Oppsett av sortvannskar med eikeløv (side 15)

I dag gjorde jeg et kupp!!

Jeg tror gliset mitt gikk nesten rundt øra da jeg fant 5 stk Corydoras weitzmani i en zoobutikk i dag.
1000 kr for fem stykker....det var billig! Og det viste seg også at de var feilpriset, egentlig skulle de koste dobbelt så mye (ca 400 kr stykket). Men jeg fikk altså den prisen som stod på etiketten på glasset, som ble en stykkpris på 200 kr stykket om man kjøpte alle fem.

Fyren i butikken opplyste også at han håpefullt hadde bestilt en halv kasse av dem, men fem fisk var alt de hadde fått inn. Jeg kjøpte selvsagt alle 5, og ønsket de var dobbelt så mange. Men fem er bedre enn ingen, så jeg dro hjem med min sjeldne skatt og var storfornøyd. I en annen bærepose hadde jeg 6 Corydoras panda og 6 små Corydoras metae
De to sistnevnte artene ble puttet i Cory-tanken i stua, 160 literen.

Corydoras Weitzmani-gruppen ble satt i 98 literen sammen med Apistogramma trifasciata paret. De burde hatt et eget karantenekar...men med en slik sjelden Corydoras fremfor nesa er det jo helt klin umulig å si til seg selv at; "nei, du har ikke noe karantenekar ledig hjemme til dem"

Jeg har vært syk med feber et par dager nå, så det blir ikke aktuelt med noen bilder i kveld. Men når jeg kvikner til vil jeg garantert presentere en haug (om jeg klarer å få tatt noen) bilder av de sjeldne og vakre Weitzmani'ene

Det kan man trykt si var litt av et kupp. Sist jeg så pris på de kostet de 350,- DKK, men da måtte de fraktes fra Danmark.

Kjente at jeg blei litt misunnelig
Takk for den, Geir og Bengt

Tok med meg kameraet og tok et par bilder da jeg gikk inn for å slå av lysene på akvarierommet i kveld. Nyyydelige Corydoras!

De er litt sky, men ser ut til å undersøke sine nye omgivelser med sunn nysgjerrighet. Og de er virkelig flotte! Et par er riktig fete og fine hunner, alle i gruppen er i veldig godt hold. Utrolig flotte fisk.

Når jeg er vel ferdig med flytting og har kommet i orden i mitt nye akvarierom i oktober, skal jeg sette disse i et eget artskar og forsøke oppdrett på dem. Det hadde vært noe, det I mellomtiden får de så godt stell som mulig i dette karet her.

Skal skifte lysrør i det karet så lyset blir litt bedre, det er for gult nå og bildene blir så mørke at jeg ikke kan bruke nærbilde-funksjonen og får ikke tatt bilder fra 5-10 cm avstand.

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/corydorasweitzmani1.jpg"/img>

<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=27075&d=1157062550"/img>

<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=27076&d=1157062550"/img>
Wow, de var nydelige! Håper jeg får se bilde av pandaene og metaene også etterhvert

Litt bakgrunnsinfo: Pandaene ble kjøpt i vinter, fullvoksne, VF. Det har vært endel frafall på de, både helt i begynnelsen og over et par tøffe sommermåneder, håper de klarer seg hos deg.

Metaene er lokaloppdrett, jeg kjøpte de første i denne gruppen i februar i fjor, tror jeg. De var da kjempesmå, akkurat kommet opp i salgbar størrelse. De siste i denne gruppen kjøpte jeg vel i vinter, da de også var kommet opp i salgbar størrelse. Så det er derfor de ikke er så store.

Som jeg sa til deg i går, så håper jeg du får til disse og får de i lek, da vil jeg gjerne kjøpe tilbake yngel. Men det blir nok ikke før om en stund. Sånn det ser ut nå så har både jeg og sambo søkt jobber på sørvestlandet, og vi har sett oss ut et hus som sannsynligvis kommer for salg i løpet av 2-3 mnd. Når vi er på plass i huset, og jeg har fått igang akvarierommet (*drømme-drømme*), så kommer jeg gjerne på besøk til deg, Mona O ;o)
Corydoras weitzmani
Alt vel med mine nye skatter Alle fem er i fin form, ser det ut til.

De har endevendt sanden i karet i natt og begravd en haug med løv
Tydeligvis vært aktive i natt. Og de ser ut til å være i storform. Det er lenge mellom hver gang jeg ser fisk i butikk som er i så godt hold, og da i særdeleshet viltfanget fisk. Disse er trinne og runde, ser utrolig bra ut.

Var inne og kikket til dem i morges og nå nettopp, og de roter rundt i sanden (de gikk på grus i butikken) og ser ut til å ha det som plommen i egget.
Da jeg slapp dem ut i går, tok det ikke lang tid før jeg så at hannene begynte å forfølge en hunn... De så lettere opphisset ut og jeg kjente forhåpningene stige. Fikk en følelse av "litt ekstra innsats på disse, og det er fullt mulig med oppdrett snart"

Men de har nok roet seg litt i dag. Noen røde mygglarver de neste par dagene og et kjølig vannbytte kanskje? *gliz*
Uansett, synd at flytting står på timeplanen fremover nå. Det er enormt arbeid med flytting, pakking og vasking, så det er liksom ikke heeeelt ideelt å planlegge noe mer oppdrett fremover nå...
(jeg har noen C. adolfoi yngel fra før, som burde holde....egentlig)
Corydoras weitzmani bilder:-)
Noen bilder fra i dag
Litt kjipt at akkurat dette akvariet står klemt inn i et hjørne med et møbel rett foran som gjør det litt vanskelig med "rett forfra bilder"...

En utrolig vakker fisk uansett
De to markante sorte flekkene på kroppen har gitt den det engelske populærnavnet "Two saddle corydoras"

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/P8318706.jpg"/img>

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/P8318701.jpg"/img>

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/P8318712.jpg"/img>
Vakker! *sikle* Fy søren, at det går an å ha sånn flaks, eller teft for godbiter!
Corydoras weitzmani bilder:-)
Ja, ikke sant? Derfor kommmer et par bilder til, munda

Hver gang jeg ser på disse, tenker jeg at de minner om lubne humler Nå har de spist sitt første måltid hos meg, som ble røde mygglarver. Alle spiste med god appetitt.
Skal jeg dømme utifra tykkelse på magen og størrelse, er det 3 hanner og 2 store flotte hunner i denne gruppen.

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/P8318716.jpg"/img>

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/P8318717.jpg"/img>

Og så var det opphisset stiming opp og ned langs glasset, hit og dit...
Det er lovende at det ser ut til å være hunn foran og hann tett etter
Men vi får se, det dabber vel sannsynligvis av. Ny tank og nye omgivelser, litt opphisset er det nok normalt å være
<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=27092&d=1157114409"/img>
Oj...! Det kryr av Apistogramma panduro yngel her:-) (bilder)
Jeg har hatt svake mistanker, men siden Apistogramma panduro hunnen har vært mer ute og rundtom i akvariet enn i hulen under trerota, har jeg slått fra meg tanken på at det kunne være egg eller yngel der. Men jeg har lurt litt.... særlig de siste dagene, når hun har signalisert sidelengs til hannen om å holde seg unna.

Men, hun har i grunnen vært så mye ute i akvariet at jeg tenkte at det umulig kunne være egg/yngel å passe der. Alle de andre Apistogramma-hunnene har jo regelrett forsvunnet i dagesvis når de har egg å passe. Men altså ikke denne...

Jeg sto og tittet på karet deres nettopp nå, og tenkte halvveis distrè at "det var svært så fargerike de var blitt, begge to...." Så kom jeg tilfeldigvis til å kaste et blikk på trerota i karet, og der yret det av yngel!! Øynene ble store som tefat, og jeg løp og hentet kameraet. Hentet også artemiaklekkeren og gjorde klart til fôring. Nå har dette karet fått artemia daglig uansett, fordi de voksne der har godt av det og er så begeistret for det Og det ga tydeligvis uttelling, for her har de ynglet

Husker ikke hvor lenge jeg har hatt hunnen, men et par uker kanskje?

Jeg håper og tror at i dette karet har Apisto-yngelen en rimelig grei sjanse til å overleve, ettersom det ikke er noen fiender i det hele tatt her og en type filter som ikke kan suge inn yngel (skumpatron-filter, drevet av luftpumpe). Hannen og hunnen er de eneste fiskene her (og karet er 54 liter).

Disse bildene knipset jeg for noen minutter siden. Det øverste viser yngelen ganske tydelig, særlig de ynglene nederst i bildet. Det ser ut som de har spist allerede i dag, på de oransje magene deres
(det ble gitt nyklekt, levende artemia her tidligere i dag, da jeg fôret Corydoras-yngelen. Men da la jeg ikke merke til at det var panduro-yngel her)

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/Apanduroyngel3septbilde3.jpg"/img>

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/Apanduroyngel3septbilde1.jpg"/img>
Og nå skjønner du hvorfor de voksne spyttet sandkorn ut over rota tidligere. Det er jo mye vanskeligere for yngelspisende fiender å skille ut yngelen der nå, når det ligger både yngel og masse sandkorn oppå rota.
Ja, og det er sånne ting ved adferden til Apistogramma som gjør disse fiskene til slike fascinerende skapninger Jeg gleder meg virkelig til å komme inn i nytt fiskerom og kan sette i gang for alvor

Du Tom, vet du forresten hvor mange yngel Panduroene pleier å få pr kull? Jeg synes kullet så stort ut (i forhold til Macmasteri og Trifasciata kullene jeg har sett), jeg ga opp å telle disse Panduroene ved rundt 30. Det er sikkert minst 60 yngel her.
den tråden her er rett og slett slem mona nå har jeg 11 kar jeg må tømme for levendefødere og gjøre klar til apisto'r
mona o
.....Du Tom, vet du forresten hvor mange yngel Panduroene pleier å få pr kull? Jeg synes kullet så stort ut (i forhold til Macmasteri og Trifasciata kullene jeg har sett), jeg ga opp å telle disse Panduroene ved rundt 30. Det er sikkert minst 60 yngel her.

Antall egg/yngel hos A. panduro har variert ganske mye hos meg. Et par jeg hadde i 1999 hadde kull på over 80 yngel, mens senere par oftest har hatt rundt 40-50. Et par jeg hadde for et par år siden produserte konsekvent ikke mer enn 25-30 yngel, men jeg vet ikke om de la så få egg eller om det var stort frafall underveis.
A. macmasteri kan produsere opp til 200 egg/yngel i et kull, så det er uvanlig med så få de hadde hos deg (men dolkestikktetraene ble kanskje mette?).
A. trifasciata er kjent for ganske små kull, hos den arten regnes 30 yngel for et stort kull.
Eika
den tråden her er rett og slett slem mona :D nå har jeg 11 kar jeg må tømme for levendefødere og gjøre klar til apisto'r :D

He-he!
Jeg håper selv å kunne sette opp en mini-reol med noen Apistogramma når jeg kommer i hus i den nye boligen senere i høst
Det blir nok ikke i de størrelsesgreiene du har, men noe skal jeg vel få til. Rommet er dessverre ikke så stort.

Men det blir Apistogramma og Corydoras "for alle penga" her nå. Jeg ser snart ingen grunn til å holde særlig mye annet

Jeg har en del jobb foran meg, så noe storstilte greier blir det nok ikke sånn med en gang jeg har flyttet inn... men etterhvert vil det bli noe mer av et fiskerom enn det jeg har nå i dag. I det nye rommet skal akvariene "stables", dvs settes to og tre i høyden. Da blir det plass til litt flere enn i dag

Håper du starter med Apistogramma, Eika


mona o
[QUOTE=Eika]den tråden her er rett og slett slem mona :D nå har jeg 11 kar jeg må tømme for levendefødere og gjøre klar til apisto'r :D


Håper du starter med Apistogramma, Eika

det trenger du ikke å håpe på har bedt jørn ta med seg maaaasse apisto'r hjem fra peru og sendte en mail til tom istad og spurte om han hadde noen apisto'r til salgs

du har ikke noen apisto'r du vil bli kvitt da ?
Et lite yngel på tur i javamosen og plukker
<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/ApanduroyngelLITEBILDE3sept.jpg"/img>



Og litt lenger nede er det flere som tusler rundt mellom eikeløvet og leter etter småsnacks
<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/Apanduroyngel3septbilde8.jpg"/img>


Hunnen passer på
Yngelen svermer rundt i bakgrunnen på trerota og i løvet under henne.
<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/apandurohunnmedyngel3septbilde1.jpg"/img>
Apistogramma panduro,
dag 2 som frittsvømmende yngel
- en hel sverm av dem

Det er ganske mange, og jeg var litt spent da jeg slo på lyset i dag. De ser ut til å være i god behold

Siden det ikke finnes noen fiender i karet, har foreldrene tillatt yngelen å svømme veldig fritt. De padler rundt litt overalt og spiser. Foreldrene har slått seg sammen i barnepasset, og hannen er med og passer på. Hunnen er imidlertid litt "strengere", og er stadig ute og henter hjem yngel som har streifet for langt. Hun samler en munnfull, svømmer så tilbake og spytter dem ut der hun vil ha dem

Utrolig fascinerende å se hvordan yngelen følger henne når hun gir signaler! I går kveld svømte hun bort til en sprekk/hule i enden av trerota, gjorde noen merkelige bevegelser foran åpningen, og dermed gled hele yngelskokken mot henne og trakk inn i hulen hun viste dem!

Det er ikke lett å ta skarpe bilder i dette karet, siden det er sortvannsekstrakt og torv i det. Det var også en del trådalger her for noen dager siden, og da fjernet jeg det ene lysrøret for det ble for mye lys i et så lite kar (30 watt i en 54 liter...) Nå er det kun 15 w og da blir det naturligvis litt mørkere når jeg skal ta bilder.

<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=27191&d=1157379752"/img>

<img src="http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=27190&d=1157379752"/img>
Alle 5 ser ut til å være i storform, det er ordentlig flotte fisk.
Litt skvetne, men egentlig ikke mer enn normalt og særlig med tanke på at de er VF.

De spiser godt, og gjør litt av en jobb med å endevende sanden i karet. Mer og mer eikeløv blir begravet i sand

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/Corydorasweitzmani5septemberbilde1.jpg"/img>
Har du et "ferskt" bilde av hele karet?
Tilfeldig bekjentskap
© -mette-
Reklame for plussmedlemskap