Oppdrett på cory - teknisk utstyr (side 3)

Corydoras yngel spiser fra bunnen, så det er ikke nødvendig å fôre så ofte. Det er lett å overfôre, så vær forsiktig. To til tre ganger om dagen er nok, og sparsomt hver gang. Husk å rengjøre yngeltanken daglig og skifte vann. Pass på at temperaturen på det nye vannet er lik den i yngeltanken, for Corydoras-yngel kan være veldig skjøre overfor temperaturforskjeller.
Ok tusen takk for svar nå gjelder det å se hvor mange som vokser opp da blir spennende å se de små tror jeg aldri har sett slike små yngel jeg.
Flott tråd dette, plukket opp en del nyttig.
C. habrosusene mine er kjønnsmodne og idag klekket første egget. Desverre er det i hovedkarret med mange sultne munner. Men nå vet jeg de kan
Yngelkar til corydoras
Jeg holder på å prøve meg på litt oppdrett av corydoras aenus.
I den sammenhengen har jeg noen spørsmål ang oppsett av ett yngelkar til disse. Jeg har ett kar på 25l, med ei fluval1+ pumpe som er sikret med blå svamp.
Det jeg lurer på er om jeg bør legge litt sand på bunnen. Jeg har tenkt å la yngelen gå i dette karet til de er store nok til å være med de store corryene
Einar
Det jeg lurer på er om jeg bør legge litt sand på bunnen. Jeg har tenkt å la yngelen gå i dette karet til de er store nok til å være med de store corryene


Legger du ikke sand på bunn, må karet vaskes (skrubbes) hver dag, og da spesielt på bunnen. Ellers vil det danne seg et bakterielag der som tar livet av coryyngel veldig raskt. Med et tynt lag med sand slipper du den nitidige vaskingen.
ElinH
Legger du ikke sand på bunn, må karet vaskes (skrubbes) hver dag, og da spesielt på bunnen. Ellers vil det danne seg et bakterielag der som tar livet av coryyngel veldig raskt. Med et tynt lag med sand slipper du den nitidige vaskingen. :)

Ok. Hvor mye da? 1 cm?
Holder lenge med en cm sand, ja
Husk at det blir vanskeligere å se yngelen når man har sand i karet, og det er også mye fortere gjort å overfòre. Been there, done that...
Ja, skal være forsiktig med foring.

Har noen flere spørsmål:

Hvor ofte bør jeg skifte vann i dette karet (25l) og hvor mye?

Når jeg flytter egg over i dette karet, må jeg feste de på veggen eller kan jeg bare slippe de oppi? Vil da evt yngel som er der fra før prøve å spise disse eggene?

Må jeg/bør jeg ha planter i karet og evt hvilke?
Egg
Plukket ut over 100 egg igår men hvor fort ser en farger?
Har 4 potensielle foreldre til barna i akvarie.
sterbai, metae,frankshulzi og black
Siden jeg har ei aeneusdame som er trillrund, ble jeg så glad for å finne denne tråden. Jeg går utfra at den er like aktuelt som for fem og et halvt år siden, og dermed er ei bestilling på avskallede artemiaegg + noe annet yngelfor sendt til Webzoo.
Rene bokser og luftpumpe er tilgjengelig, så hvis jeg skulle være så utrolig heldig å få oppleve egg, skal det ikke stå på meg.
Likevel har jeg et par spørsmål:

Jeg leser at det er en god ide med en snegle eller to i boksen for å spise rester. Kan jeg bruke et par av mine asiatiske jegersnegler i stedet for sand- el pestsnegler?

Jeg har bare litt javamose, og den er fastgrodd på ei rot, så jeg lurer på om jeg kan putte en neve med ferskvannstang i stedet for?

Og hvor lenge kan evt. småttinger være i isbokser, før de får komme over i et innkjørt ynglekar?

Jeg frister dem til lek med litt røde mygglarver og annet snacks, regelmessige vannbytter og fine vannverdier... Men det kan jo gå år og dager til jeg får oppleve egg og yngel, men jeg skal da være forberedt hvis ønsket mitt går i oppfyllelse.
Tilfeldig bekjentskap
© Willy Kulseth
Reklame for plussmedlemskap