Corydoras aeneus

Hvor gammel er Corydoras aeneus når de blir kjønnsmodene?
Det er vanskelig å si nøyaktig, men generelt kan du vel regne med ca ett år. Pluss minus en til to mnd i begge retninger, avhengig av art og oppvekstforhold.

Alder har mer å si enn størrelsen på fisken. Fisken kan være eldre enn den ser ut til, hvis den f.eks. er liten av vekst pga dårlige oppvekstkår.
Hva vil du si er den beste metoden å få en fin leksgruppe på er? Kjøpe fine og ikke utmagrede eksemplar og fore med mygglarver og slikt?
EivindG
Hva vil du si er den beste metoden å få en fin leksgruppe på er? Kjøpe fine og ikke utmagrede eksemplar og fore med mygglarver og slikt?


Ja, egentlig så blir det vel noe sånt Det beste utgangspunktet å starte med er eksemplarer som ikke er utmagret, slitne, skremte av dårlig behandling og mye stress livet gjennom, og kanskje syke i tillegg. Dessverre er dette ofte tilfellet med fisk kjøpt fra butikk, som igjen kommer fra kommersiellt oppdrett.

Sunne, friske fisk i godt hold er det beste utgangspunktet. En gruppe på 6, eller flere om man har plass, er et fint utgangspunkt. Det beste stedet å få tak i slike fisk, er å kjøpe fra privat oppdrett. De har hatt et rolig og sannsynligvis sykdomsfritt liv sett i forhold til kommersiellt oppdrettede fisk.

Corydoras danner ikke par og velger seg ikke ut favoritter i gruppa, men ofte kan man se i en større gruppe at det er de samme hannene som tar initiativ til å starte leken nesten hver gang. Dette er naturligvis ikke lett å se, ettersom de ulike fiskene i en gruppe kan være vriene å skille fra hverandre. Men hos enkelte arter er det små forskjeller i mønster, farger og tegninger som gjør at man skille dem fra hverandre. Jeg har en Corydoras panda hann som alltid den som starter hver gang og er den ivrigste av alle Jeg kjenner ham igjen på grunn av at han har grå og ikke svarte "B-gjeng briller" (det bandittbåndet som går over øynene) og han har ørsmå lysere prikker i de grå feltene.
ca. hvor store er de når de er ett år gamle?
Det er nok umulig å svare på fordi alt avhenger av livet de har levd frem til ettårs-dagen: mengde mat, plass og vannkvalitet.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap