T&as våte verden (side 5)

to par ancistrus har hatt det hyggelig i helgen.

i 54L ligger Che Guevara og vifter over eggene til Molly nok en gang.

i 240L ligger Mr X og vifter over eggene til Miss Y for første gang.
180l er endelig våt
i dag har vi endelig fått vann i 180-literen. planter, stein, bambus og fisker kommer plutselig...

og ja, i 20L har rekene fått avkom
Colomesus asellus
Da, endelig. Etterlengtet og klargjort. Vi har nå 6 colomesus asellus i hus!!! Eller det vil si, i tanken
i dag døde dvergkulefisken i 180L. fant den liggende mellom steienen. rip. det var en artig og veldig sjarmerende liten fisk. dvergkuler er definitivt fisk vi kommer til å holde igjen i fremtiden.

shinet opp 110L i går, skiftet vann og pusset litt. de to indiske klorekene klarer seg fint i lett brakkvann sammen med kulefisken og gibbi.

på kjøkkenet vokser kakaduebarna opp på daglige doser med nyklekket artemia. de har selskap av et kull ancistrus og nå også en hyggelig gjeng med posthornsnegler.

SAPene begynner å finne sin plass i 240L. de spiser snegler, mygglarver, mysis, reke og reke-egg. litt opp og ned langs glasset er det, men de er også utforskende rundt ellers i karet. SAEne og scalarene skal ut av dette karet og tilbake i 325L plutselig.

ellers alt vel resten av karene
kulefisken Baltus (en tetraodon biocellatus) slutter aldri å overraske. i dag har han begynt å spise malle-tabletter!

det skal for øvrig nevnes at hans favorittmat så langt er ciklide-sticks
Har du noen bilder av ancistrus paret ditt! eller hunnen
Tryggve
Har du noen bilder av ancistrus paret ditt! eller hunnen


vi holder på å stokke om litt i akvariene om dagen. det kommer nok noen nye bilder etterhvert. det ligger noen gamle bilder på 325L så lenge
Gullsømmen er solgt til Van. litt trist å selge en slik nydelig fisk, men siden den har godt av litt større plass, har den det nok litt bedre der den er nå.

ellers litt rokkeringer. scalarene flyttet hjem til 325L nå som Gullsøm er borte. de fikk følge av SAEne fra 240L og 180L. disse karene er nå "godt" innkjørte og algeveksten er ikke lenger noe problem.

180L fikk i går 7 nye sherrybarber hvorav flesteparten hanner. nå er det litt mer liv og røre i karet, og alle de fete hunnene har fått noen nye impulser i sine liv. yeah yeah. og det dukket også opp 10 stk schistura sp fra Oslo Zoo Senter. de har mye fin og spennende fisk inne og det er alltid stas å ta en tur innom på vei hjem fra jobb. og ja, de har nå utvidet åpningstiden til 1900 på hverdager (?).

TE i 110L blir i morgen solgt til en kulefiskentusiast. kula kommer i de beste hender. Baltus flyttes nok tilbake fra 325L til 110L når karet blir ledig, men han har virkelig funnet seg til rette i 325L. glad i mat og flink til å utforske karet.

SAPene i 240L ser alle ut til å trives. fikk filmet de her en kveld. egg-tyver. filmen legges nok ut her og på youtube i helgen.

hvem fean er denne Drillu?
i dag fikk Herr Hongsloi dame. kjøpt hos Jan Holt Akvarium. ferske og oppdaterte fiskelister
kakaduene i 54L har et nytt kull
etter at vi solgte kulefisken i 110L har plutselig sandsneglene dukket opp igjen fra sanden. smarte skapninger
kakaduehunnen i 54L har tatt kvelden. hun så litt tynn ut de siste dagene, mulig all yngelpleien har blitt for slitsomt for denne lille og vakre skapningen. sånn er livet. avkommet i yngelkaret vokser sakte videre og er nå omtrent 2 mnd gamle.

i 240L trives SAPene godt. de begynner å skjønne at det er mat på gang når vi kommer med yoghurt-begeret med artemiasil og pipette. i dag fikk de frossen mysis, 5 av 6 mener dette er et knallbra måltid. den minste kulefisken er bare sånn passe interessert i mysis, den foretrekker røde mygglarver. ellers alt vel i den tanken.

i 325L ligger det en ancistrushann og passer nyklekkede egg. dette karet skal gjøres om om en stund. mye av fiskene i karet skal selges. nok om det.
Teppemann og Avada
etter at vi solgte kulefisken i 110L har plutselig sandsneglene dukket opp igjen fra sanden. smarte skapninger ;)


etter at vi gjorde om i 110L i går - og satte Baltus tilbake - forsvant alle sneglene under sanden igjen. underlig.

var innom dyrebutikken på Oslo City og plukket med 2 perleguramier og 20 ottoer i dag, pluss en plante til 180L. guramiene går i sistnevnte kar mens ottoene går i 240L.

ellers lite nytt fra vestfronten.
Restart av 40l
i dag startet vi opp igjen 40L. karet har stått tomt siden før jul da vi kjøpte en 54L til å ha på den plassen. dette karet skal først og fremst brukes til sneglefarm og oppvekstkar. tjoho.

ellers tok vi ut "afrikaplanten" fra 325L og delte den opp. inne i plantens røtter var det en stor dott med vatt. denne har muligens SAEne gnaget på, for et par av de har dødd av forstoppelse. ufordøyelig fiber er ikke bra for magen.

i 240L har et par ottoer tatt kvelden. det er jo helt normalt at ikke alle klarer seg. ellers vel i karet. hydrocotylen vokser helt grasalt. den danner en fin og naturlig bord på toppen av den innvendige bakgrunnen. den vokser også godt oppe på blåsvampen bak. her har vi en liten gjeng snegler som av og til drister seg ut i akvariet. der venter kulefiskene...

i 180L har perleguramiene nå funnet seg godt til rette etter en knapp uke. hun og han er utrolig fine og dominerer karet siden de bare går sammen med små fisker (og en liten børstekloreke). gulrotgresset gjør seg utrolig bra som flyteplante: frisk og fin grønnfarge.

ellers ikke noe nytt fra østfronten heller.
Joda
i 240L ligger Che Guevara og vifter i hulen sin under den nye roten. stas!

i 325L så vi i dag et par ancistrusyngel på Fluvalen. tror neppe disse lever lenge siden scalarene spiser de som snacks.
småkulene i 240L får nå en liten kur med knark. de minste legger ikke på seg. samme type knark som biocellatusene fikk. mygglarver marinert i knark. så blir fisken stark

børstekloreken i 180L er naturlig ond. på grunn av god algevekst satte vi inn 10 små ancistrus-yngel. det gikk under 10 sekunder før børstekloreken satte tennene sine i den første. au. men de aller fleste har overlevd og stortrives i dette algeparadiset

og ja, endelig er blåskjellsesongen i gang. her om dagen var vi en tur nede på stranden og plukket et par skjell til fiskene. Baltus storkoste seg. småkulene var litt skeptiske.

ellers ganz knall!
Teppemann og Avada
note to self: renset filter på 325L


renset filter på 325L.
Hvor ofte renser du det filteret ??
Tryggve
Hvor ofte renser du det filteret ??


forrige gang på 325L var i oktober, så ca 5 mnd siden.

OG JA: i dag så vi en liten yngel i 180L. ca 1 cm lang og lys rosa. tipper på at det er sherrybarbene som har hatt det litt moro inne i rotekroken. stor stas!
240L: tok ut Windeløven og satte enn en solid klump med gulrotress på dens plass. skamklippet hydrocotylen på toppen av bakgrunnen, sparte en liten klynge til vifterekene. klippet ned litt gress.

180L: renset filteret for første gang siden oppstart rundt nyttår. luket litt vallisneria som vi skal prøve i 110L, lest at denne planten tåler lett brakkvann.

325L: vannbytte og inn med litt mer gulrotgress, frisk grønnfarge liver opp karet.

110L: vannbytte og inn med mer Windeløv (fra 240L) og vallisneria (fra 180L). fikk skiftet lysrør på armaturet i går. ut med to kaputte og billige rør fra BOYU (levde mindre enn et år) og inn med knall rør fra Hagen: Life-Glo og Aqua-Glo.
Tilfeldig bekjentskap
© Christian Alfredsson
Reklame for plussmedlemskap