Planter med hull på bladene

Jeg har en plante som har fått mange hull på bladene. Hadde planten stått ute ville jeg trodd det var åmer, men når den står i akvariet lurer jeg på hva som gjør at den blir slik ? Har vel ikke annen råd enn å ta den opp, men vil jo nødig oppleve det igjen dersom det er mulig å unngå det.
Hvis det blir små nålehuller i bladene så kan det tyde på at den får for lite plantenæring.
Nei det er ikke små nålehull, men mye større. På noen blader er det som alt det grønne forsvinner og nervene blir stående igjen. Men jeg har ikke gitt mye næring, så det kan vel være det også. Men er det noe mer tror du ?
Opplever det samme med mine planter,ser ut som noen har skutt på de med hagle....
Er det sneiler\ maller i karet, som kan sees opp mot hullene? Altså, har noen rett å slett spist seg huller?

Hvilke planter er det snakk om? Sverdplanter, trenger mye av næringen sin fra bunnlaget. Her må man gi den næring, enten i form av bunnlagsnæring som dekker hele bunnen (under sand\ grus), eller i tablettform. F.eks lateritt-kuler, eller "JBL-kuler" er ypperlige.

Når du sier at nervetrådene syntes, og bladene blir hullete, mistenker jeg i første omgang mangel av kalium og jern. En skikkelig plantenæring, kombinert med bunnlagsnæring om du har planter som foretrekker dette, er veien å gå
Jge mistenker ancistrus dersom du har det. Vi har akkurat fått spist opp masse planter i karet, og vi satt å så på mens ancistrusene borret seg gjennom det ene bladet etter det andre...... :0(
Gry
Jge mistenker ancistrus dersom du har det. Vi har akkurat fått spist opp masse planter i karet, og vi satt å så på mens ancistrusene borret seg gjennom det ene bladet etter det andre...... :0(


prøv å gi han litt mere grønt for så han ikke tar plantene dine gry.
Det var ikke foringen det var noe galt med tror jeg. De fikk masse agurk/squash annenhver dag, algetabletter, rekesticks, spirulina disc og vegetabilsk flakfor. Problemet var at de fant et par planter de likte spesielt godt, og at de var rundt 40 stk.... hi hi. Vi fikk to kull på rappen ser du, så derfor antallet.

Eg har fått hull i en av plantene mine etter en stund uten å mate mallen min. Den har da spist på bladene og nå er de slitene og stygge og ser ikke ut i det hele tatt som da eg kjøpte de. Eg har ikke gidd noen spesefik næring til plantene mine fordi de liker seg godt sånn det er. Hva skal eg gjøre for å få planten til å bli frisk og fin igjen?
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap