- Hjem
- Forum
- Fór og fóring
- Mate fisker med kylling/oksekjøtt?
Mate fisker med kylling/oksekjøtt?
Lager ofte kylling og div andre kjøtt og når en skjærer rent kjøttet blir det ofte mange små "godbiter" til overs.
Prøvde her om dagen å gi våre fisker en liten bit ren kyllingfilet og det så ut som om det var superluksus for fiskene de ble helt ville! (guppyer og praktbotiane var kanskje aller mest ville)
I ettertid har jeg ikke gitt dem noe mer fordi jeg lurer på om det er noe farlig å mate fiskene med kjøtt? Bør en i så fall steke det først? Kan ikke tro det skal være noe mer farlig enn å mate dem med fluer og andre insekter en finner i naturen?
Kjøttet er ikke salt, og det er snakk om rent kjøtt/filet.
Prøvde her om dagen å gi våre fisker en liten bit ren kyllingfilet og det så ut som om det var superluksus for fiskene de ble helt ville! (guppyer og praktbotiane var kanskje aller mest ville)
I ettertid har jeg ikke gitt dem noe mer fordi jeg lurer på om det er noe farlig å mate fiskene med kjøtt? Bør en i så fall steke det først? Kan ikke tro det skal være noe mer farlig enn å mate dem med fluer og andre insekter en finner i naturen?
Kjøttet er ikke salt, og det er snakk om rent kjøtt/filet.
Postet 07.07.08 kl 22:14
Endret: 07.07.08 kl 22:29
Postet 07.07.08 kl 22:28
Postet 07.07.08 kl 23:26
Postet 08.07.08 kl 21:34
Postet 09.07.08 kl 02:45
trodde problemet med okse-kylling osv er at det lille som evt er av fett løser seg ikke opp som det skal i "akvarietemperatur" det trenger vel oppover 30grader for å løse seg opp som det "skal".. jeg er ingen ekspert men har fått høre dette tidligere... så det er vel ikke helt "optimalt".. ville heller valgt reke,fisk eller meitemark eller fluer eller noe sånt.. jeg har kjøpt en sånn elektrisk flue-zapper så nå jakter jeg fluer som jeg gir strøm så mater jeg fisk.. hehehe de dauer ikke altid heller de blir bare litt stunned, så kvikner de til i vannskorpa.. da blir det liv 8-))) rairai
Postet 09.07.08 kl 09:54
Endret: 09.07.08 kl 09:54
Kyllingfilet er meget magert, fett% er vel på ca 5. Det er derfor svært egnet til våre fisk, i moderate mengder - slikt alt av menneskeføde skal være.
Okse, eller storfe som er mer riktig (vi eter mer ku enn okse), kan også være skikkelig magert. Dette er noe tyngre proteiner, så dette burde en bruke med omhu.
Selvsagt er det forskjell fra fisk til fisk hva de både kan, og skal, ete, så en burde absolutt sette seg inn i fiskenes behov før en raner kjøleskapet!
Okse, eller storfe som er mer riktig (vi eter mer ku enn okse), kan også være skikkelig magert. Dette er noe tyngre proteiner, så dette burde en bruke med omhu.
Selvsagt er det forskjell fra fisk til fisk hva de både kan, og skal, ete, så en burde absolutt sette seg inn i fiskenes behov før en raner kjøleskapet!
Postet 09.07.08 kl 11:27
Postet 13.07.08 kl 21:19
Postet 13.07.08 kl 23:17