Fiskene gnir seg- er jeg hysterisk ??

Malawiene mine gnir seg mot sanden og i forrige uke så brukte jeg Esha Exit og behandlet karet med.

Syntes de fremdeles gnir seg mot sanden og nå lurer jeg på om dette er normalt og jeg er hysterisk eller om jeg burde bruke en annen medisin.

Trenger svar.

Mvh Linka
Dette er fiskenes måte å fjerne parasitter på i det frie. Har også hørt at de gjør dette hvis vannet blir for bløtt, men kan ikke støtte den teorien fordi jeg er usikker på om dette stemmer.
Hei.. Jeg har paletter gående i karet mitt. Hunnen der gnir seg også mot bunnen innimellom. Den har gjort det siden jeg fikk den(ca 1 mnd). Jeg har ikke gjort noe aktivt for å få den til å slutte annet enn hyppige vannbytter i og med at karet er så nystartet. Det jeg vil frem til er at min palett ikke har vist noen tegn på sykdom selv om de gnir seg i blant.
akvafil
Dette er fiskenes måte å fjerne parasitter på i det frie. Har også hørt at de gjør dette hvis vannet blir for bløtt, men kan ikke støtte den teorien fordi jeg er usikker på om dette stemmer.


Har gh på 14 i karet og kh på 6. Dette burde vel være hardt nok ?? Fikk det ved et uhell opp i 16 gh en gang, men da døde to av goldenynglene.

Hva har dere ??
Malawi kløe
Tror det er ganske så normalt at malawi "klør" seg. Tror ikke du skal beskymre deg hvis det ikke er helt ekstremt.

I følge en engelsk bok jeg har om Malawi ciklider så kan også noe av denne kløen være en måte å hevde revir på.

Har sett malawi klø seg i alle akvariebutikker jeg har vært i, og jeg har vært i et par. Selv på film fra Malawisjøen har jeg observert at de klør seg.

Jeg fikk helt "hetta" da jeg så fisk klø seg i starten da jeg begynte med malawi, trodde hele tiden det var noe som var galt. Medisinerte og sjekket vannverdier som en gal.

I dag tar jeg det helt med ro og gjør ingenting dersom en fisk klør seg en gang i blandt. Det er utrolig skjeldent at jeg mister fisk i Malawiakvariene mine.
Du trenger ikke bekymre deg, dette er vanlig oppførsel for cilkider generelt. Mine mellom-amerikanere gjør også dette innimellom. Hadde malawi for 2 år siden, og de holdt også på med denne gni'ingen mot steiner o.l.
Når fiskene begynner å gni seg mot underlaget og klø seg, kan være et symptom på en rekke ting og muligheter.

Det ene er parasitter på huden som klør, slik nevnt ovenfor.
Men det behøver ikke være sykdom. Det kan være noe i vannet som irriterer og klør. Kanskje det er lenge siden siste vannbytte? Det kan hende det hjelper med et par vannbytter ekstra, og se hva som skjer da.

Dette med vannbytter er en gylden regel. Så lenge vannkilden er god, skader det aldri med et vannbytte, er mitt "motto".
Men så har vi kranvannet da. Er det noen form for nye stoffer i vannet for tiden, er det høstregnet som har medført økt nedskyll av forurensning av vannet? Da svarer ofte vannverket med å øke tilsetningen av div. stoffer for å rense vannet, noe som kan medføre kløe hos fiskene, det også.

I dette tilfellet ville jeg, som et par straks-tiltak til å begynne med, rett og slett forsøkt et par ekstra vannbytter, minst 30% hver gang, og brukt et vannforbedringsmiddel på det nye vannet da. F.eks. Aqualife fra Aquamedic, eller JBL Biotopol. Jeg har selv god erfaring med begge i perioder der økt forurensning pga økt nedbør eller store mengder smeltevann har gjort at vannverket "trikser" mer med vannet enn normalt. Vår og høst er to typiske årstider for dette!
Hvis ikke kløen gir seg etter et par vannbytter, f.eks. annenhver dag, og med tilsetning av vannforbedringsmiddel, så må man lete etter andre årsaker.


NB! Hvis du er en av dem som pleier å blande inn vann fra varmtvannsberederen ved vannbytter i et forsøk på å temperere vannet litt; slutt med det umiddelbart! Det er proppfullt av uønsket "muffens" og garantert noe som gir mine fisk en sinnsyk kløe! Jeg bruker det aldri, har kun forsøkt en gang - og aldri mer.....!
Kun vann fra kaldtvannskranen ved vannbytter!
mona o
Er det noen form for nye stoffer i vannet for tiden, er det høstregnet som har medført økt nedskyll av forurensning av vannet? Da svarer ofte vannverket med å øke tilsetningen av div. stoffer for å rense vannet, noe som kan medføre kløe hos fiskene, det også.


Hvis dette er årsaken, så hjelper det vel lite med vannbytte!?
Oki. Takker for svar.
Bytter vann ca 2 ganger i uka. Fyller ikke på iskaldt vann, men ikke lunkent heller. Får begynne å fylle på kaldt vann. Fiskene vil forhåpentlig ikke dø av dette.

Mvh Linka
Linka
Oki. Takker for svar. Bytter vann ca 2 ganger i uka. Fyller ikke på iskaldt vann, men ikke lunkent heller. Får begynne å fylle på kaldt vann. Fiskene vil forhåpentlig ikke dø av dette. Mvh Linka


Jeg benytter kun kaldt vann, jeg har ikke fått noe problem pga av det. Bytter ut rundt 30-35% av vannet når jeg foretar vannbytte.
Oki. Da blir det vannbytte idag og inn med kaldt vann.

Takker.
mona o
Er det noen form for nye stoffer i vannet for tiden, er det høstregnet som har medført økt nedskyll av forurensning av vannet? Da svarer ofte vannverket med å øke tilsetningen av div. stoffer for å rense vannet, noe som kan medføre kløe hos fiskene, det også.


akvafil
Hvis dette er årsaken, så hjelper det vel lite med vannbytte!? ;)


Les hele sammenhengen, så får du med deg alt
Jeg skrev nemlig også:
mona o
[B]Så lenge vannkilden er god, skader det aldri med et vannbytte, er mitt "motto".[/B]


Og så lenge man ikke i dette tilfellet vet om det er noe i veien med kranvannet, så....
(det merker man jo fort, om vannbytter forverrer kløen)
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap