Reol prosjekt med budsjett på kroner null :) (side 9)

Da er nr lagret.
Er Vestlia gutt (Nardo).

Så snakkes vi sikkert.

Espen
Her kommer mitt innlegg nummer 500 på akvaforum =-)
Virker som det var i går jeg satte meg ned foran pc`en og begynte å lete etter info om akvaristikk.

I serien: "ikke så glimrende ideer" vil jeg presentere bidraget: vannbytting tidlig på morgenen mens det fortsatt er mørklagt og nettopp frittsvømmende yngel.
Ser ut som scalarene mistet oversikten over yngelen sin mens jeg byttet vann. Rart om alle ble spist opp på en gang, det er mulig at det fortsatt er noen igjen blant flyteplantene. Neste gang er jeg redd det blir kunstig klekking. jeg VIL se yngelen vokse opp, det har vel blitt en besettelse er jeg redd.

I går kveld laget jeg to ynglekar ala Bjornik, de ble ikke vakre eller helt som de skulle. Jeg får satse på at de gjør nytta som prototyper.
Mesterplanen er å skille nannostomus hannene fra hunnene og sette de sammen igjen senere enten parvis eller i små grupper i klassisk tetra dretting stil.

Gjorde et større kaldtvanns vannsbytte hos blackchins på morgenen.

Jeg var en tur innom Tam i dag og det ser ut som det er fler enn mennesker som liker påskeferie

Herr og fru Hongsloi har visst kost seg fælt i butikken. Dette er første gangen jeg har sett apistoer legge eggene åpent.
Hadde dessverre bare med mobilen, men de befruktede eggene vises godt.
Her kommer noen bilder av Herr papagei.
Herr papagei var skikkelig fin


Må vel si meg enig i det, synd med den refleksen på bildene. Han var skikkelig fotogen den dagen.

Her er noen bilder av sjokoladeciklide ungfiskene:
40% kaldtvannsbytte hos blackchins i dag.
Ottoene så hvertfall ut til å like det de for rundt hverandre etterpå.
Mye sol i på karene i reol, kun alger i karet uten ottoer og nannostomuser tipper de koser seg om natta.

Så forresten masse svarte streker rundt plantene i går kveld, tipper det er nannostomus yngel. Det kan jo være torvbiter, men de så ut til å stå stille og svømme mot strømmen.


jeg skal følge med på denne tråden jeg

Noen av masken yngelen har begynt å farve ut såvidt.
Nå starter den "enkle" prosessen å få tak i de og forstyrre de andre beboerne minst mulig.

Scalarene har fått wigglere igjen, vurderer å ta de i en boks for å unngå at disse også blir spist. Samtidig mener jeg at ciklider skal drettes mest mulig naturlig sammen med foreldrene.


Flytta scalare yngelen i dag. Kjempesuksess, eller kanskje ikke.
Først ble foreldreparet meget oppbrakt over at jeg begynte å fikle med plantene som wigglerene hang i, og ærlig talt hadde jeg aldri tenkt at de kunne komme til å angripe meg som sebraciklider. Vel de hang seg fast i fingrene mine som pitbuller.

Så viste det seg at jeg i min iver med å lage ynglekasser har brukt altfor grovmasket netting så ynglene begynta å svømme ut. Heldigvis begynte foreldrene å samle de opp. Enden på visa ble at foreldrene hentet tilbake de fleste ynglene og det er fortsatt noen oppi kassa. Så håper jeg at det lykkes på naturmetoden denne gangen da.


Yngelkassene tror jeg at jeg vil førsøke å fylle med javamose i hullene, det kan fungere. Enten sy det inn nedenfra eller lage en sandwich. Om det lykkes vil det hvertfall bli pent

Jeg fikk fanget en otto som jeg satte oppi tanken med scalarene siden det er blitt masse alger der og det ikke ser ut som glassrekene gjør noe særlig god jobb. Håper å få fanget flere i natt. Satte samtidig ut noen kirsebærreker, det så ut som de overlevde de første kritiske minuttene.

Observerte en glassreke med egg klare til å slippes hvert øyeblikk etterpå.

Ingen yngel igjen i kassene.
Foreldrene har fortsatt en stor sverm. Skiftet ut lyset i karet med et lite enkelt armatur som skal stå på hele døgnet.

Den største baenschi hua så jeg forsynte seg av noen yngel i går og dag.
Hun er knallgul og det ser svært lovende ut.

Et par bilder av Nannostomus beckfordi, jeg er spesielt fornøyd med bildet av yngel fra karet =-))
Litt A. masken yngel:
Det må da være en liten hann på bilde 1?

Jeg skal begynne å få ut noe yngel, men ønsker å beholde minst et par selv. Det er mulig at all aktiviteten disse rampetassene bedriver forstyrrer blackchinsene så de ikke får i gang lek.
ser lovende ut så langt med yngel fra dame to hos meg også.
Hvordan er vekstraten på yngelet?
Hos meg promper de i seg microorm til magene er hvite og sprekkfulle.

gøy at du får til yngel på nannostomusene.
Tar du de ut av karet når du ser oppvisning fra hannene?

Espen
Hei Espen, det er ingenting som er hyggeligere enn å se en apistomor med yngel i karet i denne hobbyen synes jeg. Så kos deg.
Akkurat nå har jeg ingen selv, men den ene baenschihua var knallgul og har forsvunnet.......

I tillegg har fru Papagei ganske sikkert lagt egg inni en kokosnøtt hule og jeg venter at yngelen kommer ut i løpet av noen dager.
Disse går for seg selv med reker og sandsnegler pluss noen corydoras pygmaeus ungfisk som jeg ikke får tak i og minst en liten tass Apistogramma Wangenflecken jeg ikke fikk ut da jeg skulle flytte de.
I dag kjøpte jeg en inn gruppe på 10 Nannostomus marginatus til det karet som samboere og håper jeg får tak i de fiskene som skal ut snart.

Vekstraten på masken er ganske mye hurtigere enn wangenflecken, som er av de minste artene. Minimaskene har kulemager støtt og de får store mengder med mikroorm et par ganger om dagen og spiser som hester.
Det vil si jeg tror nannostomusene tar mer enn sin rettferdige del av de, jeg tror ikke jeg har sett fisker med større appetitt noen gang. Ellers spiser de mye frossentfor basert på reker.

Jeg har ikke gjort noen seriøse drettingsforsøk med tetraer enda, men det kommer. Foreløpig foregår det etter naturmetoden så de aller fleste eggene blir jo spist.
Når jeg får satt opp noen flere kar vil jeg skille hannene og hunnene sånn at alle hunnene er klare samtidig og yngelen kan vokse opp i en egen tank. Vi får se når det blir tid.
Det merkelige er at det kommer Nannostomus yngel mens A. blackchin ikke vil leke i samme tanken. Jeg har bestemt meg for å overse de.

All yngelen til scalarene er spist igjen, enda jeg prøvde med nattlys. Her trengs det nok et eget kar.
Fora med meitemark for første gang i år på fredag og det ble suksess.
Når våren kommer litt lenger skal jeg sette opp en kultur i garasjen så jeg slipper å grave eller plukke fra plena i drittvær når jeg ikke har lyst. I tillegg ønsker jeg selvsagt å ha god tilgang på småmark til apistoene.

Satanopercaene er identifisert som pappaterra. Det gir noen utfordringer og muligheter.

Har kjøpt inn 10 vf Nannostomus marginatus som går sammen med A. papagei paret. Foreløpig har jeg ikke sett noe til pygme coryene som jeg vet er oppi der. Derimot fant jeg en ganske stor A. wangenflecken som har barrikadert seg under en rot, mulig at det er flere oppi der også.

Jeg har kjøpt meg tre nye kar som jeg håper å få hentet i dag, den ene har jeg tenkt å få brukt som sump i reolen og kutte ut de pumpene jeg har der nå, så kan de heller brukes på de to nye karene

Da er det opp for å prøve å fange inn flere ottoer til det øverste karet i reolen som er overgrodd med alger på frontglasset.
Scalarene driver å legger egg akkurat nå. Det ser ut som de har meldt seg på VM i egglegging, så mange egg har jeg aldri sett før. Håper noen overlever denne gangen. Jeg har noen skumle planer om å prøve med yngelboks igjen.

Bilder:
Som om ikke det var nok drev baenschihua på intenst inni en stein og rothaug med selskap av mannen og de er ikke mye redde for scalarer lenger. Hua angrep når jeg kom borti glasset med kameraet, det bruker å være et godt tegn =-)

Bildene er forferdelige, men:
Noen minimasker kom i linsa også. Espen du lurte på om de har kulemager?
He he det er som mine.
Lyste inne i den ene skifer hulen i dag og hele taket dekt med nye egg.
Så mor har offisielt kastet de små på dør.
Det høres flott ut Espen

Jeg vet ikke hva det er som skjer her for plutselig er det tomt for småtasser håper snart en av huene tar til vettet. Yngelføring er noe av det mest fascinerende jeg vet.
Jeg var sikker på at papageis hadde noe på gang, men hua hadde mistet yngeldrakten i dag. Tok et 40% kaldtvannsbytte og håper de kommer på bedre tanker. økte samtidig oksygentilførsel i vannet uten at jeg tror det er særlig avgjørende.

Ottoene gjør en fremragende jobb med algene. Jeg lurer på å prøve å få til et ambulerende otto-lag så de kan dra rundt og spise rent kar etter kar.
De som er igjen nede i 300 literen i reolen ser jeg kun når jeg leter etter de, de gjemmer seg bak i karet og er aldri framme mer.
De som er oppe der det er masse alger er framme hele tiden. Må prøve å fange hele gjengen og se om det er mattilgangen som gjør de passive. Det som er rart er at de alltid kom fram og spiste med de andre fiskene tidligere og de satte pris på rekemix av alle ting. Legger ved et bilde som viser otto i full sving og ja det er bilde av frontglasset og det forklarer vel hvorfor det har blitt lite scalarebilder


Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap