Sjokolademalle?

Da jeg kjøpt mitt største akvarium fulgt det med to "sjokolademaller" som selger sa de het. Jeg spurt ikke noe mer om de, for da hadde jeg egentlig utrolig lite peiling og de kunne like godt hete Knutknurre.

Men etter å ha lett litt så finner jeg ikke sjokolademalle, forutenom Stripet sjokolademalle, og de ligner ikke i det hele tatt! Mine maller er "tykkere", de har ikke denne "torpedo-kroppen", og ser egentlig totalt annerledes.
Mine har en sjokolade-farget kropp, uten andre farger, men har noe slags tegninger på halsen. Strekene som lager tegningene er bare litt lysere enn resten av kroppen.
De er ca 8-10 cm lagn og holder sge mye gjemt. Altså litt sky av seg.

Legger ved et par bilder, og håper noen kan fortelle meg hva dette er.(Gjerne link til) Beklager litt dårlige bilder
Syns det ligner på gibbiseps eller noe...

Det er den sorte mallen under gibbien det blir spurt etter

Ligner en sjokolademalle ja, de har litt spesiell "skjellformasjon" rundt hodet.

Ligner en mørkAmblydoras hancockii synes jeg, men jeg vet ikke om disse finnes så mørke..
Gibbiceps og synodontis-something?
MC Darup
Det er den sorte mallen under gibbien det blir spurt etter :) Ligner en sjokolademalle ja, de har litt spesiell "skjellformasjon" rundt hodet. Ligner en mørk[URLBLOCK1] synes jeg, men jeg vet ikke om disse finnes så mørke..


Oja:P La ikke merke til den med det første...
utvilsomt en art som tillhører familien Doradidae, mitt tips er Lithodoras dorsalis, men vi skulle kansje ha hatt noen bedre bilder.

E
Amblydoras hancockii, nevner noen her.. Har sett på finnene/sporen til denne og de ligner ikke på mine maller. Denne Ambly-saken ser ut til å ha mer "flagrende", større spor enn mine. Halen til mine maller ser litt ut som praltbotiaen sin, bare mindre og i annen farge. Altså delt, og litt V-formet.


Denne Doradidae klarer jeg ikke å finne, kan du legge ved en link??
Finner ikke denne Lithodoras dorsalis ,heller det vil si.. Jeg finner den, men det er ingen bilder av den... Skal prøve etterpå å søke på andre nettsteder, google den eller noe.
Men er det andre som har forslag tas de imot med takk, gjerne med link
Takk til de som allerede har svart, om dere har mer må dere bare komme med det
Doradidae er en gruppe med fisk som inneholder ca 55 arter.

Her er en link til en liste med mange av de kjente artenen.

Og her er en link til Lithodoras dorsalis

E
Ojsann, var raske svar. Jeg har nå vært å sett på denne linken du gav til meg erlend...Men jeg vet ikke, mine ser mer klumpete ut, og jeg er usikker på sporen/finnene.. Og ikke har mine slikt skjell/greier på sidene..

Jeg skal prøve å fange en av disse lynkjappe fiskene å ta et skikkelig bilde av den. Kanskje da klarer jeg (med veldig god hjelp av dere) å finne ut hva i all verden det er for noe! Tusen takk for hjelpen hittil, jeg kommer tilbake om ikke så altfor lenge med noen skikkeige bilder(må bare få gubben til å komme inn så han kan fange en for meg, så kan jeg stå for bildene. hehe)
bilder av "sjokolademaller"
Her er noen bilder av mallene min, eller bare en av dem da
Sjokolademaller
Er det ingen som har en ide om hva slags fisk dette er???
ligner både på en synodontis og en sjokloade malle det var ikke lett..
Har den små pigger rundt omkring på kroppen?
sjokolademalle
Små pigger? Hmm, nei, tror ike det... Den er ganske "slett" på kroppen, kan du si, bortsett fra at de nesten virker litt fete fordi de er litt "rund" og lite strømlinjeformet..

Men du sier også sjokolademalle, hva heter disse på latin? Eller kan du gi meg en link til profilen dens på kunnskapsbasen?
Sjekk ut familien Auchenipteridae, og da spesielt slekten Trachelyopterus .

Liste over famlien Auchenipteridae finner du her.

E
Tilfeldig bekjentskap
© Kim Kasnes
Reklame for plussmedlemskap