Guppy med hvite lepper

I løpet av natten har 2 av guppyene mine blitt hvite på leppene og rundt munnen. Den ene av de var litt pjusk i går (lå mye stille), men nå virker det som alle er i god form (portsett fra disse hvite leppene). Fikk 5 nye Guppyer og en ny Ancistrus på lørdag. Fiskene går i en 65 liter. Hva kan være galt? Er dette en kjent sykdom? Hvordan kan jeg behandle dette? Fiskene går sammen med noen Platyer pg Neontetra. Vannverdiene er gode.
Høres ut som munnsopp. Ville tatt et godt vannbytte og sett om det hadde gått over av seg selv. Gjør det ikke det er Esha 2000 å anbefale. Selges feks. her
Enig i at det høres ut som munnsopp eller munnråte. Dette er en ganske aggressiv sykdom, så jeg ville så snart det går, startet en egnet behandling.

Medsinen Nat linker til, er en av svært få som er virksomme.
Takk for svar. Da jeg kom hjem i ettermiddag var dessverre begge guppyene døde. Ser tendenser til noe av det samme på en av platyene. Den har vært ganske slapp siden i går. Bør jeg isolere denne på et vis? Eller er sykdommen allerede i vannet?
Den er nok i vannet, så ett større vannbytte vil nok være på sin plass, i tillegg til at jeg selv ville issolert "pasienten".
Byttet ca. 60% av vannet og har pasienten i en isboks. Sikkert ikke det beste metoden å gjøre han frisk på, men håper ikke de andre blir smittet. De virker friske og raske. Skal bytte endel vann daglig fremover.
var det de nye?
Var det de nye fiska som var syke? Mine ser helt fine ut. Håper fiska dine blir friske, lykke til!
Nei, kun de jeg hadde fra før som har blitt syke foreløpig. Har siden mandag mistet to Guppyer, to Platyer og et par Neontetraer. Byttet mye vann i det siste, så håper det begynner å gå seg til nå. De virket friske og fine og hadde god matlyst i dag. Uansett takk for Guppyene jeg fikk. Flotte farger!

Er det noen spessielle ting jeg kan gjøre for å unngå at fiskene blir rammet av denne sykdommen igjen?
Denne sykdommen sliter jeg med også. det har jeg gjort lenge og har mistet mange guppyer på grunn av den. Uansett, jeg fikk høre at dette var en bakteriell sykdom som jeg kunne behandle med medisinen baktopur (sera merket hvis jeg husker rett), men jeg har ikke blitt kvitt det, det kommer tilbake gang på gang. Da er det sikkert sopp slik som dere sier. Først blir fiskene hvite rundt munnen, og så ser det ut som det hvite spiser seg innover slik at "leppene blir borte"... Er det mulig at det er flere årsaker til at fisken blir slik? Enten av sopp, eller bakterielt angrep? (med tanke på medisineringen)

Nå har jeg uansett bestilt esha 100 og exit, så da håper jeg det skal bli orden på sakene!
guppy
Er ikke sikker på det. Er vel viktig å ikke overbefolke akvariet og være flink m vannbytte. Ellers så tror jeg at jeg har sluppet unna sykdom fordi jeg bruker salt og har ganske høy tempratur. Men det vet jeg jo ikke, bare noe jeg tror

Lykke til videre!!!!
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap