"horn" på ancistrus sp (oppdrettsvariant)

er det bare ancistrus sp oppdrett somm har horn på munnen.
Det holder med en tråd, andy

Nei, det er ikke bare oppdrettsvarianten som har barter. Les mer om dette i artikkelen om nettopp denne slektsgruppen
Kan kryssninger foregå av seg selv av artene?
En må naturlig nok ha repressentert mer enn en art av ancistrus for at en kan kunne oppleve at disse krysser seg med hverandre.
Jeg er ikke 100% sikker, men jeg regner med at en god del av denne slekten kan krysse seg med hverandre.
Regner med at det er noen malle-guruer som kan svare bedre enn meg på dette.
Ja, de forskjellige artene i familien kan krysse seg med hverandre. Det oppstår da hybrider ikke lengere er en ren art. Skal du holde og oppdrette en spesiell art av maller er det derfor ikke så lurt å blande sammen arter som er nært beslektet og i samme familie. Så har du en ancistrus sp. og en L183 blir avkommet deres ancistrus sp.

Men det må også sies at ancistrus sp nødvendigvis ikke må være en oppdrettsvariant. Det kan også være en ancistrus som ikke er artsbestemt og fordi det er flere arter som ikke er vitenskaplig beskrevet. Ancistrus sp. "white seem" er trolig L183, og L183 som også kalles for blå antennemalle.


Noen av artene som ikke er vitenskaplig beskrevet får L eller LDA nr, her kommer det stadig flere nr etterhvert som nye arter blir eksportert fra Sør Amerika. Mens andre bare kommer som ancistrus sp.

Ancistrus artene har som oftes det karakteristiske ancistrusgeviret, men størrelsen på hornene varier på de forskjellige artene. L 309 har f eks ikke så kraftige gevir som du finner ancistrus L180 osv.
lurte det bare på fordi det er mange like ancistruser takk for hjelpen
Tilfeldig bekjentskap
© Andreas Gradin
Reklame for plussmedlemskap