Revestrekenes akvarieverden (side 92)

Tror dette med lekshormoner i vannet kan stemme. Har sett dette i egne kar. I reoler hvor vi har litt "tungdreven" fisk setter vi inn et Ancistrus lekspar i et av karene og seriekobler reolen slik at evt lekshormoner Ancistrussene skiller ut blir spredd i de andre karene. Har en L183 gruppe som er vanskelig å få i lek, de lekte etter L107 hadde lekt og nå lekte de etter L144 gikk i lek i den nye reolen de går i nå. Skjer ikke umiddelbart etter, men jeg tror det kan ha en positiv påvirkning på lysten dems…

Har tre leksgrupper med L236 som leker konstant, kanskje disse skulle blitt spredd ut i alle reoler… Evt tappe vannet over på flaske og selge som "Leksvann", Voss klarer jo å selge springvann så hvorfor ikke, he he…
Gratulerer med nye prikkete maller, og lekstendenser på C. eques, Rita! Det var sannelig på tide og veldig moro. Åsså bildene dine da, flotte! Jeg er imponert over fotoegenskapene dine; du er flink

Dette rådet med at lekshormoner i vannet kan trigge til lek fikk jeg av Jørn Kåsa for mange år siden. Han hadde stor tro på dette. Jeg testet det kun ut et par ganger selv, og uten at det ble noen lek av den grunn. Men det kan absolutt være verdt å prøve igjen.

Bildet ditt av L260 i innlegg 1813 synes jeg dessverre ligner veldig på L411, Rita? Har alle mallene slikt mønster?
[External Image]
Ja det er kjempeartig at de viser seg leksvillige, de er fortsatt veldig aktive til tross for min roting i karet og masse bevegelse av oss, unger, barnebarn og hunder utenfor karet. Gruppen består forresten av 3 hunner og 6 bittesmå hanner, bildet over viser to hunner mens bildet under viser en av hvert kjønn.

[External Image]

I og med at vi har yngel i hus har samtlige kar fått en dæsj nyklekket artemia en til to ganger daglig i en periode. Artemiaen er jo knøttliten men ser ut til å sette samtlige arter i bevegelse på jakt etter den og det kan kanskje ha bidratt til lekslysten? De unge eques'ene fikk et vannbytte på ca 80% i forbindelse med filter-rensen og jeg tipper temperaturen sank fra 26 grader til 23-24, i går fikk de 50% vannbytte. PH ligger på 6,5 i brønnvannet her, i eques-karet ligger den på 6-6,5.

Lars, det er stor forskjell på voksne hunner og hanner, hannene er mye mindre og slankere enn hunnene. Får håpe du har begge kjønn.

Mona, leksvann har jeg også prøvd ett par ganger tidligere men uten hell, kanskje jeg skulle prøve det igjen Lars, leksvann på flaske hadde vært tingen, kanskje tilsatt en ørliten dæsj viagra ))

[External Image]
Janne, takk for bilderos Vi kjøpte gruppen som VF L260 på Nesodden sent i fjor høst. Jeg trodde at voksne individer ble mørkere i fargen og mer utydelig i mønsteret med alderen? Jeg legger inn noen bilder av dem (de to første er tatt i et kar med bedre lys), så får du se hva du tror

[External Image]

[External Image]
Tatt i kar med veldig gulskjær i lysrør og vann.
En liten ciklideoppdatering
[External Image]
Det Bolivianske sommerfuglciklideparet fikk egen 85l for en uke siden. De har delt kar med discusene og der får ingen egg være i fred så nå håper jeg gårsdagens lek fører til yngel

[External Image]
Og så noen bilder av de flotte sjefseggspiserne fra Nhamundã

[External Image]

[External Image]
Jeg tror Rita snart må omdøpes til Prior!

Som vanlig misunner jeg deg de discusene. De er rett og slett griselekre!
Rita Aspevik
Vi kjøpte gruppen som VF L260

Fisken som ligger på toppen av hulen er ingen L260. Den ser ut som en L411 skal gjøre.
Siste bilde er mer lignende L260, om enn ikke typisk.

Kjøpte dere gruppen samlet i butikk, eller privat? Dessverre kryr det av hybrider av L260 og L411
Inger Anne, takker, og jeg er helt enig med deg, discusene er skikkelig lekre

Mallene ble kjøpt privat Donald, og de skal være viltfangede. Jeg kan fange ut alle sammen og ta bilder av hvert individ. Jeg syns det er litt håpløst med disse hypancistrusene, det er sikkert mange hybrider i markedet, både fra naturens egen side og uforskyldt fra oppdrett rundt omkring. Det er liksom ikke så mye som skal til før det er den ene eller andre arten, en "feil" stripe i mønsteret, en litt annerledes neserygg osv, er det rart man mister oversikten
Farlowella vittata, eggene klekker
[External Image]
I dag begynte Farlowella-eggene å klekke, denne gangen kappet jeg slangen og lar eggene klekke i en breeding-box. Det blir spennende å prøve og fóre dem opp "for hånd"

[External Image]
På vei ut av skallet.

[External Image]
Rita, jeg mener at mallene du har lagt ut bilder av ikke viser L260. Men du bør selvsagt få undersøkt ID på dem av flere.

I fiskebasen her på AF ligger det flere gode bilder av både L260 og L411 som viser ulikhetene på artene. Disse blir også diskutert i denne tråden av blant annet Geir Kristiansen og Erlend Bertelsen, og ut fra bildene ser man også tydelig forskjell, mener jeg.
Plussmedlem
Prøvde å finne noen gode bilder av den gamle L411-gruppen min, men fant ingen som var skarpe nok....
Dette bildet av Monte Durado ligner veldig på våre så da er det nok det de er. Jeg har bare ikke tenkt tanken om at de voksne kunne være noe annet enn det de ble kjøpt som, det er godt man lærer så lenge man lever

Da må jeg prøve å få tak i riktige L260 etterhvert, det er jo en superflott art
Rita Aspevik
I dag begynte Farlowella-eggene å klekke, denne gangen kappet jeg slangen og lar eggene klekke[B] i en breeding-box[/B]. Det blir spennende å prøve og fóre dem opp "for hånd" :)

Er det kanten på et Woha armatur jeg ser du har hengt breeding boxen på!?? Hæ? Da føler jeg meg passe teit, for jeg trodde ikke de kunne brukes så høyt over vannflata, så jeg trodde aldri jeg kunne bruke mine...! De ble solgt uprøvd.

At det går an å være så dum... jeg kunne jo ha testet da. Men jeg så bare på ill.bildet til bruksanv. og tenkte at da går det ikke.

Da kan det jo hende jeg må kjøpe meg breeding boxes igjen da!
Det er ikke et woha-armatur dette her men høyden fra toppen og ned til vannflaten er ganske lik, jeg har brukt slike bokser i kar med woha også. Er luftpumpen kraftig nok går det bra det
Plussmedlem
mona o
Da føler jeg meg passe teit, for jeg trodde ikke de kunne brukes så høyt over vannflata, så jeg trodde aldri jeg kunne bruke mine...! De ble solgt uprøvd.


Hvor høyt oppe du kan ha de avhenger bare av luftmengde (og sef lengde på stigrøret) Har brukt mine med full lengde på røret uten problemer... :-p
(Er vel sikkert en grunn til at rørene er så lange, eller.... :-p )
Jeg sier bare *panneklask* etter denne nye infoen altså, for jeg gremmes! :p Jeg bare gikk ut fra en ting uten engang å ha prøvd dem ut. Tror det var et bilde/tegning som viste at det hang på kanten av et helglasskar, med noe piltegning (?) på, og da trodde jeg det viste hva makshøyden fra vannflata kunne være eller noe. Ikke helt sikker lenger hva som fikk meg så fast ved den ideen at økt høyde ikke funka, for det begynner å bli et par år siden jeg hadde dem.

Det er helt idiotisk for jeg kjøpte jo en liten haug av dem også faktisk, og ble SÅ skuffa da jeg trodde det ikke gikk..!

Men nå veit jeg det, så da skal jeg definitivt ha flere! Jeg så det fantes i XL også!? Den er vel ideell for litt større kull da.

Hvilken str bruker du Rita vanligvis?
[External Image]
Er det denne tegningen du tenker på Mona?

Vi har bare de små boksene, men større bokser er på vei i posten
Rita Aspevik
Da må jeg prøve å få tak i riktige L260 etterhvert, det er jo en superflott art :)

Ja, den er en av mine absolutte favoritter. Men L411 er ikke akkurat stygg den heller. Utfra profilen din; du har en annen L411-gruppe også?


mona o
Jeg så det fantes i XL også!? Den er vel ideell for litt større kull da.

Det er den. Og dermed er den mer egnet til "svømmende" yngel også. I tillegg kan den deles i to og tre kammer.
Anders, Janne, Marita og eg var på et utrolig hyggelig, og ikke mindre fiskefantastisk, besøk hos Kaja og Milo. Der så eg denne boksen for første gang, og den er virkelig genial!


Rita Aspevik
...større bokser er på vei i posten :)

Samme her. Eg betalte 1005 kroner for 6 bokser (167 ,-). Hvor mye betalte du? Faktisk er eg ørlite usikker på om eg har kjøpt rett, men eg håper jo det da. Hvis ikke får Mona og eg ta idiotpanneklasken sammen ;p
Rita Aspevik
Er det denne tegningen du tenker på Mona?

Den var det, ja

Jeg har funnet [URL=http://www.aqua-lorenz.de/epages/15486330.sf/de_DE/?]en tysk nettbutikk[/URL] som sender dem til Norge, og prisen var i underkant av 15 Euro der. Etter at tysk moms er fratrukket/norsk moms påplusset, blir det vel da noe rundt 123 kroner pr stk for de store i XL. Ser at de du linker til hos Ebay koster rett under hundrelappen, så da skal jeg kjøpe meg en eller to derfra istedet

Sparer mye tid og arbeid med sånne

Kan du si noe om hvordan du gjør det med vannbytter Rita? Tar du hensyn til at yngel finnes i breeding boxen på kanten og deler akvarievannet med karet, ifht temperaturen på det nye vannet du pumper inn i karet etter vannbytte?
Du og de egg- og yngelbildene dine! De er helt fantastiske. Dette burde da sendes inn til Planet Catfish for å ha i basen der?
Donald, vi kjøpte fire L411 ungfisk på forrige auksjon, trodde jo at vi ikke hadde den arten fra før ))

Vi har bestilt to bokser foreløpig, de er på 2 liter og koster 19 GBP for begge, ca 174,-. Bestilte i tillegg en [URL=http://www.ebay.co.uk/itm/WEIPRO-Aquarium-300W-Heater-w-Auto-Temperature-Control-/370445527264?]varmekolbe[/URL] (har en slik fra før som vi er veldig fornøyd med) så de to breedingboksene, varmekolben og frakt kommer på 607,- + fortolling antar jeg.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap