Noraq Gh-salt

dette ville jeg tro er et kjent produkt for de fleste her inne, men jeg har noe trøbbel med dette produkte å lurer på om det er meg eller produkte som det er noe galt med

på boksen står det : 1 skje / 9 gram for 100 liter vann øker totalhardheten med 1 grad.

jeg tar et 50 liters akvarie tilsetter 1,5 skje / 150 gram. lar dette stå over natta da akvariet er fiske tomt å måler dagen etter å for en GH på 7! vis pakknings vedlegget hadde vært rett skulle jeg endt mellom 3 og 4 et sted.

det skal legges ved at jeg målte opp GH salte med en presisjons vekt som har feil margien på 0,1g og målte resultatet med Tetra sine teste dråper.

finnes det en annen mer fornuftig formel å bruke enn den på pakka ? dette er noe herk da man skal flytte fisk fra et akvarie til et annet..da vil man jo gjerne ha samme GH sånn ca.

legger til at vannet fra krana her slår ut på første dråpe altså GH mellom 0-1.

ihjel rensa og filtrert glomma vann i krana her..
Det kan jo hende du har noe i karet som avgir gH? Grusen, eller lyse/hvite steiner?
Nå er jeg kanskje ikke så god i matte, men rundt regnet vil jo dette øke GH med ca 3, og jeg regner ned at du ikke hadde 0 i GH før du startet? Det er vel heller ikke unormalt at verdien ikke blir 100% lik det du hadde tenkt deg

Personlig så har jeg problemer med å holde konstante vannverdier i kar på 50 liter...

ups.. jammen hadde du målt verdien før....da falt vel min teori i fisk
Om det stemmer at du tilsatte 150g på 50L akvarie (som neppe inneholder mer enn 35-40L vann), vil du ha ett vann som ikke er målbart med tanke på hardheten. Tilsatte du 15g, blir det en annen sak :p

Formel: 0,9g pr 10L=1`dh.
Dette gir en økning på 16,6`dh pr 10L, som for dit vedkommende om du tilsatte 15g vil tilsvare 4-4,5`øknng.
Men slike målemetoder er ganse unøyaktige. Er pulveret kompakt, får du selvsagt med deg mer pulver enn om det er luftig.

Eneste forklaringa er at noe i karet også bidrar til økt Gh.

Vil til sist spørre deg om du virkelig vil tilføre så mye klorider til vannet? Gh-salt er bassert på CaCl og MgCl, og øker derfor innholdet av klorider til ett nivå der mange fisk vil slite.
I ett nystartet kar, der faren for No2 i vannet er overhengende, er dette mer fordelaktig enn ellers, men selv her ville jeg valgt Gh\ Th + i stedet.
oi,var nok litt trøtt i går ja 15gram var det jeg mente.. akvariet var ny vasket og rent,uten sand eller stener da dette ble prøvd.. eneste som var der var et luft drevet filter... jeg vekta det jo så burde ikke ha noe si om det var kompakt eller ei

Gh\ Th + er det annet produkt en det tradisjonele GH salte? hvor for man kjøpt det eventuvelt? kunne være greit å prøve noe annet å se om det er mer stabilt..
Ja, det er forskjell på Norad Gh-salt og Noraq Gh\Th+. Begge kan skaffes av samme leverandører, siden det er samme produsent.

Forskjellen ligger litt i dosseringsbehovet, men mest i at Gh-salt er bassert på klorider, der Gh\ Th+ er bassert på sulfater.
Sistnevnte er litt mer tungløselig i vannet, men har ingen kjente skadevirkninger i motsetting til kloridene
da skal jeg helt klart konverte til den typen,jeg har for vane å blande ut GH saltet i en kopp vann før jeg heller det opp i uansett..blander seg raskere i akvariet da har jeg sett

takker for alle svar
Noraq GH+ 5 ml måleskje pakket pulver pr 100l gir meg GH 4. Doseringen som står på boksen er litt i overkant.
Dråpetester
Hei. Avviket ditt kan skyldes at de fleste testene er unøyaktige ved lave GH-verdier.
Husk at det er strøkne måleskjeer doseringen gjelder.

Mvh Evert Hos NORAQ
Tilfeldig bekjentskap
© Hans-Georg Evers
Reklame for plussmedlemskap