Inger Annes akvarieprosjekt (side 5)

Oj, de epiplatys'ene dine var rålekre!!
De hadde jeg skikkelig sans for

Bare en ting jeg ble nysgjerrig på... Hvilken killi var det du ikke fikk tak i?
Blir sååå nysgjerrig, jeg

Jeg tror det var denne. Den er jo ikke så alt for vanskelig å få tak i ellers, egentlig. Jeg tror de har den på aquarius zoo eller aquazoo, jeg husker ikke helt. Men det blir jo veldig dyrt med sending av fisk, da. Men akkurat nå har jeg ikke akkurat plass til flere heller
Malldrian
Oj, de epiplatys'ene dine var rålekre!! De hadde jeg skikkelig sans for :-)

Takk Det synes jeg også Men, det var ikke helt meningen at det skulle bli så mange på meg. Jeg rota litt med de latinske navnene, og dermed hadde jeg plutselig greid å kjøpe 3 av samme fisk 2 ganger... Men, jeg angrer ikke nå som jeg har fått dem i hus
A. Australe er en flott fisk, så skjønner godt at du har lyst på denne!
Den er nok ikke den vanskeligste killien å få tak i - mener de har hatt den i Drammen i det siste (hvis jeg ikke surrer fælt med de latinske navnene, da)

Hvis du er interessert i killis, vil jeg anbefale en tur til Killidagene i mars.
Vi var der ifjor, og angrer ikke (en del av resultatet svømmer fortsatt rundt i karene våre Mye god info og masse hyggelige og seriøse akvarister - samt pose etter pose med vakre killis...

Men du.. si gjerne fra dersom du får yngel på epiplatys'ene dine )
Jeg har nemlig en 63-liter som bare står og roper på killifisk.
Dyrehagen
Det er 3 typer fisk jeg er fryktelig, fryktelig svak for. Min svakhet for maller, er nok godt kjent her nå, og en L-malle fant selvsagt veien hjem til meg. En utrolig vakker [URLBLOCK1]. Nyyyydelig fisk! Min er mer orange enn den på bildet (som er nesten gul).

Så det var du som fikk den!
Jeg hadde såååååååå lyst på den! Heldig gris;D
Malldrian
Men du.. si gjerne fra dersom du får yngel på epiplatys'ene dine :-)) Jeg har nemlig en 63-liter som bare står og roper på killifisk.

Hvis jeg får barn på dem, så regner jeg med at hele AF kommer til å få vite det
For øvrig ser det ut til at to av disse killiene faktisk har tenkt å danne par. En av hvert kjønn svømmer stadig nære hverandre Men de har da bare vært i huset her ett døgn ennå!
Nini
[QUOTE=Dyrehagen]Det er 3 typer fisk jeg er fryktelig, fryktelig svak for. Min svakhet for maller, er nok godt kjent her nå, og en L-malle fant selvsagt veien hjem til meg. En utrolig vakker [URLBLOCK1]. Nyyyydelig fisk! Min er mer orange enn den på bildet (som er nesten gul).

Så det var du som fikk den!
Jeg hadde såååååååå lyst på den! Heldig gris;D
Det var to av dem. Jeg fikk den ene for 400, og bød også på den andre (men ga meg på 420). Jeg forelsket meg i det øyeblikket jeg så dem
Dyrehagen
[QUOTE=Nini][QUOTE=Dyrehagen]Det er 3 typer fisk jeg er fryktelig, fryktelig svak for. Min svakhet for maller, er nok godt kjent her nå, og en L-malle fant selvsagt veien hjem til meg. En utrolig vakker [URLBLOCK1]. Nyyyydelig fisk! Min er mer orange enn den på bildet (som er nesten gul).

Så det var du som fikk den!
Jeg hadde såååååååå lyst på den! Heldig gris;D
Det var to av dem. Jeg fikk den ene for 400, og bød også på den andre (men ga meg på 420). Jeg forelsket meg i det øyeblikket jeg så dem
DET skjønner jeg! Kjempe flott fisk!
Jeg bød opp till 300 tror jeg...
Noen fikk sikkert med seg hva gårsdagen bød på av kjipe ting: knust akvarium osv. Dagen i dag ble noe helt annet I dag skulle jeg ikke på jobb, men det betyr ikke at det ikke var en travel dag (dessverre). På morgenen tok jeg en titt i 130-literen, og la merke til at enkelte av coryene mine så ganske fete ut. Hehehe, tenkte jeg. Kanskje det blir noe her igjen? Etter 2 avtaler tidlig på morgenen, skulle jeg en lyntur til Ski til optiker. 5 minutter før avreise, tittet jeg på nytt inn i akvariet, og så et noe økt aktivitetsnivå. Jeg tenkte nok mitt denne gangen også. Kanskje det er tilløp til lek? 5 minutter senere, på vei ut døra, og bare en kjapp titt i akvariet. Full lek! Og denne gangen var det to damer i farta. Tenk, jeg har 6 coryer, og fikk oppleve 4 av dem i T-stillingen samtidig! Men, coryene hadde altså greid å prikke inn leken akkurat da jeg skulle ut døra (og jeg hadde det travelt). En kjapp titt i akvariet åpenbarte to egg på glasset. Jeg berget det ene, mens jeg var uheldig med det andre. Så måtte jeg bare reise, vel vitende om at det neppe kom til å være noen egg igjen da jeg kom tilbake. Grrr! Coryene greide altså å prikke inn leken til det tidspunktet jeg ikke kunne samle egg. Egg i det akvariet, lever neppe særlig lenge, med både paletter og kampfisk som tar det de kommer over. Jeg var ikke tilbake før mange timer senere, og da var det tomt, akkurat som jeg regnet med. Vel, jeg får krysse fingrene for at de greier å leke med meg til stede neste gang. De er ihvertfall godt igang nå! Snakk om leksvillige coryer! Det er sant: eSHa har Viagra i vitaminene sine!

Det var altså den første gode nyheten. Så kom den andre. På vei hjem nettopp, måtte jeg som vanlig innom dyrebutikken (måtte ha noe til lillekrapylet). Jeg nevnte mine hodeløse fiskekjøp i helga, og sa at jeg nok måtte gå for reol ganske snart. "Du kan få kjøpe mine. Jeg skal bytte noen av dem snart!" Jeg spurte om pris, og fikk til svar 500 pr. kar inkludert reolen Jeg greier nok ikke å betale alt på en gang, men han lagrer alt i garasjen sin, slik at jeg kan ta det pø om pø. Det hjelper å være stamkunde... Jeg er ikke helt enig med meg selv hvor mange jeg skal kjøpe, og heller ikke vet han helt ennå hvor mange han skal selge. Men, jeg tror jeg ender opp med å kjøpe 2*3. Det blir 6 deilige 85-litere med reol for 3000 tilsammen. Ikke verst det...
Kan ikke si annet enn at dette fortjente du etter gårsdagens uhell.
Jeg så litt rundt på nett butikker, og da så jeg at aquazoo har en L-018(den samme som L-177) Bare så du vet! Det står at den koster 350kr.
Nini
Jeg så litt rundt på nett butikker, og da så jeg at aquazoo har en L-018(den samme som L-177) Bare så du vet! Det står at den koster 350kr.

Den er nok ikke det. Hvis du tar en titt i fiskebasen, ser du at L-018 kommer fra Rio Xingu. Denne kalles bare Gold Nugget Pleco. Denne er den samme som L-085. L-177 kommer fra Rio Iriri, og kalles Rio Iriri Gold Nugget Pleco. De har forskjellig størrelse (L-018 blir 35 cm, og L-177 20 - det er 15 cm forskjell!) og også litt forskjellige preferanser når det gjelder temperatur. Dette støttes også av en titt innom Planet Catfish. Dessverre står det svært lite om L-177 både her på AF og på Planet Catfish. Om det er to forskjellige arter, eller bare to underarter, vet jeg faktisk ikke. Til det står det altfor lite info. Men, sammme fisk er det ihvertfall ikke. Dersom Aquarius Zoo påstår dette, er de nok en smule på jordet... Begge er en baryancistrus, men det er det flere som er...
En titt på coryene i kveld, viser at de nok ikke er ferdige med leken ennå. Damene er fortsatt ganske feite. Ulempen er at det ser ut til at de har bestemt seg for at lek skal foregå på formiddagen, og i morgen skal jeg på jobb igjen...

Uhellene var visst ikke helt ferdige likevel. Mobiltelefonen ringte nettopp, og den lå til lading. Da jeg tok telefonen, så jeg at det var ganske mye vann på gulvet der jeg stod (faktisk under belegget jeg har lagt ut for å forhindre vann på laminatet). Det var massevis. Så jeg begynte å flytte unna det som stod på belegget, for å kunne løfte det opp og tørke under. Og jeg glemte at bollen med det ene coryegget jeg berget stod opppå. Og plutselig var det visst en liter til med vann utover gulvet... Argh! Heldigvis satt egget fortsatt fast i bollen, så jeg fikk fylt på igjen med vann. Men jeg er ikke sikker på om det faktisk er befruktet. Det har ikke begynt å mørkne ennå. Jeg venter til i morgen før jeg tar en avgjørelse på om egget er verdt å satse på. Det er visst ikke meningen at jeg skal få coryegg som klekker. Men hvis jeg får meg porsareol, tenker jeg det blir noen coryer som får akvarier, så helt for seg selv.
Jeg tok noen minutter ved 130-literen, og studerte de nydelige palettyngelene. De vokser fortsatt godt, og er vel en 7-8 mm nå. Nok til at de ikke bare er noen små prikker, men at man kan se hele fisken, med alle finnene, øynene, magen osv. De er i ferd med å bli fisker! Jeg greier ikke å la være å smile av dem. Og det slår meg:

Som før nevnt, har jeg vært sykemeldt i det siste. Saken er den (håper dere tåler min ærlighet her) at jeg har vært veldig deprimert, og det har vært veldig, veldig tungt. De to siste ukene har jeg følt at ting har begynt å snu igjen. Og jeg mistenker at fiskene har litt av æren for det. Man må ha visse rutiner når man har fisk, og det holder et menneske gående. Og det gir også så mye glede å se utvikling, lek, personlighet, skjønnhet osv. Jeg er fryktelig glad i fiskene mine Og det har også vært veldig godt å ha den vennlige tonen her på AF også. Jeg har følt meg så utrolig inkludert, og det har vært så hyggelige mennesker her! Og det er så godt å føle at man hører til et sted Takk til dere alle for at dere er til Jeg måtte bare få sagt det...
Takk i like måte, Dyrehagen
Jeg blir alltid glad av å lese innleggene dine, og jeg føler med deg når du forteller om depresjonen din. Rart, det der - man føler liksom at man kjenner endel mennesker her inne, selv om man aldri fysisk har verken sett eller pratet med dem..

Ønsker deg all mulig fremgang og masse godt humør fremover
Takk for tilliten du viser oss. Krysser fingrene for at det fortsetter å lysne i enden av tunnelen.
Jeg ønsker deg alt godt fremover Dyrehagen, og i likhet med deg setter jeg veldig pris på fellesskapet vi har her på AF. Det er altid en glede å møte "venner" her på AF!

Lykke til med coryene også da
Hei
Gleder meg alltid til å lese tråden din,og også dine andre innlegg her på forumet.
Håper virkelig du har litt hell no framover med både jobb, akvariereol, coryoppdrett og alt det andre. Det har du fortjent.
Gleder meg til å få høre fortsettelsen på dine prosjekter.
Du er forresten utrolig god til å fortelle.

Vennlig hilsen Panduro
Det er alltid artig å lese dine innlegg Dyrehagen. Du skriver godt.

Utrolig flotte kar du har, og flotte fisker. Golden Nuggeten var jo lekker da!!

Fortsatt god bedring til deg, og lykke til videre med akvariene!!
Tusen, tusen hjertelig takk, alle sammen Jeg trenger å få høre sånt, og det varmer veldig Dagen i dag har vært god, men slitsom. En to timers samtale med sjefen min (jeg har en utrolig fin sjef), var veldig anstrengende, men veldig nyttig. Jeg er virkelig stolt over å ha en sånn sjef som han er Og konklusjonen er at vi sammen skal jobbe for å få meg tilbake for fullt, men i det tempoet som er mest fornuftig: heller være for lenge sykemeldt, enn å komme tilbake for fullt for tidlig og så bli syk igjen. Han vil mitt beste (fordi det som er til det beste for meg, vil hjelpe meg tilbake fortere, og det er til det beste for bedriften). ENDELIG en ålreit sjef! Puh! Måtte bare få sagt det. Jeg har fullstendig sjefsskrekk etter tidligere monstersjefer. Jeg er altså veldig sliten etter en tøff dag, men tøff på en god måte. En over 2 timers samtale, med snørr, tårer og latter er temmelig anstrengende. Og så reise ut til en kunde å bli sittende til over 6 på ettermiddagen...

Men, da jeg kom hjem, ventet en hyggelig overraskelse i 130-literen (for å pense meg tilbake til akvarieprat). Coryene har lekt igjen i dag, og 4 egg satt forsatt på glassruta. De var halvveis bak en stein, men jeg begriper fortsatt ikke hvordan kampfiskene mine har greid å overse dem. Og de var blitt mørkere i fargen også Så nå ligger 4 befruktede egg i en plastbolle. Egget jeg berget i går, var ikke mørkt, så det er nå fjernet. Men, det er ikke lett å fjerne flere timer gamle coryegg fra glasset! Når de er nylagte, er de fortsatt klebrige, så jeg plukker dem av ruta ved å forsiktig rulle dem. Da sitter de fast på fingeren. Men, etter flere timer, er de ikke klebrige lenger, og da er det håpløst å ta dem med fingerene! De bare ramler ned i sanden når jeg får løsnet dem. Og det hjelper ikke spesielt at sanden har mange korn i nøyaktig samme farge som litt mørknede egg! Hellet i dette var at eggene var festet like over bunnen. Så jeg løsnet dem forsiktig med fingeren, og lot dem ligge i sanden, for så å suge dem forsiktig opp med en sprøyte. Og jammen fikk jeg fatt på dem alle Jeg krysser fingre og tær for at de ikke går i oppløsning denne gangen (det gjorde de sist). Kanskje, kanskje, kanskje det blir corybarn om noen dager...

Det er forøvrig en merkverdighet i 180-literen min. Etter sykdommen i vinter, var det igjen bare en stakkars kardinaltetra, og noen få sorte neon. Så jeg kjøpte nylig inn 10 av hver igjen, for å gi dem litt stim (og farge til akvariet mitt, selvsagt). Jeg må slutte å kjøpe kardinaler fra Buster Zoo. Kjøper jeg kardinaler der, blir de spist! Det skjedde sist i det som jeg stadig vekk henviser til som det store kardinalgildet. Og det skjedde denne gangen. Dagen etter "sjøsetting" var alle de sorte neoene på plass, men kun en igjen av den nye stimen av kardinaler! En gang tidligere har jeg kjøpt kardinaler i en annen butikk, og de fikk være i fred! Det har selvsagt med størrelse å gjøre, siden kardinalene fra Buster Zoo har vært små. Men de sorte neonene er bare bittelittegrann større, og de er ikke blitt spist. Ikke en gang den minste neonen, som er mindre enn de største forsvundne kardinalene. Jeg tror buster zoo selger kardinaler som må smake veldig godt (neonene ble kjøpt i samme butikk, faktisk)...

Palettbarna mine vokser fortsatt, og foreldrene har funnet ut at det er massevis av snadder i filtersvampen jeg har satt på pumpeinntaket. Så der lar de yngelen gå og beite. Jeg blir litt svett av det, for det er en bitteliten glipe jeg ikke har greid å dekke, men det ser ut til å gå veldig bra. Og det er jo massevis av godis som samles i en sånn svamp Det forundrer meg forøvrig at coryene greier å leke i dette miljøet akkurat nå. De får jo grisebank av sinte palettforeldre nesten hele tiden! Det er alltid en cory som greier å forville seg bort til palettene (jeg mistenker egentlig coryene for å ha lyst på litt palettsnacks, og at de dermed "tilfeldigvis" havner der palettyngelen holder til), og paletter legger ikke fingrene (eh...finnene) imellom når det gjelder barnepass!
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap