13. mars 2008 status

Er det dette som vil si å ha "flyt"?! At jeg er så oppslukt i akvariene at jeg glemmer absolutt allt annet?! En gammel drøm ble til virkelighet, da vi kjøpte vårt første lille akvarie til morsdagen i år......og tenk at innen påske så sitter vi faktisk med to til, og har følgende størrelser: 30 liter, 100 liter og 375 liter! Si meg, vil denne gamle lille drømmen bli til et stort mareritt?! Tiden vil vise, men enn så lenge er det spennende og lærerikt.

Nå trenger vi mere fisk til "dammene" våre, og er mottakelig for tips mht. sammensetning. Vi akter å planlegge nøye, og vil ikke springe til å kjøpe arter uten å tro at vi vet hva vi gjør!
Hei Kate

Bitt av akvariebasillen du også. Litersyke er meget vanlig skjønner jeg.

Vi har til nå nøyd oss med 120 liter, spennende. Ei opprydding skulle vært gjort hos oss også, masse "flyteplanter" p.g.a små guppy og platy yngel. Noen skulle være flyteplanter men andre har vokst opp i et rot.

Artig hobby ja.

Hilsen Kirsti på Brekkeidet
Hobby.....
....eller galskap? Ikke vet jeg, men at vi er besatt, er iallfall et faktum! Er så nybegynner at jeg er spesialist i å vite ingenting om alt. Men planter har vi! Massevis! De er små og nyplantede ennå, så jeg satser på å få lært meg noe om luking og beskjæring før de vokser ut av karet! Dessuten har jeg nå oppdaget at vi ikke har 5stk skjørtetetra, men to stk skjørtetetra og tre stk svart fantomtetra!

Artig dette!
375 liter'n på plass i stua!
Gratuler oss! Søndagkveld bar det utover til Hestøya etter "stor-dammen"....på holkeføre med tilhenger...over Brønnøysundbrua! Men det gikk jo bra, jo! Hele natta holdt vi på med installasjon og sandbæring, så nå slumrer vi oss til hektene igjen, mens bakteriefloraen vokser seg nok stor til å sette inn "gammel-fiskene" våre.

Lurer på hvor lang tid det tar...EGENTLIG?!

Mvh. Kate
Gratulerer. Det ble superfint, å kor flink dåkk ha vært.

Gratulerer Kate.
Dette blir bra!
Vi snakkes i ettermiddag.

Vi må også treffes alle tre; både du, svarteper og jeg.

Jeg ber dere gjerne til sømnes til en akvariekvld om dere ønsker.

mvh
Takk Kate og Rune, for en trivelig kveld ilag med dere i går.
Det må vi gjenta.
Akvariene deres er kjempefine. Spesiellt 375 literen! Dyktig er dere.

mvh
Ja, nå er vi igang!
....og la oss holde sammen! Tenk så mye vi kan lære av hverandre! Bytte fisk og planter, drikke kaffe og konstruere nye huler!

I går kveld fant vi en ny "feil" i 100-literen......Inge syntes jo de små fiskene, som var rød hvit og blå, var så fine.....de seks som vi kjøpte som Keisertetra....og har behandlet som Keisertetra ER NEMLIG KARDINALTETRA, og KAN spises av Skalarene! Da er det mye som tyder på at vi nok en gang har hatt flaks......men det varer vel bare sålenge Skalarene ennå tygger på følehornene til sneglene! Så nå planlegger vi å flytte dem til det store karet!
Fortsatt GOD PÅSKE, alle sammen!
Mvh Kate.
Juba...juba!
Jah...!, her styrer vi på, gett! I dag kom "pakken" fra web-Zoo med masse flotte greier, så i dag har vi drevet å lært oss Tysk! Alle bruksanvisningene var på Tysk!!! All gammel lærdom og tyske gloser var ikke mer forsvunnet i hode-hard-disken min, enn at vi har greid å staukre oss gjennom ei proff måling av nitritt-innholdet i stor-karet. Men både plantegjødsel og fiskemat tar vi ikke i bruk før vi er sikre på fremgang og dosering.

Vi har prøvd silikonen og bygd tre malle-huler, som vi får prøvd først i morgen.

En god nabo var på Sykehusbesøk i Sandnessjøen i dag, fikk litt tid til overs og tilbød oss å kjøpe noen fisk for oss og ta med hjem! "slike gu...JENTER, det vil gamle Norge ha!" Så nå driver vi å tilvenner en molly-gutt til de to jentene vi har fra før, et sverd-drager-par, og to små ancistruser. Snakk om spenning....vil dette gå bra? Vil det bli slossing i natt.....og hvem overlever?! Det er deilig med sol, men egentlig hadde det gjort seg med en skikkelig ruske-værsdag forran ATV (Akvareiet...Akvarie TV).

Hei, hei!
AVT . Den var ikke dum Kate.
Gratulerer med nye innbyggere.
Kanskje blir det et par små ancistruser å hente på Sømnes for deg etetrhvert også. Har lagt ut bilder av yngelen i min egen tråd nå i kveld.

mvh
Akvariekveld.
Send meg din mailadresse Kate.
Så innviterer jeg deg og svarteper på en akvariekveld på Sømnes ganske snart.

mvh
Joda
...nå har jeg prøvd å sende deg en e-post fra min e-post, så gjenstår bare å se om det virker som jeg tror!

Ellers ser jeg frem til at vi skal kunne treffes! Her går livet sin vann-lige gang. Jeg har blomst på en av plantene i stor-karet, og den sitter så høyt at den er over vann-skorpa! Andre planter er blitt så store, at de har bøyd seg og danner nesten som et flytende tak enkelte steder-fine gjemmeplasser for smy yngler....om vi skulle være så heldige!

Hei, hei!
Mailen din kom frem den. )
Skriver senere. Nå er det å dra på jobb.
Ha en fin dag.

mvh
Akvariekveld
Hei
Har vært borte på jobb ei uke og hva finner jeg når jeg kommer hjem?
Planlegging av akvariekveld. Flott. Borte tirsdag denne uke ellers fleksibel.
Vært innom 3 forskjellige akvariebutikker. Alle ventet inn fisk og planter men hadde lite inne. Uflaks hadde tenkt å kjøpe noen planter og ett par nye fisk med meg heim. Blir spennende å se ditt akvarium også Kate. Her blir jeg jo bare lillesøster i liter vann.
Akvariekveld.
Innvitasjon er sendt pr mail Kate og svarteper.


mvh
Sjekk Blomsterallens annonse i dagens BA!

mvh
Ja, så det - men har ikke rusha utover for en go-handel ennå. Føler liksom at vi har det vi trenger. Ellers går det mye i hagearbeid her. Appropos gartner-yrket...Mangrovekrabben vår er død! Den bare plasserte seg opp-ned i en plante, og der stod den så lenge urørlig at vi ikke var i tvil! Synd, men likevel ikke så galt at det ikke var til godt for noe-for nå får plantene være i fred, og det liker guppyene svært godt!

Vi snakkes!
Hei Kate.
Jeg ser frem til akvariekvelden hos deg i neste uke.
Det er klart du skal få sømnes-ancistrus av meg. Tenkte ta med meg en gul og en mørk. Ønsker du flere kanskje? Det er fult mulig!
Det er ikke nkelt å fange dem. Men om jeg ikke klarer fange dem jeg ønsker på onsdag, så kommer de i etetrtid. Jeg går straks ut i ferie og da har jeg tid til å titte innom deg en annen dag også.

mvh
Hei, lillian!
Ja, de er raske på buken, så det spørs om de er i humør til å la seg fange. men går det ikke nå, så går det senere. Det er nå ikke meningen vi skal tømme havet ditt for fisk, men hadde vi iallfall fått en sånn gul Sømnes-sistrus, så hadde vi jublet! Ja, jeg håper virkelig du bringer med deg godt vær inn i ferien, for nå er vi utålmodige, akkurat som Karius og Baktus; "vi vil ha sol, vi vil ha sol"!

....jeg venter på so, åsså venter jeg på onsdagen!

Hei, hei!
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap