Flere kar i reol....samme pumpe?

Kan en på noen måte bruke samme pumpe på flere kar om de står over hverandre i en reol???
Har hørt om noe de kalte "overstrømming" system???
Men skjønte ikke helt prinsippet......
Karene er 2x20L, 1x60L, 1x70L
Det er nok mulig, men kostnadene vil bli vesentlig høyere enn å kjøpe separate filtre. Overrenning er forøvrig det vi snakker om.

Jeg fant denne linken i en annen tråd her på forumet om emnet som forklarer litt om prinsippet. Om du skal ha flere kar i samme system, så blir jo konstruksjonen mer komplisert.
dette er vel ikke så bra løsning om man skal ha fisk i akvariene?
jeg vet butikker har slike løsninger på plantekarr, men får du sykdom i et av dem så vil det jo fort smitte over i de andre fiskene.
finnes det noe form for splitter til pumpe slangene????
Det finnes mange T,Y og X koblinger. I tillegg finnes det og automatiske venderer til f eks 4 uttak.


Men dette kan du ikke bruke for å dele vannet ut fra pumpen til flere akvarier i f eks en reol uten at du lager et overenningsystem!

Har du for eksempel tre kar på 100 liter du ønsker å koble til samme pumpe med en X kobling på innsuget og utblåsningen vil du ende opp med at de to øverste akvariene er nesten tomme, det nederste er helt fullt og du har over 100 liter vann på gulvet!

Det du kan gjøre er å sette innsuget i det nederste karret, utblåsningen i det øverste og lage en overrenning fra det øverste til det mellomste og til slutt ned til det nederste.

Da trenger du enten overrenningbokser på de to øverste akvariene, eller at du borrer hull i de to øverste akvariene, og leder vannet ned i karret under.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap