Dette er en Corydoras bilde tråd:-) (side 2)

Det kommer flere bilder fra meg her
Dette tok jeg nå i dag, og synes dette sjarmtrollet fortjente to plasseringer her

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/5augustcorydorasaenushighfin2.jpg"/img>
Bengt Fossli
Nå heter jo ikke jeg Mona:), men tror du har gjort et kupp ja. Litt avhengig av størelsen, men jeg har ikke sett disse under 59.- pr stk.

mona o
Jeg husker ikke bombesikkert, men jeg tror det var femti-seksti kr stykket...? De var iallefall ikke svindyre, til tross for størrelsen og det faktum at de er viltfanget. Jeg husker at jeg iallefall ikke ble sjokka over prisen:-)


Takker for svar, er jo moro for en gang skyld å ikke føle seg helt loppet etter en fiskehandel
Syntes generelt at cory-er er billige på den lokale tropehagenbutikken, av ukjent grunn.
C. paleatus
Hvor blir det av den kanskje største klassikeren av de alle??
Flotte bilder!
Nyyyydelige bilder alle sammen!!!
Jeg kommer litt i skyggen der da...
Børge
Nyyyydelige bilder alle sammen!!! Jeg kommer litt i skyggen der da...;)


Jeg satt akkurat og beundret ditt bilde, jeg. Stilig fokus på fisken, pga lys foran og skygge i bakgrunnen, så fikk du fin dybde

Ønsker meg flere bilder av Corydoras! Sikkert mange som synes det er artig å se på. Så rot i bildemappene på pc'ene deres, og hent dem frem
[External Image]
Dårlig bilde av Corydoras napoensis
mona o
[QUOTE=Lars Solem] De har forøvrig fått inn en haug med metae hos PetShop i Fredrikstad i tillegg til en god del annet.

Ååå.... husker du størrelsen???? Var de litt "pinglete" eller var det litt størrelse på dem? Voksne, ungfisk eller "nesten yngel"?

Nå ble jeg faktisk usikker på om det var metae eller melini. De så veldig fine ut, ca 4cm store. Det sto ikke pris, de hadde akkurat fått dem inn og hadde ikke alle prisene oppe på karene.
C. Melini står også på min ønskeliste, så det hadde nok ikke blitt noen bomtur uansett
Leopardcorydoras
har tre stk Leopardcorydoras. Har flyttet i et annet kar med bedre grus siden dette bildet ble tatt.

Tragisk besøk hos Petshop i Fredrikstad...:-(
Det var hverken Corydoras metae eller Corydoras melini de hadde
Det var Corydoras davidsandsi.
Nok en art som er på min ønskeliste.

Jeg har akkurat kommet inn døren etter en tur med tog til Fredrikstad, ene og alene for å ta disse Coryene i øynesyn og om mulig kjøpe dem.

Men... det er et STORT "men" her...! De var døden nær, alle sammen. Det var et så sørgelig syn at jeg kjente det stakk i hjerterota. Og forklaringen var jo åpenbar da jeg snakket med fyren som jobbet i akvarieavdelingen der.... de hadde fått rundt FEMTI Corydoras stappet i EN og samme pose fra Danmark!! Coryene hadde naturligvis dødd som fluer og haugevis var døde alt. Alt de hadde igjen i butikken var ca 13-14 stk. Mens jeg sto der, døde det vel en tre-fire Kuhli ål også, som gikk i samme karet. Krøllet seg i dødskramper før de takket for seg... En Corydoras davidsandsi lå død i karet også, og et par stykker sto for tur temmelig raskt. De fleste av dem ville sannsynligvis dø de neste få dagene antar jeg. Øynene på dem så sørgelige ut... men det er en sånn vakker Cory-art!

Men at en grossist kan finne på å stappe så mange corydoras i en pose er jo helt uhørt! Corydoras skiller ut stressgift og kreperer av det, så at de bare hadde dødd som fluer forundrer meg ikke det grann.


Jeg sto lenge og betraktet akkurat disse Coryene. Lenge! Jeg hadde lyst å kjøpe dem, selv om jeg visste det ville være dumt i den tilstanden deres. Men det var i håp om å redde dem fra døden.
Men magefølelsen sa klart i fra at "disse dør under transporten hjem allerede", evt rett etterpå. Det er et bombesikkert tegn når Corydorasenes øyne begynner å se innsunkne ut, og de fleste i butikken lå der huløyde. Noen pustet også hyper-fort, som om de strevet veldig med å holde seg i live, bare.

Det ble altså ingen Corydoras davidsandsi på meg, selv om jeg virkelig hadde lyst på dem. Han skulle gi meg en veldig bra pris også, sa han i butikken. Men jeg avsto.

Før jeg gikk, hjalp jeg han å sette riktig navn på flere akvarier med feil-identifisert fisk....
Blant annet var Corydoras sodalis merket som Corydoras agassizi, og selvsagt var C. davidsandsi merket som C. melini.

Dessverre var butikkens akvarieavdeling i en elendig forfatning. I et diskuskar med 6 små diskus, lå alle trøkket ned i et hjørne på bunnen. De underste så døde ut, men et par av de som lå på toppen av haugen pustet hyper-fort. Stakkars...
Hvitprikk-utbrudd i et annet kar, såvidt begynt. De har sikkert ikke sett det enda, de som jobber der.
Døde fisk litt overalt.

Tydelig at de ikke har karantene "what so ever" på sine nye fisk.
Han sa de hentet dem på båten fra Danmark på torsdag (siste fiske-sending), og alle var ute i butikkens kar allerede. Så det er ikke rart det lå døde fisk overalt...

Et pluss var jo at pratmakeren som jobbet i avdelingen skrudde på prate-kverna straks jeg viste meg, og øste ut av seg hele sannheten over hvor mange som hadde daua de siste dagene.... De prøvde i det minste ikke å lyve eller skjule det.


Lars Solem
De har forøvrig fått inn en haug med metae hos PetShop i Fredrikstad i tillegg til en god del annet. Nå ble jeg faktisk usikker på om det var metae eller melini. De så veldig fine ut, ca 4cm store. Det sto ikke pris, de hadde akkurat fått dem inn og hadde ikke alle prisene oppe på karene.
Dette var da trist lesing, det så virkelig bra ut der på fredag. Jeg tok med meg flere poser med fisk, reker og snegler, som fortsatt ser ut til å ha det bra. Synd når det går sånn, for jeg har inntrykk av at de ansatte virkelig prøver å få til en bra butikk.
Beklager at jeg 'lurte' deg på en bomtur. Hadde jeg visst det skulle jeg hentet deg på togstasjonen, jeg jobber rett over gata for PetShop

Forresten, en av burgessiene (fra Dahls Dyrerike) hanglet fælt på fredag, lørdag fant jeg den død. Men de fire andre ser ut til å trives godt. Skrik ut dersom noen vet om flere jeg kan få tak i, vil ha en større flokk.
Han sa de fikk fisk på torsdag, så du fikk vel reddet noen da på fredag

Men det var selvsagt ikke absolutt alle fisk det sto like elendig til med. Men alle fiskene jeg så på med interesserte øyne hadde det ikke så bra...

PS! Jeg ser ikke på det som bomtur, det var artig å få sett butikken iallefall. Men litt synd å måtte reise uten noen fiskeposer
Corydoras elegans
Her kommer et par bilder av mine yndlinger

[External Image]


[External Image]
Corydoras similis
Tenkte jeg skulle ta med denne også.
Flere bidrag ønskes i Corydoras bildetråden!:-)
Nå må Corydoras-eiere rundt om i det ganske land hoste opp flere bilder av sine Coryer! Jeg venter i spenning hver dag! *he-he*

Det spiller ingen rolle at det er en vanlig art, kom med dem, både vanlige og uvanlige.

For å dra i gang tråden igjen, pøser jeg ut noen flere bilder selv, sånn for å sette fart i folk

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/corydoraspanda6.jpg"/img>

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/corydoraspanda4.jpg"/img>


<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/P9018817.jpg"/img>

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/P8318706.jpg"/img>

<img src="http://i60.photobucket.com/albums/h30/mona_o/toogenhalvukegmlcadolfoi2.jpg"/img>

Her kommer en ladning bilder av 6 stk yngler jeg har, 4 aeneus og 2 elegans...

[External Image]

[External Image]

[External Image]

[External Image]
Her er noen bilder av mine Corydoras agassizii
Nok et bilde av en av mine Corydoras Guapore...
Malldrian, er du sikker på at det er riktig...? Jeg tror ikke det er en C. guapore du har der.

Corydoras guapore har et ganske særegent utseende som med sin spesielle, lave plassering av øynene, og den skrå pannen, gir Coryen hele "fjeset" på fisken et spissere utseende. Men det er særlig øynenes lave plassering som skiller seg ut..

Du kan kikke på de to bilden i fiskebasen som finnes her,
eller på dette bildet fra Scotcat.

Det er helt ulike fisk, etter mitt syn.

Synes det ser ut som du har C. caudimaculatus.
Tilfeldig bekjentskap
© RunarH
Reklame for plussmedlemskap