Innredning og forhold i Tanganyika kar. Råd før start ønskes!

Jeg er i gang med de aller tidligste forberedelsene til å gjøre om mitt 112 liters selskapskar til et Tanganyika kar, og lurer på litt av hvert i den forbindelse. Jeg er rimelig blank på Afrikanske ciklider, og spørsmålene er muligens litt preget av dette... Foreløpig er alt på planleggingsstadiet.

1. Hvilke elementer bør jeg legge vekt på i innredningen?

2. Er det noen som kan forklare/vise hvordan fiskene derfra har det i sine naturlige omgivelser?

3. I karet er det nå en ph på ca. 6.5 og en Gh på omtrent 1. Disse må vel økes ganske drastisk. Hvordan gjør man dette på en mest mulig naturlig og permanent måte? Kan jeg gjøre noe i forhold til innredning og elementer for å øke dette?

4. Planter og slikt? Har hørt noe om at planter ikke hører hjemme i tanganiyka-kar. Stemmer dette, og i så fall: Blir ikke miljøet lett ustabilt uten planter?


Håper på svar, tips og råd!
heisann

her er noen greie linker..

http://www.kim-jakobsen.dk/Artikler/tanganyikaakvarier.htm
http://www.tanganyikasiden.dk/
http://home.no.net/timmain/fisk_vannkjemi.php


1. elementer du bør ligge vekt på spørs jo hvilke fisker du vil ha. Vil du ha hule-lekere bør du bygge opp noen steinrøyser. Gjerne en i hvert hjørne.
Skal du ha sand-ciklider må du ha mye sandbunn,med mye plass. (karet ditt er for lite til å ha sand ciklider)
Sneglehus lekere liker sandbunn og masse sneglehus. De flytter rundt på sneglehusene,og graver de gjerne delvis ned i sanden. Har inntrykk av at de fleste ciklider(hvertfall de små) liker sandbunn.

2.for å se hvordan de har det i sjøen kan du søke på youtube.com eller se linkene over jeg har lagt ved

3. I tanganyika sjøen er ph'en på mellom 8 og 9,3. Den kan du øke i akvariet med noe som heter ph/kh buffer. Det får du kjøpt på de fleste dyrebutikker. Husk å alltid tilsette ting i sammen med eller etter vannbytte! Ellers kan amonium omdanne seg til giftig amoniakk.
Gh ligger på ca 10-18 tror jeg...

4.Det er ikke mye planter i sjøen. isåfall bare i viker med mudderbunn..De få plantene som er der er ceratophyllum,vallisneria og potamogeton.. Men jeg har hatt både anubias og javabregner i tillegg til vallisneria i mine og de klarer seg helt fint!

Håper dette var til litt hjelp Anbefaler deg å kjøpe back to nature "guide om tanganyika ciklider". Kjempe flott bok der det aller meste står!
TUSEN TUSEN TUSEN TAKK!
Kjempeflott informasjon, og akkurat det jeg trenger!
Det var jo bra Husk at alle her på forumet er veldig glad i bilder underveis

Lykke til med verdens beste akvariefisker
Vibsi
her er noen greie linker.. http://www.kim-jakobsen.dk/Artikler/tanganyikaakvarier.htm http://www.tanganyikasiden.dk/ http://home.no.net/timmain/fisk_vannkjemi.php 1. elementer du bør ligge vekt på spørs jo hvilke fisker du vil ha. Vil du ha hule-lekere bør du bygge opp noen steinrøyser. Gjerne en i hvert hjørne. Skal du ha sand-ciklider må du ha mye sandbunn,med mye plass. (karet ditt er for lite til å ha sand ciklider) Sneglehus lekere liker sandbunn og masse sneglehus. De flytter rundt på sneglehusene,og graver de gjerne delvis ned i sanden. Har inntrykk av at de fleste ciklider(hvertfall de små) liker sandbunn. 2.for å se hvordan de har det i sjøen kan du søke på youtube.com eller se linkene over jeg har lagt ved :) 3. I tanganyika sjøen er ph'en på mellom 8 og 9,3. Den kan du øke i akvariet med noe som heter ph/kh buffer. Det får du kjøpt på de fleste dyrebutikker. Husk å alltid tilsette ting i sammen med eller etter vannbytte! Ellers kan amonium omdanne seg til giftig amoniakk. Gh ligger på ca 10-18 tror jeg... 4.Det er ikke mye planter i sjøen. isåfall bare i viker med mudderbunn..De få plantene som er der er ceratophyllum,vallisneria og potamogeton.. Men jeg har hatt både anubias og javabregner i tillegg til vallisneria i mine og de klarer seg helt fint! Håper dette var til litt hjelp:) Anbefaler deg å kjøpe back to nature "guide om tanganyika ciklider". Kjempe flott bok der det aller meste står!


Istedenfor å kjøpe ph/kh buffer kan man kjøpe helt vanlig natron i matbutikker. Den er kjekk fordi den kan kun øke ph'en opptil 8,3.
Natron funker helt fint det også men blir dyrere i lengden. På feks webzoo får du kjøpt kilovis og det blir mye billigere. Med ph/kh buffer får du hevet kh også og får dermed en mye mer stabil ph som ikke svinger. Er min erfaring hvertfall..
Vet ikke om det har stått i noen av linkene,men husk dette er fisk som liker å grave.
Pass på at det ikke raser sammen,hvis du har mye stein og huler...
Altså,nøye grunnarbeide lønner seg
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap