Palettciklide legger egg

Hei!
Jeg har noen palettciklider som har lagt egg.
hva menes med skumring?
det står i oppdrett i forumet for palettciklide.
mvh
Jørgen
Hei!

Gratulerer med egg! Dette blir spennende. Er det første gangen (for både deg og fiskene)?

Med skumring menes at du lar et lys stå på i det rommet akvariet er, slik at det ikke blir *helt* mørkt i akvariet. Et taklys, eller en kontorlampe ved siden av akvariet vil gjøre nytten og ikke være sterk nok til å fremme algevekst.

Dette bør gjøres fordi det da er enklere for palettene å se om noen andre fisk nærmer seg eggene og yngelene etter de har klekt. Ellers er det fort gjort at andre fisk snapper et egg/yngel her og der og til slutt er det ingen igjen.

Så har du mulighete, simuler "skumring" allerede nå og frem til barna har blitt ganske store, så øker du sjansen for overlevende.

Er det første gang for palettene bør du være forberedt på at det kan gå galt. En del par trenger et par forsøk før de finner ut av dette med å passe godt nok på egg/yngel. De har vel ingen helsestasjon å spørre om de lurer på noe, og må stole på prøv & feil metoden hehe

Post gjerne hvordan det går fremover - alltid gøy å høre andres erfaringer!
sitat
Hei!

Gratulerer med egg! Dette blir spennende. Er det første gangen (for både deg og fiskene)?

ja det er første gangen nå "Pappaen" til eggene skremmer alle som nærmer seg hulen. hunn har lagt egg i taket bakerst i hulen. men det er 20-25 egg til sammen.
Takk for svar!
*jørgen*
Eggene
Alle eggene var helt fine nå!
men plutselig dro en annen hunn inn i hulen og sloss og sloss med "moren" til babyene/eggene. og eggene for over alt i hulen noen "for" ut og noen inn i hulen igjen!
Tilfeldig bekjentskap
© Heidi Ingdal
Reklame for plussmedlemskap