Oppdrett av scalarer (artikkel) (side 2)

Hei!

Det er en stund siden innlegget ditt, men jeg vil bare få si at jeg ble veldig overrasket over det kvasse svaret du fikk på spørsmålene dine. Jeg syntes artikkelen hennes om oppdrett av scalarer var veldig interessant, og jeg forstod på ingen måte reaksjonen hennes på dine spørsmål som nybegynner. På meg virket det bare som om du ønsket å lære mer om scalareegg og klekking av disse. Uansett så er ingen spørsmål dumme, mener jeg, så stå på!

Merete
Kjempeflott og informativ artikkel! Veldig lærerikt!!
Man lærer massevis med å lese om andres erfaringer, og det er flott at det finnes noen som orker å skrive artikkel om det.

Forøvrig er jeg enig med andre her, ingen spørsmål er teite. Det som er teite spørsmål for én trenger ikke være teite for andre.
Faktisk er disse spørsmål som 'Fisk4Hygge' spurte om, noe jeg selv som nybegynner kunne ha funnet på å spurt om. Forklaringen på hvorfor hun spurte akkurat disse spørsmålene var meget god, det viser at hun tenker og vil gjøre sitt beste.

Takk for en veldig interessant artikkel! Den blir nok lest mange ganger. Mye kunnskap i denne.
Når skal de svømme?
fikk egg som klekket og ble wigglers på lørdag, nå er det fredag og de har ikke begynt å svømme for egen maskin enda.. Har lest igjennom artikkelen flere ganger, men kan ikke se at det står noe om når de skal bli frittsvømmende.. noen som vet?
Jeg driver med oppdrett av Scalarer selv (selv om jeg er ikke har så veldig peiling)
Leser en god del om det, og disse filmklippene er av MEGET god hjelp.

Videoen er i 2 deler.

DEL 1

DEL 2

Mine ble "Vigglers" idag, så jeg steller værre med dem om dagen.
Legger med 3 bider også

Kikkan
Jeg driver med oppdrett av Scalarer selv (selv om jeg er ikke har så veldig peiling) Leser en god del om det, og disse filmklippene er av MEGET god hjelp. Videoen er i 2 deler. [URLBLOCK1] DEL 1 [URLBLOCK2] DEL 2 Mine ble "Vigglers" idag, så jeg steller værre med dem om dagen. :) Legger med 3 bider også


Har dine begynt å svømme enda eller?
En meget flott artikkel, som tar deg fra A til Å i scalare oppdrett. Fikk lyst til å prøve selv, men trenger kanske litt større kar før det kan skje. Men dette frister....
Sterud
[QUOTE=Kikkan]Jeg driver med oppdrett av Scalarer selv (selv om jeg er ikke har så veldig peiling) Leser en god del om det, og disse filmklippene er av MEGET god hjelp. Videoen er i 2 deler. [URLBLOCK1] DEL 1 [URLBLOCK2] DEL 2 Mine ble "Vigglers" idag, så jeg steller værre med dem om dagen. :) Legger med 3 bider også


Har dine begynt å svømme enda eller?

Jada, de har det. (se bilde)
feilpostet
Mine svømmer :):):):)
Hei dere.


Jeg har et 350 liter kar, hvor jeg har hatt to par som har lagt egg om hverandre. Jeg har lenge ønsket å få frem yngel. Etter å ha lest MYE om oppdrett på Scalarer blant annet denne artikkelen - handlet jeg inn et 180 liter kar, hvor jeg har sand og planter (usikker på navnet, men plantene har store blader). Har også Eheim utvendig filter.

Etter karet var innkjørt flyttet jeg det ene leksparet mitt i 180 literen. Det tok ikke lange tiden før de startet med å legge egg og DENNE gangen, etter utallige forsøk gikk det.
I dag ble dem SVØMMERE Jeg er sååå glad!! Denne dagen er bedre en jul og bursdag til sammen!!!

Men jeg har noen spørsmål. Jeg har prøvd å finne frem til svarene selv, men klarer ikke å finne noen klare svar.

- Det kan se ut som at de spiser svømmerne, ihvertfall pappaen. Stemmer dette eller "vasker han de"?
- Kan jeg ha noen snille algespisere" eller andre "vaktmestere" i karet, som ikke vil være til bry for paret/yngelen og som ikke tar egg/svømmerne?
- Burde jeg mate foreldrene mer eller mindre i denne tiden?


Jeg har tenkt å flytte yngelen i 350 literen, så fort de er store nok til det og la min egen yngel vokse opp der Så kan paret være i 180 literen, er det en ok plan?

Håper på svar og håper virkelig jeg får frem yngel på denne fantastiske fisken

Han vasker dem nok/beskytter dem. Otto og de fleste maller lar nok frittsvømmende yngel i fred. Mine SAE holdt seg også unna, i hvert fall så vidt jeg kunne se, men vet ikke om de er heeeelt trygge.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap