Planter til 720l

Noen som vet om noen fine planter som er greie og ha med og gjøre? skal sette opp ett 720l kar og liker fine grønne kar trenger både for- midt- og bakgrunnsplanter. hadde også vært fint med en plen, noen som vet om lette planter å lage plen av? og om de funker sammen med noen forholdsvis store plecoer og gibbiceps?

Kan i allefall si at plen + bunnfisk ikke er greia
Se for deg plecoen suse over plenen.. neppe mye plen igjen etterpå.

Ellers ville jeg sett litt på medlemsakvarier, om du finner planter du liker. Plantebasen inneholder også masse info om feks lyskrav, veksthastighet, vanskelighetsgrad
okey:P.. da dropper jeg plena med mindre den lager seg selv:P sett på mange fiine og greie planter, problemet er at det er for mange av dem, klarer ikke å bestemme meg:P viss jeg har for mange typer vet jeg jo at det kommer til å se rotete ut
Hvis du liker et ryddig oppsett så velg noen få arter og ha heller flere av dem. I et så stort kar kan du fint ha store planter også. Sjekk ut Echinodorus-artene feks. Noen av de blir rimelig store. Liker du mer smale, høyvokste planter så sjekk Vallisneria. Noen av de blir såpass lange at bladene vil ligge i vannskorpa som flyteplanter om du ikke trimmer dem jevnlig.

Stengelplanter kan bli noe skrantne i et såpass dypt kar hvis ikke lyset er godt nok, men du kan prøve et søk i plantebasen på de som krever moderat til lite lys.

De letteste artene blant cryptocorynene kan muligens egne seg som forgrunnsplanter. De krever ikke så ekstremt mye lys og sprer seg lett når de først har etablert seg.

Ellers så anbefaler jeg som sagt få arter og heller flere av de, og søk i plantebasen på planter med medium krav til lys og vanskelighet. Husk også at planter med kraftig rotsystem ofte krever gjødsel i bunnlaget.

Planter er gøy

Nymphea Lotus er en av mine favoritter.
Ingen problemer med den her, og jeg liker den røde planten som en kontrast til de grønne.
Hvordan er lotus i forhold til forvokste maller som pleco og gibbi? Digger planten selv, men våger ikke sette avleggeren over i 375litern med en sulten pleco

Av planter som jeg selv har hatt meget god suksess med, er det blandt annet vallisneria americana, som har noen håpløst lange blader De lengste jeg har målt, har vært over 2,5meter...
Pen plante i ett hjørne eller noe. Vil spre seg etterhvert, og litt trimming må til.

Av sverdplanter digger jeg E. rubin.
Hadde selv en slik kar, som var enorm. Desverre var det mørkt og godnatt for denne etter ca 3år, men shitt hapens heter det jo.
Flott plante, som hos meg var minst 50 i diameter (karet er bare 50cm, og bladene gikk fra glass til glass).
Skikkelig flott med dyprøde blader i midten, og med 100-150 blader, huset denne ikke rent få yngel av gangen

Begge disse nevnes siden disse har tålt plecoen med glans
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap