Ciklidegress, hva slags plante er det?

Lurer på hva Ciklidegress er for noe?, siden jeg var innom dyrebutikken i dag og de sa at bestillingsvarelinjen av den planten kalte de for Ciklidegress. Det eneste jeg ser er at de er temmelig lik en eller annen Eleocharis art, som 90% er garantert det er. Plantene som de bestiller i fra er Imazoo planter, og der kommer det litt av vært av akvarielanter og sumpplanter. Noen som vet hva det er?

LN
Jeg har også hørt dette og meg bekjent så er det snakk om et fellesnavn for vallisneriaartene.
Det er vel heller snakk om en Acorus art

HM
Bjarne
Jeg har også hørt dette og meg bekjent så er det snakk om et fellesnavn for vallisneriaartene.


Tja tror neppe det er Vallisneria eller Acorus art. Fikk tatt en grei bilde ev den til iditisifering. Hvordan oppfører Eleocharis når du omplanter den over vann Bjarne?. Denne saken her skjennes stift ut over vann, men når den kommer under vannflaten flagrer den som om det er når fks håret på hodet våres er under vann (mykt).

Eleocharis sp?

<a href="http://photobucket.com" target="_blank"><img src="http://i35.photobucket.com/albums/d197/Lars-N/Picture-3482.jpg" border="0" alt="Photobucket - Video and Image Hosting"></a>
Det er i allefall ingen vallisneriaart. Det er ganske sikkert. Minner sterkt om en Eleocharisart ja. Hvor høy er den?
Takker for svar Bjarne:-)
Bjarne
Det er i allefall ingen vallisneriaart. Det er ganske sikkert. Minner sterkt om en Eleocharisart ja. Hvor høy er den?


Alt fra ca. 10-16 cm (og kanske mer?).

Så spør deg igjen, vet ikke om du har de Eleocharis artene i dine kar lenger?. Når du "frynsere" plantene dine har du sikker dratt opp liten bunke opp fra karet. Blir denne småstiv over vann?

Men nå går jeg i sengs, har diverse ting som jeg må jobbe med platåen i dammen for og bli ferdig...

Så mere U.P.O snakk i morgen

mvh
LN





Jeg tipper det er snakk om E. acicularis du har. Hos meg ble den godt over 20cm og når jeg tok ut en liten bunke over vann ble den noe stiv ja.

Jeg går for denne E acicilaris.
Bjarne
Jeg tipper det er snakk om [URLBLOCK1] du har. Hos meg ble den godt over 20cm og når jeg tok ut en liten bunke over vann ble den noe stiv ja. :)


Nå var jeg ikke så nøye med beplantningen av den, tror jeg delte opp potten 5 deler og 2 av dem delte jeg til 2 småe. Så ingen følging av "bruksanvisningen" her på AF2 med utplanting av stiklingene.

Tror jammen det har begynt og komme noe "smått " opp fra par cm fra noen av bunkene allerede etter 4 dager. Som sakt så tillsetter jeg hver dag flytende NO3 og PO4 i karet fra DIY PMDD som kalles for Perpetual Preservation System. Med PPS vokser som hakka møkk i karet med mye lys og selvfølgelig co2, PPS er videreutviklet av den gamle metoden som ga oftest alger..

mvh
LN

Denne da? Dårlig bilde, men mannen i butikken kalte det ciklidegress...
Mufcy
Denne da? Dårlig bilde, men mannen i butikken kalte det ciklidegress...


Det där som du har på bilden är antingen nån form av Vallisneria eller Sagittaria.

I Sverige finns också något som kallas ciklidgräs och då är det en växt som heter Ophiopogon japonicus man menar.
Tilfeldig bekjentskap
© Erik Silgjerd
Reklame for plussmedlemskap