T&as våte verden (side 2)

tjoho! i dag var vi en tur i Østfold og hentet tre små dvergkuler til den nette sum av 150 NOK. disse tre krabatene har nå flyttet inn i 40L hvor vi har to små dvergkuler fra før. for en gjeng

de nye ble servert mygglarver i dag til kveldsmat. noe skeptiske var de, men de "lekte" litt med maten. ellers ser det ut til at de har funnet seg godt til rette der de glir rundt i tanken og undersøker det nye hjemmet deres. i morgen skal det serveres snegler til middag og kanskje litt artemia (noe den minste digger vilt - den spiser artemia til den ikke klarer å svømme).

3 SAEr ble flyttet over til 325L før dvergkulene kom, så nå er det 5 dvergkuler, 4 botiaer, en pleco, en otto og xx ancistrusyngel som går i karet.

ellers: kull 2 (inkludert den ene i 20L) vokser og vokser. de blir riktig så fine og om ikke så lenge er det mulig å definere kjønn på krabatene. CPene skulle kommet hjem på torsdag, men ting kom i veien. så de kommer. plutselig. mollyene er tjukke og straks fødeklare. Che Guevara har tatt "hulefri" og er ute og spiser og svømmer rundt igjen.

og ja, det blir kanskje noen ciklider denne uken...
Ciklider
I dag har 9 neontera blitt skiftet ut med to ganske store juvelciklider, mens 20Litern har fått tilskudd av to viftereker. Scalarene vokter sine nylagte egg, så det blir spennede å se hvem som blir sjefene fra nå av...
Stop the press!!
i vår 110L har det vært barnefødsel mens vi har sittet hypnotiserte foran 325L. vår VF Seilfinnemolly har født en liten gjeng! ha ha! tror forresten at hun holder på å føde ennå, for hun har ikke blitt noe særlig mindre ennå.

STOR STAS I HEIMEN!
Byttet bort 10 kampfiskyngel + 9 neontetra mot eplesneiler og mikromark i Solbergelva med "frosken". Takk for titten og bytte
Vi var veldig spente på om scalarene og juvelene går sammen. Spesielt siden scalarene nettopp har lagt egg.
Det har vært noen få sammenstøt mellom scalareparet og den ene juvelen. Det er stort sett scalarene som angriper i sin iver etter å beskytte eggene når juvelen kommer for nærme, men juvelen lar seg ikke pille på nesen, så det har endt med at scalarene har fått noen små skrammer. Det kan se ut som om de lar juvelen være i fred etter disse sammenstøtene og Juvelen angriper ikke av seg selv i hvertfall...foreløpig *krysser fingrene*. Ellers ser det ut til å gå fint. Begge de to juvelene spiser godt og utforsker sine nye omgivelser. Det er veldig gøy og få noen litt større fisk i det store akvariet. Vi er faktisk veldig fornøyde med å være kvitt neontetraene...

Ellers ser det ut til at vf molly-yngelen klarer seg bra. Det er umulig å telle dem, men ca 20 bittesmå luringer svømmer godt og jager allerede etter maten. I kveld fikk de litt mikromark, og det var ingenting å si på jaktferdighetene.
Etter 20 fødsler (!)(kan man kalle det fødsler for levendefødende eller finnes det noe bedre uttrykk?) i går, og 20 for en måned siden har dette karet blitt den reneste fiskesuppe med over 40 fisk. Det er ingenting å si på livligheten i hvertfall:-P

Ellers er det ganske festlig å mate kampfiskyngelen med pippeten full av mygglarver. Man bare holder tuppen ca 1 cm over vannflaten, så gjør de sirkusmanøvrer og hopper veldig høyt og med stor presisjon. Noen krasj, men ikke noe alvorlig. Bare litt bekymret for at dette skal trene dem opp i en senere skandale hvis de skulle finne på å bruke sine kunster på å hoppe ut av karet, men forløpig er det så gøy å se på at vi blåser i det Vi vet av erfaring at disse fiskene kan finne på å hoppe ut selv uten trening:-/

For første gang spiser alle kulene også direkte av pippeten. Dette gjør fôringen mye lettere for oss da vi kan fordele likt på alle uten å forrurense med for mange myggiser som havner i filter og andre utilgjengelige steder. Stor stas at også den siste kula er med på myggleken

Ja, ja. Det får være nok oppdatering for denne gang. God uke til dere som måtte finne på å stikke innom vår fiskeverden
Psykfallet
Bilder! :P


mas :P har lagt ut en del nye bilder på noen av akvariene nå. nok om det.

i hulen til Che Guevara er det nå et klekket et nytt kull med ancistruser, men hvor skal vi gjøre av dem? gjør vel som sist - tar ut hele hulen og flytter de over til 20L, 40L og yngelkar.

ellers fikk vi solgt alle (utenom en vi ikke klarte å fange) molly-yngelen vår på Moss Akvarieklubbs generalforsamling. og ja, vi kjøpte også et par fisker der som nå går i 325L. husker ikke helt hva de heter så de er ikke ført opp på karets liste ennå. bilder kommer.

og ja: SAEr overbeviser som stim-fisk nå som det er en del større fisk i 325L. SAEene holder seg godt samlet og er en fryd for øyet, og de er både høyt og lavt og midt i mellom, litt bak og litt foran alt ettersom hvor juvelene og scalarene er.
nå er det rekefest i 325L! ho ho!

to rekebiter henger i hver sin snor ned i akvariet og fisken storkoser seg. etargilde! den store juvelen er en glupsk f*en som tar store biter. den lille er litt mer reservert. molly sutter også på reken. guramiene også. SAEne også. scalarene er avvisende til denne snor-leken, de spiste kun da de fikk rekebiter løse. og ja, disse nye fiskene våre er guramier - og hannen har allerede laget et lekker skumrede i karets stille krok.

i brakkvannskaret har vi i dag skiftet vann og renset filteret for første gang siden oppstart. litt alger har begynt å dannes. javamosen sliter, javabregnen klarer seg og vindelløvet strutter stolt. seilfinne-molly-yngelen vokser fort - artig å følge med på fra dag til dag.

kampfiskene, yngelen, vi solgte til frosken her på forumet er allerede i gang med skumreder og lek. knallbra! vi gleder oss til å se bilder av "våre barn" i sitt nye hjem.

flere kampfiskyngel blir solgt nå før påske, bestillingene tikker inn. det er vi veldig glade for, siden de snart vokser ut av tanken. det blir en opprydning i yngelkaret i morgen, for å sortere ut hannene og "luke ut" de minste og dårligste individene. dette er den minst hyggelige delen med å drive oppdrett - selektiv oppdrett - hvor det dessverre blir nødvendig å, ja, you know, slik er livet...

og ja, Avada har fått ny mobiltelefon med KAMERA - så det kommer nok flere og hyppigere bilder (og filmer etterhvert) på akvarieprofilene våre.

kull 1 ancistrus legges snart ut for salg - de har vokst sakte men sikkert. we'll let you know
phew! det var (nesten) den kvelden.

var på Europris i dag og kjøpte plastbeholdere til kampfiskhannene. boksene er litt små, bare en liter, men fisken er liten og mesteparten blir vel solgt denne uken. hvis ikke får vi bare kjøpe noen større plastdunker. det ordner seg.

tømte hulen til Che Guevara i dag. den var like full som forrige gang! så man gjorde som sist: fordelte yngelen på yngelkar, 20L, 40L og 325L (altså ingen i 17L denne gangen - ingen klarte seg der).

det er jammen slitsomt med all denne yngelen, nesten som å jobbe i en barnehage.

anyway, det blir muligens noen flere dvergkuler denne uken, time will show, er litt hektisk, we'll let you know.

og ja, tok en real rufs i 325L - klippet ned masse planter, nesten som å få et nytt kar igjen. mer åpen plass og mye bedre lys. andemat er neptuns styggedom...
[External Image]
- den ene kula vår

det ble ingen flere dvergkuler gitt, vi var litt sent ute, men men, de fikk i det minste en ny og godkjent eier - ellers skal det nevnes at det finnes dvergkuler å få kjøpt både i Moss og i Oslo. les mer om disse søte små her.

[External Image]
- ancistrusyngel kull 2, bitte bitte små

og ja, Pippi og John Arne har lagt egg igjen. de vokter godt over bladet der eggene henger. juvelene holder seg foreløpig på god avstand. tviler på om eggene lever så lenge at de klekkes, men vi får se. snart er jo kampfiskyngelen borte - så da kan vi jo eventuelt flytte scalare-eggene over til ygelkaret. time will show...
[External Image]
- yngel klar for henting

det gikk overraskene greit å fange disse små krabatene i 20L, 40L og yngelkaret. litt squash på en t-skje i en hov lokket noen i fella - resten lot seg fange med hov på den vanlige måten. fant et lite triks: lokke/skremme ancistrusen til glasset, sette hoven under og gradvis drive fisken oppover - helt til den kastet seg bakover og svømte rett inn i hoven. gikk greit. så nå ligger posen ferdig pakket i yngelkaret og holder seg temperert. skifter vann regelmessig. tjo-ho.
massiv død i posen. ancistrusyngelen var frisk og rask morgenen etter pakking, men når vi kom hjem fra jobb var halvparten døde. det ble nok for mange fisk i en pose - og kanskje for mye vann og for lite luft. rip. anyway, fikk fanget en gjeng til slik at kjøper i det minste fikk +20 småtasser til den nette sum av 200 NOK.

solgte også to kampfiskhunner her i uken som gikk. en lys (nesten gjennomsiktig - du kunne se eggene inne i fisken) og en mørk. 20 spenn. spent på hvordan det vil gå med disse to hunnene videre i livet, vi får se, eller ikke se, alt etter som.

4 nye bolivianere har ankommet 325L, de kjøpte vi av en hyggelig dame i Moss for 100 NOK. så nå er det 6 bolivianere som liver opp tanken. Pippi og John Arne beskyttet sine egg og wrigglers godt mot juvelene, men alt avkom forsvant etterhvert. bare vi får solgt unna de siste kampfiskene så skal vi prøve å fø opp scalare-yngel. kan bli spennende.

og ja, 4 snegler til brakkvannskaret tok vi med oss fra Dahls Dyrerike. tigersnegler; svarte og gule, tåler salt og livlig yngel. den ene seilfinnehannen har fåt "slappert", kanskje den holder på å skifte kjønn? kødda.

Sumo og Kumle er døde. rip. de hoppet ut av tanken hos dyrepasseren vår, da hans vikarierende dyrepasser, ja. sånt skjer, nye fisk er bestilt, så vi venter, igjen.

kampfisken Ole Johan svømmer på siste verset, han har fått oppblåst mage og blir blekere for hver dag som går. hans avkom lever videre.

prikkesyke i 40L. drit. det var en del alger der, så vi flyttet over 3 SAEr fra 325L. det ble stress og prikkesyke. medisinering pågår. stakkars botiaene, de klør fælt og spreller som spastikere på speed. håper de klarer seg.

til sist vi jeg bare minne om at vi fortsatt har kampfiskyngel til salgs. 12 staute hanner som skummer i sine små beholdere, og noen hunner som er fulle av egg. ta-da...
var nok en tur til Moss og Dahls Dyrerike i går. kom hjem med et utvendig filter til brakkvannskaret, har satt det i produksjon i dag. tok også med 2 crinumplanter som foreløpig flyter i 325L - plantes en dag i påsken. ellers dukket den ene viftereken opp igjen i dette karet, har ikke sett den på et par uker.

fortsatt medisinering i 40L, stakkars dvergkulene ser ikke så bra ut, botiaene ei heller. algespiserne ser ok ut.

og ja, det har tikket inn nok en bestilling på kampfiskyngel
Påske....
Hei,og takk for sist!

Her er en liten påskehilsen fra "barna" deres og samboerne.

[External Image]
[External Image]
[External Image]

God påske!
Myrheksa
Hei,og takk for sist!:-) Her er en liten påskehilsen fra "barna" deres og samboerne. God påske! :-)


hei og god påske til dere og fiskene også. godt å se at fiskene ser ut til å trives i sitt nye hjem
Prikksyke
I dag var den ene polkadottbotiaen død De andre blir skrinnere og skrinnere, men levende. Foreløpig. Har sjekket alle vannverdier, og disse er gode. Heldigvis. (pH, NH4, nitrit, nitrat)

Fortsetter å medisinere med JBL Punktol.

Her kan dere se en av botiane med prikksyke. (beklager kvaliteten)
Synd med sykdom og død! Men er jo dessverre en del av (fiske-)livet!

Men utrolig fasinerende film-snutter, og bilder av de små søte barna!

jeg vil også ha kampfisk -men har lovet den unge frøkna i huset hennes egen - må bare ha pæng!

Lykke til!
i dag har begge molly-damene levert avkom, akkurat som om det ikke var nok liv i brakkvannskaret fra før. phew. blir sliten av å se på det. får snart legge ut noen for salg bare de blir en smule større.

solgte 3 kampfisk i går og skal mye muligens selge 10 stk i morgen, så nå er det snart tomt for kampfisk i yngelkaret. ancistrusyngelen vokser sakte og scalareyngelen klekker plutselig.

bilder kommer...
Mulig bildet lyver, men det ser veldig ut som den botian har hvitprikk. Legg ut bildet på sykdomsdelen av forumet og se om noen kan svare helt sikkert der.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap