Fransk, tysk eller spansk? (side 2)

I dag ville jeg valgt spansk eller fransk tror jeg. Sjøl hadde jeg tysk, men har aldri brukt det etter videregående... Vi blei fortalt at tysk ville være mest nyttig, men det er altså ikke min erfaring i etterkant. Jeg er forresten snart ferdig engelsklærer, og angrer på at jeg ikke lærte meg fransk mens jeg hadde sjansen, skjønt det beste for meg hadde vel i grunnen vært litt av alt.

Når det kommer til stykket er det bare du sjøl som kan avgjøre hva som passer deg best! Hvilke yrker kan du tenke deg? Kan du tenke deg å studere i utlandet? Hvor vil du helst reise på ferie? Hvis du ikke har noen spesielle preferanser er det vel i grunnen ikke så nøye hva du velger, bare du i tillegg følger med i engelsktimene... ;D Det er uansett lurt å lære flere språk!
Ved nærmere ettertanke tror jeg at jeg ville valgt spansk, jeg også.
Den gangen jeg gikk på skolen, hadde vi ikke det alternativet. Kun tysk og fransk. I dag ville jeg valgt spansk! Som andre nevner her i tråden er store deler av verden spansktalende, til forskjell fra tysk...

Fordelen med tysk er at det er veldig lett å lære.
Hele språket er bygget på samme måte som den tyske mentaliteten; "Ordning skal det være!" De har system og orden på alt!
Dermed lærer man seg grammatikken i tysk på null-komma-niks, dersom man pugger og lærer seg utenat noen tabeller. Enkelt og greit. Det er få unntak, alt er forutsigbart og satt i system.

Kunne faktisk tenkt meg å tatt spansk-kurs nå, jeg
Bestemt meg
Da har jeg etter å ha lest alle innlegg i denne tråden 2 og 3 ganger hver, snakket litt med faren min, og moren til en venn av meg som har snakket med mange andre bestemt meg for å ta spansk. Spansk kan jeg snakke hvis jeg drar på ferie et sted hvor de ikke snakker engelsk. Enten snakker folk engelsk, eller portugisisk og spansk eller så klart kinesisk, men jeg tror hvis jeg ferierer i Kina (Noe jeg tvilsomt gjør) vil de nok snakke engelsk der uansett ;pFaren min holdt seg litt fast i tysk, for han mente at hvis jeg ble forretningsmann er det veldig lurt å kunne, men spansk har jeg faktisk lyst til å lære i motsetning til fransk og tysk, så jeg håper inderlig jeg får det og ikke andrevalg. Jeg har forstått av mor av venn at når foreldrene våre var unge kunne de bare velge tysk eller fransk. De fleste valgte visst tysk, men ingen har riktig fått så veldig bruk for språket de lærte borsett fra en dame som elsker Frankrike. Hun valgte forressten fransk da
Men ihvertfall har jeg valgt spansk å håper inderlig jeg for det for da ville jeg være mye mer interressert i språket enn hvis jeg hadde fått noe annet enn det jeg ville og fått bedre karakter og lært mer i timene og sånn, fordi jeg faktisk har lyst til å lære det.
Andrevalget mitt ble tysk siden det kan jeg også få bruk for i motsetning til fransk. Hverken jeg eller noen i familien liker Frankrike så hvis bare ikke kona mi vil være en Frankrikeelsker får jeg nok aldri bruk for det. Jeg tviler faktisk på at jeg noengang vil dra til Frankrike :o Tysk kan jeg såvidt jeg har forstått få bruk for i forretningslivet, men jeg har ikke lyst til å lære det. Jeg vil lære spansk!
Bra valg!
Tror det er lurt av deg å velge spansk, ja. Går selv på videregående og hadde fransk (valgte det rett og slett fordi det er mindre grammatikk og finere å høre på enn tysk :P), men tror nok at jeg ville valgt spansk hvis jeg hadde hatt muligheten til det. Er flere som snakker det rundt omkring.

Lykke til med studiene!
Salyt = Hei
du burde ta fransk syntes jeg har jeg gjort, går i åttende klasse nå. det er kjempe morro med frans. jeg for min del bryr meg ikke så veldig om hva franskmennene mener, det er et veldig fint språk

Ca va? = hvordan går det?
tres bien, merci, et vous? = svært bra, takk, og du?
Ca va = bare bra

det er lett å lære også
og forresten, nå er elevne fortalt at det er fransk de snakker mest om, rundt i verden. blir jo nesten vridd om hjernen på når språka forandrer seg så.
Innen akvaristikk er det tysk som gjelder ved siden av engelsk.

Vet ikke om det er grunn nok..... Skal man reise til mellom eller sør-amerika er det greit å kunne spansk.

Selv kan jeg desverre ingen av de nevnte språkene.
Hadde selv Fransk, kan ikke et kløyva ord, og synes hele språket er femi nå, og er ikke så begeistra for franske folk heller Tysk er ikke noe fint språk, men føler vi har litt mer til felles med dem. Spansk er småkult, men ville mer lært italiensk hvis man skulle dømme bare utfra språket. Spansk går jammen kjapt ja.

Så nytteverdi støtter jeg tysk.
Tysk, uten tvil
Er på siste året selv, og det er ikke så forferdelig krevende.
Temmelig greie gramatikk regler de MÅ BARE PUGGES!
Anbefaler tysk
Det var en gammel tråd dette her.
Jeg hadde også problemer med å bestemme meg om jeg skulle ta frask, tysk eller spansk. Det endet opp med Spansk, og det er noe jeg angrer på. Hadde jeg hadde valget nå, hadde jeg helt klart valgt tysk, tenk alle de tyske akveriesidene jeg kunne ha forstått.

Har nå hatt spansk 3 år, og det eneste jeg kan er å si hva jeg heter, hvor gammel jeg er og hvor jeg bor. Det lærte vi de første timene, og etter det har jeg ikke forstått noen ting, verbbøying, perfektum= umulig på spansk.
Ingen i familien min kunne noen ting spansk, men min mor var tysklærer. Hvorfor i all verden var jeg så du å velge spansk ?

Men jeg er glad at det bare er en måned igjen med spansk, så er det vidergående uten språkfag.
Ikke finn på å ta spansk!! xD det er ekstremt vanskelig... du burde hvis du brenner for å lære det! ikke hvis du bare skal velge et fag og ikke bry deg noe om det.. bare gå der for å fullføre... hvis du skjønner hva jeg mener..
Hva som er vanskelig og ikke, avhenger vel helt av hva slags læreevner og interesser man har for det skrevne ord, enten det er norsk eller andre språk.
Jeg har alltid vært elendig i matte, men har alltid fått veldig bra karakterer i språk. Selv uten å ha gjort en eneste hjemmelekse og med minimal konsentrasjon i timene på videregående fikk jeg 4 i tysk.
Iflg en av mine lærere skyldes lettheten med språk at jeg har såkalt "språkøre". Hva nå det måtte bety :p
jeg tok spansk. mye er glemt da jeg ikke bruker det (er nå snart 7 år siden jeg gikk ut og gitt...)
men selve spansken er ikke vanskelig, mange ord er meget likt engelsk. det er gramatikken som er killer, med 10 (eller var det 11) verbformer, hver med opptil 6 bøyninger avhengig av hvem som utfører handlingen. for ikke å snakke om at de mest brukte verbene er irregulære :p en annen ting er deres h/j/g lyder, som kan være vanskelige for nordmenn. (klassen min sleit hvertfall :p)
alt i alt tror jeg ikke spansk er så mye bedre eller verre enn andre språk. tysk har sine kasus, fransk har sin totalt sære gramatikk som selv franskmenn sliter med... for ikke snakke om at ting sjeldent blir uttalt som det skrives..
Hvis du vil lære for å komme deg rundt i verden er fransk det beste valget, siden det er ganske godt spredt rundtom i verden. Kun i Frankrike de nekter å prate noe annet, andre franske land er ganske greie og de prater engelsk hvis de kan.

Tysk er nok lettere enn fransk siden det er på samme språkgrein som norsk og engelsk.

Spansk er vel mest for moro skyld, med mindre du planlegger mange ferier til Sør Amerika

Jeg tok tysk og spansk (sistnevnte som C-språk) og syntes ikke noen av dem var spesielt vanskelig mht grammatikk, men det er lettere å huske tyske ord siden mange av dem ligner på norske/svenske/engelske ord, mens spansk ligner egentlig ikke på noe språk vi nordmenn har noe forhold til.
Tysk bruker mann i tyskland.Zzzzzz...... Spansk i Spania, Sør/mellom Amerika (ikke Brasil), Fransk i frankrike, sør øst asia,liten del av afrika, og noen små øy i stille havet og indisk havet. Det fleste gammele fransk kolonier snakke veldig mye engelsk nå. Mye pga internett, internasjonal språk.
Engelsk + en til kommer mann ganske langt ut i verden. Selv ville jeg har valgt spansk.
Learn french fast in chamonix
hallo

Hvis jeg var i stedet, vil jeg velge den franske. Faktisk er den franske spilt av flere land enn tysk. Videre fra skolen er det mye aktivitet som du også kan lære franskmennene.

Deretter vil det være en fordel for deg.

Se online:

learn french fast in chamonix
Trådstarter led valgets kval i 2006...
Ville valgt spansk jeg og. Et av de større språkene, og er jo knall å kunne om du f.eks skal til Sør Amerika eller Spania
Linda W
Trådstarter led valgets kval i 2006...


Men eg ville valgt tysk, så spansk.
Gabriel Lemont
hallo Hvis jeg var i stedet, vil jeg velge den franske. Faktisk er den franske spilt av flere land enn tysk. Videre fra skolen er det mye aktivitet som du også kan lære franskmennene. Deretter vil det være en fordel for deg. Se online: [URLBLOCK1]

Ganske sikker på at dette er spam/snik reklame.. :P
Tilfeldig bekjentskap
© Susanne Lillejord
Reklame for plussmedlemskap