For kaldt for hjemmelaget co2-brygg

Jeg kjøpte meg co2 anlegg, koblet på og alt var fryd og glede. Helt til jeg skulle fylle den bittelille flaska mi på 500 ml. Den var for liten til at de kunne fylle den på den lokale brannstasjonen. Så jeg tenkte meg hjem og lage en sats til jeg finner ut hvordan jeg skal løse problemet. (Evt få råd til å kjøpe større flaske) MEN det var ikke så enkelt. Det virker som det blir for kaldt på stua til at satsen gjærer skikkelig?? Nå er det andre gangen jeg lager satsen uten hell, og like før jeg begynner å draaa meg i håret........
Jeg lager det på ei 1,5 l. flaske slik: 4 dl. varmt vann, 4 dl sukker, riste godt, 4 dl kaldt vann, 1 ts bakepulver, riste godt, 2 ts gjær på toppen. Siste gangen jeg syntes det var litt labert satte jeg flaska i en bolle med varmt vann og da skjedde det ting nedi flaska. Boblet og bruste ei stund, men så ble det kveld, jeg gikk og la meg og dagen etter var det like dødt nedi der.
Noen tips til hva jeg kan gjøre?
Jeg har lest at enkelte setter sats-flasken oppå lysarmaturet... Da blir det hyggelig temperatur for gjæren å boble i. Bare pass på at det ikke blir FOR varmt, for gjærsoppen tåler jo ikke mer enn ca 37°C.
En annen løsning er å sette mer sats. Det gjærer med ganske lave temperaturer, men veldig sakte. Det kompenserer du for med en større mengde. Den vil vare tilsvarende lengere så det blir ikke noe dyrere heller.
Du kan også sette gjærkaret i en bøtte vann, og legge en liten varmekoble i den.
Sliter med samme problemer her. Trodde dunken var lekk, og har lima å styra så både fingre og nese er gørr-lei eddik....

Plutselig gikk det berømmelige lyset opp for meg, det er jo tempen som nå er en tanke lavere enn tidligere på det iskalde betonggulvet mitt...
Jeg blir å gjøre det hele enkelt, må bare flytte om litt på ett par kasser. Dunken settes rett å slett i ei bøtte med vann og en varmekoble (kobler denne over timeren, slik at det ikke gjærer så mye nattestid).
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap