Mufcys våte hobby (side 10)

Joanna & Pål
[QUOTE=Mufcy]Her er bilde av den hvite gressplanten og roten (de er litt dårlige fordi de er tatt med mobiltelefon)


Den hvite gressplanten er ikke en akvarieplante, men en stueplante. Den vil etter kort tid råtne i karet ditt så det du burde kaste den.

Den er kastet for lenge siden
Synes det er dumt av akvariebutikkene å selge den som en akvarieplante, da den egentlig ikke er det.
RunarH
En gruppe cory i 60 liter funker fett det :) sand bunn, gjerne tørkede eikeblader for gjemmesteder og det påvirker vannet til fordel for cory. dette har nok mona mest peiling på, ta en titt på hennes kar.


Ja, fant noen artikler hun har skrevet nå, får lese meg igjennom de!
Corydoraser er jo bare helt herlige fisker.
Men de er jo litt farlig også for faren er ganske stor for blitt bitt av cory-basillen nemlig

Sølvi Gullaksen
Corydoraser er jo bare helt herlige fisker. Men de er jo litt farlig også for faren er ganske stor for blitt bitt av cory-basillen nemlig :)


De ser jo ut som noen artige skapninger ihvertfall
Mener jeg har hatt corydoras før når jeg var mindre, men da var det mer fordi de var "ryddefisk" tror jeg.

Får lese litt mer om disse skapningene så får vi se om jeg blir smittet av basillen eller ikke
Veldig nyttig å lese masse ja, men du må oppleve de "live" for å skjønne hvorfor folk får helt dilla på de

Problemet for de fleste er å velge hvilken art da det er så mange utrolig flotte forskjellige coryer. Derfor ender en som regel opp med flere og flere kar

Sølvi Gullaksen
Veldig nyttig å lese masse ja, men du må oppleve de "live" for å skjønne hvorfor folk får helt dilla på de :) Problemet for de fleste er å velge hvilken art da det er så mange utrolig flotte forskjellige coryer. Derfor ender en som regel opp med flere og flere kar :)


Ja, det er en god del å velge mellom! Får vel begynne å studere de i butikken i starten, så får jeg se hva jeg gjør.

Har sett meg ut Corydoras trilineatus, synes disse såg artige ut
Sett på Sterbai ?
Disse er veldig mye fremme så du kan se de og en nydelig cory ,absolutt å anbefale
Så ikke gale ut de nei!

Får vel ta en titt på de også da neste gang jeg er innom en akvariebutikk
En 60 liter fungerer fint for en gruppe Corydoras av de normalstore artene (noe flertallet av dem er). Det finnes over 300 arter Corydoras, men bare en liten del av dem er vanlig i handelen.

Ser du har siktet deg inn på C. trilineatus. En fin art å starte med og den passer fint i en 60 liter. Sats på å kjøpe en gruppe på 8-9 stk (de trives best jo flere de er, så et absolutt minimum er 5-6 stk).

Sett deg som mål å oppdrette C. trilineatus Det finnes ikke noe søtere enn en gjeng bittesmå Corydoras - komplett med barter selv om de ikke er større enn noen få mm.

mona o
En 60 liter fungerer fint for en gruppe Corydoras av de normalstore artene (noe flertallet av dem er). Det finnes over 300 arter Corydoras, men bare en liten del av dem er vanlig i handelen. Ser du har siktet deg inn på C. trilineatus. En fin art å starte med og den passer fint i en 60 liter. Sats på å kjøpe en gruppe på 8-9 stk (de trives best jo flere de er, så et absolutt minimum er 5-6 stk). Sett deg som mål å oppdrette C. trilineatus ;-) Det finnes ikke noe søtere enn en gjeng bittesmå Corydoras - komplett med barter selv om de ikke er større enn noen få mm.


Høres ikke dumt ut det nei! Først må jeg jo få skaffet meg karet, så får jeg satse på en gruppe trilineatus Er det noen andre fisk som kanskje burde vært i karet og, eller holder det med bare coryene?
Hadde kanskje vært greit med en liten stimfisk ala neontetra/kardinaltetra hvis det lar seg gjøre, for å sprite opp fargene litt. Eller blir det forstyrrende for en eventuell oppdrett av coryene?
Ebay
I går ble det bestilt noen spennende planter og en fôrautomat fra eBay, lurer på hvordan dette ender!
Hmm
Jeg har 2 forskjellige valg å velge mellom for øyeblikket. Enten skal jeg få tak i et ubrukt Juwel Record 600 med bord fra butikken for 1600kr, eller så skal jeg kjøpe et 78l kar med alt utstyr og innhold (men uten bord)for 1200kr.

Det er jo selvfølgelig tryggest å kjøpe et helt nytt kar, sånn et jeg får garantien, men det følger så mye med det andre? Hva tror dere er det beste valget?
Det nye, så kan du kjøpe resten av biltema sanden min
RunarH
Det nye, så kan du kjøpe resten av biltema sanden min ;)


Hehe, ikke dårlig kommentar det der
Tror kanskje jeg skal gå for det, er fortsatt ikke helt sikker da.
Nye planer i sving
Jeg fikk plutselig ekstremt lyst til å forandre 180literen min til en Malawi biotop, etter å ha sett en liten dokumentar av Paul Talbot som nettop det, handlet om afrikanske ciklider. Jeg har lyst til å fylle akvariet mitt med stein og huler og fargerike fisk.

Har lagt ut en annonse der jeg bytter/selger det nåværende innholdet mitt
Tips til hvordan jeg kan gjøre om 180 literen min mottas med takk!
Malawi artikler?
RunarH
Hoho. spanandes


Det kan du si
Hvis det er noen som vet om noen bra artikler angående hold av Malawi fisk, og innredning til Malawi osv, så bare post de her er dere snill!
Tips til malawi innredning?
Noen som har tips til hvordan jeg kan sette sammen steiner og slikt slik at jeg får en bra innreding for et Malawi kar, og evt hvilke steiner jeg kan/bør bruke?

Jeg lurer og på en annen ting, trenger Malawi fisk noe spesiell sterk sirkulasjon?

Tenkte å ha et par planter i karet og da, som f.eks vallisneria og anubias.

Fisk!
Da er fiskebytting avtalt, og alt jeg trenger nå er noen steiner å innrede karet med! Dette skal bli bra Synd at steiner er relativt dyrt når man skal ha en god del av det, og når man ikke gidder å grave vekk meter med snø for å finne noen selv:P
13,7 kg stein
I dag var jeg å kjøpte 13,7 kg med lavastein Karet er nå innredet og begynner å bli klar til morgendagens Malawi fisker


Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap