Tine`s merkelige verden. (side 5)

hae det som vane og aldri fortelle noe til foreldra mine som da jeg fikk tak i mitt første akvarie. var tante som hjalp meg med å få det hjem.
Inaktiv bruker
Inger Anne
Jeg sliter faktisk med det samme med foreldrene mine. Jeg må bare si at jeg har verdens snilleste foreldre, men de har sine sider. Det er grunnen til at de ikke vet at jeg skal inn på sykehus nå (og ikke vet at jeg har vært der tidligere heller). Heldigvis bor de 60 mil unna, og da er sånt lettere å skjule. Faktisk er det 6 sykehusopphold de ikke vet at jeg har hatt... Og, ja, det er helt sikkert at jeg har gjort riktig valg når det gjelder å skjule dette. Jeg kjenner foreldrene mine litt for godt på dette punktet.


woohoo, inger anne, husk hva du legger ut på nettet:P
tenk om foreldrene dine plutselig kommer over denne siden, å ser hva du skriver?:P
hehe, bare tenker på kommentarer jeg fikk om jeg sa noe informellt på nettet, plutselig en dag finner faren eller morra di det:P
Hvor stor sannsynlighet er det for at mine svært så ikke-akvaristiske foreldre skulle rote seg inn på et akvarieforum? De som kun bruker internett til e-post og nettbank? Det er heller ikke noen særlig sannsynlighet for at noen andre i familien eller i vennskapskretsen skulle rote seg inn her, ettersom jeg er den eneste akvaristen blant alle som mine foreldre kjenner.
Inaktiv bruker
hehe, var bare sarkasme da:P
men bare et prinsipp liksom:P
Hehe Akkurat like sansynlig at mine foreldre roter seg inn hit

Nå er da endeligmin første kulefisk kommen i hus!! Jippi! Han er bitteliten, rundt en cm lang, og selvfølgelig kjempesøt!

Det ble en Irrubesco, palembangen hadde dem selvsagt ikke på lista når dyrebutikken bestilte fisk! Men men, vi har jo pusse opp stua og i den forbindelse tatt ned 160 l, som palmebangen måtte gått i så er vel kanskje like greit.
Irrubescoen er satt i europris karet som vi har i kjøkkenet(jeg fant ut at det passet faktisk utrolig godt der med et lite akvarium!).. Holder ennå på med akklimatisering, rundt en time nå, så er vel ikke lenge før han får ta sitt nye hjem i bedre øyesyn.

jeg er spent på om jeg klarer å få denne til å overleve, det bør ihvertfall ligge til rette for han.. Pumpe er innkjørt, og egentlig altfor stor til karet(er en innvendig sak som vi hadde til 200l), men den lager ikke for mye strøm i karet heller. Karet er også rett ved vasken omtrent, så er jo utrolig lett å bare skifte litt vann, uten å måtte styre så altfor mye(som det gjerne blir ved skifte av vann i 600l..)


Ellers så går det mest i julegaver og slikt dtyr for tiden, ikke enkelt å finne julegaver/bursdagsgaver når en faktisk ikke har penger i det hele tatt omtrent!(sjekka isted hva vi hadde egentli å rutte med når regninger og slikt var betalt og det var ikke akkurat noe å skryte av for en familie på tre +to hunder og en katt.)

Men men, det går seg vel til! Skal da prøve å få litt overskudd til å ta en runde med kamera, kanskje noen bilder av kula og
Ikke mye action her nei
Har dessverre vært en del syk i det siste, faktisk siden før jul.. Men begynner nå så smått å komme til hektene igjen..


En del har skjedd da, vi har bl.a vært i Haparanda nå i påska å handla.
Vi brukte ca 2800,- svenske kroner på dyrebutikken, ting til alle dyrene(katten, hundene og ikke minst fiskene). Vi har kjøpt pumpe, artemia, nye planter, flere fisker, noen flere typer frossenmat(daphnia, afrikansk mat og cyclops, som vi ikke får tak på her.)

Samboer har kjøpt et scalare par til 300l sin, og de la egg rett før vi dro til Sverige. Vi fikk dermed ikke redda dette kullet, men vi regner med at det kommer flere

Av fisk kjøpte min samboer en nye sverddrager hanne og et par jenter til han, i tillegg kjøpte han en nydelig guppy hanne og 3 hoer.(Guppyen i Sverige er bare heeelt nydelig! MYE finere enn de kjedelige vi får tak på her!)

Jeg kjøpte meg en Svartprikket Goby og to pinnsvinsnegler.
Pinnsvinsnegler finner jeg ikke, mon tro om det kan være disse Humlehornsneglene... Men fargen stemmer ikke, for mine er veldig brune og mørke...

Også har vi kjøpt 6 vanlige ancistruser(de er en del billigere der borte og når vi først var der så var det greit med billige prøvekaniner

Må prøve å få lagt ut noen bilder, men det er jaggu vanskelig når en klarer å rote vekk den ledninga bestandig-
Hårsnegler
Takker så mye for innspill Tante Astrid! Men dessverre, disse små jeg har er nok ikke hårsnegler.
De jeg har er jo helt mørk i skallet, men de er også lengre og med tydelige "buler" og disse karakteristiske "piggene" som humlene har.

MÅ prøve å få tatt et bilde av de, må bare få et par timer til på døgnet(24 er altfor lite!)
Oslo-tur!
Ja, da e d bestemt! Skal til Oslo rundt 20 mai! Må si æ glede mæ, har ikke vært der nede på masse år(skal vi nå sjå... *teller*... Rundt 6 ihvertfall..)

Håpe at æ skal få tid til å besøke bl.a Akvariemagasinet. Har hørt/lest en del om d, så vil egentlig bare besøke for å se, eller rettere sagt *sikleeee*!
Vi har jo ikke sånt som sjeldne l-maller her oppe, aldri har vi sett et skikkeli saltvannsakvarium heller(og da ser jeg selvsagt bort ifra det vi har nesten rett utafor døra, som populært blir kalt sjø


Er det andre butikker som er verdt å besøke? Gjerne dyrebutikker som ikke bare har spesialisert sæ på fisk, men å katt og hund.

Er det gode butikker i nærheten av Skjetten? Det er her vi stort sett kommer til å "holde hus" når vi er der, og da kan det være greit å komme seg litt bort fra familie
Lillestrøm/Strømmen er vel ikke lange gå-turen unna Skjetten?(Jeg har bil der nede, men den er rundt 8 meter lang så frister ikke akkurat å kjøre så veldi mye rundt med den! Og er dermed avhengig av å gå, event. taxi for ikke så altfor lange stykker.
Uff, denne tråden min
Beklager, skulle så gjerne fulgt opp denne tråden, skal prøøøøve å gjøre det framover nå, selv om jeg ikke kan love noe.

Etter at vi hadde vært i Oslo, rundt juni, fikk vi beskjeden vi håpa i det lengste at vi ikek skulle få..
Min mor hadde kreft, med spredning, uten mulighet for å bli kvitt den.
De visste ikke engang hvor den dukka opp(vi ble dessverre ikke tatt på alvor heller, og hun gikk fra rett etter jul til ca juni, før vi klarte å trompe gjennom. Og alt dette selv om legene visste at familien har mye kreft, og at både bestemor og tante begynte/døde på omtrent samme vis)

Det har vært veldig mye ut og inn av sykehus, og de få ledige stundene har blitt brukt til å sitte til mamma og pappa(enten hjemme til dem eller på sykehuset).
Mamma fikk på slutten en infeksjon i kroppen som de ikke klarte å bli kvitt, hun lå to uker på sykehus, da vi fikk vite at de ville avslutte all prøving av antibiotika, og kun gi morfin for smerter... Kreften hadde eksplodert etter siste cellegiftkur.

Lørdag, 14.11 sovnet hun stille inn, på dagen to uker etter at hun kom til sykehuset for siste gang. Hun fikk ikke engang prøvd den splitter nye sengen de hadde kjøpt bare dager før hun dro utover.
Vi trøster oss med at hun ihvertfall ikke hadde vondt når hun døde, hun fikk heldigvis sove de siste 2-3 timene, og nå har hun ikke vondt i det hele tatt.
Jeg prøver ihvertfall å tenke slik at hun nå er oppe sammen med sin mor og søster igjen(søsteren døde faktisk for ti år siden, nesten på samme dag som mamma), samt at hun kan hive stein og leke med Shiba.


RIP Min kjære Mamma
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D. Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap