T&as våte verden (side 3)

Teppemann og Avada
Fortsetter å medisinere med JBL Punktol. Her kan dere se en av botiane med prikksyke. (beklager kvaliteten)


Det står jo i teksten da,at det er prikksyke....


Sender forresten hilsner fra alle kampfiskene og tetraene her hos meg
Oppdaterer etterhvert som det blir barnebarn,når vi lykkes
Foreløpig har han bare fått til egg i skumredet,men ingen yngel.
Han er kanskje litt ung enda,men øvelse gjør mester
Beklager, det fikk jeg ikke med meg.
hei og hopp. nå er fiskene mye bedre nå som vi har skiftet medisin til eSHa 2000 og eSHa Exit. to botiaer og to dverkuler tok kvelden, ellers ser det ok ut, den ene kula har noen få prikker ennå, så medisineringen fortsetter en liten stund til. ancistrusyngelen, SAEne, otto og pleco har klart seg uten synlige problemer.

ellers har vi flesket til med et kamera av typen Canon EOS 400D, så bare vi lærer oss å bruke det blir det nok noen bedre bilder etterhvert, da forhåpentligvis av fisk frisk som fisk skal være
Flytter info om 325L hit:

dette karet med alt utstyr ble kjøpt brukt av en hyggelig kar her på akvaforum. karet kom i hus i begynnelsen av oktober 2007.

tekniske spesifikasjoner:

tank:
- Akvastabil 325 liter med porsabord
- hjemmelagde dører og sideskjulere til porsabordet, beiset

varmekolbe:
- foreløpig udefinert type og styrke, men fungerte godt i karets tidligere liv

bakgrunn:
- DIY Drøbak

røtter:
- 3 stk fra Namibia, Opuwa Wood

stener:
- samlet inn på ulike marine punkter i Drøbak i forbindelse med bakgrunnsprosjektet

planter:
- 4 eller 5 bæreposer fra Dahls Dyrerike

15/12-07: På en tur i dag hos Thor i Moss (Dahl`s dyrerike) oppdaget vi noe helt utenom det vanlige, som vi var helt nødt til å ta med oss hjem. Dette er en til nå trolig ukjent art av tetraodon. Den er fanget på sumatra og likner ingen annen kulefisk vi har sett. Den er ca 10cm og har helt grønnblå øyne som ivrig følger med på alt som skjer. Den er meget aktiv uten å være aggressiv mot noen av de andre fiskene. Det den derimot angriper med stor glede er malaysiske sandsnegler, noe vi jo har nok av. De knaser i tennene og slukes hele eller halve og går ned en etter en. FANTASTISK!!

Kula er utrolig fasinerende og vi håper selvfølgelig at den kommer til å trives godt og lenge. Bilder vil bli lagt ut.

I tillegg har vi nå et scalarepar hvor hunnen ble intodusert i dag. Fra før hadde vi en hann, takket være Camy Disse to er fra nå av uadskillelige, og har allerede begynt å pusse blader og jage bort inntrengere. Det kan se ut som om de ikke helt har bestemt seg for hvor i karet de vil være da de holder på i begge ender. Dette skaper litt uro for de andre fisken som jo ikke får lov til å henge noen av disse stedene, eller i mellom. Derfor har de fleste enten rottet seg sammen i stimer (veldig bra til våre tetraer og SAEr og være) eller søker tilflukt langs bunnen. Dette gjelder først og fremst kula, men den er jo så opptatt av sneglene i sanden uansett, at dette ikke ser ut til å plage den nevneverdig. De små ciklidene ser ut til å unnslippe det hele og jager heller på hverandre. Det blir spennende å se om vi får noe egg ut av scalarene etterhvert...
Dessuten har 10 kulhiål funnet veien ned i karet, noe vi har savnet fra vår tid i Bergen. De ser ut til å trives og fyker enten rundt på bunnen eller gjemmer seg under røttene og i de andre hulene. Akkurat slik kulhiål gjør.
En liten stim på 10 corydoras, som er bittesmå og vi ikke husker navnet på, svømmer også rundt fra og med i dag av. De forsvinner nesten i det store akvarie, men er likevel utrolig kule.

Nei, vi må si at vi faktisk er utrolig fornøyde med akvariet slik det er i dag

20/12-07: John Arne og Pippi, eh, har funnet tonen! (se bilder)

28/12-07: kulefiskene trengte brakkvann og er i gode hender i et annet kar inntil videre. scalareyngelen er flyttet over til yngelkaret. og det kan se ut som om Che Guevara ligger i hulen sin og vokter egg/yngel. spennende! mer info kommer plotselig! og ja, den ene cikliden er borte...

01/01-08: Che Guevara ligger i hulen og vokter småttiser!

02/01-08: Pippi har lagt egg IGJEN!

05/01-08: i dag tidlig så jeg en frittsvømmende ancistrusyngel!

Info om dette karet fortsetter på vår personlige akvarietråd T&A`s våte verden. Bare hyggelig om dere tar en titt


i dag renset vi det utvendige filteret (Fluval 303) og skiftet ut 2 beholdere med stein mot splitter nye plast-bio-baller. renset dette filteret forrige gang en gang i forrige år, så det nå var det virkelig på tide igjen, lite sirkulasjon. du verden, det var mye dritt i bøtta etter møkkajobben. nå er det igjen futt i karet og god sirkulasjon. slappe SAEer ble slitne av dette og la seg til å hvile på crinum-blader i den "nye" "sterke" strømmen
40L fikk to nye beboere i dag:

[External Image]
(bildet er hentet fra fiskebasen her på akvaforum)

Schistura balteata - eller Sumo botia som den også kalles. siden sykdom to knekken på to polka-dot-botia og to dvergkuler trengte vi noe nytt liv i karet. tjo-ho, blir spennende å følge disse. den ene er gul på baken og den andre rød-rosa. egne bilder kommer etterhvert.

[External Image]
tok også med et nytt filter fra BOYU til samme kar. det vi har (fluval 1) stoppet i går fordi en liten ancistrusyngel satte seg fast i propellen. rip.

dette filteret liker vi godt og har et fra før i 20L. det er flere bra ting med dette filteret. for det første er det to filterbeholdere og man kan velge om man vil bruke begge eller bare ett (om karet er lite). filterholderen har hull i bunnen og på sidene og her skal det blir vanskelig for ancistrusyngel å komme seg inn. en annen bra ting er at utblåsningen kan vris 360 grader rundt, slik at du kan velge hvor strømmen skal gå uavhengig av hvordan sugekoppene som holder herligheten på plass er plassert. nok en übercool ting er at det er en liten tut på utblåsningen slik at du kan bestemme om strålen skal gå hit eller dit - opp eller ned - eller du kan også kjøre uten denne tuten. en siste bling-bling med dette filteret er at du har integrert luftslange for bobler (for de som liker denslags). til slutt: det første filteret vi kjøpte har nå gått i ca 2 mnd UTEN å rense det for drit og lort. og ja, en ting til, man kan jo selvsagt regulere hvor mye vann og luft man vil ha gjennom herligheten. KINDEREGG GÅ HJEM OG VUGG med dine tre små ting på en gang. blæh

i 325L så vi en mystisk og ukjent fisk i går, en liten tass som gjemmer seg bort. freaky. og ja, MOLLY HAR LAGT EGG IGJEN. og Che Guevara ligger atter i hulen og vifter.
Hvor kjøpes denne pumpa da?

Oppdatering kampfisk:

Nå har jeg bittesmå kampfisk yngel her etter jente kjøpt av dere,og en annen velvoksen rød kampfiskhann.Tok ut hannen når babyene begynte å stikke av,men dette likte han dårlig.Han hoppet ut gjennom en bitteliten sprekk i karet jeg satte ham i,og jeg fant ham ikke før dagen derpå.snufs.

(Den opprinnelige hannen fra dere var nok noen uker for ung,for nå blåser han skumrede så det snart bobler over i et annet kar så da blir det vel småttinger der også etterhvert.de første skumredene holdt ikke nok til å holde eggene)

Gir de mikroorm og det er virkelig noe som smaker.
Blir spennede dette her,og ikke minst å se hvilke farger det blir når de vokser opp.De er ikke over den kritiske fasen enda,men for hver dag som går blir jeg mer optimistisk
frosken
Hvor kjøpes denne pumpa da?


Dahls Dyrerike i Moss. men nå sist kjøpte vi feil pumpe: 102, den vi har fra før er 101. nesten like store i størrelse, men 102 drar noen ekstra liter og gir fra seg litt for mye varme for karet på 40L. varmekolben slipper å jobbe for å si det slik.

flott med kampfisknyheter gledelig å høre at det blir avkom også
skal innom dahls i morgen jeg,så da får jeg se hva de har
Ja,moro med avkom.Det første kullet spiser bra og vokser.
Ellers passer hannfisken fra dere masse egg som han puttet oppi skumredet i går
Nydelig lørdag:-)
For en deilig dag. Har fått gjort masse nyttig som ikke nødvendigvis har noe med akvariehobbyen og gjøre, men det må til det også. Årets første grilling fant også sted i dag, og resultatet ble upåklagelig.

Når det gjelder fisken, ligger Che Guevara fremdeles og vifter friskt vann over de nyklekkede ancistrusbarna. Tenker på å flytte dem snart.

Corryene har lagt egg, men de ble spist opp. Neste gang skal vi forsøke å flytte dem på samme måte som scalareyngelen. De bor nå i en liten artemiasil som er festet til yngelkaret med en algemagnet. Under bruser en luftstein som sørger for lufting og bevegelse i vannet. Yngelen er enda ikke frittsvømmende, men det skjer nok en av de første dagene.

Ellers har vi en ny innflytter i brakkvannskaret; en åttetallskulefisk! Fantastisk kul Den suser rundt og gjør karet trivelig. Spiste litt krill i går, men ville ikke ha myggiser i dag
Går seg til. Spennende med nye fisk..
kula ser virkelig ut til å trives. nå spiser den fete damsnegler, mygglarver, krill og rekebiter. den surrer rundt med en glad kul på magen

flyttet over 3 ancistrusyngel fra yngelkaret til 17L for å hjelpe eplesneglene med algene i det lille karet.

og nå ser det ut til at vi får omplassert juvelene. kanskje. det blir sikkert Pippi og John Arne veldig glade for.

Skremmer'n og Ottar lekte i går og la egg i skumredet, men i dag er alt borte. det er mulig Ottar ble sulten og spiste alt sammen.

scalareyngelen lever ennå - frittsvømmende i yngelkaret sammen med eplesnegler og de vanlige ancistrusynglene. spent på om de vokser opp på flytende fôr - hvis ikke må vi fyre igang artemiamaskinen igjen.
Heisann
Her er oppdretten i full gang.Har ikke lykkes frem til nå,men nå siste gangen ble det lagt egg uten skumrede..Han hadde det nok litt travelt.
Eggene fløt langsmed kanten allikevel,og nå er hele gjengen av babyer i midten av en javamosedott.
Pappan passer på enda,men litt usikker når jeg skal ta han ut da han fortsatt viser omsorg for sine 100 små....
Så de har klekt? Moro da! Trenger ikke ta han ut før du ser at ungene blir frittsvømmende og kommer seg unna redet. Kan ta noen dager. De første som prøver å stikke av fra redet blir nok hentet tilbake av far, men når de fleste prøver å stikke av og klarer det, er det på tide å ta ut pappaen.
i går plukket vi med oss to stk Pitbull Pleco. pusset også litt alger i 40L, så nå kommer det kanskje en film fra denne tanken om ikke lenge. i mellomtiden kan dere kose dere med denne fra youtube:

<embed src="http://www.youtube.com/v/yrK3ZlYEfEo&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed>
i dag ble våre to juvel-ciklider hentet. fin fisk, men de gikk ikke så greit sammen med scalarene. nå svømmer juvelene i et annet kar sammen med flere artsfrender
i dag var vi på "biltur" og var innom frosken og kjøpte med oss ti stk reker type Neocaridina sp. - søte små krabater som har fått plass i yngelkaret
Lykke til med småttingene
etter at vi fikk gitt bort juvel-ciklidene har våre Corydoras habrosus endelig begynt å vise seg frem igjen når det serveres mat. vi startet med 10 stk, scalarene knerta en - juvelene x - og nå er det 5 stk igjen. bittesmå og utrolig søte, men nå blir de litt borte i akvariet. gresset vi har plantet har tatt over nesten hele sandbunnen, så mye mulig vi må luke litt gress en dag. tror neppe det er noe stort problem, alle de ulike coryene får i seg nok mat uansett.

vår nyeste fisk, Baltus, en Tetraodon biocellatus, er en virkelig avslappet kulefisk. han har nappet litt i seilfinnemollyene og muligens spist en yngel eller to. i dag fikk han servert fersk reke fra Drøbak Brygge og han gnafset fort på seg en real kulemage. i går fikk han et halvt blåskjell noe som han satte umåtelig pris på: han måtte jobbe litt for føden, rive og slite i blåskjellet, artig og naturlig.

våre tre scalare-yngel vokser videre og begynner nå å ligne hva de skal bli: scalarer. rekene i yngelkaret klarer seg greit. ancistrusyngelen likeså. i yngelkaret går det i agurk, squash, JBL Liquid, spirulina, red special og algepiller. party hver dag.

RIP "Lille Mongo". vi hadde en bitteliten kampfiskyngel som bare var en brøkdel av størrelsen til sine søsken, men vi lot den vokse opp og den ble etterhvert ganske normal (?). den bodde i 17L sammen med den eneste hannen vi har tatt vare på og ikke solgt. en dag hoppet Lille Mongo ut da de ble servert mygglarver, men vi fikk den opp i karet med en gang og den levde lykkelig videre. en dag så vi den ikke i akvariet, men på gulvet, under bordet akvariet står på, tørr som en tørrfisk. RIP.
Roger Albrigtsen
Ny her :) Gamle ørn


hei gamle tørrfæsk

og welkommen til den wirkelige wåte werden
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller
Reklame for plussmedlemskap