Nina og hans-erik's akvarietråd (side 4)

takk for svar tante astrid, jeg tror nok det er en viftereke ja. det er sjelden jeg ser de, faktisk bare andre gangen jeg så de i dag da jeg tok bildet, jeg har egentlig fire stk, men sjelden jeg ser mer enn følehornet til en av gangen. de er ganske frdlige og fine ja. hadde vært morro å ha mange sånne en gang.

men det er mye jeg synes skulle vært morro å ha en gang, jeg tror verken jeg har plass eller tid til alt jeg vil ha, hehe. men det er vel en gaske vanlig bivirking når man har litersyken er jeg redd...
Ja, kjenner til det
Heldigvis kan jeg gjøre alvor av noen av drømmene mine for jeg har fått igjen på skatten i år. Jippi
gratulerer
hva er det som står på handlelista da?
mye morro å kjøpe der ute.
Nina marie
da har jeg klart å få i bakgrunnen som jeg snakket om tidligere. det ble løsning nr 2. der jeg skjærte et hull og tredde skifersteinen igjennom, og den står stødig, så det var ikke noe problem, men et annet problem vi støtte på, var at fisken nå befinner seg på feil side av bakrunnen:P hehe. det hullet vi skjærte til skiferen ble litt for langt, så derfor har fisken gravd seg ned til det hullet, og kommet seg bak på den måten. men de har god mulighet til å komme seg frem igjen, så det er nok ikke noe farlig. bare at karet ser nesten tomt ut da. men så lenge de trives så er jeg også førmøyd.


huff, dette fungerte ikke veldig bra, så nå har jeg akkurat tatt ut bakgrunnen, det endte med at maten som ikke ble spist med en gang la seg bak bakgrunnen og begunnte å muggne og råttne, vannet luktet vondt, plantene begynnte og dø og vannet ble skikkelig dårlig, så nå blir det ikke noe bakgrunn igjen. kanskje like greit, da ser jeg jo fisken min igjen også
heldigvis har ingen fisker dødd av dette, men tror det var på tide å få gjort noe før noen døde.

men har et lite prøblem, jeg har bare funnet tre åler, jeg har fire, og vet at det fortsatt er fire, for jeg så alle sammen i går. men to av disse ålene liker å grave seg ned i sanda med bare snuta opp, og den snuta er ikke lett å se i så grumsete vann som jeg har der nå :S
er litt redd for å sette tig oppå den når jeg begynner å legge ting i karet igjen. jeg håper den kommer frem før det, jeg har prøvd å grave nedi der med et rør, men ikke funnet noe, men siden den gjemmer seg fordi den er redd vil den ikke komme frem selv om jeg kommer borti den. litt vanskelig dette, men får åpe den tar til vett snart.
Nina marie
gratulerer :) hva er det som står på handlelista da? mye morro å kjøpe der ute.


Det blir et 120 liter akvariemøbel med asiatisk tema, kuhliål og kampfisk. Må bare prøve å holde kampfisk en gang. Etterhvert (de lever jo ikke evig) blir den sikkert byttet ut med noe annet smått asiatisk, feks pygmegurami og galaxyrasbora. Som du skjønner så er det lagt drømmeplaner langt frem i tid

Synd med den bakgrunnen din. Ble sikkert lite sirkulasjon bak der. Selv så liker jeg ikke innvendige bakgrunner, men slik er det med smak og behag
høres ut som du har store planer ja, og ønsker deg lykke til med å få det til.

ang bakgrunnen så var det nok sirklasjon der tror jeg, for innsuget stod bak bakgrunnen og utblåseren blåste også vann både bak og forran bakgrunnen, så var nok ikke det som var problemet.

men nå er ihverfall alt fikset. jeg har skrubbet en soppbelagt redmoor rot som jeg puttet oppi også.
men tror jeg må ha flere fisk her, jeg har (3 åler? fant ikke den siste når jeg rydda i karet), som oftest ligger nede i sanda eller inne i huler og gjemmer seg. og en enslig palettciklide. og den største ålen begynner å bli så stor at den snart kan gå sammen med oscar.

men hva skal vi ha oppi der da tro? tenke tenke*
er jo bare 120 liter, og er ikke så glad i kjempe små fisk. men jeg får se, jeg så noe litt søte i går på ski storsenter. tror det var skjørtetetra eller noe, men er ikke helt sikker... skal prøve å finne den i basen.
Ja, har fått med meg at du liker store og litt spesielle fisk så jeg skjønner 120 blir litt lite

Når det gjelder litt større fisk som er litt spesielle så finnes det jo noen. Makropoder er ikke så vanlige. Kan være litt tøffe og vakre er de jo. Linjetannkarpe er også ganske uvanlig. Har sett denne i levende live og den er virkelig et blikkfang. Tar du steget helt ut og omplasserer de beboerne du har der så finnes det også en del kulefisk som kan gå i et såpass lite kar. En annen mulighet er jo å vie hele karet til innbyggere fra Tanganyika. Masse å velge i

Har skjørtetetra selv, men synes nesten min 180 liter er i trangeste laget for de om en skal holde en stim. De har gjerne sine favorittplasser og i et mindre kar blir det mye uro. Vakre er de da. Spesielt når hannene begynner å bli voksne og få de lange, flagrende finnene.
høres spennende ut. jeg fikk ingen treff på makropoder. men linjetannkarpa minna meg litt om arowana :p
jeg søkte i basen i stad, og det var skjørtetetra jeg hadde sett i butikken, rart jeg klarte å gjette det faktisk, for jeg har aldri sett fisken før, jeg har bare sett navnet, og det var det første jeg tenkte på når jeg så de i butikken, at de så ut som de hadde små sorte skjørt. hehe, men søte er de ihvertfall, jeg kan da ha ihvertfall en stim på 15 skt eller noe i denne 120 literen, men må nok da eventuellt flytte de til et større akvarie når de begynner å nå 6cm.
jeg er ganske flink til å fore for mye, så da skal jeg passe på å ikke fore disse for mye ihvertfall. så kanskje ikke de vokser så utrolig fort.

de fleste fiskene jeg har vokser ganske fort, men jeg klarer ikke motstå de heller, når de står forran glasset og danser, og skynder seg opp mot overflaten når jeg nærmer meg.
"næmen, stakars, er dere sultne?, men se på deg da stakkars liten, så tynn i magen du er da, fikk du ikke i deg nok i sta?, jaja jeg får vel gi dere litt mer da" slik går jeg å snakker med fisken hele dagen. og til slutt svømmer alle fiskene rundt med trill runde mager, noe som ser litt komisk ut på de flate scalarene :P hehe.

og scalare yngelen, har begynnt å få striper nå åååå jeg blir så glad av å se slike fremskritt. og oscar ygelen begynner å få et lett orange skjær på seg, så de begynner også å få fargene sine. dette er morro.
skal se om ikke jeg får tatt bilder av de scalarene i dag, synes denne tråden begynner å ha litt lite bilder og litt mye skrift, noe jeg vet at jeg synes er litt kjedelig når jeg leser andres tråder. så nå får jeg skjerpe meg litt
Her er svart makropode og Paradisfisk er en annen art.

Hvis du ikke kan stå for sultne fisk så får du et stort problem med skjørtetetraene. Disse er utrolig ivrige på maten og får de ikke plass til alt i munnen kan de finne på å spytte ut halvparten, tygge i seg resten og rekke å plukke opp det de har spyttet ut før det når bunnen. Jeg er utrolig begeistret for disse selv om de kan være litt bøllete til tider.

Bilder er forresten en god idè
den paradisfisken så veldig fin ut, og ikke stimfisk, det er bra. har du nor erfaring med denne fra før? er den aggressiv eller en bølle?

her kommer jeg med tre bilder jeg nettop tok av kirsebærrekene våre.
er ikke lett å ta klare bilder uten blits i et ikke så godt opplyst kar, men det var vel disse tre av sikker 20 bilder som ble sånn nogen lunde klare og fine.
Synes faktisk bilder uten blits er finere enn med, men så er jeg litt sær også

Har ingen egen erfaring med paradisfisken, men lurte en stund på å holde den selv så jeg har lest en masse. Den er veldig hardfør. Var en av de første fiskene som ble holdt i akvarium i europa siden den var den eneste som overlevde den lange sjøreisen. Den er faktisk funnet i naturen under forskjellig temperaturer, helt fra 10 til 35 grader, men det er anbefalt rundt 28 for oppdrett. Den er til og med funnet i brakkvann. En robust fisk altså. Ikke så vanskelig å avle på heller og skulle ikke være umulig å få tak i. Går akkurat noen nå på Tropehagen her i byen.

Dette er en labyrintfisk og den lager skumrede til eggene. Yngelen er såpass liten at den behøver infusorier til å begynne med. Flyteplanter er også positivt. Flere enn en hann i karet betyr trøbbel og det er også anbefalt med masse gjemmeplasser og planter slik at hunnen kan stikke seg unna når hannen blir for voldsom. Den er anbefalt som en fin begynnerfisk, men regner med den bøller litt når den går i lek.
ja jeg synes også bilder uten blits blir finest, rekebildene er tatt uten blits, du får mer naturlige farger og lys da, oten så mye refleksjonen og fargefeil.

så den er omtrent som en gurami da. jeg har et par med gullgurami nå, de har fått et kull for lenge siden, men det var lenge før jeg visste noen ting om hva yngel spiste og hva man gjorde med de, så etter et par dager var alle sammen borte. men det var virkelig maneg yngel. må ha vært tusenvis, du så de ikke med en gang, det var bare grumsete vann, og noe som så ut som tusenvis av sædceller i vannet:P
dette var egentlig et kar vi ikke var så nøye med å ta oss av, det står på et gjesterom oppe i andre etg, vi bare skiftet vann en gang i mellom, og så på det en gang i blandt. så dette var helt uventet. men hvis det skjer igjen så vet vi ihvertfall litt mer enn sist.
klarte endelig å ta noen ok bilder av scalare yngelen min i dag, det er ikke lett, de er jo så kjappe og lyset i akvariet er så rart så kameraet driver stadig å fokuserer ut og inn, og når den endelig har funnet fokus så er fisken borte

men i dag, endelig, etter mye tolmodighet og litt banning ble det noen ok bilder. de er blitt ganske store og om 5 dager (på onsdag) er de 6 uker og over den mest kritiske perioden, da skal jeg registrere oppdrett. de har fått fine striper allerede, og høye fine finner. bortsett fra en, som ser ut til å mangle finnen på ryggen, men dette er den eneste som ikke er normal, alle de andre har ingen missdannelser. noen er riktignok mye mindre enn de andre. men sånn er det vel alltid.
å, jeg kjenner jeg blir litt irritert av useriøse selgere. jeg svarte på en annonse der 4 clarias maller skulle gis bort. og spurte om jeg kunne hente de i helgen, han bor like ved min far, så kunne like gjerne besøkt han samtidig, det er 1 time og 45 minutters kjøretid, så ikke noe småtteri. da sa han at jeg kunne få de hvis han ikke hadde gitt de bort innen helgen. så senere kom jeg på at jeg skal jo jobbe i helgen, så det passer litt dårlig, jeg sendte han en mail, og spurte om ikke jeg kunne hente de på tirsdag istedenfor, altså tirsdagen som var, vi skulle nemlig til jeløy med lise (hunden vår) å levere hun til dyrlegen for sterilisering, og kunne dratt oppover og hente fiskene etter det. da fikk jeg som svar at ja det var fint, da kunne han holde av fiskene til oss, også fikk vi nr hans for å ringe nærmere ang tidspungt. jeg ringte pappa og sa ifra at vi kom en liten tur, de ble kjempe glad for det.
vi prøvde å ringe på mandag, men ingen svar. så på tirsdag ringte vi han først kl 9, men fikk ikke svar, så ringte vi etter vi hadde levert lise hos lege, fortsatt ikke no svar, vi prøvde vel 4-5 ganger tror jeg, så sendte vi melding, og ba han ringe oss. men ikke noe svar. hans-erik skulle på kurs fra 12-4 så vi fortsatte å ringe etter det, men uten hell nå heller. jeg kjente at jeg ble mer og mer irritert, og kl 6 ga vi opp, da måtte jeg ringe pappa og fortelle at vi ikke kunne komme allikevel, han ble skuffa, og lillebroren min ble lei seg, vi fikk ikke no fisk, og ble sittende igjen skuffa og kjempeirritert.
jeg sendte han mail og sa at hvis han ville bli kvitt fisken så måtte han si ifra, at det er for sent for å hente nå, og at jeg håper på svar. men 3 dager har gått, og jeg har fortsatt ikke fått svar. Blomsten jeg kjøpte til pappa står fortsatt innpakket på kjøkkenbordet i håp om å kanskje få et svar snart. men begynner å miste motet.

hva er det som får folk til å gjøre sånnt? hvorfor kan ikke folk være seriøse?
jeg er sikker på at jeg har riktig nr, for jeg sendte det til 1881 og navnet stemte med det på mailene.
jeg blir fryktelig irritert på sånnt...
gjør ikke dere??
Jo, det er veldig irriterende, men jeg venter gjerne med å bli irritert til jeg er hundre prosent sikker på at jeg har grunn til det. Det hender ofte at folk er useriøse, ja, men det hender en sjelden gang at folk blir påkjørt og havner på sykehus også
Tilfeldig bekjentskap
© Viggo Gausvik
Reklame for plussmedlemskap