Familien stenersæters akva-verden (side 6)

hmm.. jeg snakker engang i blandt med ei dame som dretter endel fisk og som nok har mer erfaring på div ancistrus en gjennomsnittet, så når disse vokser opp, skal jeg høre med henne om hun klarer å identifisere disse ancistrusene, men det kan være en umulig oppgave da det finnes en drøss med ancistruser som ligner svært mye på hverandre.


Litt irriterende at butikker ikke klarer å gi fullstendig navnt / L-nummer på det de importerer inn.
Akk!

Jeg har en 45L med killi, eller vi kan vel heller si at jeg hadde.
Jeg kan være litt distre, og siden jeg har hatt brå død og sykdom i et kar og har gjort om en 325L i jula har jeg vært litt ekstra distre og stressa.
Dette har da medført at min 45L med killi nå inneholder vann og planter og ingen killi.
Gulvet mitt har nå 2 stk inntørkede killi og det ser dårlig ut med parrdanelse der gitt.
Grunnen til at killiene konverterte til tørrfisk er så enkel som at jeg faktiskt glemte å dekke til 3 små hull i dekk glasset, og disse små hullene fant mine killi - selvfølgelig.

Så hva skal jeg gjøre med min fiske tomme 45L? om noen har forslag til fisk som kan passe oppider er det bare å si ifra.
Det eneste kravet jeg har er at de faktiskt passer inn i en 45L og at det er en fisk det er mulig å drette. Det trenger ikke å være en vanskelig eller sjelden fisk, men akkurat nå så er jeg helt tom for idèer, og veldig oppgitt over meg selv.
Trym81
Akk! Jeg har en 45L med killi, eller vi kan vel heller si at jeg hadde. Jeg kan være litt distre, og siden jeg har hatt brå død og sykdom i et kar og har gjort om en 325L i jula har jeg vært litt ekstra distre og stressa. Dette har da medført at min 45L med killi nå inneholder vann og planter og ingen killi. Gulvet mitt har nå 2 stk inntørkede killi og det ser dårlig ut med parrdanelse der gitt. Grunnen til at killiene konverterte til tørrfisk er så enkel som at jeg faktiskt glemte å dekke til 3 små hull i dekk glasset, og disse små hullene fant mine killi - selvfølgelig. Så hva skal jeg gjøre med min fiske tomme 45L? om noen har forslag til fisk som kan passe oppider er det bare å si ifra. Det eneste kravet jeg har er at de faktiskt passer inn i en 45L og at det er en fisk det er mulig å drette. Det trenger ikke å være en vanskelig eller sjelden fisk, men akkurat nå så er jeg helt tom for idèer, og veldig oppgitt over meg selv.corydoras selvfølgelig---------------------------------------------------
nja corydoras er jeg litt usikker på, men jeg kan f.eks ta adolfoien der å ser om de legger egg.

Skal i hvertfall notere den på blokka så lenge... eller er jeg åpen for fler alternativer
Jeg har et lite problem i micropoecilia karret omdagen. Som dere vet så tilsetter jeg mer og mer salt ved hvert vannbytte. Ikke alle planter liker dette, og skruvallisneriaen ser ut til å bukkeunder, den blir brunaktig også faller den bare sammen.
Det kan jo også være en sammenheng med at limnophilia sessiflora`en har begynnt å dekke store deler av vannoverflaten. Det Kommer fortsatt endel lys ned og det lever fortsatt noen pjuske skruvallisneriaer oppi der, men jeg heller nå mest til at det er saltet som tar knekken på dem.

Javamosen har dessuten begynnt å få noen gråaktige trådalger som ligner spindelvev, dette gjør egentlig ikke så mye akkurat nå. Det er mer dekorativt en kjemmende, så sant det ikke tar helt overhånd.
Jeg har ikke lenger telling på antall yngler der, men det er en god bråta av dem, den pjuske hannen lever ennå, spiser godt men ser ikke 100% ut.
Jeg trur han kanskje har skadet seg når han har sloss med den andre hannen, for det virker som at han sliter med å svømme / holde seg rett.

Spørsmålet nå er vel egentlig om jeg skal til sette enda mer salt? Jeg håper jo selvfølgelig å kunne holde planter i dette karret, men det aller viktigste er egentlig å ha vannverdier som fiskene trives i.
Idag prøver jeg ut en nyting når det kommer til å drette mine corydoras sterbai.
Disse har i de siste mnd`ene nektet plent å legge et eneste egg, jeg har senket ph, økt temp, senket temp. Fôret med diverse fôr, og gitt dem kaldtvanns bytter.
Nå har jeg senket vannstanden med ca 50% og slik skal det være til i morgen.
[External Image]

Jeg vil da gi de vann som holder 7-8c mindre enn det som er der nå, og dettevil forhåpentligvis vil dette trigge dem til å legge egg igjen.
Visst dette ikke går, kommer jeg nok til å flytte disse over til guppykarret og sette inn gruppen med corydoras adolfoi istede. Trur ikke akkurat disse er enklere å få i lek, men man må jo prøve

Jeg har dessuten "friskmeldt" karret der mine cortez sverddragere holdt til. De este ut og døde begge to, men 2 stk yngler lever der sammen med noen corryer.
Disse vokser utrolig raskt synes jeg, i mine øyne vokser disse raskere enn guppy yngelen, litt uklart bilde av yngelen men dere ser at den allerede har fått en sort stripe.
Så jeg må nok shoppe litt fler av disse, men venter noen uker til for å være på den helt sikre siden.
[External Image]
Idag overbeviste jeg meg selv og bankkortet!
Vi ble enige om å kjøpe inn et videokamera så jeg kan filme en del av det morsomme min datter driver med omdagen.
Omkvelden skal jeg prøve å filme ting i akvariene. Det er fortsatt bilder som kommer til å dominere bloggen min, men ett og annet filmklipp fra vår lille akvariverden vil nok finne veien hit.
Dette er første gang jeg benytter kameraet så ikke beregn så god kvalitet.
Litt ustødig hånd og en ledning i veien her og der men pytt pytt

Filmene legger jeg ut på youtube, og det første klippet jeg skal pressentere er av mine micropoecilia under fôring.
Hannen prøvde å imponere fruen, men jeg fikk ikke filmet da han tar rundkastene sine. ( Det får bli en annen gang )

skal vi se om jeg klarer å legge dette til innlegget her da:

<embed src="http://www.youtube.com/v/4xw4bqfJH5A&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed>

skulle ikke dette fungere kan dere se filmen her:

http://www.youtube.com/watch?v=4xw4bqfJH5A
Hva er egentlig lek mellom fisker på engelsk? prøver å finne noe vettugt beskrivelse som passer til filmklippet ( som er i innlegget over ) det beste jeg kom frem til var: "Male Micropoecilia picta playing with a orange female"
Ikke spessielt bra beskrevet egentlig... :P
Om du vet hva det kalles, gi meg gjerne et hint, så jeg får en bedre beskrivelse av klippet
Idag har jeg skaffet meg noen virkelig morsome fisker!
Stiphodon atropurpureus også kalt Neongoby er fisken jeg falt helt pladask for.
De svømmer ikke mye men hopper mer eller mindre bortover bunnen av akvariet, de har en nydelig blå grønn stripe som går langs med kroppen. Utrolig tøffe skapninger! Jeg kjøper primært fisk for å drette de, men her måtte jeg bare gjøre et unntak. ( Jeg har aldri hatt goby og vet ikke om disse lar seg drette ) Jeg kommer til å starte en egen tråd om disse, for å sjekke om andre kan dele litt info om disse tøffe sakene.

En annen fisk jeg handlet inn idag var et parr med dverg gurami ( Colisa lalia )
Jeg er egentlig ikke så veldig for oppdrets farger ala blå / rød o.l jeg synes natur farvene er best.
Men noenganger gjør jeg unntak og her havnet jeg på et parr med blå dverg gurami, disse er kjøpt inn for kun et mål, og det er å prøve oppdrett.
Jeg skal lese til øyet blir både stort og vått, så får vi se hvor vanskelig det egentlig er.

Ingen bilder av disse 2 fiske artene idag, jeg vil ikke stresse de for mye den første dagen i nye omgivelser, derimot vil dere få se et filmklipp senere ikveld ( selvfølgelig av mine micro poecilia. (Snart lei nå? :P )
Etter mye tålmodighet og litt flaks, fikk jeg endelig til å filme denne spessielle dansen som mine micropoecilia driver med.
Dette har jeg gnåla mye om, og endelig fikk jeg det på film slik at dere også får sett det

Filmklippet er bare på 15sec, men jeg håper det faller i smak!<embed src="http://www.youtube.com/v/GA-PlYkAw8E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed>
Drit tøft!! Er dette en form for leik av noe slag? I så fall er jeg glad jeg ikke er den hannen. Hadde jo vært utslitt før en kom til sengekanten..... Ha i dag bestilt meg 6 stk L-270 fra en i Drammen. Lev klare om 2 uker og dem er da ca 4 cm. Gleder meg til disse flotte mallene kommer i hus ;- =)
Ja jeg trur det er en form for lek, engang kom det en annen dame innimellom denne surringa hans, han ble helt fortørna og begynnte å surre rundt henne istede, så brå stoppa han. Akkurat som at han ikke helt forstod hvorfor han surra rundt denne frua? morro å endelig få det på film også

grattis med L270 en av mange nydelige maller
Idag har madammen funnet egg hos Corydoras trillineatusene, det var vel totalt 8 stk, som jeg har lagt til klekking.
Jeg er spent på om disse er befruktete og om jeg får klekket disse eggene.
Det ser ut til at 2010 kan bli et spennende akvaristisk år for meg.

Senere i dag skal jeg prøve å legge ut bilder av mine nyinnkjøpte neongobyer og dvergguramiene. Sist nevnte håper jeg å få til lek og yngler på, da vet jeg at madamen i hvertfall blir glad, for dette er en fisk hun har mast lenge om at vi skal skaffe.
Da har jeg fått tatt noen bilder av dvergguramiene mine, bildene av hunnen ble så dårlige at de ville jeg ikke ta med, men hannen var enklere å ha med å gjøre.
Hunnen har også endel skader på finnene og disse to lange følerne. Men hyppig vannskifte ordner nok den skaen på sikt trur jeg.
Jeg fikk henne derfor til halvpris da dette var den eneste hunnen igjen, ellers ville jeg nok ikke valgt å ta henne med hjem.
Men her er i hvertfall bildene av hannen:
[External Image]
[External Image]

Disse neongobyene skulle jeg jo også ta bilde av, men da gikk batteriet på kameraet tomt, så da syntes jeg det var en veldig god grunn til å filme de i stede. Som sagt er jeg ganske ny på dette med å filme, så beklager ustødig hånd og litt surrete filming. Trur jeg skal råde meg selv til å bruke stativ neste gang i hvertfall.
anyway her er filmen:

<embed src="http://www.youtube.com/v/4bA6eVQMMUc&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed>

edit: ser ut til at jeg får en error når filmen skal vises, skal se om jeg får ordna det
Det må jeg si.. Corydoras trilineatus`ene leker konstant her nå, har vel plukket ut 15-16 egg totalt idag, og fler er underveis ser det ut til. De legger bare 1 og 1 egg omgangen, under blader, på glasset og noen dropper de rett i sanda.
Jeg ser tydelig en prikk i midten på noen av eggene, så da krysser jeg fingrene for at noen av disse vil klekke
fra førav så har jeg drettet opp corydoras sterbai og aeneus. Spenende å drette en ny cory
Corry klekkeriet mitt:
Idag tenkte jeg å skrive litt om mitt "corydoras klekkeri" Jeg har funnet ut at det enkleste er det beste. Det er sikkert mange cory entuiaster som kommer til å riste litt på hodet her? Men jeg prøver meg uansett

Corydoras trilineatus egg:
[External Image]
Her ser dere 13 egg som er befruktede og klare for klekking, disse eggene ble plukket i går. Eggene stammer fra en leksgruppe med Corydoras trilineatus som forøverrig er en nydelig corydoras.

Jeg lar eggene stå i 1 bøtte på ca 3L Uten luftestein, jeg har klekket corydoras sterbai, aeneus og metae på denne måten. Jeg håper jeg får det til med disse også.

Bøttene står til "lagring" opp på en 120L
[External Image]
Bøtta til høyre er med egg, den andre bøtta er full med rent vann, eggene blir altså flyttet hverdag i en nybøtte med helt rent vann. Slik unngår jeg at eggene mugner før de klekkes.

En hendig liten sprøyte til å flytte egg og yngler:
[External Image]
Jeg benytter en sprøyte med en liten slangebit på tuppen til å flytte eggene over til ny bøtte, enkelt og greit synes jeg.
Denne sprøyta bruker jeg også til å flytte nyklekkede yngler over til en yngeloppvekst tank jeg har. Denne inneholderca 35L.Da er det jo bare å krysse fingrene for at eggene her vil klekke! Jeg vet ikke hvor vanskelige disse egentlig er, men det får tiden vise
Trym81
Idag tenkte jeg å skrive litt om mitt "corydoras klekkeri" Jeg har funnet ut at det enkleste er det beste. Det er sikkert mange cory entuiaster som kommer til å riste litt på hodet her? Men jeg prøver meg uansett :) Corydoras trilineatus egg: [IMG]http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=59360&stc=1&d=1263238489[/IMG] Her ser dere 13 egg som er befruktede og klare for klekking, disse eggene ble plukket i går. Eggene stammer fra en leksgruppe med Corydoras trilineatus som forøverrig er en nydelig corydoras. Jeg lar eggene stå i 1 bøtte på ca 3L Uten luftestein, jeg har klekket corydoras sterbai, aeneus og metae på denne måten. Jeg håper jeg får det til med disse også. Bøttene står til "lagring" opp på en 120L [IMG]http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=59362&d=1263237948[/IMG] Bøtta til høyre er med egg, den andre bøtta er full med rent vann, eggene blir altså flyttet hverdag i en nybøtte med helt rent vann. Slik unngår jeg at eggene mugner før de klekkes. En hendig liten sprøyte til å flytte egg og yngler: [IMG]http://nettakvariet.no/forum/attachment.php?attachmentid=59361&stc=1&d=1263237951[/IMG] Jeg benytter en sprøyte med en liten slangebit på tuppen til å flytte eggene over til ny bøtte, enkelt og greit synes jeg. Denne sprøyta bruker jeg også til å flytte nyklekkede yngler over til en yngeloppvekst tank jeg har. Denne inneholderca 35L. Da er det jo bare å krysse fingrene for at eggene her vil klekke! Jeg vet ikke hvor vanskelige disse egentlig er, men det får tiden vise :)Flere enn meg som ikke får frem bildene? Det rene vannet Per, det er akvarievann? Eller er det temperert kran vann?
det er nok kaldt vann fra krana som står over natta.
For de avdere som ikke får opp bildene skal jeg legge dem ut via akvaforum:
Hei Per

Da har jeg tatt ut ca 40 Corydoras Metae egg og skal prøve meg på samme klekkingen du beskrev lengre opp på siden her. Har satt boksen oppå 160L i kjelleren. Lykkes jeg ikke blir det vel likevel ikke særlig dårligere klekke prosent enn hva jeg har pr dags dato. Har nå funnet 6-7 yngel som jeg er sikker på er Metae, pga stripene. Tar nok med meg noen aeneus og albinoen til auksjon i morgen. I det store klekkekaret blir det jo puttet oppi alt av egg fra metaene, paleatusene, sterbaiene og albinoene. Sistnevnte kryr det av og de yrer rundt i hele karet. Regner med at vi sees på klubben i morgen
Spennende! håper du får en god klekkeprosent på dette Leif! Jeg synes i hvertfall at dette fungerer genialt. Ubefruktede egg ser man relativt fort, og får pellt dem ut før de muggner og sprer muggen på andre egg.
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen