T&as våte verden (side 7)

oi oi oi. i 325L går det også en liten minimongo!
325l & 54l & mongo
endelig fikset opp 54L og 325L.

i 54L går det i skrivende stund 5 amanoreker kjøpt på Oslo Zoo Senter. de er ansatt for å spise penselalger på den lille roten som holder hus i karet. sandsneglene tar seg av resten av "pusse-opp-jobben". planteinfo ligger under karet.

i 325L går det i skrivende stund en ancistus. karet ble satt opp med en gjeng kjempesverdplanter i varierende størrelse. anubias og "afrika-plante". og stein. masse stein. med huler. og ennå litt andemat, men den skal faenmeg vekk. en dag. renset filteret.

ellers alt knall. fikk flyttet minimongo fra 325L over til 25L der den nå går sammen med de to andre mongoene. mongo er stas!

17L: sneglene har det ok. her høstes det lite om dagen. bygger opp populasjonen.

20L: filteret gir lite flow. planer om å ta en rufs i morgen. få andematen, den skal faenmeg vekk.

25L: 3 mongoer og en drøss med reker og diverse planter i asyl.

40L: eplesnegler og andre snegler. plantesirkus. alt ok. luftdrevet filter er digg, krever lite vedlikehold. har ikke renset filteret en eneste gang siden vi flyttet til Oslo.

54L: se ovenfor.

110L: Baltus har fått godt med snegler fra 325L den siste uken. 2 stiphodon elegans holder ut i brakkvannet, de fem andre stiphodon tålte tydeligvis ikke salt. trist. men de er vanskelig å identifisere 100% - og noen arter tåler salt og andre ikke. RIP. gibby, humlene og amanorekene har det fint.

180L: fikk litt nytt gress og et par crinumer i dag. og 5 SAEr her om dagen. litt mye trådalger, men SAEr gjør susen. ser allerede mye bedre ut. Pippi og John Arne flytter tilbake til 325L i morgen. de elsker sverdplanter. egg og sånn.

240L: her blir det "rock-the-stock" i morgen. en god del av fiskene skal flyttes hjem tilbake til 325L nå som den er klar for fisk.

325L: se ovenfor.

go go go, your crazy pants
325l - endelig
325L: Pippi & John Arne & Gjengen er på plass.

240L: bedre plass til fiskene.

54L: hongsloi inntil videre. venter på dvergkuler.
180L: filterrens og faens bannskap. en liten og mystisk lekkasje. pakning? spøkelse? renset slanger og koblinger, så nå går alt greit.
180L: vannbytte og ut med algebefengt mose.

240L: vannbytte.
54L: endelig! endelig er en liten dvergkule på plass her i stuen. kjøpte den i går på Oslo Zoo Senter. den siste som var igjen. bitteliten. og veldig våken. på kikker'n etter noe å gnafse på. nå kikker den rundt i 54L på jakt etter noe å spise. og den har fått selskap av tre kirsebærreker som har fått oppdraget med å holde javamosen fin og ren.

40L: eplesneglene har lagt en klase med egg for første gang! yikes!
40L: en ny klase med eplesnegleegg har dukket opp. mye mulig at det hjalp å ta ut alle flyteplantene, for det ble litt vel tett på vannoverflaten.

20L & 17L: flyttet til en "jernia-av-plast-rack" hvor hver av hyllene skal tåle 60 kg. anyway, en midlertidig løsning. 25L og 40L skal etterhvert også flyttes til en slik midlertidig rack; bare for å få ting opp og vekk fra gulvet. vanskelig å slamsuge når fallhøyden = 0.
teppemann har nerdet litt i helgen og ryddet på den eksterne harddisken. diverse filmer er lagt ut - en på hvert kar. klipp hentet hovedsaklig fra gamle oppsett før flyttelasset. endelig plass på harddisken til nye klipp. kommer plutselig, bare oppsettene og plantene har gått seg til litt.

mest fornøyd med denne under. filmet L-144 spise litt agurk. litt støy i rommet og bildet er litt ute av fokus. men når vi så på filmen etterpå hørte vi noen rare lyder: lyden av L-144 gnafse! YIKES! se selv: OG SKRU OPP LYDEN!

<embed src="http://www.youtube.com/v/5j9UlZIzQaE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed>
Teppemann og Avada
40L: eplesneglene har lagt en klase med egg for første gang! yikes!


40L: og nå, 2 uker senere, har eggene klekket og karet er fullt av små epliser på tur. og hvis ting går som det skal klekker vel den andre minimaisen neste helg.

325L: en kakaduehun, Celine, er på besøk. første gang vi sitter "barnevakt" for en fisk. vi gav bort to hunner til noen vi kjenner. de kjøpte en hann - og en av hunnene ble mobbeoffer. alt bra så langt, Celine spiste litt til lunch.
Våt søndag
240L: vannbytte og rufs. satte inn noe gress for å friske opp litt.

325L: vannbytte.

snart fotball...
180L: vannbytte og rufs. var en del trådalger som nå er fjernet. luket ut noe gress på ville veier.

110L: vannbytte og algeskraping.

325L: den lille gjesten fikk i seg et par mygglarver i dag. satte også inn en ekstra kokosnøtthule. hvis man er sliten er det greit å gjemme seg bort litt
40L: minimais #2 ble til en gjeng eplesnegler i går.
En ny liten snutt av sapene
her er en ny liten snutt av kulefisken som spiser piller:

<embed src="http://www.youtube.com/v/rWUrVj7ZDE8&hl=en_US&fs=1&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="405"></embed>

ellers blir det vannbytte på de 5 minste akvariene i dag...
her er fisken vi sitter barnevakt for:

<embed src="http://www.youtube.com/v/H6ssxgonrVc&hl=en_US&fs=1&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="405"></embed>
Rødehavet - koraller og kulefisk
endelig hjemme fra Egypt! for all del, ferien var total knall, men reisen hjem ble laaaaaaaang.

landet i Helsinki og fikk to ufrivillige overnattinger der, buss til Turku og båt over dammen til Stockholm, buss til Gardermoen og bilen derfra hit hjem. nok om det.

RØDEHAVET ER ET FANTASTISK STED! om litt skal vi overføre 4 GB med bilder og video fra kameraet, klippe, lime, kutte, redigere, mekke og brekke: og til slutt kanskje få lagt ut noen bilder (og filmer etterhvert) her i vår lille blog.

vi så 4 forskjellige kulefisker
Helgens økt
325L: hongsloi-hannen og en banjomalle tok kvelden. den lille kakaduen likeså. vannskifte og inn med noe mer gress for å friske opp litt.

240L: inn med noe mer gress her også. vannbytte.

180L: vannbytte og massiv lukning av gress.

110L: inn med litt nytt gress, det "smelter" nok som vanlig, men hvis røttene får feste så blir det litt gress, kort og småvokst.

de små karene får en rufs senere i uken.
325L: to Bolivianere har rottet seg sammen ved en stein, i et hjørne. og de driver av og pusser steinen med munnen. lek på gang? dro frem kameraet, fikk filmet i 2 min, så var batteriet flatt, nå er det på lading, og man må ned i akvarierommet og kikke, forsiktig, igjen, for å se om det virkelig skjer noe. spennende!

54L: Dvergkulen fikk selskap av fem knøttsmå viftereker av ukjent art, kjøpt på Oslo Zoo Senter. mer info kommer...
325L: litt lading på kamerabatteriet gjorde susen, fikk filmet en god del! ut og rekke butikken før det stenger...
Bolivianere leker:
<embed src="http://www.youtube.com/v/iLXYRHqM-ic&hl=nb_NO&fs=1&color1=0x234900&color2=0x4e9e00" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed>
Søndag og småkar
det er på tide å ta en rufs i de små karene igjen.

og kanskje ta opp noen snutter med vårt nye leketøy:

[External Image]

fikk det til åpningspris på Japan Photo på byporten til 1499,-, ok pris for et leketøy
Tilfeldig bekjentskap
© MC Darup
Reklame for plussmedlemskap