Kan en ha for mye filter ?

har lest her på AF at det er bedre å ha større filter enn det som produsenten anbefaler. Spørsmål er da. kan en ha for mye filter ?? feks vi har et 260l Juwel med innvendig filter, som har bakgrunn to store røtter osv. så kan tenkte meg at det er 200L vann i karet. I tillegg har vi et utvendig Eheim 2215. Tenkte å kjøre i gang et filter til slik at vi senere kan flytte det eller 2215 til en nytt kar. har sett på Eheim 2226 eller 2228.

Så tilbake til spørsmålet kan det bli for mye filter ? vil samme kultur opparbeides og holdes ved likehvis en har "overkapasitet" av filter ?
Det skal veldig godt gjøres å ha for mye filtrering Filteret er hjerte/lungekapasiteten i karet ditt. Det er klart at f.eks en Fluval fx vil være i meste laget i en bolle eller tilsvarende.... men generellt bør man overfiltrere så det holder. Dette etter min personlige erfaring

Når det ikke er plass til fisk, eller når det blir så mye strøm at vannet ligger klint i den ene kortsiden er det for mye action
MC Darup
Når det ikke er plass til fisk, eller når det blir så mye strøm at vannet ligger klint i den ene kortsiden er det for mye action ;)


ett sted stopper vel nytteverdien av å koble til et ekstra filter ? Hvis det er en bakterieflora som skal skapes og holdes ved like i et filter. hva skjer med et hvis en kobler på et til`? akkurat det samme som før eller ?

Det som skjer er at du sjeldnere vil oppleve tett filter.
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap