T&as våte verden (side 6)

Yngelen i 180L lever fremdeles, men vi ble nok lurt. Det er ikke en sherrybarbe. Heller ingen gurami. Men derimot en kampfisk! På mirakuløst vis har det klart å bli yngel av kun ett døgn samvær mellom Skremmern og en av de fem kvinnene som en gang gikk her. Andre generasjon av eget oppdrett! Kult!

Yngelen er omtrent 1,5cm og blå metallic. Den trives godt inne i en roteklump av gulrotgress, men kommer stadig mer ut og kikker jo tøffere og større den blir
Teppemann og Avada
28.01.2009 Da, endelig. Etterlengtet og klargjort. Vi har nå 6 colomesus asellus i hus!!! Eller det vil si, i tanken:-D


på tide å komme med en liten statusrapport på disse små og aktive kulefiskene. alle lever og har det fint.

de spiser mygglarver, mysis, reker, reke-egg og snegler. en av kulene er så sær at den spiser flakfôr og granulat også.

tenner. denne kulefisken er kjent for å ha kanin-tenner som vokser fort. etter 4 måneder har vi ennå ikke lekt tannlege sammen med kulefiskene. den feteste og mest aktive av kulefiskene har ikke engang antydning til tenner. de siste fem har noen små stubber. så lenge de oppfører seg normalt og ikke sliter med å få i seg føde ser vi ingen grunn til å klippe tennene.

(nellikolje og tang ligger på lur)

ta en kikk på denne:
http://homepage.mac.com/nmonks/Projects/pufferfish.html

vi har sandbunn og sandsnegler i 240L. og mange små skall fra bittesmå sandsnegler som kulene tydeligvis har brukt tennene sine på. det er ikke så veldig hardt skall på disse små sneglene, så de har litt å leke med. når de får skivesnegler blir disse gjerne "angrepet" når de slippes ned i akvariet - og til slutt havner de på sandbunnen. her blir de spist - og det er fort gjort for fiskene å tygge litt på sanden i samme slengen. det samme gjelder når mygglarvene og annen mat havner på bunnen.

vi har også satt inn mere planter i 240L. flere gjemmesteder og mere å utforske for kulefiskene. bilder kommer etterhvert, som vanlig.

kulefiskene viser sjelden tegn til å nappe finner hos de andre i karet. tetraene har noen slitte finner - men det er fordi de av og til hakker litt på hverandre.

ellers alt knall!
Oppdatering
etter to uker på ferie var det godt å komme hjem til fiskene igjen. i ferien fikk vi alikevel sett fisk i Middelhavet og på akvariet i Rhodos City. et par fiskemiddager. aldri en dag uten fisk.

fiskepasseren vår (en dyktig akvarist) har tatt godt vare på våre fisker mens vi var borte. en børstekloreke, en indisk kloreke, en kakadueciklide og noen sherrybarber har tatt kvelden - og plantene har vokst godt. vannbytter og trimming av planter er godt å komme hjem til.

kulefisken Baltus fikk noe skikkelig snadder i dag - en liten bit av en norsk rekeklo! sjelden har vi sett Baltus så ekstatisk ved matfatet! han kastet seg over maten som en nonne over en agurk

ja, de fire små amanorekene i 110L har overlevd ferien. vi kjøpte de for at de skulle rydde litt alger - og det har de vel ikke akkurat gjort. så i dag flyttet vi over to store amanoreker fra 54L til 110L - i håp om at disse (som ryddet karet for penselalger) skal ta noe av algene i brakkvannet. algene er ikke noe stort problem, men de vokser godt der det er god strøm - og det ER god strøm i karet - med overdimensjonert filterkapasitet av en annen verden. time will show.

RIP Michael Jackson - the King of pop.
det ble en liten tur innom Dahls Dyrerike i går. 10 kuhli og 10 neon regnbuefisk til 180L og 5 små og svarte corydoras til 240L.

og ja, dagen etter står det ene lysrøret på kjøkkenet og blinker. god nok grunn til snart å ta en ny tur til Dahls Dyrerike.
note to self: renset filteret til 240L for første gang i går. satte inn en ekstra matte med blåsvamp.

[External Image]

note to world: kakadueungfisk, voksne SAEer og ancistruser i diverse størrelser legges ut for salg til uken.
180L: schistura nei, rimelig sikker på at det er Yunnanilus cruciatus. etter mye googling finner man som regel noen svar. og ja, denne er det drevet oppdrett på både i Tyskland og Bergen... ...karet fikk også tre nye botiaer i dag.

325L: to nye bolivianere, forhåpentligvis hunner, time will show.

og ellers? jo, hvis du er på jakt etter Colomesus asellus så finnes disse hos Oslo Zoo Senter. og de er stooore, mye større enn de vi kjøpte der i våres. nesten like store som en mannetommel (!).

ellers alt knall.
Small update
på tide med en kort oppdatering og situasjonsrapport:

40L: her vokser det planter og snegler. etter å ha kjøpt to kulturer med pestsnegler har sneglebestanden virkelig tatt seg opp. nå høster vi 1-2 ganger i uken og gir noen til kulefisken Baltus (F8) og noen til SAPene.

25L: alle kakaduebarna har nå flyttet ut til 54L og 325L, og en god del av disse er solgt. i karet er det nå bare noen planterester, snegleegg og diverse pestsnegler. her høstes det ikke for tiden og populasjonen vokser.

17L: snegler. posthornsnegler, sandsnegler, damsnegler og skivesnegler. her høstes det nesten daglig som for til SAPene.

20L: har samlet alle vifterekene her. de fire sitter i strømmen fra pumpen og koser seg i strømmen. kirsebærrekene har fått litt mer gress å beite på. også her er det diverse snegler som høstes som fôr til kulefiskene.

240L: alt vel med de 5 SAPene. det er fortsatt bare en av de som har antydning til tenner. sverdplantene får nå mer lys etter at gulrotgresset ble trimmet hardt ned.

180L: her kom det for et par uker siden 5 stk Schistura balteata. alle fem har funnet seg vel til rette og spiser godt. stort sett gjemmer de seg, men når det er MAT er de virkelig fremme. dette er de raskeste svømmerne vi har: nesten like raske som supermann på bioetanol.

54L: etter at vi tok ut 4 av 5 amanoreker og den siste ancistrusen har algene tatt overhånd. den fine javabregnen har visnet hen, men det kommer nye skudd. kakaduene blir stadig færre, og når de siste blir solgt er det på tide å sette inn en ny gjeng med amanoreker for å "pusse" opp. før vi satte inn de fem amanorekene så den lille treroten ut som en hårete figur fra Star Wars - og etter to uker så den ut som noen hadde pusset rota med sandpapir.

325L: nå er det en liten gjeng med ancistruser her, tok ut de siste små fra 20L og flyttet de over hit. og nå er de ikke små lenger, de vokser fortere i et større kar med større tilgang på mat. og ja, det ligger en stor han inne i den ene hulen og vifter med halen.

110L: kulefisken Baltus, hans venner amanorekene, Gibbi og The Gobys har det helt fint. som regel leser man at har man kulefisk så må man skifte 50% av vannet hver uke. her skifter vi under 30% i måneden. størst mulig filter gjør livet enklere og alle vannverdier er helt fine. vallisernia klarer seg ok i brakkvann, men vokser utrolig sakte. det er ikke noe gjødsel i sanden, så mulig derfor de vokser sakte, men de lever.

om en stund, eller kanskje plutselig, er det på tide og skifte bolig. til noe større. med mye større plass. kanskje med et eget "sneglerom"? uansett, det blir litt av en jobb å flytte 9 akvarier på totalt 1000 liter.

time will show...
Teppemann og Avada
325L: nå er det en liten gjeng med ancistruser her, tok ut de siste små fra 20L og flyttet de over hit. og nå er de ikke små lenger, de vokser fortere i et større kar med større tilgang på mat. og ja, det ligger en stor han inne i den ene hulen og vifter med halen.


jada, i dag morges da jeg slo på lyset for å fange kakadue-hunner var det ikke lenger tvil: ancistrus-yngel ute på vift

men de lever nok ikke lenge. scalarene spiser de ved første anledning. man kan kanskje tro at scalarer er fredlige og "snille fisk", men det er de ikke. når de får øye på noe om er bittelite - og passer i munnen - ser de plutselig ut som ROVFISK: rett på sak - og rett inn i munnen.
Logistikk, fysikk, kjemi og lange armer
325 + 240 + 180 + 110 + 54 + 40 + 25 + 20 + 17 = 1011

på nyåret skal 1011 liter flyttes fra Nissebyen til Tigerstaden.

medlemskap skal skiftes fra MAK til OAK.

og hvis det nye året vil
blir det kanskje noen flere tanker å fylle...
årets siste vannbytte på 110L Brakkvann. tror nok også at kulefisken Baltus gleder seg til å flytte. time will show...

http://akvariereker.no/ har tilbud på amano-reker om dagen...
Vått nytt år!
nå er det bare noen dager igjen til vi får nøkkelen til vårt nye hjem!

og kanskje plass til enda flere akvarier
240l er flyttet...
...så var det første akvariet flyttet. rekker en tur til i kveld og kanskje to i morgen. eller mange små.

god å være i gang
180l er flyttet
blir vel 110L og kanskje et par små i morgen. må jo slappe av litt i helgen også
slettet annonsen for kakaduene siden vi er på flyttefot. de dukker nok plutselig opp igjen. får ta en vareopptelling når flyttingen er fullbyrdet...
110l er flyttet...
...nå er det bare 325L, 54L, 40L, 25L, 20L og 17L igjen...
Glad det ikke er meg som må flytte alle karene
Alt er i hus
etter mange tunge løft er nå endelig alle ni karene på plass på rommet sitt.

fine karer
og ja, i det ene sneglekaret har det plutselig dukket opp to små fiskeyngel! slang noen planter opp i karet da vi tømte 180L - så spent på om de vokser opp og hva de eventuelt er.

gurami? sherrybarbe? yunnulus? boita (lite trolig)? regnbuefisk?

time will show...
2 mongoyngel
de to mongoyngelene lever ennå, men de vokser sakte. de får ikke levende artemia, bare JBL Liquifry. anyway, de klarer seg overraskende bra. umulig å se hva slags fisk det er på nåværende tidspunk.

i løpet av helgen skal vi flytte 54L opp i stuen og inn på sin gamle plass i seksjonen. en stue uten akvarie, nei, det går jo ikke an! planen er å få dvergkulefisk igjen. de er utrolig søte og sjarmerende.

325L er også planlagt re-plantet og re-dekorert. her er det bare en haug med planter som flyter - og en ancistrus som overlevde flyttelasset i våt sand. hard faen, men nå er han i paradis: masse planter, alger og hele karet for seg selv.

jau jau
mongo og mongo lever ennå og vokser.

fikk flyttet 54L i dag. grumsete vann. planter plutselig.
Tilfeldig bekjentskap
© Jørn Henning Flåten
Reklame for plussmedlemskap