Inger Annes akvarieprosjekt (side 3)

Da er det på tide med en aldri så liten oppdatering igjen.
De 2 stakkars døde coryene ble byttet på lørdag, så nå er samlingen komplett igjen. 6 nydelige C. Sterbai VF svømmer rundt i 130 liter og ser ut til å trives De er ihvertfall mer aktive nå, og svømmer rundt i jakt på mat og godis.

Ooops! Det ble visst *nok* et mallekjøp i går (auauauauau!). En ny, veldig vakker Golden nugget har ankommet 130-literen (og jeg er veldig spent på om det blir kiving om territorie der nå. 2 GN sammen behøver ikke å gå særlig bra), sammen med 2 pitbullplecoer. Jeg var på nippet å kjøpe 2 peckoltiaer i stedet, men tok til fornuften. For det første var ikke Tropehagen Zoo sikker på hva det var de egentlig hadde, og dessuten var 2*200 kr. i overkant å bruke i tillegg til over 300 for GN, og ikke minst i tillegg til den horrible mengden penger jeg har brukt på akvarier i det siste. Jeg tør ikke titte på hvor mye penger jeg har på kontoen akkurat nå...

Men at coryene trives, gjør meg glad Det er alltid en nytelse å se på vakker fisk som trives De blir nok en del forstyrret av lommelyktlys på kveldstid, men det får de jammen tåle! Bilder av vidundrene kommer så snart jeg har fått samlet meg til å lade batteriene til kameraet. Der har jeg også bilder av akvariene etter at det kom planter i karene også. Men jeg er så fryktelig sidrompa for tiden. Det er litt for mye oppi det forvirrede hodet mitt for tiden. Og snart reiser jeg også på juleferie

Jeg må også nevne at pølsebiter i forballen til krapylet var litt for stor suksess. For det første: det tok bikkja 1-2 ganger med pølser før hun hadde lista ut åpningsmekanismen i ballen. For det andre: Det tok bikkja nesten like kort tid å ødelegge åpningsmekanismen til ballen. For det tredje: bikkja blir tørst av pølsebitene, og drikker dermed mer, noe som igjen fører til at hun ikke alltid greier å holde seg til mamma'n kommer hjem. Men i dag har det blitt ny (og vanvittig dyr) forball, eller rettere sagt forterning. Den er litt mer komplisert å få mat ut av, og den virker mer solid. Så får vi se hva det bringer i morgen. Jeg tror faktisk det hjelper. Bikkja har ikke massakrert så altfor mye de siste dagene. Kanskje det er håp om at krapylet har tenkt å bli voksen? Ellers gleder jeg meg uhemmet til ferie. Det blir riktignok bare 5 dager, men det skal bli deilig å kunne ta seg litt bedre av lillekrapylet igjen. Hun har blitt litt forsømt i det siste, er jeg redd. Og selvfølgelig blir det deilig å kunne ta litt vare på seg selv også, eller enda bedre: la noen andre (les: snille foreldre) ta seg av meg. Og ettersom jeg bare skal være borte i 5 dager, er det også håp om at forholdene i akvariene ikke er helt på tur når jeg kommer hjem. 2 dager igjen, og så er det feeeeeeeriiiiiiieeeeee! Fy fillern jeg trenger det nå!

Og forresten: dere kan gratulere meg. I dag var jeg innom to dyrebutikker *uten* å kjøpe fisk! Jeg visste hva jeg skulle ha, og tittet ikke en gang i akvariene! Det skal også nevnes at den ene av butikkene har massevis av lekre L-maller, og jeg greide altså å la være å titte! Jeg kjøpte faktisk ikke noe akvarierelatert i det hele tatt! *Stolt av meg selv!*
Endelig blir det noen bilder igjen Jeg starter med akvariene etter at planter ble satt inn:

Første bildet: 112-literen. Her skulle jeg gjerne hatt noe som kunne bygd litt i høyden. Alt er liksom kort og lavt.

Bilde nr. 2: 130-literen. Denne er jeg godt fornøyd med

Bilde nr. 3: En av mine nye stoltheter. Corydoras sterbai.
Her er nok et cory-bilde, en cory i full fart. Kameraet mitt takler ikke bevegelse i det hele tatt, men bildet viser jo aktiviteten Dessuten viser det den utrolig nydelige fargen coryene mine har på finnene sine. Jeg bare *måtte* vise fram den fargen, til tross for elendig bilde
Jeg må bare ta med ett bilde til.
Jeg er tydeligvis skikkelig bortskjemt. Denne Golden Nuggeten ble kjøpt på tirsdag (tror jeg det var), og allerede lar den seg fotografere! Det er ikke uten grunn at mange elsker denne malla. Vakkert dyr!
Flotte kar du får deg

Men du vil hute deg til å dekke til bakglasset med noe, det er ikke så pent å se rett gjennom karene syntes jeg

Mal dem sort, det er billig, enkelt, holdbart, og gjør seg godt
Selv bruker jeg vanlig akrylmaling, tørker i en fei på akvarievarmt glass, så to strøk er lagt før du vet ordet av det.
Spray fungerer også fint, om en sprayer ute. Denne er mer permanent, har nylig skrapet to 63L kar for blå spray, tok meg 2-3 timer, og såre hender, å få vekk den lakken jeg hadde brukt.
Så var jeg "back in business" etter en lynferie hjemme i Trøndelag. Jeg trodde først at jeg ikke hadde mistet noen fisk (det skjer alltid når jeg er bortreist noen dager), men nå ser det ut til at det er noen som er savnet likevel. Jeg hadde 3 små Endlers (eller vanlig VF) guppy i 112-literen min. Disse er nå savnet. I tillegg mangler det noen snegler i sneglefarmen min. Men likevel kommer jeg ut i pluss. Ancistrusene mine har endelig lyktes, og nå er det noen søte små i den ene mallehula mi! Hvor mange vites ikke ennå. Til det hindrer Bartesnoppen innsynet for mye. Jeg håper han gjør en god jobb, så ihvertfall noen greier å vokse opp. Jeg må innrømme jeg er litt bekymret, ettersom det fortsatt er glupske fisk i akvariet, til tross for at de blå monstrene tok kvelden.

Til min store glede er også alle coryene fortsatt på plass (var litt bekymret ettersom jeg ikke kunne finne 2 av dem i går), og alle L-mallene også, etter det jeg kan se.
Kula mi er fortsatt i live også, men ser ikke helt frisk ut. Jeg håper et skikkelig vannskifte kan rette på problemet. Jeg er virkelig bekymret for Bolla!

Men i morgen kommer den store dagen: de to første sebraplecoene ankommer! Gleder meg, gleder meg, gleder meg! Lommeboka er dog ikke enig i den gleden, men den har ikke noe den skulle ha sagt! Jeg håper jo at jeg får muligheten til å legge til med litt flere sebrapleco etterhvert, men har ikke fått tilslaget på flere ennå. Hvis noen "tilfeldigvis" skulle ha noen sebraer til overs (hah!), så vet dere hvem som er interessert! Jeg regner med at det kommer en overentusiastisk melding fra meg her i morgen kveld!
Hypancistrus Zebra ankommet. Trenger jeg si mer?

Skulle egentlig ta bilde av dem, men jeg var tom for batteri, og finner ikke laderen!
Ok, da hører vi vel ikke mer til Dyrehagen for idag....?
Hun ligger ganske sikkert på kne foran akvariet med lommelykt for å se inni huler, bak røtter etc etter de søte små

Gratulerer med zebraer, Inger Anne

Jeg fikk mine første to i hus for godt og vel et år siden, og husker såre knær etter langdryge økter foran karet...
Slikt bedrer seg heldigvis litt etterhvert
Godt det er noen fridager de nærmeste dagene...
Nå har Zebraene vært hos meg i 1 1/2 døgn, og som ventet har jeg ikke sett mye til dem. Jeg må titte under røtter med lommelykt for å finne dem. Heldigvis ser de ut til at de har funnet hvert sitt favorittsted. Heldigvis, fordi det da blir lettere for meg å finne dem. Men de gjemmer seg godt! Jeg kan bare se noen hvite striper langt inn under røttene. Nå har jeg endelig funnet igjen laderen til kameraet mitt (og fått ladet det), men nå er det ikke mye håp om å få tatt bilde av tassene. Jeg er så fryktelig stolt av dem, og vil vise de fram til hele verden! Synd at de ikke ønsker det selv...

I 130-literen har det ankommet 2 nye fisker, og nå er det definitivt fullt der. Ingen flere fisk får hjemmet sitt der...tror jeg... Coryene ser ut til å trives godt. Så snart mørket faller, er de kjempeaktive. De er aktive også på dagtid, men ikke samme grad. Jeg tar det som et veldig godt tegn Jeg var nervøs i begynnelsen. VF og alt mulig (aldri hatt det før. Egentlig så kjøper jeg ikke VF av prinsipp. Men disse var så vakre at jeg bare ikke greide å la være). Men alle ser ut til å ha det bra. Til og med nuggetene mine viser seg titt og ofte, og sjarmerer selvsagt matmor så det holder Mine knøttsmå L-144 har også vist seg, to av dem. 2 samtidig er en sjeldenhet. De er så veldig små, og hjemmestedene er så mange. Jeg har ikke sett 3 på en gang på lenge, men jeg regner med at de er der alle sammen. Herlighet, så mye vakkert som plasker rundt i det akvariet nå!

Til sist vil jeg nevne det som skjer i 180-literen. Jeg må innrømme at det ikke var Zebraene som fikk mest oppmerksomhet i går, til tross for at dette er fisk jeg har drømt om lenge. De bittesmå sjarmtrollene som kom ut av hula for første gang i går natt, greide å suge til seg oppmerksomheten min. For hvem kan motstå 14 sugemalleyngel, til tross for at det "bare" er vanlig oppdrettsancistrus? De er fryktelig søte!
Jammen fikk jeg sneket meg til noen bider av dem Riktignok bare bilder av deler av dem, men jeg har fått festet stripene på minnekortet. Bildene dermed ikke av beste kvalitet, men det er dog *bilder* av mine 2 vidunderbarn. Det er tydelig at dette er tidspunktet å være våken på i løpet av et døgn. *Tenk* jeg fikk tatt bilde av zebraene 1 1/2 døgn etter at jeg fikk dem!

Alle bildene jeg legger ut er av den samme sebraen. Den andre var mindre fotogen - den gjemte seg for godt til å ta bilde av. Det ble bare lauv, røtter, skifer og pumpe på bildene, og kanskje en bitteliten prikk hvis man titter med forstørrelsesglass.
Jeg glemte å faktisk legge ved bidene. Ikke så rart når man ser hvilken tid på natta jeg herjer rundt.
For de som vil se flere bilder, er akvariene jeg har registrert i profilen min nå oppdatert. Bl.a. har jeg endelig lagt ut bilder fra 180-literen min. Vaaakre maller i det akvariet
Den store akvariekvelden!
I dag har min akvaristdrøm endelig gått i oppfyllelse. Dette er en drøm jeg har hatt siden jeg skaffet meg min første fisk for 13 år siden: Jeg har kjøpt meg discus! 4 stk, nærmere bestemt! Turen gikk nemlig til Kløfta, for å endelig ta en titt i kjelleren hos Aquamanias. Jeg hadde allerede bestilt en god del utstyr + et akvarium, og nå var det på tide å hente dette. Jeg visste på forhånd at jeg kom til å komme ut derifra med fisk i tillegg, og jeg mistenkte sterkt at det kom til å bli discus.

Med masse nytt utstyr, ny fisk, oppsett av DIY CO2-anlegg og vannskifte i alle akvariene mine, ligger det an til en kveld i akvariets navn. Mange, mange timer med akvariearbeid, tenker jeg. Men det blir veldig hyggelig akvariearbeid

Men pengene satt litt for løst i kveld. 2200,- gikk det ut av lommeboka. Men med tanke på hva jeg kjøpte, er det egentlig ikke mye:

120-liters akvarium med dekkglass
Fluval 4 filterpumpe
Maxima-R luftpumpe
Ei stor rot
Tetratec 100 W varmekolbe
4 stk. discus
6 meter liten luftslange
Fiskehov
eSHa Hexamita
Flora Glo lysrør 18 eller 20 Watt
Termometer
Hydrometer
20 liters plastakvarie
Hikari Sinking Wafers 50 g
JBL NovoTab 160 tabletter

Jeg har sikkert glemt noe i oversikten, men dette er sånn noenlunde hva jeg kjøpte. Ikke verst pris, det

Jeg kommer nok med både bilder og mer info i løpet av kvelden og morgendagen, tenker jeg Ønsk meg lykke til som discuseier
Ja, nå er du heldig! Gratulerer
Gratulerer som diskus-eier og lykke til
Takker for gratulasjoner Discusene mine fikk endelig komme i hus (les akvarie) i går. Jeg har aldri før i mitt liv brukt så lang tid til tilvenning av fisk. Ett døgn lot jeg dem bruke til tilvenning av temperatur og vannkvalitet. En av grunnene var at jeg var nødt til å endre temperatur i akvariet de skulle settes ut i, og det tar sin tid å varme opp vann vha. varmekolbe. Jeg lot også lyset stå på for å utnytte den varmen det også kunne gi. Men, tilslutt fikk altså discusene slippe ut. Stakkars dyrene! De var en smule stressa over å komme ut i nytt miljø. 4 stk. discus satt klistra bak pumpa i flere timer og pustet ganske fort. Jeg, som ny discuseier, ble en smule bekymra og nervøs. Fisk som puster raskt er sjelden noe godt tegn. Jeg krysset fingrene for at det hadde med stresset å gjøre, og det ser ut til å stemme. I dag er fiskene både i bedre humør og virker langt roligere. Men jeg kan tenke meg at det nok tar litt tid før de blir fortrolige med mennesket på utsiden av glasset!

Så gjorde jeg det... Da jeg skulle velge discus, slet jeg skikkelig med valget. Da jeg kom hit til AF, fikk jeg anbefalt minimum 6 fisker. Jeg har revurdert å skaffe meg 250-liters akvarium, og går heller for 300+ Av erfaring vet jeg at akvarier har en tendens til å krympe ettersom tiden går Så da bestilte jeg likesågodt 2 discus til, av pidgeon blood. Det var ikke så mange igjen av dem, så jeg må slå til mens de ennå er tilgjengelige i butikken "min". Jeg vet ikke helt når jeg får dem, ettersom dette er nettbutikk, og jeg ikke vet når de skal kjøre i retning av hvor jeg bor. Men jeg *måtte* bare få avgårde bestillingen før det var for seint Så da blir de 6 alikevel

"Barna" mine stimer nå majestetisk rundt i akvariet mitt, og de er et utrolig flott syn. Jeg skal forsøke å få tatt noen bilder i løpet av dagen (eller egentlig kvelden), men jeg kan ikke love at det blir. Det er litt for mye på gang her fortsatt...

Jeg må forresten også nevne at jeg fikk meg en stor lettelse tidlig i morges. Jeg har vært litt bekymret for sebraene mine. Jeg har de siste 5-6 dagene ikke greid å finne mer enn en sebra. Nå er det godt med gjemmeplasser i akvariet, og de er ganske så sjenerte, så jeg regnet med at de var der begge to. Og i morges, mens det ennå var mørkt, tok jeg lommelykta borttil, og denne gangen så jeg TO stripete små fisker. Aaaaah! For en lettelse! Når det gleder maller, vet jeg at det kan falle fra noen den første måneden etter at de har kommet i hus. Overlever de den første måneden, så lever de "evig" Men jeg tror de savner litt selskap, stakkars små. Jeg forsøker å få tak i, men det er ikke bare lett med disse L-46, ihvertfall ikke hvis du vil ha mat i huset det neste halvåret...
Jeg elsker disse sjenerte, små skapningene! Usannsynlig vakre, og jeg mistenker dem for å være fisk med personlighet (noe de aller fleste L-maller har )

Så nå har jeg det: Det som regnes som verdens vakreste fisk: Discus
Og det som regnes som verdens vakreste L-malle: Sebrapleco
Kan en akvarist ha det bedre...?
Jeg tror jammen sebraene begynner å bli husvarme, jeg Når lyset kom på i akvariet nå, så ligger de gjemt på synlige steder De gjemmer seg, men ikke så veldig nøye. Vanligvis sørger de for å trykke seg lengst innunder røtter eller lengst inn i ei mallehule. Kanskje de aner at mennesker betyr mat? Mine vakre, vakre dyr
Dette er jo spennende!
Hva med noen bilder av kula?
Leeeeek og egg
Det har gått noen dager siden siste oppdatering. Årsaken er at jeg har vært travelt opptatt med vannskifte i discuskaret (noen greide å kverke filterbakteriene, og det er ikke lurt i et akvarium med discus i oppvekst). Men, nå må jeg skrive en liten melding her.

I dag ventet nemlig en stor overraskelse. Et halvt øye slengt bort mot 130-literen, avslørte stor aktivitet blant mine corydoras sterbai. Jeg ble nysgjerrig. Og nysgjerrigheten var definitivt berettiget: coryene mine i full lek! 3 egg var allerede klistret til glasset, og en av damene hadde det som så ut som tre nye egg mellom finnene. Jeg hadde egentlig tenkt å sette dem i gang om noen uker, men det greide de alldeles selv

Og mens jeg forsøkte å få tatt bilde av leken, oppdaget jeg plutselig at palettene var hyperaggressive. Et nærmere ettersyn bekreftet mistanken: palettene har en haug med søte små å passe på.

Frank: du har rett. eSHa har viagra i vitaminene. Jeg har en eneste gang puttet i en liten dose Minaroll, og nå ser jeg resultatet!

Jeg skal forsøke å få tatt noen bilder utover dagen, men vet ikke om det går. Jeg ønsker ikke å forstyrre moroa
Tilfeldig bekjentskap
© Sonja Cygnel