Blå acara med bitt snute

Hei
Har ett par Blå Acara som går sammen med bla palettciklider, noe som går greit i utganspunktet da de har revir i hvert sitt hjørne av akvariet. Men de har tydeligvis røket sammen her en dag, for en av acaraen har fått seg ett godt bitt i snuten. Et skikkelig stygt bitt og den har det tydeligvis ikke bra, er blek i fargene og blåprikkene er hekt borte.

Hva kan jeg gjøre for at dette skal bli bedre/evt gro fortere?
Det beste er å sørge for så gode forhold som mulig for fisken. Daglige delvannsbytter (30%) og eventuell tilsetning av vitaminer er positivt og kan være nok til at fisken kommer seg av seg selv. Skulle det derimot se ut som om såret blir verre etter noen dager eller det dukker opp sopp, så kan det kanskje være på sin plass å medisinere mot dette. Esha 2000 fungerer fint både mot bakterielle infeksjoner og sopp og tar heller ikke knekken på filterbakteriene dine.

Du bør imidlertid tenke litt over om det er en heldig sammensetning å ha to par med ciklider i karet ditt. De fleste ciklider, og ihvertfall paletter, blir veldig hissige når de leker. Palettene er også kjent for å leke nesten hele tiden så om du ikke finner en løsning så kan det fort bli flere skader.
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein
Reklame for plussmedlemskap