblad-stilkene og blir liggende der, helt nær overflaten. Det er ikke helt normal oppførsel av en corydoras-yngel, så det er litt "muffens". Kan hende den ikke vil overleve, til tross for at den ligger der oppe med magen synlig stinn av artemia.
Det er bare sånn at yngel som på et eller annet vis oppfører seg "unormalt" gjerne ender opp med å dø. Skal veldig lite til før noe tiltrekker seg oppmerksomheten når man har såpass få yngel, så jeg legger merke til det umiddelbart når noen skiller seg ut.

Jeg må tenke ut hva jeg skal bruke som "mellomstasjon" til dem også, før de flytter over i 128 literen. Det ligger jo en haug til med Adolfoi-egg til klekking, samlet inn for noen få dager siden. Om alle de klekker, og 70-80% overlever, så har jeg dobbelt så mange som nå, og må etterhvert ha bedre plass enn den 10-liters plast-tanken de nå bor i.

Planen er å begynne tilvenning til litt høyere vannstand neste uke. Økningen skjer svæææært gradvis, da for brå endring i vanndybden er på topp på "Killer-listen" for Corydoras yngel....
En cm her og en cm der, tenker jeg det blir. Pr i dag har de 7 cm vannstand, og jeg gleder meg til det blir nok til å sette inn et filter. Nå er vannkvaliteten en konstant bekymring.

Har et lite VitaTech innvendig filter i gang i den ene 250 literen, det har stått og gått der i mange uker allerede. Såpass lenge at jeg ikke husker når det ble satt inn
Kjekt å bare sette inn sånt i oppegående kar, i tilfelle man plutselig får bruk for et filter til et mindre kar i en fei Dette skal Corydorasene få så snart vannstanden deres tillater det.

Når det blir plass til filter, skal de også få sand på bunnen i karet, og det gleder jeg meg til å se. En haug små nyyyydelige Corydoras Adolfoi som ivrig roter rundt, med snyteskaftet boret nedi sanda opp til øya!

Tror jeg må kjøpe meg en 63 liter til, jeg
(HUFF, så leit! *gliiiiz*)
I morgen blir de eldste, "nier-banden", 5 uker!
Og nå begynner fargene å forandre seg for alvor. Litt avhengig av lyset og hvordan det faller, så kan man tydelig se de voksne Corydoras adolfoi'enes fargemønster begynne å tre frem.

Dessverre fiklet jeg litt for mye med kameraet i kveld, jeg prøvde å få lukkerhastigheten til kjappere, men det motsatte skjedde. I tillegg ble alle bildene så rare i fargen. Noen fikk et grønnskjær, og noen ble gråaktige. Hvordan jeg skal få kameraet tilbake til "normalen" aner jeg ikke. (argh!)

Likevel, jeg legger ut dette bildet selv om snevet av oransje på toppen av hodet
(den karakteristiske "oransje luen" adolfoi'ene har) ikke synes så godt på skjerm som i virkeligheten.

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/5_uker_gml_Corydoras_adolfoi.jpg"/IMG>


Vet ikke om jeg har sagt det før, for jeg har hukommelse som en gullfisk.... Du er flink Mona
Dette var et megabilde Før jeg leste teksten trodde jeg det var par av en art. Isåfall hadde bildet gått rett til fiskebasen. De ser liksom så riktige ut sammen

<IMG SRC="http://nettakvariet.no/galleri/data/500/C_Concolor_og_C_sterbai.JPG"/IMG>
c Mona O
Tusen takk, Håvard! Det betyr mye å få ros av en fotoekspert som deg Da blir jeg glad

Er ikke C. Concolor tøffe vel? (Det er den bakerste på bildet, for de som ikke har sett bildet lenger oppe med teksten).
Det er en Corydoras-art som fortjener å bringes mer frem i lyset og få litt skryt. Hvorfor er ikke den mer vanlig tro?
De har en helt utrolig intens skifergrå farge, nesten som blygrå tordenskyer, og på kinnene glinser de i turkis. I tillegg har de kobberfargede finner, og en "vimpel-formet" ryggfinne.

Jeg tror årsaken til at de ikke er mer vanlige, er at de sikkert ser ut som "grå mus" i zoo-butikkenes akvarier og derfor ikke selger bra med det samme. Man må kjenne til dem for å vite hvor flotte de egentlig kan bli.
Det var dette bildet hos PlanetCatfish som gjorde at jeg forelsket meg i dem. Se bare på de flotte ryggfinnene! Det ser ut til at ryggfinnen utvikles med alderen, for mine får mer og mer av det. Det går sakte, men det kommer

Det hadde vært gøy å kunne føye til egg fra disse i denne tråden også

mona o
Likevel, jeg legger ut dette bildet selv om snevet av oransje på toppen av hodet (den karakteristiske "oransje luen" adolfoi'ene har) ikke synes så godt på skjerm som i virkeligheten.


Man ser da antydning til "lue" på bildene også! Jeg lurte jo på dette med utfarging tidligere i tråden, skal bli kjekt å se framover hvordan voksenfargen trer fram! Håper du fortsetter å legge ut bilder av sterbai'ene også så vi får sammenlikne utviklinga deres.... Hadde vært ordentlig moro om concolor'ene fant det for godt å reprodusere seg også da!
Litt utenfor emnet, men hva slags stein bruker du?
Utrolig fine fisk du har mona-blir mer og mer inntressert i cor....(vet ikke hvordan det skrives) mange fine typer. Begge dem du har lagt ut bilde av over er jo kjempe fine.
Håvard Støre Andresen
Litt utenfor emnet, men hva slags stein bruker du?


Gråstein?
Neida, jeg tuller, jeg vet egentlig ikke. Jeg var bortom et boligfelt som var under utgraving i sommer, og da dukket masse skifer-stein frem i dagen. Masse "flak".
Det var andre grå steiner der også, og den som er i bakgrunnen på dette bildet ovenfor, er for tung og massiv til å være skifer.... tror jeg da
Jeg vet egentlig ikke hva det er. Har litt skifer i karet også.
Føyer til noe til innlegget rett ovenfor, ang. steinen:
Den man ser på bildet av de to Corydorasene, er satt akkurat der (en litt merkelig plassering egentlig) av en bestemt grunn
Det er nemlig to skiferhuler der, ganske nærme hverandre. Men jeg fikk følelsen av at L-134 ikke likte at de var så "åpne" og at de kunne se hverandre fra hver sin hule. Man kan skimte den ene skiferhulen såvidt til høyre i bildet bak steinen.

Jeg satte derfor en stein litt på skrå på siden av inngangen til den ene. Det skjermet inngangspartiet nok til at en L-134 flyttet inn straks steinen var på plass Den andre hulen har vært i bruk hele tiden av en L-134. Nå ser de ikke hverandre lenger, så begge er i bruk.



Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap