Familien stenersæters akva-verden (side 3)

Tok en tur idag til en av de lokale fiskepusherne mine, å dskuterte litt om hva jeg kunne prøve for å få hannen intressert i lek. Han sa jeg kunne bruke en stim fisk f.eks. slk at hannen kanskje følte seg tryggere. så da gikk jeg til nnkjøp av VF guppy. altså ikke Wingei guppyen men en som likner veldig. har tatt noen bilder, og den ligner jo på wingei, men spessielt halepartiet synes jeg var litt forskjellig.

Har også lest en link ( postet her, eller et annet sted ) der det stod at wingei og denne formen jeg nå har skaffet meg ( som er lik kulturformen ) lett blir forvekslet. de beskrivde også en tur der de oppdaget forskjellige guppyer, noen som har denne linken?

Her har dere noen bilder, så kan dere jo selv gjøre dere opp en mening om hva dette er.

( vist jeg ser aggressivitet i morgen hos apistoen, kommer jeg til å fjerne de )
Yngel på cacatuoides :)
Åjada jeg er jo en kjempe utolmodig fyr, så det å sette inn guppyen var nok litt dumt. De skal flyttes idag. Men dere lurer kanskje på hvorfor jeg komer med en smiley? vel Jeg har klart å få yngel .

Apisto-parret har lurt meg trillrundt, jeg er jo ikke den allerbeste på Apistogramma, dette er den andre typen jeg dretter, og man lærer jo noe nytt hele tiden.
Så de for første gang idag, vet ikke om de har vært ute av hula lenge, håper bare ikke det har vært i flere dager, har jo tatt noen saftige vannbytter, grøss å gru jeg håper virkelig ikke at jeg fikk noen yngler med
Rask telling, har sett ca 8-10 yngler.
Noen få av de får dere se på bildene under, jeg håper jeg får noen av de til å overleve, skal fôre de opp på knust artemia egg.

Jeg ser på dette som DAG 1, så det blir nok litt mange bilder av yngler og slikt nå tenker da å prøve å få til dag for dag bilder.
Beregner meg på å fôre de 2-5 ganger omdagen, og masse små vannbytter.

Prioriteten blir da som følger:
1. vekk med guppyen
2. diske opp litt mat til småttisene
3. pumpe ut noen bilder til dere, uansett om dere vil se dem eller ei

ps: kan hende dere må myse litt for å få øye på yngelen, men de er der
her kommer b ildene, glømte det i posten over:
Apisto yngel dag2
Da var det dag 2

Yngelen spiser artemia pulver, har fôret 3-4 ganger idag, ynglen er så liten at det er vanskelig å fotografere, i hvertfall på mitt amatør nivå.
De er ganske vanskelige å få øye på, og såfort jeg får de i god posisjon, kommer apisto-mor å henter de igjen

Litt bilder kommer, kan nok ikke si at de har vokst siden i går, men skal prøve å ta bilder daglig for å se om jeg klarer å se veksten etterhvert.
Apisto yngel dag3
Så var dag 3 her! jeg har ikke fått vært så mye hjemme. har matet 2 ganger idag. Jeg er fortsatt fasinert over hvordan mor behandler sine små, tok selvfølgelig noen bilder idag også, mor var rett i nærheten, og det viser hvor knøtt små disse ynglene er ( se bilde 1 og 2 )
Når jeg studerer bildene, synes jeg at ynglen nesten virker som små mini kulefisk, i hvertfall rett etter at de har spist.

Som sagt så har jeg ikke vært mye hjemme idag, har fått øye på kun 3 yngler, men jeg håper fjerdemann bare var litt utilgjengelig for øyeblikket
Guppy som har forandret farge på halen!
Jeg skrev tidligere i tråden om mine 3 VF guppy, bestående av 2 damer og 1 han.
Idag oppdaget jeg noe merkelig, han har skifta farge på halen! Jeg har hatt litt guppy i forskjellige varianter før, da de gjerne som yngel har hatt tedenser til en farge, også som voksen har fått en annen farge, men her har det skjedd på kun noen få dager. Bilde1 viser fargen da jeg kjøpe dem, og bilde 2 viser den samme hannen idag.
Apisto yngel dag4
Dag 4 med bilde.

De spiser greit, det ser du på magen til yngelen på bildet så jeg håper de 4 jeg har sett, overlever.
Jeg er en utolmodig sjel, så synes nok apistogramma yngel vokser generelt seint ( bra å si det etter bare 4 dager :P ) Men det tar den tiden det tar, er nok ikke sikkert at jeg tar dag-til-dag bilder gjennom hele oppveksten, men akuratt i starten synes jeg det er greit å gjøre i hvertfall
Så oppnåelige de 2009 målene dine Tror jeg skal lage meg noen jeg også.
Ja det er veldig greit å ha mål synes jeg, morro visst man får de til, og ekstra morro visst du får til noen av de målene som du trur er urealistiske
Er vel ikke urealistisk å drette Hypanacistrus. Nå vet jeg ikke hvor gamle de du har er, men om du har noen i kjønnsmoden alder, så bør det la seg gjøre. Håper selv at jeg får yngel på noen av hypancistrusene mine
nei sant det, men jeg har jo ikke skaffet arten ennå det eneste som er ganske sikkert, er at jeg i januar får tak i 6 stk L168 fra Danmark. Disse skal gå i en 325L alene, så disse trur jeg faktiskt jeg kan få drettet i 2009. Så sant han som skal hente de for meg klarer å plukke ut 2 hanner og 4 damer
Apistogramma cacatuoides yngel dag 5
Dag 5

Jeg er ingen kløper med fotoaparatet, men det blir litt bedre for hver gang jeg prøver. Jeg lærer stadig noe nytt, så jeg synes 2 av bildene idag var rimelig greie.

Jeg prøver å få til daglige vannbytter på 10-20% litt kaldtvann og litt lunkent.

yngel og foreldre trives og spiser, da er i hvertfall jeg fornøyd
Dag 6, her blir det de siste bildene på en stund, blir borte i romjula, så vi får håpe det godt innkjørte akvariet klarer å produsere nok småfôr til yngelen.

Har bare sett 2 stk idag, men de er jo fortsatt kjempe små, så jeg tar det med ro. De andre er der nok ett eller annet sted

Hannen har begynnt å sture litt, han får litt små juling av frua, det samme skjedde når jeg drettet Apistogramma Atahualpa. Det endte med døden for hannen der. han fikk noen sår i ansiktet, som etterhvert utviklet seg til sopp.

Jeg skal følge ekstra godt med på hannen nå fremover for å se hvordan det går med han.

Ellers må jeg si at bildene ikke er like gode idag, men jeg synes jeg ser at de har vokst litt ihvertfall.

Skal fôre litt med cyclops senere ikveld og litt sorte mygglarver til foreldrene.
Dag 8
Dag 7 ble ikke noe av, julaften vet dere

Dag 8 her, ikke så veldig positiv idag, ser kun 1 yngel, men de kan jo gjømme seg, de er jo knøtte små.
Litt usikker på ossen det går da vi reiser til svigers i morgen, blir der til rett over nyttår.
Men karret er godt innkjørt så håper det er noe de kan få iseg på den tiden.

Visst ikke så får jeg vel cacatuoides parret i lek igjen senere.

God jul og godt nyttår til alle dere som leser og følger med
Veldig fin tråd...
Hei.
Nå har jeg lest gjennom hele tråden din så jeg slenger meg med på denne flotte tåden. Veldig fine fisker (apistoer) du har og ikke minst så fine bilder du får til.

Ha en forsatt fin jul du også, og jeg kommer til å følge med fremmover så håper jeg at yngelen bare har gjemt seg og at de forsatt lever når du kommer tilbake etter nyttår
Tusen takk For det Magnus!

Ja vi krysser fingrene, de er jo så små ennå, så de kan ha gjømt seg
Sånn da var vi hjemme igjen, ingen direkte overaskelser i karrene her hjemme, de sorte tussealgene har snart tattover apistogramma karret. Ingen yngler å se, men hunnen oppfører seg som om det er et nytt kull på vei. Bare 14dager etter at ynglene for første gang viste seg.
I mine øyne er dette litt for raskt, men kanskje noen her kan bekrefte at Apsitoene kan være så raske til å lage et nytt kull?

Jeg har en 120L her med 3 Neolamprologus caudopunctatus, 2 hanner og en hun.

Har trudd ganske lenge at hunnen og den største hannen voktet yngler i steinrøysa, men trur heller det er at de er sky av seg. Så i løpet av uken vil jeg se om fiskepushern min har 3-4 av Neolamprologus brevis, dette er en sneglehus leker, som jeg synes er ganske flott.

Håper da at de ikke går helt i klinsch med hverandre, og at alle føler seg litt tryggere i akvariet.
Mister noen yngler her, finner noen yngler der

Tittet innom der vi leide før, får å stelle litt med akvariene, og jaggu, hadde ikke mine VF guppyer slept ut noen unger, VF eller kultur de er nok like produktive ja
Har 1 han og 2 huer, så mange ynglene var det ikke, karret er egentlig beregnet for oppdrett på ancistruss, så det er heller ingen flyteplanter eller javamose å gjømme seg i.
Men enkle er de ikke å ta bildet av, men jeg fikk jo 1 i hvertfall

Måtte også ta et bilde av C. "julii", den ble kjøpt som det i hvertfall, men de som kan sin corydoras, ser fort at dette nok er trilliniatus eller hvordan man nå skriver det ( bilde 3 )

flott fisk uansett!
Usj jeg blir litt irritert omdagen jeg

Jeg har relativt ofte vannbytter på akvariene her hjemme ( 2-3 ganger i uken, 30-50 % hver gang )

Dette fordi jeg sliter med noen særdeles hissige alger.
i Tanganyika karret er det en type brunalge som virkelig er av det hissige slaget.
De dannes store tepper, med lange brune tråder, vokser flere cm i løpet av døgnet, visst jeg er virkelig heldig. Jeg har en ancistrus oppider, men til liten nytte, det vokser og gror. Tenk om jeg hadde vært like dyktig med plantene? Det hadde vært noe det

I apisto karret, er det de sorte penselalgene, som nå kveler akvariet, de sprer seg som ugress, på filteret, varmekolben, røtter og bakruta.

Apisto-hannen sliter litt omdagen også, sturer å gjømmer seg. Nekter å ta i mot mat, så det karret får nok en total renovering visst jeg velger å avlive han.

Så for å trøste meg selv, tok jeg å handlet litt mer fisk til Tanganyika karret, 2stk Neolamprologus Brevis. Litt usikker på om det er en han og en hunne.

Må si det ble liv i de andre fiskene når disse 2 kom oppi, nå tørr de å vise seg mer, små jager litt på hverandre og jeg synes sågar de er blitt litt sterkere i fargen.

fiskene som er avbildet er Brevisen jeg kjøpte
Idag har jeg tømt 325L min for fisk, dette var et selskapsakvarie som inneholdt en drøss med titteyabarber, 4 SAE, 1 ancistruss, 4-5 Corydoras triliniatus, 1stk blue phantom, 1par palettciklider og en gibbiceps.
Disse ble flyttet over til en 260L akvarie som jeg og madamen har jobbet med i det siste.
Vi er veldig fornøyd med resultatet, men har noen kritikk eller forandringer de synes vi bør gjøre, er det bare å hyle ut

C. triliniatusen for opp og ned glasset i det nye akvariet, om det er lekstedenser eller bare litt stresset over ny tummleplass, det vet jeg ikke.
Jeg har 0 peil på coryer :P
Men ikke alt har gått som en lek idag, mens jeg og madamen stolte og prektige tittet på "mesterverket" vårt, skreik hun plutselig til, pekte på gulvet, og hva ser jeg? en livløs SAE, antagelig hoppet ut av bøtta uten at jeg hadde fått det med meg. Jeg tok tak i fisken å puttet han oppi akvariet, med det resultatet som jeg helst ikke ville ha: en oppned SAE livløs....
Men jeg er ikke den som gir opp, jeg rettet han opp og dyttet han rundt i vannet, slik at han skulle få vann gjennom gjellene, etter 3-4 minutter begynnte han å kvikkne til, jeg fortsatte i noen min til og jaggu kom han seg.
Så til han 1 time senere og da svømte han sammen med kompisene sine, like fornøyd. ( det var jeg også! )


Jeg måtte jo selvfølgelig ta noen bilder, det nye akvariet er et mye mer lyst akvarie, og ikke like dunkelt som 325L var. Derfor synes jeg triliniatusen kom ekstra godt frem på bildene, og jeg husker nå hvorfor jeg kjøpte denne flotte corryen.

Da jeg kom hjem igjen var det påtide å fôre fiskene her og se på tilstanden til min skrantende Apistogramma cacatuoides hanne, men hva skuer mine øyne? joda han er ute å viser seg frem i all sin prakt! spiser godt gjør han også. Dette var altså han som nesten lå på siden i går, ikke spist på flere dager også plutselig er han frisk som en... ehhh fisk? og det over natta?

jaja er fornøyd jeg nå.

litt bilde bonanza av corryene og karret mitt kommer nå.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap