Orange dvergreke

Kjøpte noen reker i dag som var merket "Orange dvergreker".

Er det noen som kjenner til disse?

Lurer på om de er en fargevariant av Neocaridina sp. eller om det er en helt annen art?
Mener jeg har sett bilde av Neocaridina sp. "mandarine" med samme appelsinfarget kropp som mine, men er ikke sikker.
Har samme art selv, disse ble levert fra Imazo som Caridina sp. orange, men det er nok neocaridina som er rett genus her.

Hos meg opplever jeg at rekene mister mye av fargen etterhvert, og blir temmelig "daffe" i utseendet. Hvorfor aner jeg ikke, men det vil trolig tiden vise.

Jeg antar at dette rett å slett er en av mange fremavlede fargevarianter, og derfor ikke en egen art.
Av de bilder jeg har studert online, ser dette helt klart ut som det som selges av Neocaridina sp. orange. Om "mandarin" er samme art, men annet navn, ser jeg slett ikke bort i fra

Hva måtte du betale for dine? Spør av pur nysgjerrighet :p
Det var leit å høre at de blir blassere etterhvert... Er det avkommet som er blassere, eller er det de individene du kjøpte?
Har hørt at det er noen leverandører som farger rekene for å forsterke den naturlige fargen. Har sett en del grelle farger i dyrebutikken. :S
Leste også om dette i en tråd om blå-reker, men fant det ikke igjen i farten....
Kjøpte også 10 av disse (39 kr stk) for en tid tilbake, de blir svakere i fargen, for å så få fargen tilbake igjen (osv), aner ikke hvorfor, ser ikke ut til å være noe mønster i det.

Yngler mye...
Betalte 39 kr. stykket for disse rekene.

har googlet litt og er enig i at disse må være Neocaridina sp. orange og at Neocaridina sp. "mandarine" bare er et annet navn på samme reka.
Kjært barn har mange navn

Håper ikke de blir veldig blasse i fargen. Nå har de en veldig vakker kontrast mot mosen.
Kan fargen muligens ha med foret å gjøre? Spekulerer litt på om det er mulig å bevare fargen ved å gi dem litt fargeforsterkende for.

Har også lest som deg Aggi om kunstig farging av reker.
Hvordan i alle dager farger man små reker???
Får et bilde i hodet av mange menn med hårnett og labfrakker. De har en liten sprøyte med orange farge som de forsiktig stikker inn i en pitteliten reke .
Fargebad, kanskje? Kondittorfarge? ;P
Sikkert vanlige Neocaridina som har spist en hel del gullerot
Kanskje blårekene mine blir blå dersom jeg slenger oppi en tablett med blåbærekstrakt? Nesten som jeg er fristet til å prøve... ;P
Jeg leste på en slik "reke-side" (for et begrep..) på internett at de såkalte blå rekene ankommer gjerne flotte og blå, men så, når de formerer seg så viser det seg at avkommet ikke arver blåfargen....
Konklusjonen må vel egentlig bli at de er farget kunstig på et vis ja, sannsynligvis med noe i vannet som farger skallet deres permanent blått.
Dessverre (?) farges ikke genene, så avkommet blir ikke blått.
Noen av blårekene mine (hannene?) har blå streker som de har arvet. Men det er jo bare en anelse blått på dem. Dessuten så er det krysset inn kirsebær langt ute, slik at det egenlig er mer riktig å kalle dem neocardina sp. Derfor er det det jeg selger dem som.
Er spent på å se hvordan avkommet blir, har allerede en av disse som bærer på egg så det holder.
Rekene har en del tegninger på kroppen når de er bleike, så jeg har vondt for å tro at det ikke dreier seg om i alle fall en fremavlet variant

Minner mistenkelig på fargen på eggene til helt vanlig sp. desverre.
Tiden vil vise om de får noe farge tilbake, er litt pussig at enkelte er sterkt utfarget ennå, mens andre er bleikere enn moa i mai :p
Caridina propinqua
Siden noen månader har det dykket opp en ny art på rekehimmelen. Den heiter Caridina propinqua eller orange dvergreke. Bildet vises for eksempel her:
http://www.garnelen-paradies.de/product_info.php?info=p2432_Orange-Zwerggarnele.html

Formeringsmodus er fortsatt uklart og prisen med rundt 4€ i tyskland akseptabel.

Fra de som holder denne arten i Tyskland har eg aldri lest om at de mister fargen.

Det kan godt være at vi snakker om denne arten her også, men da er det ikke en modifisert kirsebærreke.
(OFFTOPIC) Blå eller ikke? Hos meg er Blue-Pearl rekene (Neocaridna cf. zhangjiajiensis sp. "blue") alltid litt blå eller "iceblue" som man kan kaller det også.

Blant de Blå Tigerrekene er individuer som er mørkeblå (nesten svart), mørkeblå, lysblå eller brune. Fargeforandring kan skjer hos enkle individuer når man skifter pH. Eg har forholdshvis lav pH som skal være dårligare for fargen. Ved høgare pH skal de har en meir intensiv blå farge. (OFFTOPIC)

aasheim
Betalte 39 kr. stykket for disse rekene. har googlet litt og er enig i at disse må være Neocaridina sp. orange og at Neocaridina sp. "mandarine" bare er et annet navn på samme reka. Kjært barn har mange navn :) Håper ikke de blir veldig blasse i fargen. Nå har de en veldig vakker kontrast mot mosen. Kan fargen muligens ha med foret å gjøre? Spekulerer litt på om det er mulig å bevare fargen ved å gi dem litt fargeforsterkende for. Har også lest som deg Aggi om kunstig farging av reker. Hvordan i alle dager farger man små reker??? Får et bilde i hodet av mange menn med hårnett og labfrakker. De har en liten sprøyte med orange farge som de forsiktig stikker inn i en pitteliten reke :D.



Hvilken butikk var det du kjøpte de på ? (:
Har nå hatt rekene mine i halvannen til to måneder.
Jeg registrerer nå at det er snakk om flere arter i samme leveranse.
Noen av de etter min mening peneste, er skarp orange, med litt brune tegninger på ryggen. Hunnrekene av disse bærer gulorange egg.
Noen er mer gjennomsiktige slik Neocaridina sp. er, men har ennå litt orange i seg. Disse bærer egg av den mer grågrønne sorten, slik nevnte art gjør.

I tillegg er det noen reker som skiller seg helt ut fra disse to. De er mindre, og er "hvite" i kjøttet. Disse rekene er relativt passive i forhold til de andre.
Det kan selvsagt dreie seg om syke individer, eller om en 3. art\ variant.
Det skal bli ett helsikkes arbeid å få skilt ut rekene etter farge utover vinteren...
For her blir det sortering så det holder
Er jo spennende å oppdage da Men kanskje litt kjipt med tanke på at du betaltefor en type reker, og endte opp med 2-3 forskjellige typer.
Jan Terje Jenssen
Men kanskje litt kjipt med tanke på at du betaltefor en type reker, og endte opp med 2-3 forskjellige typer.
Veit da å krangle på prisen, og endte derfor opp med en pris som absolutt er å forsvare (lavere enn det butikken selv betalte :p)
hehe, da er det jo veldig greit
Det er nok disse de hadde nede i butikken her også, de kallte de bare for oransje reker Tror jeg kjøper de
Trond Ferkingstad
Det er nok disse de hadde nede i butikken her også, de kallte de bare for oransje reker :) Tror jeg kjøper de
Om du er lur, plukker du ut de rekene med sterkest orange farge. Styr unna individer med antydning til at "kjøttet" under skallet er hvitt. Tror dette er en sykdom, har derfor issolert mine med slike farger.

Nydelig reke, er skikkelig spent på å se hvordan avkommet blir. En av de rekene med mørke egg, er "verpeklar" så det holder, tipper at eggene klekkes i løpet av 72 timer eller så.
Dette er ikke den reka med egg som har best potensiale for sterkt fargede reker - tror jeg.

Alltid spennende med arter en ikke aner om blir hummer eller kanari når det gjelder avkom.
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein
Reklame for plussmedlemskap