Maylen's akvarietråd:)

Ja, da har endelig jeg også kommet til fornuften og bestemt meg for å starte en akvarietråd her inne på Akvaforum.

La oss ta det fra begynnelsen og se hvor langt vi kommer

Det hele startet da jeg var liten jente og min mor gikk til anskaffelse av et 6kantet akvarium med en str på ca 60L.
Her svømte det diverse av fisk som jeg helt ærlig ikke kan huske hva var.
Jeg vet det var en type hai der, men har aldri funnet navnet på den.. heller ikke noe bilde av den her inne. Så mysteriet der står fortsatt uløst.

Etter et par år med dette 6kantede akvariet der hun fikset og danderte en del i dette (samt limt på en sånn type bord man har på veggen (!!) øverst på akvariekanten) bestemte hun seg for å oppgardere og gikk til anskaffelse av noe som kunne vært på str et sted mellom 80 og 100L.

Nok om livshistorien og over til det aktuelle tema:P

Jeg flyttet hjemmefra og brukte ca 7 år på IKKE å ha noen form for akvarium da jeg gikk skole, jobbet og flyttet en del. Ukurant kan man si..

Nå ca 7 år etter har jeg altså 3 tanker, og skal ut i morgen for å hente den fjerde!! HURRA!!
Kan jo si litt om de akvariene jeg allerede har gående i dag.

Jeg kjøpte det første akvariet i fjor høst en gang.
Dette var en 20 liters tank fra Tropehagen Zoo (jada, gikk rett i småtank fella jeg og, haha)

Det tok ikke lange tiden før jeg følte meg måtte ha et større og fikk kjøpt meg en 100 liters tank av en venn.

MYE BEDRE Nå fikk jeg plass til litt fler fisk og syntes det var utrolig dekorativt og koselig. Kunne sitte og stirre inn i det rike fiskelivet bak glasset i timesvis og studere hver fisk og dens adferd.

Når jeg nå sitter her og skriver dette ting endret seg ennå en gang. (Tenke seg til)
På kontoret har jeg fått satt opp et resun kar på ca 110L. det står foreløbig tomt for fisk, men er klart til dyst Må bare finne ut hva jeg vil ha i det først..

Og i morgen skal jeg avgårde for å hente enda et nytt akvarie..

Om jeg er smittet med litersyken? Næææh:P
Hurra!
I dag drar jeg avgårde for å hente den nye tanken på hele 222 liter
Pføh.. jeg har større sier du sikkert, men for meg er dette stoooort, haha.

Om nøyaktig 40 minutter går turen mot sarpsborg og det nye akvariet og jeg gleder meg masse! Tenk så fint det skal bli nede i kjellerstuen nå da dere

Hva jeg skal fylle det med er en annen sak, har tenkt at det muligens blir en sør-amerikansk biotop. Det hadde jo vært både spennede og smakfullt det. Spørsmålet er vel om jeg får det til. Jeg har jo ikke hatt noen form for ciklider før så det skal bli spennede.

Kunne kanskje tenkt meg Diskus og, mn jeg vet ikke helt. Må lese mer om de før jeg bestemmer meg tror jeg så jeg ikke får meg fisk som ikke har noe hos meg å gjøre.

Sånn ellers har jeg gått og tenkt på slamsugere i det siste. Har sett på L134 og L144, men en jeg sikler mest på er nok L046.. Men den er så dyr og sjelden at den må jeg nok se lenge etter, hehe. Også vet jeg jo ikke om den vil trives hos meg i det hele tatt heller. Må isåfall ommøblere en del og få opp noe stein av noe slag.
Samboeren min kunne forøvrig tenke seg L239, så her har vi noe å finne ut av.

I natt ble forresten sittende oppe og surfe nettbutikker og akvariestæsj (noe som sjeldent er lurt for da kommer denne impuls-syken og trykker på en haug ting man i utgangspunktet ikke skulle ha er og da).
Jeg bestillte noen medisiner mot hvitprikk og de mest vanlige sykdommene. Sikkert greit å ha om problemene skulle melde seg nede i kolonien bak glasset
Ny håv ble det også, samt algeskrape, og en liten artemia-klekker (nå gjenstår det bare å skaffe innholdet til denne).
Ja også tre sånne algeballer da, som er så utrolige fine sammen i en klynge

Legger ved et lite bilde av den ene platyen min. Prøvde meg i fotokonken med dette, men måtte raskt vike for MASSE superfine bilder! Tror jeg må øve meg litt på det der, haha.

:d
Da er vi endelig hjemme igjen etter turen for å hente ny tank.
Veldig spennende hjemme hos han vi kjøpte av, han hadde en kjeller FULL av akvarier med masse morro i. Var vel L maller som var hans lidenskap etter hva jeg skjønte, og hadde mange fine + yngel på de fleste.

Han hadde også knallgule eplesnegler, masse kirsebær reker og blåreker.

Hva skal man gjøre når man er et sånt sted? Jo, få med seg to L144 yngel, 5 gule eplesnegler og 4 kirsebær reker.

Hva hadde verden vært uten impuls shopping sier nå jeg, hehe.

Så nå har de små gule mallene fått plass sammen med guppy yngel og små ancistrus oppdrettstype i 20 lit'ærn.
rekene har fått plass til å leke gjemsel i plantene hos selskapsfisken, og sneglene.. De koser seg i den foreløbige fiskeløse 110 lit'ærn.

Er det forresten noen som kan fortelle meg om jeg kan bruke Novaprawn til sneglene?
novopravn er fint for sneglene, styrker skallet.
Ok, takk for svar, da blir det Novaprawn og grønnsaker på de fremover
19.08-08
Nå er 220 lit'ærn plassert nede i kjelleren. Det er nyvasket og polert og står der bare og skinner og venter på litt fyll:P
Men det får det ikke enda. Vi holder på å pusse opp i første etasje og har funnet ut at vi ikke rører dette karet før første etasje er ferdig!
Så å gjøre karet ferdig vil bli vår belønning for at vi var så flinke å pusse opp, hehe.
Jeg synes det er en kjempefin premie jeg asså, gleder meg masse til å strarte på det.

Jeg har handlet inn Isopor til å legge i bunnen, og har tenkt at jeg skal lage min egen bakgrunn etterhvert. HURRA!!

Det er egentlig ganske smart å la det vente på denne måten. jeg får tid til å tenke og planlegge hva jeg skal oppi der, og jeg tror kanskje jeg har bestemt meg også.

Malawi-biotop!... tror jeg da, hehe.

Kanskje noen har lyst til å dele synspunkter og erfaringer om malawi med meg?
Kanksje noen av dere har en favoritt-malawi å anbefale og? Jeg blir glad for alle kommentarer om emnet jeg
Sneglene mine!
Jeg har tre gule eplesnegler, 1 på ca 3,5 cm og to mindre. Nå driver to av de i par bortover glasset her. helt oppi hverandre.. Var det nettopp en lek jeg var vitne til eller var det bare tilfeldig?
2.09-08
Det har gått en stund siden siste innlegg her inne. Jeg har vært og jobbet i Oslo og Stavanger, og har dermed fått liten tid hjemme.
Men nå som jeg har kommet hjem igjen har jeg fått tid til å ta meg av de kjære fiskene mine. Herlig!!

En liten oppdatering på hva som er gjort med de forskjellige tankene:

I 20 literen var det 8 små guppy yngel som nå er flyttet over til de andre voksne fiskene i 100 literen. 20 literen har altså nå et innhold av 2 kirsebær reker, 2 L144 og 2 ancistrus oppdrettsvariant.

Videre har sneglekaret mitt på 110 liter det samme innholdet som før, bortsett fra at 4 snegler har dødd. De setter seg fast i innsuget på pumpen og kommer seg visst ikke vekk igjen. Men jeg vet råd! hehe

Jeg var på Europris og kjøpte et 60 liters akvarie som skal settes opp så fort jeg får et bord å ha det på.
Der skal jeg ha en pumpe med litt snillere kraft og tre en strømpe over den. Videre skal eplesneglene og kirsebær rekene flytte inn der.
Får håpe jeg får litt større antall reker etterhvert så det blir noe liv i det også da, hehe.

20 literen skal pakkes bort igjen, muligens selges (vi får se) og 220 literen skal snart gjøres i stand
03.09-08
I dag var jeg innom dyrebutikken her i Askim og tittet litt. Jeg skulle ha mat til de to stakkars rekene mine i utgangspunktet, men endte da opp med mer:P

Jeg kjøpte et par fine plastplanter til tankene, sånn at det blir litt fresht der det mangler litt fyll. Spesielt i de jeg har biltemasand tenkte jeg. To av tankene mine har ovverraskende rikt planteliv, og det bare etter tre uker. Tror jeg gjør noe rett der assa:P

Uansett, da jeg gikk og tittet i butikken (hvor det var relativt tomt egentlig) så jeg noen nydelig scalarer.. Sebrascalarer?? Er det riktig? Mener det var det de ble kalt. Jeg kjøpte ihvertfall 5 av de.

Nå har jeg forstått det sånn at de danner seg par, som de fleste andre ciklider så jeg får se an hvordan det går og evt selge de som ikke tilpasser seg så godt.

I begynnelsen av deres opphold i sitt nye hjem, gjemte de seg bort blant plantene. Faktisk så godt at jeg hadde problemer med å finne alle fem, hehe.
De har fått hele dagen på seg på å bli litt orientert, og jeg har puttet fire svarte neontetra sammen med de. Etter hva jeg vet så skal det virke betryggende på andre litt skye fisk. Og det ser faktisk ut til å virke. Nå er de ute og svømmer litt her og der, og ser vel egentlig helt allright fornøyde ut

deilig å se at det blir liv i tanken her på kontoret. Har hatt noen eplesnegler i det til nå, men det har egentlig vært litt kjedelig desverre..

Legger ved et par foto av de fine nye scalarene jeg
Sebrascalare??? Såvidt meg bekjent finnes det 3 typer scalare, (og sebrascalare er ikke blandt dem).... Er dette en form for hybrid, eller er det kun nok et merkelig navn som dyrebutikkene har skapt? Men jeg må innrømme at bildene ikke lignet på noen av de scalarene jeg har sett. Håper det kommer noen innspill her fra "ekspertene"....
Det er bare et salgsnavn for mønsteret og fargene de har Det er mange fantasifulle navn på de ulike scalare-fargevariantene i akvariehobbyen, som Blue Smokey og Zebra, Ghost et-eller-annet osv osv. Dusinvis av navn på dem iallefall.

Du finner noen av dem her, med bilder, og det er også et dårlig bilde av en Zebra scalare der (på norsk sebra, så klart). Denne linken er kanskje bedre.
Her er også et bilde av en voksen Zebra scalare.

Ta et søk på "Zebra angelfish" på Google og du får 91.400 treff...cirka
Takk skal du ha Mona
Ble et øyeblikk alvorlig bekymret for om jeg hadde gått glipp av noe (he-he).
Åh, takk for svar, hehe. Er ikke lett å vite nei. Jeg søkte det opp på Fiskebasen her inne på akvaforum, og kom til den konklusjonen at det var Pterophyllum scalare jeg har fått som innflytter

I dag da jeg skrudde på lyset var det liv i tanken skal jeg si dere:P
tetraene stimer på den ene siden, og scalarene koser seg på den andre siden. Virker som de er mindre sky i dag, hvilket er en god ting
24.09-08
Nå har det skjedd mer her på akvariefronten.
Jeg klarte å grine meg til en 60liters tank fra europris med argumentet om at rekene og sneglene ville få det såå mye bedre der:P

Nå har jeg altså pakket bort den lille 20 liters tanken. Rekene har fått komme over i 60 literen, enda de nå bare er to (stakkarslig, hehe). Jeg hadde to L144 yngel, men den ene er sporløst forsvunnet så nå er det bare en igjen. den har det også fint i det nye akvariet.
Alle sneglene som levde fett i 110L tanken har også fått bopel i 60 literen og ser ut til å trives med det.

(60 literen kan sees under "reke/snegle tanken" på mine akvarier)

Jeg fant forresten en bitteliten Yngel i selskapsakvariet her en dag. Var litt usikker på hva det var, men jeg har vel nå kommet til den konklusjonen om at det må være en platy. Enda jeg ikke har fått med meg noen platy med særlig stor mage da, hehe.

Også har jeg to guppy hunner med store mager.. Synes de har vært store så lenge nå uten at det skjer noe. Har jo tenkt at yngelen blir spist med en gang, men hele greia virker helt på jordet. Når er egentlig en guppy kjønnsmoden? Den ene er ikke mer enn 3 mnd gammel og allerede sprekkeferdig.

I det forrige kullet med guppy er det kommet flest hanner og kun to jenter. Så nå er det full baluba i selskapstanken for de stakkars hunnene, hehe. tror nok jeg må selge eller gi bort noen av de. begynner å få fine farger også nå. Til å begynne med var de bare gule på sløret, men nå ser jeg det spetter ut i rødt, blått og lilla også.

Fiiine fiskene
Nå ble jeg litt paff her.. tenkte.. : jeg har da ikke kalt akvarietråden min Maylens.. ler...
(Må legge til at jeg heter Maylen jeg også)

Men flott tråd du har laget deg=)
Åååh, hehe. så morro. Er ikke så ofte jeg kommer over andre som heter Maylen gitt:P
8.10-08
Det har gått lange tide siden sist vi fikk yngel, men nå har det endelig skjedd!!
Jeg tittet tilfeldig inn i 60literen og la merke til a to av guppyene vaket litt inne i plantekaoset og tok livet med ro. De har begge vært ganske store en stund nå. Når jeg tittet nærmere etter så jeg at det var ca 10 små guppy yngel som flokket seg noen cm lenger bort i planterotet. Kjempekult!!
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap