Vidar`s akvarieprosjekt! (side 10)

vi er kjempe fornøyd med OSI Canaryene går jo på det og så det er jo greit. To går med kjeften full av egg no. Håper de slipper de ganske snart så yngelen får sjangs til å vokse litt før de skal flyttes.
Tetra foret gjekk greit å bruke, men syns de mistet litt av fargekombinasjonen sin, så jeg kuttet det ut og gjekk 100% over på OSI, så nå er det så flotte i fargene.

Hvilke vannverdier kjører dere på Canaryene da?
samme som kirizaen hadde. Ph 8,5, gh på ca 12 og kh på 10.
Vanligvis 25 grader men nå er det jo oppe i 27-28...
ser det er en i rogaland som sliter litt med og få solgt troffene sine da *kremt kremt*

hakke fått ordnet pengene for maten enda vibsi.. ble litt tomt på kontoen liksom hehe. men håper vi kan ordne det men at dere evt får peng når jeg har igjen da.

hadde vært kjempe knall om du hadde tatt med deg hestneser til oss og ja vidar. midt i lærdalstunnelen treff stedet er da? hehe

solgt karet no da vibsi eller?
har vert en å sett på det idag. Han var fra steinestø. Så har vi to til som er interessert men de har ikke sett det. Nå reiser jo vi så det blir ikke flere visninger før til helgen igjen evt. Ja vi pleier å møte vidar midt i lærdalstunnelen. Men teppe og piknic og hver vår tropheus bok. Vi har hemmelige tropheus møter der.
Skal ligge ut for maten eg, ingen problem.
tja er no trivelig inne hullet der ja.. stort lyst fargerikt og fint der så... noe merkelig akkustikk da riktig nok, når ladaen som kommer høres ut som det svære vogntoget hehe..
hehe håper ikke det var min " lada" 730i du siktet til
saffen
hadde vært kjempe knall om du hadde tatt med deg hestneser til oss og ja vidar. midt i lærdalstunnelen treff stedet er da? hehe


hehe... Jeg møtte Erik og Vibeke utenfor lærdalstunnelsen like ved rundkjøringen på den "burger sjappa".
Syns det er en grei plass å møttes dersom en kommer fra Oslo, så slipper en å kjøre inn i tunnelen. Dere har jo så få tunneler fra Bergen, så å kjøre gjennom en ekstra gjør vel ikke noe... hehe
en tunnell fra eller til gjør ingenting når man kjører på den tunnell strekningen der!
Vibsi
hehe håper ikke det var min " lada" 730i du siktet til :)


din den der kebab trallen altså? hehe

tja er da ikke så mange tunnler her da så hehe..
ingen kebabtralle
Ja Vidar da var du blitt bestefar. Ser 4 yngel så langt. Og to som fremdeles går og tygger
Grattis
er og forblir en kebabtralle. sånn er det bare og sånn blir det..

HAR NO 2 LUANGWAER SOM VIL SLEPPE YNGELEN SINE... WEEEE stillig og se på.. svømmer itt opp i karet. for så og svømme med hode nedover i nøkke bevegelser for og skubbe ut yngelen kan det virke som..

men de blir litt forstyrret av de andre for og si det på den måten da ja..

og det er minst 1 leptosoma som også tygger..
Vibsi
ingen kebabtralle ;) Ja Vidar da var du blitt bestefar. Ser 4 yngel så langt. Og to som fremdeles går og tygger:D Grattis ;)


Kult... !

Gleder meg til de er i hus om ikke lenge...
Her kommer noen bilder av fiskene... Det er blanding av fisker fra både Bergen og Gol her...

Som dere ser på bildene så er noen mer oransje enn de er gule, kan det være at det ikke er Kiriza?

* Beklager kvaliteten på bildene, orket rett og slett ikke vaske glasset på akvariet i dag... huff er veldig varmt i dag! *

[External Image]

[External Image]

[External Image]
Skal få til flere bilder etterhvert, men må få vasket glasset, slik at bildene blir noenlunde. :P

Har ikke vært noe slåssing enda, er laget 3 revir i akvariet, samt mange gjemmplasser slik at den minste yngel vil kunne gjemme seg bort.
Den minste yngelen er ca. 1,5cm.
Neinei, det kan rett og slett være hanner..

Sånn jeg ser det er det flere "varianter" av kiriza, noen med mer orange hanner.. Sjøodlede eksemplarer har skjeldent orange hanner, men de få vilde gruppene jeg har sett, har det.. Yngel etter disse, får ofte også orange hanner..
Fikk beskjed av han jeg kjøpte de hos at de som var oransje var hanner, så fordelingen kan tyde på 7-8 hanner og 22-23 hunner. Så fordelingen er god og disse kommer fra godt miljø hos Atle på Santron!

Blir spennende å følge disse, det ser ut som det er lek mellom gruppene fra Bergen og de som jeg hentet på Gol.
Hvis jeg ikke husker feil, så har vel santron en vild kirizagruppe, så da er det nok f1ere etter kirizaer med orange hanner Roger kan sikkert uttale seg om de er vilde eller ikke..

Har noen av dere OSI-brukere mulighet til og sende meg en neve med for? Petroene er ikke så veldig ivrig etter tetraen, så tenkte jeg skulle prøve noe annet.. Setter selvfølgelig over penger for for og porto!

Fiskene ser forresten knallfine ut.. Tipper du ser at vibeke og eriks er eldre enn de nye fra gol.. Litt "slappere" i fargen kansje?
Jeg kan godt sende deg noe fiskefor jeg Kristian!

Hvor mye ønsker du? Send meg adressen din på epost.

Det stemmer at fiskene som kom fra Erik og Vibeke er noe større og slappere i fargen enn de jeg hentet nå, men det er 2 utrolige grupper som jeg håper kan gi flotte yngel som kan spres til andre "Trofe Nerder" :P

På hvilke andre måter enn farge kan en skille kjønn på Tropheus da?
Den eneste måten å skille kjønn 100% på er å sjekke kjønnsåpningene..
Farger bedrar veldig ofte da hanner nederst på rangstigen ofte prøver å blande seg inn blandt hunnene.. Du kan også få en indikator på hodeformen, men det er aldri noe jeg har brukt; Det er rett og slett litt for mye på en gang når man har 30-40 troffer som vimser rundt, og så skal man studere hodene mot hverandre.. Det er lett å se på hunner og de mest aktive hannene, men de som ligger i "midten" er det vansklig med syns jeg..

Her har du en fin fiskepornoside med mange kjønnsåpninger..

Tilfeldig bekjentskap
© Erik Brohjem
Reklame for plussmedlemskap