Den største tabben jeg har gjort!:-) (Fortell og la andre le av dine tabber) (side 9)

hadde lysarmaturen liggendes løs oppe på ett 60liters akvarie engang.
så skulle onkelungen min kjenne att kampfisken bet og greide å slå hele armaturen ned i vannet dit han hadde fingrene sine :P
kan si att han skvatt godt til.
gikk heldigvis bra med både han og fiskene
Mona! Fytti rakkern assa Det må ha vært ekkelt?

Jeg blir kvalm av tanken.
For ca 10 år siden skulle jeg av en eller annen grunn vaske hele akvarimumet som kampfisken min holdt til i.

Jeg la kampfisken over i en 2liters-box (isboks) med akvarievann på kjøkkenbenken.
Av en eller annen grunn måtte jeg ut (for å spille basket?).

Pappa hadde kommet hjem å funnet fisken livløs på gulvet. Den hadde hoppet ned fra benken til gulvet. Kansje 1 god høydemeter og besvimt.Aner ikke hvor lenge den har ligget der. Han hadde alikavel vært smart å hive den oppi isboksen igjen.

Jaggu meg våknet den til liv og levde lykkelig i mange år etterpå

Får gi litt liv i tråden, den er jo så morsom. Ler fortsatt av mygglarvene dine, Mona

I en dyrebutikk jeg jobbet i for noen år siden, hadde vi disse flotte (les: utrolig grelle) figurene fra imazo: http://www.imazo.se/Servlet?page=11&anr=124.1610&parent=sHW&parent_lev=&itemcount=0 . Disse er like tunge som de er stygge. Og da jeg skulle plassere dem på toppen av en hylle, tror dere ikke at den stygge soppen datt ned, og BAM rett inn i ett akvarie. Det knuste så klart, og vannspruten sto rett ut i butikken (yay!). Jeg fikk helt sjokk, så jammen bra at sjefen min kom løpende før de stakkars gullbarbene hadde plasket ferdig!

For å ikke snakke om den kunden som kom inn og skulle ha "undervannsfisk". Min favoritt!
Haha, jeg er nybegynner i akvarieverden så takk for denne tråden! Godt å høre at selv de dyktigste her har vært "ungfugler". Nå har jeg humret meg gjennom mange velskrevne tabber, men det må da ha dukket opp flere siden 2012?
Flott du løftet denne tråden, og takk til TS for flott initiativ

Kommer på to, en kjip og en morsom:

- Moseveggen
Jeg hadde et eksperiment i 30 L med å sette opp mosevegg (spesielt interesserte kan lese min pers. tråd). Det gikk ikke så bra, så etter ca 3 mnd bestemte jeg meg for å rive den. Jeg ville beholde mosen i tanken, så kappet nettingen og spredte mosen utover. Var en del møkk, men ikke noe jeg reagerte særlig på. Desssverre, for matrester og liknende hadde ligget innelukket der uten særlig sirkulasjon. Når alt ble spredt i det lille karet klarte ikke systemet ta unna giften

- Matauk
Jeg har alltid vært interessert i matauk, og gnafser regelmessig andemat når det fester seg på fingrene ved kararbeid av diverse slag. (Næringsrik og kilde til C-vitaminer om jeg ikke husker feil). En rolig kveld tenkte jeg at jeg skulle spørre nettet om noen av mine hurtigvoksende planter kunne bidratt på matbordet. Pistia var en naturlig kandidat med sine tykke og saftige blader. Jeg fant en vitenskapelig artikkel som beskrev planten.

Pistia er også næringsrik fant jeg ut, og inneholder mye A-vitaminer, ei heller sto det noe om at den var giftig. Så jeg bestemte meg for å prøve. Jeg plukket av et stort, fint og saftig blad og tygget i vei. Smaken var omtrent som salat, og jeg begynte å svelge noe av det.

Så merker jeg en underlig sviing baki svelget, som raskt tiltar i styrke og sprer seg til hele munnhulen. Jeg stormer til vasken og spytter ut faenskapen (kjenner det klør i svelget når jeg skriver , ble stående i nesten 20 minutter og harket, skylte og gurglet det jeg var kar om før det begynte å gå over.

Forfatteren av artikkelen jeg leste hadde tydeligvis bare testet dem i laben, ikke smakt Min teori er at de små hårene på bladene fungerer på samme måte som hårene på brennesle. Så kanskje jeg bør koke dem neste gang...?
Fra barndommen
Da jeg var liten kjøpte min mor en bolle med en gullfisk og en slørhale til oss barna.
Min mor har et litt avslappet forhold til dyrehold, så hun hadde nok ikke prøvd å anskaffe seg noen informasjon før hun gikk til innkjøp av dette.
De svømte selvsagt rundt i den lille bollen sin, som ikke hadde så mye som antydning til pumpe.
Og hver uke, var det ut med fisken, bollen ble vasket grundig, og fisken satt inn igjen.
Dette gikk fint en stund. Så fikk vi noen små fisk av en nabo. (tror nok det var endlers guppy) De døde som fluer, men gullfiskene levde videre.
Frem til den dagen min mor vasket bollen med såpe......

Endel år senere, fikk min fosterbror en ny bolle med gullfisk.
Denne hadde han på rommet sitt, i den tro at den kunne han da umulig skade.
(han hadde allerede prøvd å kaste kaninen vår fordi den hoppet, når han sa den skulle løpe. Så den fikk han ikke ha noen kontakt med mer)
Vel, en morgen når min mor kom inn på rommet hans, lå det en tørrfisk klistret fast på skrivepulten hans.
Min mor lurte selvsagt på hva i alle dager han hadde gjort...
Han kom med følgende forklaring:
"Jeg tenkte fisken var ensom, og så kom jeg på at vi hadde salte fisk (sånne lakris-fisker) i skapet nede, så jeg hentet noen og puttet opp i til fisken. Etter en stund tenkte jeg at kanskje ikke fisken likte sånne lakrisfisker, så jeg tok ut fisken og la den på skrivepulten"

Etter det tror jeg faktisk ikke han fikk "ta vare" på flere dyr..
Denne er gammel, og husker ikke om jeg kanskje har skrevet det før - men jeg tror dette var da jeg skulle bytte fra grus til sand i akvariet.

Hadde alle fiskene i ei bøtte, uten lokk. Det var jo ingen fisk som var spesielt hoppete, så jeg lot de bare stå.

Jeg har en del katter, og ofte kan jeg se på en av de om en annen oppfører seg snodig, hvis det hørtes logisk ut. (De følger liksom ekstra med)

De var knappe året gamle tror jeg, og jeg ser "søster" sitter og følger så godt med. Snur meg, og ser pusebroren hennes sitter så underlig. Satt rett opp og ned, stirret rett frem med et så underlig blikk, helt stiv i fjeset.

Jeg plukker han opp og merker at han "har noe i gjære", haha. Joda. Pirker opp munnen, og på tunga hans lå en liten kileflekkrasbora og sprellet.

Dessverre tror jeg fisket bare overlevde en liten stund etter det, haha huff, stakkars. Men jeg kunne ikke annet enn å le av oppførselen hans. Akkurat i "rabagast"-tiden når kattunger vokser ujevnt med føtter og ører, så helt fjott ut der han satt og gjemte fisken i munnen.
Det er 10 år og 3 dager siden denne tråden ble startet. Morsomt å se at den lever ennå, fra tid til annen.

Det er gått mange år siden jeg hadde uhellet med mygglarve- og brusdrikken min, men jeg husker det som om det var i går ennå... *urgh* !
Noen som har lyst å bidra til denne tråden igjen? 
jeg har i hvertfall ledd godt. 
Det hjalp litt å vite at andre har gjort feil også når jeg i går da jeg skulle bytte fra grov grus til sand i 20L rekekaret mitt klarte å spa opp en jegersnegle og en krystallreke uten å oppdage det før bøtta med grus ble helt ut i hagen, og der sprellet det en fortvilet reke. Følte meg passe dum der jeg satt barfot i våt akvariegrus mens jeg prøvde å fiske opp denne reka med lett skjelvende pølsefingre før den døde.  Var da jeg tilfeldigvis fant snegla også, som jeg var sikker på lå i bøtta med alle de andre rekene og sneglene.... begge levde da jeg lempa de tilbake til kompisene sine.
Plussmedlem
Vel, Cecillie.....
Nå går ikke dette direkte på akvariene, men fangst av levendefor til fiskene hører jo også med for en del av oss.....
Så en fin sommerdag for et par år siden var det fram med håv og bøtter og i vei til den lokale dafniedammen for å fange litt snacks.
Ved den dammen foretrekker jeg et bestemt sted hvor vannet er litt dypere, der er det også en stor og solid stein som jeg kan stå på.
Akkurat denne dagen bestemte steinen seg for at den var lei av å bli tråkket på og ikke ville bli tatt for gitt og være solid lenger. 
Så den flyttet seg....
Det gjorde jo jeg også, ut i vannet.....
Så der sto jeg da, i vann opp til ca brystet. I en dam fullt av gjørmete vann, igler og med et tykt lag humus på bunnen. Med mobil i den ene lommen, øreplugg i den andre lommen og en liten gutt i husken på andre siden av dammen som lurte på "Pappa, hvorfor bader den rare mannen der?"
Faren så på meg, turde hverken svare sønnen eller le, før jeg vinket til lille pjokken der jeg sto og lurte på hvor iglene ville begynne å knaske først på meg.... Jeg ønsket meg langbukser framfor shorts akkurat da. Gjerne tights, kevlartights.....
Da kom det forsiktig fra faren  "Hvordan er badevannet?", og jeg svarte jo som sant var "helt jævlig, vil ikke anbefale det"

Fiskene var mer fornøyd enn meg den dagen, for de fikk snopet sitt. Jeg fikk et par lange dusjer med mye såpe....
Huff da! Er nesten så jeg kjenner lukta fra det vannet når jeg leser det du skriver.
hva gjør vi ikke for disse våte husdyra.
Plussmedlem
På turen min hjem derfra den dagen så hadde du nok kjent lukta av meg også, selv i motvind med full storm i kasta.... 
Skoa bare kasta jeg, de var gjennomtrukket av gjørme. Samsung hevdet at mobilen min skulle tåle vann, og det gjorde den også. Den overlevde, men mye mulig det var fordi den lå i lukket lomme slik at bare vannet og ikke gjørmen kom til
Tilfeldig bekjentskap
© Aslak Evang